Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinti krūtimi ar ne?

QUOTE(ingalp @ 2008 03 19, 13:36)
o gal pervadinkim taip: MITAI ir TEISYBĖ apie žindymo  / nežindymo naudą, vargus ir problemas  rolleyes.gif

Kam pervadinti-sita palikit toms moterims, kurioms nezinde arba zinde labai trumpai ir nenorejo toliau zindyti, kurioms nesiseke ir reikia palaikymo ar psichologines pagalbos, nes jos bijo ir prasizioti. Tiesiog palikit ta tema ramybej, be savo komentaru, nes tokios temos irgi reikia. 4u.gif

O mitus ir teisybe apie zindyma-galit atidaryti nauja tema 4u.gif Patikekit, bent jau manes joje nebus biggrin.gif Bus taika ir ramybe toje temoje lithuania.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 19, 12:38)
na, o amn tai basiu tas 'pasisventimas, garbinimas, sureiksminimas' to MP. ir vel pradedat 'jei nenorit maitint, tai kam jum vaikas" bla bla.. kam kam? tikrai ne tam kad vargciau, kenteciau, butu nepatogu. vaikas man- dziaugsmas, malonumas, o visus nemalonius darbus stengiuosi pakeisti maloniais ---> nenorejau maitinti, tai amn atrode  schmoll.gif nupoirkau misinuka+ buteliuka, nepatinka man kaka vaiko prausti, tai MB darbas laugh.gif tingiu valgyt daryti- uzsakau ish kokio kabako, nakti blogai miegojo, kitai nakciai nuvezu mamai, kad issimiegociau ir ash ir t.t. na, nematau reikalo kankintis, vargti jei galkima viska daryti paprasciau. man todel ir gera buti mama ir todel noriu antro, nes man tai MALONUMAS smile.gif fainaa kai grizti namo, vaikas prbega , apkabina, faina pazaist su juo ir t.t. na, o kas butu jei susirgtu ar pan? nieko, tada jei jau nieko pakeist negalima, buciau kartu. bet maitint ar ne su tuom visaj nesusije. bet kam be reikalo kazka daryti sunkiau jei galima lengviau, kam bent jau ta pirma savaite kenteti  tuos nugrauztus sspeenelius, kaip jaustis ssu tais ideklais, jei galima paprasciau. nepradekit su 'sveikiau'

blink.gif blink.gif blink.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 19, 12:40)
Kam pervadinti-sita palikit toms moterims, kurioms nezinde arba zinde labai trumpai ir nenorejo toliau zindyti, kurioms nesiseke ir reikia palaikymo ar psichologines pagalbos, nes jos bijo ir prasizioti. Tiesiog palikit ta tema ramybej, be savo komentaru, nes tokios temos irgi reikia. 4u.gif

O mitus ir teisybe apie zindyma-galit atidaryti nauja tema 4u.gif Patikekit, bent jau manes joje nebus biggrin.gif Bus taika ir ramybe toje temoje lithuania.gif

o tai kodėl tu rašai žindymo mitus šioje temoje? g.gif nes nežinojai, kad tai MITAI. galvojai, kad tai tikrieji žindymo sunkumai. bet taip nėra. tai mitai. todėl mes ir paneigiam juos.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 19, 13:38)
na, o amn tai basiu tas 'pasisventimas, garbinimas, sureiksminimas' to MP. ir vel pradedat 'jei nenorit maitint, tai kam jum vaikas" bla bla.. kam kam? tikrai ne tam kad vargciau, kenteciau, butu nepatogu. vaikas man- dziaugsmas, malonumas, o visus nemalonius darbus stengiuosi pakeisti maloniais ---> nenorejau maitinti, tai amn atrode  schmoll.gif nupoirkau misinuka+ buteliuka, nepatinka man kaka vaiko prausti, tai MB darbas laugh.gif tingiu valgyt daryti- uzsakau ish kokio kabako, nakti blogai miegojo, kitai nakciai nuvezu mamai, kad issimiegociau ir ash ir t.t. na, nematau reikalo kankintis, vargti jei galkima viska daryti paprasciau. man todel ir gera buti mama ir todel noriu antro, nes man tai MALONUMAS smile.gif fainaa kai grizti namo, vaikas prbega , apkabina, faina pazaist su juo ir t.t. na, o kas butu jei susirgtu ar pan? nieko, tada jei jau nieko pakeist negalima, buciau kartu. bet maitint ar ne su tuom visaj nesusije. bet kam be reikalo kazka daryti sunkiau jei galima lengviau, kam bent jau ta pirma savaite kenteti  tuos nugrauztus sspeenelius, kaip jaustis ssu tais ideklais, jei galima paprasciau. nepradekit su 'sveikiau'

blink.gif blink.gif
tai gal geriau iš vaikų namų paimk? nusibosta - grąžini, suserga - atgal. jei gera nuotaika paimi savaitgaliams į cirką nuvedi... blink.gif
o tai jei sauskelnes keist tavo vyro darbas tai nuo 8iki17h so tom pačiom vaikšto?

Nesuprantu aš tavo vaikų auginimo principų... kaip su kokiu žaislu, nusibosta - numeti, atsimeni - smagu.
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 03 19, 13:56)
blink.gif  blink.gif
tai gal geriau iš vaikų namų paimk? nusibosta - grąžini, suserga - atgal. jei gera nuotaika paimi savaitgaliams į cirką nuvedi...  blink.gif
o tai jei sauskelnes keist tavo vyro darbas tai nuo 8iki17h so tom pačiom vaikšto?

Nesuprantu aš tavo vaikų auginimo principų... kaip su kokiu žaislu, nusibosta - numeti, atsimeni - smagu.

kur rasiau, kad atsibosta- numetu, atsimenu- smagu? man visad smagu. tiesiog nemalonius dalykus stengiuosi pakeisti maloniais.
o diena jis be pamperso :lol; o kaku daro ish ryto, kai MB dar namie :lol; wink.gif kartais padaro ir po pietu, tai aukle keicia. o jei bunu namuose tik ash, tai jau tenka prausti man, ka jau padarysi.
o kam ish vaiku namu, jei man GERAI TAIP ? maniskis mazai serga, o kai ir serga, juk nieko taip baisaus nera- daktare ishraso vaistu ir pasveiksta.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 19, 13:27)

o man protingų išsilavinusių žmonių moksliniais argumentais paremta nuomonė yra labai didelis rodiklis. ir gal aš pvz norėčiau kasdien kimšti picas ir hotdogus, bet nedarau to, nes protingi mokslininkai įrodė, kad tai nesveika  cool.gif .
nors kai man buvo 16 m aš irgi nežiūrėjau į protingus mokslininkų įrodymus, kodėl rūkyt nesveika  cool.gif . norėjau ir rūkiau. ačiū dievui, subrendau ir supratau, kad nesąmonė savo norus iškelt aukščiau už protingų žmonių mokslinių tyrimų rezultatus.
o šiaip tai aišku, nenori ir nemaitink ilgai, niekas neuždraus su savo vaiku elgtis kaip nori. aš irgi nesakau, kad būtinai maitinsiu iki 2 m. aš tik sakau, kad tokios yra PSO rekomendacijos. ir jų reikšmė bei teisingumas nepriklauso nuo mano asmeninės nuomonės, todėl nemanau, kad turiu teisę ir kompetencijos jas nuneigti.

Aš turiu savo galvą, man rekomendacijų nereik, puikiai žinau, kad rūkymas kenkia, todėl nė nebandžiau ir nebandysiu, picų ir dešrainių irgi nekemšu kasdien, kam klausyti to, kas ir taip akivaizdu, nu nebent koks darželinukas ir pasakytų, jog pica sveikas maistas.

Bet tiek, to, kiekviena turim savo nuomonę, bet aš savosios niekam per panivalią nekišu, tai man keista, kodėl tai daro kitos, ypač tokioje temoje. Neatvesit į doros kelią nei Soskės nei Lapės biggrin.gif Tegul gyvena jos savo gyvenimus 4u.gif rūpinasi savo vaikiukais kaip jos moka ir gali, o mes rūpinkimės ir maitinkim savus. Paprasta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 19, 14:09)
Noreciau paneigti mita apie pieno kvapa misinukais maitinamu-cia irgi higienos reikalas mirksiukas.gif Jei mama namuose prie kudikio laiko pastoviai marliuka, i kuri vaikas atpilia ar siaip pavaloma, jei vengia/tingi daznai ji i skalbykle imesti-tada taip, kvapas siaubingas, bet kitu atveju-jokio kvapo 4u.gif

Stai ir dedasi punktai:skausmas, miegas, malonumu nulis...
Kartais pagalvoju-jei man tektu vis tik zindyti ir vaidinti Maryte Melnikaite kokius tris menesius(kaip Ingalp nurode preliminaru laika, kol zindymas kancia, kol ismokstama ir pan)-tai tikrai atsisakyciau zindyti kita vaika ir tada pataikyciau i tema"nenoras zindyti" biggrin.gif Vis tik 3 menesiai-labai daug laiko. Nezinau, gal jus kitokios, gal labiau pasiaukojancios 4u.gif bet man jau ir nestumo trys likusios savaites taaaaaaaip prailgo, kad jei sakytu, jog like nesioti dar trys menesiai-prasyciausi cezario, kad ispjautu ir nebekankintu manes blush2.gif

Paraset mano mintis drinks_cheers.gif . aciuks.gif

QUOTE(soske @ 2008 03 19, 14:38)
na, o amn tai basiu tas 'pasisventimas, garbinimas, sureiksminimas' to MP. ir vel pradedat 'jei nenorit maitint, tai kam jum vaikas" bla bla.. kam kam? tikrai ne tam kad vargciau, kenteciau, butu nepatogu. vaikas man- dziaugsmas, malonumas, o visus nemalonius darbus stengiuosi pakeisti maloniais ---> nenorejau maitinti, tai amn atrode  schmoll.gif nupoirkau misinuka+ buteliuka, nepatinka man kaka vaiko prausti, tai MB darbas laugh.gif tingiu valgyt daryti- uzsakau ish kokio kabako, nakti blogai miegojo, kitai nakciai nuvezu mamai, kad issimiegociau ir ash ir t.t. na, nematau reikalo kankintis, vargti jei galkima viska daryti paprasciau. man todel ir gera buti mama ir todel noriu antro, nes man tai MALONUMAS smile.gif
bet kam be reikalo kazka daryti sunkiau jei galima lengviau, kam bent jau ta pirma savaite kenteti  tuos nugrauztus sspeenelius, kaip jaustis ssu tais ideklais, jei galima paprasciau. nepradekit su 'sveikiau'

thumbup.gif
dziaugiuosi uz visas, kurioms sekasi ir patinka ilgai maitinti pacioms. nu bet zmoniu gi visokiu yra. ir tik neaiskinkit, kad jei jau "papu" nemaitinu, tai nemyliu ir linkiu blogo savo vaikui tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolita Mc'r: 19 kovo 2008 - 13:17
QUOTE(soske @ 2008 03 19, 11:35)
tuomet 'vyresniu vaiku zindymas' (kur jau 1.5-4m) , ar 'zindymas viesoje vietoje' irgi turetu buti prie psichologiniu problemu laugh.gif

irodyk, argumentuok, pateik rimtu zmoniu rimtas publikacijas, o vienos jaunos mamytes, kuri, juolab is pasisakymu atrodo ne itin apsiskaiciusi ir ne itin atsirenkanti informacija nuomone - deja deja....

QUOTE(ragnez @ 2008 03 19, 11:49)
tave puikiai supratau. apie krutu apsiplovima pries/po maitinimo rase berods g00te...  4u.gif

taip rasiau, gal kam atrodo "pertemta", uztai svaru ir tikrai jokiu kvapu.

QUOTE(Geisvilė @ 2008 03 19, 12:19)
Nu ne visi atsižvelgs, kas to nenorės, nemaitins, argi sunku suprast bent kiek kitas mamas.

Man vienodai šviečia tas Jūsų PSO, šneka jie ten apie naudą ar nenaudą, jei pati nenorėsiu ir nemaitinsiu, man tai ne rodiklis. O žindyt iki 2 metų kiekvienos asmeninis reikalas, bent jau man tai kvaila. Viskas taškas, manęs auklėt nereikia, kad tai reikalinga vaikui ir pan, tai mano vaikas, ir jeigu jis bus maitintas trumpaiu mp, patikėkit, durnesnis nebus, nereikia visų jaunų mamų įtikinėt ir žarstytis proc kiek pakyla intelekto lygis maitintų mp.
Savo pasisakymus šia tema baigiau, nes jau tas pats per tą patį, pliekitės toliau, bile linksma 4u.gif
QUOTE(soske @ 2008 03 19, 11:48)
vis tu su savo tais PSO  irnesakyk.gif nu man 2m vaikas tai jau vaikas visaj ddidelis, kur jam jau ta piena gert ish (.)(.)  ax.gif

Kaip sako mano kriksto motina - feja :"lietuvoje yra tik vienas zmogus galintis sumuryti gera koklini peciu, uztai mokyti ir gydyti pas mus gali visi."
Gerai, vienodai sviecia tas PSO... o jei neduok dieve, vaikas sunkiai susirgtu, nelektumet pas medikus, i ju rekomendacijas jums butu nusishvilpt?
Soskes net neklausiu, jai - issilavine zmones yar kazhkoks nesusipratimas, Geisvile, kur kreiptumeisi tamsta?

sena pažįstama, del to vandens ir persalimo... nu ka as zinau, ne as viena tokia "vandens ziurke", pazystu mamyte - buriuotoja- nardymo instruktore - modeli, ji iki 7-8 nestumo menesiu dar instruktoriavo, veliau sekmingai zindydama vaika narde ir surfino, o vanduo lt juroj ir ezeruose, pati zinai - ne arbata.. vienas nepatogumas i hidra pieno siek tiek patenka. + ana mineta mamyte kartu aukstaji moksla studijavo ir baige. Aukles - neturejo. Ir vandens malonumai, ir mokslas, ir grozis, ir vaikas sveikas, ir pelningas darbas - viskas kartu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 19 kovo 2008 - 13:18
QUOTE(ingalp @ 2008 03 19, 12:36)
o gal pervadinkim taip: MITAI ir TEISYBĖ apie žindymo  / nežindymo naudą, vargus ir problemas  rolleyes.gif

keičiu pavadinimą !

! 
šita tema telieka jūsų diskusijom, kas ką manote apie žindymą ir nežindymą.

užvesiu naują temą, apie nenorą, ir jei rasiu ten nors vieną argumentą, kuriuos surašote čia, gausit visos įspėjimus  (už spamą ir oftopikus) su draudimu rašyti žinutes forume.

nes realiai tai jau man atsibodo.tema tiek grybauja į lankas, kad baisu skaityti, tik rėkaujat kuri garsiau.

nesu piktybinė, bet jau peržiangiamos ribos, ir tik tokią matau išeitį
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 19, 12:46)
KAS TAU SAKĖ, kad tai NENORMALU??????? čia tavo ASMENINĖ tokia nuomonė?????
nes literatūra ir pediatrai teigia, kad tai visiška norma cool.gif

gali parasyti nuorodas, kurios teigtu, kad 1.5 m vaikui keltis kas 3-4 valandas yra normalu.
pvz kad ir zurnaluose pateikiama informacija
"Pirmosiomis naujagimio gyvenimo savaitėmis naktys būna trumputės ir su pertraukomis, nes mažylis išalksta, dar neskiria dienos nuo nakties, nejaučia tikslaus miego ir pabudimo ritmo, neskiria dienos nuo nakties. Tačiau jau po 3-4 savaičių dažniausiai reikalai susitvarko, o po 6 mėnesių dauguma kūdikių išmiega nepabusdami beveiki visą naktį" ( mamos zurnalas), tas pats daznai minima ir knygose apie kudikiu/vaiku raida. Tikrai neteko nei vienos skaiyti, kurioje butu parasyti, kad normalu yra 1.5m vaikui keltis kas 3-4 valandas.
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 19, 14:17)

Gerai, vienodai sviecia tas PSO... o jei neduok dieve, vaikas sunkiai susirgtu, nelektumet pas medikus, i ju rekomendacijas jums butu nusishvilpt?
Soskes net neklausiu, jai - issilavine zmones yar kazhkoks nesusipratimas, Geisvile, kur kreiptumeisi tamsta?

Tema apie nenorą žindyti, aš niekur nesakiau, kad esu prieš žindymą, pati maitinu ir prie ko čia medikai db, gerai, tas pats PSO rekomenduoja, nu bet man jų rekomendacijos žindymo atveju nė kiek nerūpi, suprantat, kiek norėsiu tiek žindysiu. O jei susirgtų vaikas, taip - patarimo kreipčiausi pas medikus, pas savo vaikų gydytoją, bet niekada dėl to, kiek man ilgai žindyti ir aplamai ar išvis žindyti. Čia jau mano asmeninis reikalas, o tuo labiau neklausyčiau internete man primestų pamokslų, kokia aš bloga ir tt, man dzin, kitų tokia nuomonė, aš auginu savo vaiką, ne kas kitas ir kaip jį maitinti spręsiu tik aš, ne pašaliniai.

Pridursiu, nesu "niolikinė" be išsilavinimo. Bet savo galvą ir nuomonę turiu. Bet kitiems jos nekišu per prievartą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2008 03 19, 13:20)
nesu piktybinė, bet jau peržiangiamos ribos, ir tik tokią matau išeitį [/EX]

Ruste, be pykcio, apibrezk, apie ka galima kalbet o ka nea - pasistengsim neterst temos.

QUOTE(Silvute @ 2008 03 19, 13:36)
gali parasyti nuorodas, kurios teigtu, kad 1.5 m vaikui keltis kas 3-4 valandas yra normalu.

O girdejai apie toki dalyka, kad vaikui dygsta dantukai ir jis gali buti neramesnis, tada jam reikia mamytes ir gal jos kruties nusiraminimui...
arba, mamyte pastoja, gal pasikeicia pienuiko sudetis, gal dar kas, vaikelis pajunta ir daug zysdamas bando "susigrazint" piena ir pan..... ir pan... ir pan....

QUOTE(Geisvilė @ 2008 03 19, 13:39)
Tema apie nenorą žindyti, aš niekur nesakiau, kad esu prieš žindymą, pati maitinu ir prie ko čia medikai db, gerai, tas pats PSO rekomenduoja, nu bet man jų rekomendacijos žindymo atveju nė kiek nerūpi, suprantat, kiek norėsiu tiek žindysiu. O jei susirgtų vaikas, taip - patarimo kreipčiausi pas medikus, pas savo vaikų gydytoją, bet niekada dėl to, kiek man ilgai žindyti ir aplamai ar išvis žindyti. Čia jau mano asmeninis reikalas, o tuo labiau neklausyčiau internete man primestų pamokslų, kokia aš bloga ir tt, man dzin, kitų tokia nuomonė, aš auginu savo vaiką, ne kas kitas ir kaip jį maitinti spręsiu tik aš, ne pašaliniai.

Pridursiu, nesu "niolikinė" be išsilavinimo. Bet savo galvą ir nuomonę turiu. Bet kitiems jos nekišu per prievartą.  4u.gif

O kas tamstai sake, kad jus bloga ar kitokia?
tiesiog man idomu, vienu atveju zmogus klauso mediku, kitu ne, kaip atsirenka, kokie kriterijai, kuriuo atveju garbus mokslo vyrai ir tetos su savo tyrimais ir isvadom yra geri patarejai, o kuriuo atveju jau "vienodai sviecia" ir mamu aukstasis issilavinimas jau yra vertingesnis anei anu tetu ir dedziu.
Na is kitos puses, zinoma, tai tik maistas, kas gi kreipia demesi i maista, ar klauso mediku patarimu del maisto, valgom, tai kas mums patinka, kiek patinka ir dzin.. lotuliukas.gif
Niekas cia niekam nenori proto ikrest, tiesiog jei Mp naudingas, kam teigt priesingai?
verciau nagrinejam maudyniu galimybes zindant/nezindant, isvaizdos tiuninimo galimybes ir pan.
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 19, 14:52)

O kas tamstai sake, kad jus bloga ar kitokia?
tiesiog man idomu, vienu atveju zmogus klauso mediku, kitu ne, kaip atsirenka, kokie kriterijai, kuriuo atveju garbus mokslo vyrai ir tetos su savo tyrimais ir isvadom yra geri patarejai, o kuriuo atveju jau "vienodai sviecia" ir mamu aukstasis issilavinimas jau yra vertingesnis anei anu tetu ir dedziu.
Na is kitos puses, zinoma, tai tik maistas, kas gi kreipia demesi i maista, ar klauso mediku patarimu del maisto, valgom, tai kas mums patinka, kiek patinka ir dzin..  lotuliukas.gif
Niekas cia niekam nenori proto ikrest, tiesiog jei Mp naudingas, kam teigt priesingai?
verciau nagrinejam maudyniu galimybes zindant/nezindant, isvaizdos tiuninimo galimybes ir pan.

Aš apskritai, nes šiose temose buvo ne vienas pasisakymas, kad nemaitinanti - niekam tikus.

Aš dar kokia gera lotuliukas.gif

Dėdžių paistalai apie mp naudą, manęs niekada neįtikins, ne jiems tai suprast. Tai supras tik moterys. o tos kurios pasisako UŽ maitinimą iki 2 metukų ir daugiau, vat man būt įdomu sužinot ar pačios maitino ir kiek maitino. Viskas man gana. Kartoju, mano nuomonės nepakeis 4u.gif
Atsakyti