Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro pinigai

QUOTE(Mariem @ 2008 03 19, 00:06)
Sveiki visi smile.gif Man pasidarė labai smalsu, kaip kiti tvarkosi smile.gif Anksčiau aš galvojau, kad vyras turi išlaikyti žmona ir vaikus smile.gif matyt, todėl aš neturiu vyro lotuliukas.gif  Todėl pati dabar išlaikau savo vaikus.. Bet man ydomu, kaip šeimuose buna... kas už ką moka, ar vyras moka už butą, ir kitas išlaidas? ar kartu susimetat? ar tiesiog, kas tuo metu turi pinigų tas ir moka? Pasidalinkit patirtim smile.gif 4u.gif

abieju pinigai bendram katile, kiek kam reikia, tiek tas ir pasiima
Atsakyti
VYRO PINIGAI. Kaip tvarkote seimos biudzeta lotuliukas.gif Temos pavadinimas vertas topo lotuliukas.gif
Kas vyro, tas ir musu. Kaip as sakau: tu dirbi seimai, mums, namams, o as savo grozio proceduroms, savo lepinimui, krevetems, brangioms liustroms ir pasitaupymui, jei kazkas ateity nutiktu.. lotuliukas.gif O Liustroms tai del to, kad pirkdami namu apyvokos daiktus, vyras taupo, ziuri, kas praktiska. Tai as geriau savo alga isleisiu tai liustrai, kuri pas mus kabes ir kuria dziaugsiuos, nei ziuredama ir erzindamasi, kad jis nenupirko jos skaiciuodamas seimos biudzeto islaidas! lotuliukas.gif
na o jei rimtai, dirbti reikia moterys ir nepamesti galvos del to, kad tau nepriklauso:)
Atsakyti
Kaip tai nepriklauso? Abiejų šeimos narių pinigai priklauso šeimai, jei ką. Vaikai iš viso nieko neuždirba, tai ir jiems pagal tavo logiką, nieko nepriklauso.

Man pvz. priklauso tiek pat, kiek ir jam priklauso. Nes mes esame viena šeima, o ne bendrabutis su pavieniais gyventojais - nuomininkais.
Atsakyti
wow. stai kodel labai turtingi ir neskuba vesti. geriau tureti reguliarias moteris/drauges.
tu pati pagalvokit. bunat vyras, o jusu drauge apie jus snypscia kitoms draugems prie kavos; va kaip fain, jis kala pinigus, o jie - mano vistiek. laime, jau vedem, ir be vedybines sutarties... ax.gif
Atsakyti
is jusu komentaro supratau, kad nesupratote mano nuomones:) o galbut ir as ja nevaizdziai nupasakojau:)
Paskutinis sakinys buvo skirtas toms moterims, kurios visiskai nedirba ir skirsto pinigus (issikyrumo atveju dejuoja, jog vyras paliko ja be nieko). As niekada nesutiksiu, kad joms niekas nepriklauso, todel, kad jos aukoja savo jaunyste, aukoja savo karjera VARDAN seimos arba vien del patogesnio gyvenimo (buna ir tokiu). Man labai patiktu ir sedet namie, BET praktika deje rodo, kad tokia moteru dalis dazniau yra nesaugi. Todel tema: VYRO PINIGAI, kaip skirstyti pinigus, man pasirode uzvesta moters, kuri neuzdirba nieko, bet pinigus skirsto. Mano nuomone, pinigai turi buti bendri, bet kartu moteris turi turet SAUGUMA uz savo ateiti, jei kazkas atsitiktu.
Tiksliau pasakius, as nesuprantu tu moteru, kurios visa gyvenima nedirba. Vaikai yra bendri. Ir net nera kalbu kas juos islaiko. Bet kai yra du suauge zmones, as nelabai suprantu, kodel moterys nedirba? As nekalbu apie periodus, kai seimoje krize ir neranda darbo, arba augina vaikucius, bet siaip man idomi nedirbanciu moteru nuomone..kaip jos save apsaugo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g_u_c_c_i: 17 spalio 2012 - 18:35
Mano vyras dirba, as ne. Siuo metu esu nestuke.gif nestuke.gif be to neradau darbo svecioje salyje. Niekada nepriekaistauja, kad nedirbu, pinigai ne "jo", o "musu". Musu seimoje viskas bendra. As tvarkau pinigus, nes jis tam neturi laiko. Moku mokescius, apsiperku..Neislaidauju..Jis manim pasitiki ir nera jokios problemos.
Italijoje nieko nestebina, kad moteris nedirba, rupinasi seima. Daznai ne del to, kad nenori dirbti, o kad negali- neturi kam palikti vaiku. Darzeliu nera, arba jie brangus, neapsimoka i juos leisti, nes iseis daugiau kaip visa alga.
Atsakyti
Nedirba, nes nenori. Kas čia tokio? Kurios nori, tos ir dirba. Ko čia nesuprasti? g.gif

Ar visi PRIVALO dirbti?? Nereikia kitiems diktuoti gyvenimo sąlygų ir tiek. Aš niekuo nesistebiu ir man nekeista, kad kažkas visuomenėje nedirba, nes yra pasirinkimo laisvė. Dirbti arba ne.
Atsakyti
Tikrai, geras klausimas kodel moterys nedirba ? kaip jos drista but islaikomos, kai priziuri vaikus ir rupinasi namais. Kas cia tokio auklei sumoket 1000 euru ar dar daugiau, bet uz tai karjera bus pasirupinta. Salyje kur gyvename, dekretinese tesiasi 2 menesius, o paskui vaika kur nori dek. turi grizt i darba ir vaika palikt svetimai moteriai, o apie maitinima net nera kalbos.
Papildyta:
QUOTE(g_u_c_c_i @ 2012 10 17, 19:10)
As nekalbu apie periodus, kai seimoje krize ir neranda darbo, arba augina vaikucius, bet siaip man idomi nedirbanciu moteru nuomone..kaip jos save apsaugo?



o tu tokias pazisti ? as nei vienos, nors mano pazinciu ratas labai didelis. Nezinau nei vienos, kuri nedirbtu. jei nedirba tai iesko tada darbo.
Atsakyti
Tas "turi grįžti į dabą" man pvz yra peilis. Todėl džiaugiuosi, kad galiu rinktis, daug kur, ir nieko neturiu anei privalau. Pati sprendžiu, kaip man gyventi.
Aš pažįstu nedirbančias, ir patikėkit, jos nei kiek dėl to nepergyvena, manyčiau jos net nesupranta, ko kitos moterys (forumuose) tiek pergyvena, tiek rūpinasi jų gyvenimu ir baisiu likimu ar dar baisesnėm perspektyvom rolleyes.gif
Atsakyti
nereikia dramatizuoti. Kiekvienas mes turim savo nuomone, man idomi tu, kurios nedirba, ka jos galvoja apie ateiti, kokia ju filosofija, kas bus, jeigu bus:) Ir as nekalbu apie periodus, kuriuuos jau vardinau. Nenoriu kartotis. Nei as Dievas, nei as zinovas. O kad domiuosi, dar niekas uz tai nesaudo. ax.gif Jei apie tokia laisve kalbi, tad turetu but suprantama ir kitu nuomoniu laisve. Bet tikriausiai uzmyniau kazkam ant kojos per stipriai g.gif persiprasau doh.gif drinks_cheers.gif
Kazkas klause, ar pazistu. Zinau keleta, tik nedristu asmeniskai paklausti:) Bet yra nuostabus supermama forumas, kuris atsako i klausimus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Manau, kad problemos su pinigais prasideda, kai atsiranda ju trukumas. O iki to lyg ir koks skirtumas, kas kur ir ka apmokes. Visgi is asmenines patirties sakyciau, kad vertetu bent kazkiek pasiskirstyti tas seimos islaidas. Kai pradejau gyventi su vyru bendru susitarimu pasiskirstem, kad as moku uz komunalines, jis uz paskola butui... o visa kita taip kazkaip pakibo ore ir netycia nugule ant mano peciu smile.gif Ilgainiui atsirado vaikai, tas inese papildomu islaidu, o gi ir ziurau - mano dirzas tai siaureja.... Tenka dabar namie rokiruotes tam tikras atlikineti...
as kazkaip keistai nustebau, kai viena dalyve pareiske, kad vyras turi islaikyti seima, o ji save. Kaip tokiose seimose buna - ar tai tenkina tuos vyrus? Kai moteris nedirba yra viena situacija, o cia jei abu dirba, tai ko nesimesti bent procentaliai ant to bendro aukuro. As dabar esu tokioje pozicijoje, kai man tenka didesnis pyrago gabalas islaidu klausimu, tai ko tais nesu labai patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 10 17, 23:28)
Tas "turi grįžti į dabą" man pvz yra peilis. Todėl džiaugiuosi, kad galiu rinktis, daug kur, ir nieko neturiu anei privalau. Pati sprendžiu, kaip man gyventi.
Aš pažįstu nedirbančias, ir patikėkit, jos nei kiek dėl to nepergyvena, manyčiau jos net nesupranta, ko kitos moterys (forumuose) tiek pergyvena, tiek rūpinasi jų gyvenimu ir baisiu likimu ar dar baisesnėm perspektyvom rolleyes.gif


na as per savo 30m bendrai paemus esu isdirbus kokiu 1,5metu...vaikui 7m,pirma klase ir as ligsiol namie,nes....visada yra problemos,tai serga,tai nuvesk,parvezk ir tt...na aisku labai norint galeciau dirbt,galeciau galvot kur palikt,kas nuves kas paims(negyvenam prie mokyklos),bet as megstu ramu gyvenima,be itampos,seimos zmogus as,tvarkau grazinu,pyraga kepu,vaika vedu parvedu ,serganti slaugau,pamokas padedu ruost,apsiperku,kavos su vyru isgeriu jo darbo metu per pertraukele,pas drauges uzsuku...ai tiesa,pora dienu i savaite drauges kudiki priziuriu,bet cia malonu man...nors jai nepatogu ir ji man moka(tikrai ziureciau ir nemokamai)
ir as dar niekaip nesugalvoju,koks tas darbas turetu buti,kad mieliau visa diena leisciau jame ir kokia alga turetu man moketi...kai suzinosiu dirbsiu(kai tenkins ir tai ir tai.
as nesijauciu blogai,kad esu nedirbanti,kaip kad beveik visi cia bandro pripiest...islaikytine ir tt.gal ju vyrai taip manytu...gal jos taip jauciasi net nzn lygiu teisiu su vyrais,nepriklausomos...bet manasis puikiai supranta kur eitu mano alga, kiek laiko butu skirta vaikui namams ir jam...ir kokia butu mano nuotaika del viso to.beto as nenoriu butu lygi su vyru,as noriu,kad jis butu stipresnis
Atsakyti