Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinti krūtimi ar ne?

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 19, 08:06)
Supratau. Vadinasi, jus ir na dar viena kita zindanti mamyte pries kiekviena maitinima apsiprausia.  drinks_cheers.gif Net nakti. Kai sakoma, jog zindancios privalumas-guleti lovoj, kruti verkianciam vaikui i burna ir toliau miegoti.  g.gif Tai tada susipainiojau-jei reikia vis tiek keltis nakti, jog praustis, tai kas cia stebetina, jog keliames misinukus suplakti?  g.gif Vis tiek-keliames.  drinks_cheers.gif
Oponuoti postai manes neitikino. Mat tokias mamytes maciau is viso gyvenime tik gal kokias tris-keturias. Didesne dauguma(nesigincysiu- gal neturejo informacijos, gal nemokejo technikos) susidure su mano isvardintomis problemomis, tai kad jos cia garsiai nekalba-tai neirodymas, jog tokiu nera. Tiesiog, ne visos pajegios ir psichologiskai stiprios atremti jusu puolima. Kiek teko matyti is kaimynu temu, kiek teko bendrauti su tomis paciomis nestukemis nepirmakartemis, jau nekalbu apie pazistamas(kad nebuciau apkaltinta melagystemis), tai visos nurode tas pacias problemas, tuos pacius mano isvardintus punktus-ir tik viena kita lieka maitinti, o kitos pamaitina menesi, nu max du ir nutraukia zindyma. Sakysit, jog bent tiek gerai, kad vaikas gavo priespieni. Sutinku. drinks_cheers.gif Bet tema ne apie mp nauda. O apie nenora zindyti. Tai vadinasi, mano isvardinti punktai aktualus daugeliui mamyciu, isskyrus viena kita. g.gif

va jos neišlaukia to palaimingo momento, nuo kurio jau žindymas yra tik malonumas, o nutraukia vos tik atsiranda pirma menka problemėlė. žindymas gali būti sunkus 1-3 mėn, nes reguliuojasi mp gamyba, kūdikio dienos režimas, pagaliau mamai reikia laiko atsigaut po gimdymo. bet tos nekantriosios išpučia problemas iki dangaus ir nutaria, kad visada bus taip, todėl neverta žindyt. NESĄMONĖ. maximum po 3 mėn visi menami ir tiekrieji nemalonumai baigiasi.
o kad 1 mėn maitinusi mamytė skundžiasi, kad nėra kad į kirpyklą nueit, nu tai nieko nuostabaus biggrin.gif . kur jau čia lakstysi po kirpyklas kai vaikui kelios dienos cool.gif . arba kad jis skundžiasi, jog guzuojasi, pienas bėga ištisai - nu taigi irgi normalu, juk mp gamyba reguliuojasi, ir gaminasi jo perteklius. kai susireguliuos, to nebebus.
dar kartą kartoju - ŽINDYTI YRA LENGVA. visi sunkumai yra labai LAIKINI. jie praeis per pirmus 3 mėn. daugumai praeina per 1 mėn. visus tuos mitus ir baimes sukūrė mamos, nepraėjusios to "bandomojo" laikotarpio.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 18, 21:23)
o kas čia tokias kaltina????
čia netikusiomis vadina tas, kurios iš anksto nusistato nežindyti dėl "papų grožio", "nenorėjimo aukotis dėl vaikų", nenorėjimo net pabandyti ir neigiančias mp naudą.
jei mama stresuoja, jei blogai, tai problema dažniausia yra vis tik ne žindyme, o pagalbos nebuvime iš artimųjų, dėl nesupratingo vyro, dėl prastos sveikatos, dėl pasikeitusio gyvenimo aplinkybių (neplanuotas netyčiukas, o taip norisi dar pašėlti, palakstyti). va taip ir atsiranda tas stresavimas. niekuom jis nesusijęs su žindymu.

Ne kartą ne kokia replika buvo "numesta" tų mamų atžvilgiu, nebūtinai tavo. Bet kažkiek tolerancijos kitom vistik reik turėt, nekalbu apie tą pačią Soskę. Daugeliu kalusimų nesutinku su ja. (O tuo labiau su buvusia čia Snape lape). Tik nesuprantu, ko jūs čia ardotės dėl jos, kaip nori, taip ji tegu daro, ar jums nuo to blogiau ar vistik jai. Kitokia jos nuomonė, KITOKIA. Nieks jos nepakeis, neverta nė bandyt, jau 4 tema apie tą patį, kad pasiginčyt.

Ingalp, na pasakysiu tik tiek, pati rašai, kad tau rodos, jog mamą kankina depresija, jog ji negalėjo/ nesugebėjo/nenorėjo ir tt maitint krūtimi savo vaikelio. Kodėl tu pastoviai kiši visom tą mp naudą, irgi rašei, jog turi nusisekusį ir nenusisekusį atvejį, gal ir tau depresija dėl pirmo karto, kad šitaip atkakliai įsikabinai, ir bet kokiom priemonėm bandai pakeist kitų, KITAIP galvojančių nuomonę g.gif

Įžeisti tikrai nenoriu, tik vat niekaip nesuprantu. Ir nereikia man iš naujo aiškint, ką nori čia padaryti. kai klausia mamos patarimo galima pakankamai gražiai jį DUOTI, o ne plėtotis temoje, kur daugiausia renkasi mamos, kurios to daryti nenori, todėl jų tokio sprendimo nieks nepakeis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Geisvilė @ 2008 03 19, 09:11)
1. Kodėl tu pastoviai kiši visom tą mp naudą,
2. irgi rašei, jog turi nusisekusį ir nenusisekusį atvejį, gal ir tau depresija dėl pirmo karto, kad šitaip atkakliai įsikabinai, ir bet kokiom priemonėm bandai pakeist kitų, KITAIP galvojančių nuomonę g.gif

Įžeisti tikrai nenoriu, tik vat niekaip nesuprantu. Ir nereikia man iš naujo aiškint, ką nori čia padaryti.
3. kai klausia mamos patarimo galima pakankamai gražiai jį DUOTI,
4. o ne plėtotis temoje, kur daugiausia renkasi mamos, kurios to daryti nenori, todėl jų tokio sprendimo nieks nepakeis 4u.gif

1. todėl, kad tai yra SVARBIAUSIA. todėl, kad kai kurios nesuvokia, jog MP - tai ne tas pats, kas sintetiniai milteliai. todėl, kad tai tarpusavy net lygint nelogiška.
2. po manop nesėkmingo atvejo praėjo 11 metų cool.gif . pradžioje tikrai blogai jaučiausi dėl to, kad per savo žioplumą pradanginau mp. bet metams bėgant subrendau. suvokiau, kur buvo MANO KLAIDOS. pradėjau domėtis, skaityti mokslinę info ir mamų patirtį. ir žinai kas svarbiausia - NEUŽSICIKLINAU ANT NESĖKMĖS (ką labai dažnai padaro nesėkmingą žindymą patyrusios mamos). patikėjau savim. todėl 2-rą kartą viskas vyko sėkmingai. jei būčiau tik sėdėjus ir verkus "kokia aš vargšė ir kaip man nepavyko vai vai vai kaip liūdna, bet ką dabar daryt, gi ir mišinukas yra gėris, niekuo jis nesiskiria nuo mp" nu ir t.t. ką, manai nebūčiau vėl palūžus???? bet vat susitvarkiau su savo "depresijom" laiku, susiėmiau ir pažvelgiau į problemas objektyviai. todėl noriu kad ir kitos, kurioms nepasisekė, taip pat tai padarytų. va kai SUVOKS, kad JOS PAČIOS suklydo ir išsiaiškins KUR suklydo, sekantis žindymas bus sėkmingas.
3. pakankamai gražiai ir nemažai tų patarimų šitam skyriuje ir duodu. kam reikia, tas net asmeniškai paklausia. ir VISADA atsakau, nesididžiuoju ir stengiuosi padėti.
4. ŠITOJ temoj renkasi labai mažai NENORINČIŲ maitinti krūtimi. tikslaiu aš pastebėjau tokias grynas tik 2 - lape ir soske. visos kitos arba norėjo, bet negalėjo, arba norėjo ir galėjo ir bando padėti toms norėjusioms bet negalėjusioms cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 19, 11:36)
.
4. ŠITOJ temoj renkasi labai mažai NENORINČIŲ maitinti krūtimi. tikslaiu aš pastebėjau tokias grynas tik 2 - lape ir soske. visos kitos arba norėjo, bet negalėjo, arba norėjo ir galėjo ir bando padėti toms norėjusioms bet negalėjusioms cool.gif

garantuoju, kad tokiu kajpo ash ir lape yra daug daug siame forume, tiesiog jos nedrista cia pasisakyt. o jei ir pasisako, tai viena karta ir pabega, nes mato kas cia vyksta laugh.gif kiek juk realiai tu maitinanciu mamu? kazkuri juk dejote %, berots 30% mp maitinanciu yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2008 03 19, 10:13)
O man smalsu biggrin.gif Tokia karsata diskusija uzvire lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif va čia šiaip irgi priežastis biggrin.gif
kiekviena mes turim savo pomėgius ir talentus. vienos užsiima rankdarbiais ir nuo to "kaifuoja", kitos - diskutuoja, argumentuoja ir joms tai malonumas.
kadangi mano darbas susijęs pirmiausia su bendravimu su žmonėmis, argumentavimu ir įtikinimu, tai va ir čia tai darau. praktikuojuosi, kad neprarasčiau darbinių įgūdžiu per vaiko priežiūros atostogas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(soske @ 2008 03 19, 10:44)
garantuoju, kad tokiu kajpo ash ir lape yra daug daug siame forume, tiesiog jos nedrista cia pasisakyt. o jei ir pasisako, tai viena karta ir pabega, nes mato kas cia vyksta laugh.gif kiek juk realiai tu maitinanciu mamu? kazkuri juk dejote %, berots 30% mp maitinanciu yra  g.gif

gal.. tikrai nežinau, tikrai neužtikau tų kitų... gal jų ir yra daug daugiau...
taip, deja, statistika liūdna verysad.gif , žindančių yra mažuma. bet aš kažkaip tikiu, kad tai dėl informacijos stokos, netikusių pediatrų patarimų, o ne dėl paprasto nenoro "aukotis dėl vaiko". nors kas ten žino g.gif . vat įdomu būtų, kad tos tikrai sąmoningai nenorėjusios (ne negalėjusios, ne susidūrusios su sunkumais, o nuo pat pradžių nenorėjusios) žindyti, ateitų čia ir išdėstytų savo motyvus - kodėl jos nenorėjo žindyti krūtimi.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 19, 11:50)
drinks_cheers.gif va čia šiaip irgi priežastis  biggrin.gif
kiekviena mes turim savo pomėgius ir talentus. vienos užsiima rankdarbiais ir nuo to "kaifuoja", kitos - diskutuoja, argumentuoja ir joms tai malonumas.
kadangi mano darbas susijęs pirmiausia su bendravimu su žmonėmis, argumentavimu ir įtikinimu, tai va ir čia tai darau. praktikuojuosi, kad neprarasčiau darbinių įgūdžiu per vaiko priežiūros atostogas  lotuliukas.gif
Papildyta:

gal.. tikrai nežinau, tikrai neužtikau tų kitų... gal jų ir yra daug daugiau...
taip, deja, statistika liūdna  verysad.gif , žindančių yra mažuma. bet aš kažkaip tikiu, kad tai dėl informacijos stokos, netikusių pediatrų patarimų, o ne dėl paprasto nenoro "aukotis dėl vaiko". nors kas ten žino g.gif . vat įdomu būtų, kad tos tikrai sąmoningai nenorėjusios (ne negalėjusios, ne susidūrusios su sunkumais, o nuo pat pradžių nenorėjusios) žindyti, ateitų čia ir išdėstytų savo motyvus - kodėl jos nenorėjo žindyti krūtimi.

matai, ingalp, tai tada ne ash esu kitokia, kad nenorejau maitinti mp, nes tokiu kaip ash visgi yra dauguma (ir nesvarbu del kokiu priezasciu, na zinoma, nekalbu apie tas kurios negalejo). ir tikiu , kad nenorejo ne del informacijos stokos, netikusiu patarimu ir pan. tiesiog, tu sekmingu zingymo pvz yra laaabai mazai. na tikrai, kiek pazistu moteru, turinciu vaika/us visos snekejo, kad tik baigus maitinti baigesi klykimai, atsirado daugiau laisvo laiko, vaikas miegot pradejo. o rezultatas po tokio maitinimo apie kuri cia rasau, koks? 1-2men 'sveikai' vaikas pagyveno? ar kai klykia- sveika? g.gif ash sakyciau mazam zmoguciui yra sveika daug valgyt ir miegot. o mama? visgi atsiranda per ta men strijos, issitampo ir t.t. todel nemaciau reikalo net bandyt, nes rezultatas butu buves greiciausiai - issitampiusi krutine, o vaikas valgo misinuka. ir nebandziau, nes man tai neatrodo malonu ir beveik garantuoju kad butu buve nemalonu. tiesiog neturiu tokio 'motinisko pasaukimo'
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 19, 10:59)
1. matai, ingalp, tai tada ne ash esu kitokia, kad nenorejau maitinti mp, nes tokiu kaip ash visgi yra dauguma (ir nesvarbu del kokiu priezasciu, na zinoma, nekalbu apie tas kurios negalejo). ir tikiu , kad nenorejo ne del informacijos stokos, netikusiu patarimu ir pan.
2. tiesiog, tu sekmingu zingymo pvz yra laaabai mazai. na tikrai, kiek pazistu moteru, turinciu vaika/us visos snekejo, kad tik baigus maitinti baigesi klykimai, atsirado daugiau laisvo laiko, vaikas miegot pradejo. o rezultatas po tokio maitinimo apie kuri cia rasau, koks? 1-2men 'sveikai' vaikas pagyveno? ar kai klykia- sveika? g.gif ash sakyciau mazam zmoguciui yra sveika daug valgyt ir miegot. o mama? visgi atsiranda per ta men strijos, issitampo ir t.t. todel nemaciau reikalo net bandyt, nes rezultatas butu buves greiciausiai - issitampiusi krutine, o vaikas valgo misinuka. ir nebandziau, nes man tai neatrodo malonu ir beveik garantuoju kad butu buve nemalonu. tiesiog neturiu tokio 'motinisko pasaukimo'

1. tikrai nemanau, kad ds1moningai nuo pat pradžių nenori maitinti. sakyčiau, kad tokių kaip tu yra vienetai. todėl jų ir šitoj temoj nėra
2. va čia nuo pažįstamų rato gal priklauso. nes mano pažįstamų ratas - kardinaliai skirtingas. dauguma mano draugių maitino ilgai ir sėkmingai. nes tai yra natūrali norma. taip ir turėtų būti. turbūt mudvi bendraujam su kardinaliai skirtingos pasaulėžiūros žmonėmis. va dar kartą pergalvojau - ir tikrai - aš asmeniškai nepažįstu nei 1 moters, kuri nenorėjo maitinti pati.
mano geriausia draugė savo abu vaikus maitino iki 1,5 - 2 metų. mano mama mane maitino iki 1 m, mano močiutė visus 3 savo vaikus maitino iki 2-3 metų. mano brolienė maitino vaiką iki 17 mėn. mano pusbrolio žmona maitino vaikus iki 8 mėn. o ir dauguma draugių ir pažįstamu maitina bent iki 1 metų.
Atsakyti
QUOTE(Geisvilė @ 2008 03 19, 11:11)

Kodėl tu pastoviai kiši visom tą mp naudą, irgi rašei, jog turi nusisekusį ir nenusisekusį atvejį, gal ir tau depresija dėl pirmo karto, kad šitaip atkakliai įsikabinai, ir bet kokiom priemonėm bandai pakeist kitų, KITAIP galvojančių nuomonę g.gif

Įžeisti tikrai nenoriu, tik vat niekaip nesuprantu. Ir nereikia man iš naujo aiškint, ką nori čia padaryti. kai klausia mamos patarimo galima pakankamai gražiai jį DUOTI, o ne plėtotis temoje, kur daugiausia renkasi mamos, kurios to daryti nenori, todėl jų tokio sprendimo nieks nepakeis 4u.gif

drinks_cheers.gif as skaitineju sia tema butent todel, kad nelabai sekesi ir visiskai nenorejau mp su pirmu vaiku. jau zinau, kad su antruoju mp dar maziau ir nekankinsiu nei saves, nei vaiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 19, 12:06)
1. tikrai nemanau, kad ds1moningai nuo pat pradžių nenori maitinti. sakyčiau, kad tokių kaip tu yra vienetai. todėl jų ir šitoj temoj nėra
2. va čia nuo pažįstamų rato gal priklauso. nes mano pažįstamų ratas - kardinaliai skirtingas. dauguma mano draugių maitino ilgai ir sėkmingai. nes tai yra natūrali norma. taip ir turėtų būti. turbūt mudvi bendraujam su kardinaliai skirtingos pasaulėžiūros žmonėmis. va dar kartą pergalvojau - ir tikrai - aš asmeniškai nepažįstu nei 1 moters, kuri nenorėjo maitinti pati.
mano geriausia draugė savo abu vaikus maitino iki 1,5 - 2 metų. mano mama mane maitino iki 1 m, mano močiutė visus 3 savo vaikus maitino iki 2-3 metų. mano brolienė maitino vaiką iki 17 mėn. mano pusbrolio žmona maitino vaikus iki 8 mėn. o ir dauguma draugių ir pažįstamu maitina bent iki 1 metų.

na yo, pazistami musu labai skirtingi. o mamao mama nemaitino ne vienos ish musu (esam trys), teta turi irgi triss duktas, maitino pacia pirmaja menesi, gal du g.gif kitu dvieju nemaitino. drauge turi berniuka triju metuku, tai maitino tris men, bet pastoviai zliumbe, viskas blogai buvo, ejo ish proto, paskui po maitinimo dar labiau zliumbe. vaikui 3m dabar nekalba dar visaj, ji pati su vyru issikyre kai vaikui 6men buvo, dabar taupo $ nori pasidaryt operacija (.)(.), nors kol sutaupys tai sako ir pasens doh.gif
gal tiesiog aplink tave del to maitinimo visad buvo sekmingi pvz, o ash nemaciau ne vieeno sekmingo g.gif tai man ir susidare toks vaizdas kad maitinimas - kancia.
Atsakyti
Supratau. Vadinasi, jus ir na dar viena kita zindanti mamyte pries kiekviena maitinima apsiprausia.  drinks_cheers.gif

dar vienas klaidingas isitikinimas... keista, kad net sekmingai zindancios mamos taip raso...
krutu nereikia, ir net nepatartina daznai plauti - taip nuplaunamas odos apsauginis sluoksnis, speneliai sauseja, trukineja... o suzeisti speneliai - atviras kelias infekcijai.
taip, pienas krutyse yra sterilus. o krutys, is esmes, svarios - juk neariam jomis lauku ir klozeto neplaunam. ant motinos odos gyvenancios bakterijos kudikiui yra savos ir pazystamos - juk kiekviena diena su jomis susiduria ir turi joms imuniteta.
bunoj daugiau bakteriju gyvena, ir tai, daug kas nesibodi seilemis nukritusi zinduka "nuplauti" ir paduoti kudikiui...

mamai uztenka apsiprausti karta per diena po dusu ar vonioje - tai manau, yra elementari higiena ir taip darom visos, zindancios ir nezindancios. 4u.gif
Atsakyti
Supratau. Vadinasi, jus ir na dar viena kita zindanti mamyte pries kiekviena maitinima apsiprausia.  drinks_cheers.gif Net nakti. Kai sakoma, jog zindancios privalumas-guleti lovoj, kruti verkianciam vaikui i burna ir toliau miegoti.  g.gif Tai tada susipainiojau-jei reikia vis tiek keltis nakti, jog praustis, tai kas cia stebetina, jog keliames misinukus suplakti?  g.gif Vis tiek-keliames.  drinks_cheers.gif
Oponuoti postai manes neitikino. Mat tokias mamytes maciau is viso gyvenime tik gal kokias tris-keturias. Didesne dauguma(nesigincysiu- gal neturejo informacijos, gal nemokejo technikos) susidure su mano isvardintomis problemomis, tai kad jos cia garsiai nekalba-tai neirodymas, jog tokiu nera. Tiesiog, ne visos pajegios ir psichologiskai stiprios atremti jusu puolima. Kiek teko matyti is kaimynu temu, kiek teko bendrauti su tomis paciomis nestukemis nepirmakartemis, jau nekalbu apie pazistamas(kad nebuciau apkaltinta melagystemis), tai visos nurode tas pacias problemas, tuos pacius mano isvardintus punktus-ir tik viena kita lieka maitinti, o kitos pamaitina menesi, nu max du ir nutraukia zindyma. Sakysit, jog bent tiek gerai, kad vaikas gavo priespieni. Sutinku. drinks_cheers.gif Bet tema ne apie mp nauda. O apie nenora zindyti. Tai vadinasi, mano isvardinti punktai aktualus daugeliui mamyciu, isskyrus viena kita. g.gif

vakare nusiprausdavau po dusu, pasikeisdavau apatinius rubus, isidedavau vienkartinius naujus idekliukus (juos beja keisdavau po kiekvieno pamaitinimo), nakti po pamaitinimu ir pries juos krutine tikrai ne visada nuprasdavau , bet nakti ir tu valgymu pirmus 3 menesius nebuvo (pramiegodavo sunaitelis neprabusdamas po to kokia tai bobule "paprotino" vaika zadinti maitinti MP), iki 6 men valgydavo 1-2 kart per nakti, vargas prasidejo 1.5 metu, kai valgudavo iki 12 kart per nakti..
Bet diena po kiekvieno maitinimo ir priesh ji.
Nematau parase, kiek tavo vaikams metu, gal jie gime post sovietmeciu, kai info apie taisiklinga maitinima buvo mazai + buvo gajus "sovietinis" poziuris i maitinima, ne visi turejo skalbiankes, nebuvo liemeneliu ir idekliuku maitinancioms ir bla bla bla... o dabar... nu kokie pieno kvapai, susitepe vos vos rubai, meti i skalbianke, per daug pieno - idedi idekliuka...
na o tie punktai... ka as zinau, man verti demesio punktai del skausmo ir miego, cia tikrai daznai pasitaikancios problemos, o del maudyniu pavasari, ar negalejimo nueit i kirpykla, pasikartosiu, tai tik laiko planavimo problemos, gaila, kad jos sitaip sureiksminamos.

QUOTE(Geisvilė @ 2008 03 19, 09:11)
Ir nereikia man iš naujo aiškint, ką nori čia padaryti. kai klausia mamos patarimo galima pakankamai gražiai jį DUOTI, o ne plėtotis temoje, kur daugiausia renkasi mamos, kurios to daryti nenori, todėl jų tokio sprendimo nieks nepakeis 4u.gif

Pamenu, dar pirmoje temoje, viena nenorinti maitinti mamyte, isvadino maitinancias ir planuojancias kazhkaip... "nuo oksitocino apspangusiomis..."
zodziu tolerancija tolerancija, bet ko noret, maitinanciu skyrelyje sukuriat tema "apie nenora" ir norit, kad cia jums nepasakotu apie MP nauda... tai dar nueikit i negalinciu bet planuojanciu tema ir ten sukurkit "Nenoras turet vaiku... mol galiu bet del papu grozio ir maksties tamprumo nenoriu..."
manau sitos temos vieta - kokiose "psichologinese problemose" jei cia tokios yra
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 19, 12:30)

Pamenu, dar pirmoje temoje, viena nenorinti maitinti mamyte, isvadino maitinancias ir planuojancias kazhkaip... "nuo oksitocino apspangusiomis..."
zodziu tolerancija tolerancija, bet ko noret, maitinanciu skyrelyje sukuriat tema "apie nenora" ir norit, kad cia jums nepasakotu apie MP nauda... tai dar nueikit i negalinciu bet planuojanciu tema ir ten sukurkit "Nenoras turet vaiku... mol galiu bet del papu grozio ir maksties tamprumo nenoriu..."
manau sitos temos vieta - kokiose "psichologinese problemose" jei cia tokios yra

tuomet 'vyresniu vaiku zindymas' (kur jau 1.5-4m) , ar 'zindymas viesoje vietoje' irgi turetu buti prie psichologiniu problemu laugh.gif
Atsakyti