Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro pinigai

Kai prasideda karas, tada niekas negelbsti, karo metu pasitelkiamas visas arsenalas. Motyvų gerai paieškojus abi pusės visada atras, tiek vyras, tiek moteris.

Juk visada moteris gali apgalvoti, pasikonsultuoti su teisininkais, kas būtų jeigu būtų, jei jai jau taip neramu. Profesionali konsultacija ir viskas bus aišku. Niekas už tai per galvą neduos. Ar nežinojote, kad galima konsultuotis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2012 10 17, 23:09)
bet as megstu ramu gyvenima,be itampos,seimos zmogus as,tvarkau grazinu,pyraga kepu,vaika vedu parvedu ,serganti slaugau,pamokas padedu ruost,apsiperku,kavos su vyru isgeriu jo darbo metu per pertraukele,pas drauges uzsuku...ai tiesa,pora dienu i savaite drauges kudiki priziuriu,bet cia malonu man...nors jai nepatogu ir ji man moka(tikrai ziureciau ir nemokamai)


Ta prasme, jūs kaip norite taip gyvenate, tai tik jūsų reikalas. Bet va Subjektyvi vis tvirtina, kad nedirbančios labai stipriai lavinasi, lanko visokius kursus, dalyvauja įvairiose veiklose, labdaros renginiuose, nu vienu žodžiu pilna veiklos, labai daug žino, mato, yra išsilavinę, o ne tik namų ruoša ir banalūs dalykai, bet jums tas neįdomu kaip supratau? Nes nieko nepaminėjote.
Atsakyti
Patikslinsiu. Ne vis tvirtinu, o vis primenu, kad ne visos NŠ yra namų teritorijoje ir aplink jos ribas. Viskas priklauso nuo galimybių ir poreikių. Ar poreikiai privalo sutapti? Kiekvienas renkasi kas jam yra priimtina ir malonu.
Atsakyti
Merginos, jus nepakartojamos! Aciu, labai!! thumbup.gif
Bet man viskas gerai!! ax.gif
Neturiu apie ka kalbetis as su savo vaikinu, nes kol kas viskas iki tam tikros ribos aptarta, tiek, kiek as noriu. As jo neprasau ir man tos kirpyklos nereikia. Reikejo, dave. Net nebuvo jokiu prasau ir duok zodziu. As cia taip issireiskiau, nes taip jauciuosi. Galbut tai dar priklauso nuo ivairiu situaciju. Mes gyvename salyje, kur be galo brangus islaikymas, moka draudimus, perka viska, mokescius viska moka, as zinau, kiek viskas kainuoja. Niekada man nebuvo pakisama, kad paziureciau, zinau, nes pati domiuosi, visada yra paklausiama, ko man reikia. Esme MANYJE. Kad as nuo to tik blogai jauciuosi ir jausiuosi blogai iki kol nedirbsiu. Nezinau, ar patirtis ar kitu klaidos mane priverte susimastyti del savarankiskumo. Galbut kai yra vyras turtingas yra kitaip. Nors tas kitaip dazniausiai vistiek yra jo naudoje.Tiesiog savo aplinkoje matau daugybe moteru pavyzdziu ir jie deje netaip uzsibaigia, kaip kad cia kalbama apie nedirbancias moteris. Sakykim turiu pavyzdi. Susitikio vyras ir moteris, vyras turtingas, moteris ne, bet dirbanti ir aisku uzdirbanti minimuma. Ok. Susilauke vaikucio seima..moteris nedirba zinoma, praejo etapas..moteris nedirba dar. vyras visada buvo patenkintas, kad moteris sededavo namuose, kad nereikejo aukles samdyti, kad vaikuti augino pati. Abieju susitarimu tai buvo! Ok, po kazkiek laiko prasidejo pykciai, nepagarba..galiausiai ivyko didelis BUM ir vyras pareiske, kad ji sedetu ir dziaugtusi, jog turi toki vyra, nes pati neuzdirba net ant mokesciu. Rezultatas: seima issikyre, vaikutis liko su mama, mama glaudziasi pas gimines, vyras toliau sau gyvena ten kur ir gyveno, kartais numesdamas pinigu vaikui.
Aisku sakysite, vyras kaltas, setonas ir t.t. As matau klaidu ir joje. Cia dar zinoma reiktu gilintis daugiau. Bet vis tiek linkiu, kad tokiu vyru musu visuomeneje butu kuo maziau. Ir gerai, kai tai mums neivyko, galima diskutuoti ir kalbeti simtus panasiu atveju. As deje kitokiu atveju nezinau, cia, Lietuvoje, kad vyras butu dzentelmenas skyrybu atveju, jei tokiu yra(tuo tikiu), tai lenkiu galva pries juos, kad jie turi tokio supratimo.
Subtili, Bet tikriausiai, nesutikciau niekada su teiginiu, jog nenori dirbti, nedirbk, daryk, ka nori, tavo pasirinkimo laisve. Jei jus nenorite dirbti, bet dirbate, tai jau jus vergas. Per drastiskas pareiskimas. Tuo labiau, kad nedirbancia moteri ivardijate kaip normalu dalyka, issilavinusia, daug veiklos turincia aktyvia moteri, o kalbai pasisukus apie vyra toje pacioje situacijoje, jis jau islaikytinis, alkocholikas. O moteris neislaikytine? Aisku, kaip save pastatysi, taip ir stovesi. Galbut tyliai kazkiek dziaugiuosi, kad yra tokiu stipriu moteru, pasisakanciu uz moteru patogu gyvenima. Ir as prie tokiu visada buvau. Bet realybe dazniausiai buna kitokia. Ne visos vienodai gyvena ir dazniausiai musu visuomene is darbo deje gyvena ir pragyvena ir kol gerai sutariate su vyru, dar nereiskiia, jog taip pat gerai sutarsite piniginiu atzvilgiu kalbai pakrypus apie skyrybas. Juk ne visos moterys konsultuojasi su tais advokatais, ne visos turi tam lesu. Nes jus cia tik kalbat apie labai turtingas seimas, kiek tokiu Lietuvoje yra? Pazvelkime i paprasta Lietuviu bendruomene(vidutiniaja kasta), kuri uzima daugiau nei 50proc. jus akmenim mane apmetykit, tokiu pavyzdziu tai pilna!! O to kito..as po kol kas negirdejau..

As pati gyvenu valsytbeje, kurioje seima (t.y. moterys po skryrybu) yra apsaugotos istatymiskai ir tik valio, dziaugiuosi uz tai 4u.gif cia tarp moteru net nera kazkokiu tokiu kalbu apie tai.
Bet va Lietuva..ir ten gyvevancios mano drauges, pazistamos, moterys...deje manes nedziugina ju patirtis su vyrais skyrybu atveju.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g_u_c_c_i: 18 spalio 2012 - 10:27
QUOTE(Montekrista @ 2012 10 18, 10:28)
Sakykit, o jūs kažkaip apsisaugojus save, jei jis jus paliktų?
Klausimas, kuris man dažniausiai kyla, nes istorijos gražios, nenorit, nedirbat, vyrui, vaikams, gerai, jums gerai. Bet va tas jeigu neduoda ramybės. Kiek istorijų, kai vyrai vaikus nori atimt, dengdamiesi tuo, kad žmona bedarbė. Ne visi lieka sąmoningi skyrybų atveju doh.gif ir jei moteris neturi gero advokato (jiems, kaip žinia, irgi reikia pinigų), ji neišsikovoja išlaikymo dar ir sau (Jasaičio ex žmonos pavyzdys, kaip galima prasisukti)


taip as esu apsisaugojus,esu rami del ateities,jei likciau viena su vaiku
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2012 10 18, 10:49)
Ta prasme, jūs kaip norite taip gyvenate, tai tik jūsų reikalas. Bet va Subjektyvi vis tvirtina, kad nedirbančios labai stipriai lavinasi, lanko visokius kursus, dalyvauja įvairiose veiklose, labdaros renginiuose, nu vienu žodžiu pilna veiklos, labai daug žino, mato, yra išsilavinę, o  ne tik namų ruoša ir banalūs dalykai, bet jums tas neįdomu kaip supratau? Nes nieko nepaminėjote.


jus neteisi:)
esu issilavinus,iseinu i zmones,matau daug,zinau daug
turiu hobiu(uz kuriuos man nemoka ir tt)uzeinant norui ir pasimokau,uzpakali ramiai padedu po visu savo darbu uzsiemimu pati paskutine...keliuos kaip dirbanti,guluos kaip atostogaujanti:))))))))))
o tai norit ppasakyti labai daug darbu kurie baisiai lavina zmogu?
ir kad dirbancios ,tai jau labai visur dalivauja ir tt?????

Atsakyti
Saunuole thumbup.gif
O galiu paklausti kaip? Iforminote tai sutartimi? Nenoriu listi i asmenini gyvenima, bet tiesiog, jei diskutuojam, manau idomu butu ne vienai paskaityti ir pasisemti is to kazkiek naudos ir sau.. Galite ir neatsakyti.. As tik siaip paklausiau.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g_u_c_c_i: 18 spalio 2012 - 11:20
QUOTE(g_u_c_c_i @ 2012 10 18, 12:09)
Merginos, jus nepakartojamos! Aciu, labai!! thumbup.gif
Bet man viskas gerai!! ax.gif
Neturiu apie ka kalbetis as su savo vaikinu, nes kol kas viskas iki tam tikros ribos aptarta, tiek, kiek as noriu. As jo neprasau ir man tos kirpyklos nereikia. Reikejo, dave. Net nebuvo jokiu prasau ir duok zodziu. As cia taip issireiskiau, nes taip jauciuosi. Galbut tai dar priklauso nuo ivairiu situaciju. Mes gyvename salyje, kur be galo brangus islaikymas, moka draudimus, perka viska, mokescius viska moka, as zinau, kiek viskas kainuoja. Niekada man nebuvo pakisama, kad paziureciau, zinau, nes pati domiuosi, visada yra paklausiama, ko man reikia. Esme MANYJE. Kad as nuo to tik blogai jauciuosi ir jausiuosi blogai iki kol nedirbsiu. Nezinau, ar patirtis ar kitu klaidos mane priverte susimastyti del savarankiskumo.  Galbut kai yra vyras turtingas yra kitaip. Nors tas kitaip dazniausiai vistiek yra jo naudoje.Tiesiog savo aplinkoje matau daugybe moteru pavyzdziu ir jie deje netaip uzsibaigia, kaip kad cia kalbama apie nedirbancias moteris. Sakykim turiu pavyzdi. Susitikio vyras ir moteris, vyras turtingas, moteris ne, bet dirbanti ir aisku uzdirbanti minimuma. Ok. Susilauke vaikucio seima..moteris nedirba zinoma, praejo etapas..moteris nedirba dar. vyras visada buvo patenkintas, kad moteris sededavo namuose, kad nereikejo aukles samdyti, kad vaikuti augino pati. Abieju susitarimu tai buvo! Ok, po kazkiek laiko prasidejo pykciai, nepagarba..galiausiai ivyko didelis BUM ir vyras pareiske, kad ji sedetu ir dziaugtusi, jog turi toki vyra, nes pati neuzdirba net ant mokesciu. Rezultatas: seima issikyre, vaikutis liko su mama, mama glaudziasi pas gimines, vyras toliau sau gyvena ten kur ir gyveno, kartais numesdamas pinigu vaikui.
Aisku sakysite, vyras kaltas, setonas ir t.t. As matau klaidu ir joje. Cia dar zinoma reiktu gilintis daugiau. Bet vis tiek linkiu, kad tokiu vyru musu visuomeneje butu kuo maziau. Ir gerai, kai tai mums neivyko, galima diskutuoti ir kalbeti simtus panasiu atveju. As deje kitokiu atveju nezinau, cia, Lietuvoje, kad vyras butu dzentelmenas skyrybu atveju, jei tokiu yra(tuo tikiu), tai lenkiu galva pries juos, kad jie turi tokio supratimo.
Subtili, Bet tikriausiai, nesutikciau niekada su teiginiu, jog nenori dirbti, nedirbk, daryk, ka nori, tavo pasirinkimo laisve. Jei jus nenorite dirbti, bet dirbate, tai jau jus vergas.  Per drastiskas pareiskimas. Tuo labiau, kad nedirbancia moteri ivardijate kaip normalu dalyka, issilavinusia, daug veiklos turincia aktyvia moteri, o kalbai pasisukus apie vyra toje pacioje situacijoje, jis jau islaikytinis, alkocholikas. O moteris neislaikytine? Aisku, kaip save pastatysi, taip ir stovesi. Galbut tyliai kazkiek dziaugiuosi, kad yra tokiu stipriu moteru, pasisakanciu uz moteru patogu gyvenima. Ir as prie tokiu visada buvau. Bet realybe dazniausiai buna kitokia. Ne visos vienodai gyvena ir dazniausiai musu visuomene is darbo deje gyvena ir pragyvena ir kol gerai sutariate su vyru, dar nereiskiia, jog taip pat gerai sutarsite piniginiu atzvilgiu kalbai pakrypus apie skyrybas. Juk ne visos moterys konsultuojasi su tais advokatais, ne visos turi tam lesu. Nes jus cia tik kalbat apie labai turtingas seimas, kiek tokiu Lietuvoje yra?  Pazvelkime i paprasta Lietuviu bendruomene(vidutiniaja kasta), kuri uzima daugiau nei 50proc. jus akmenim mane apmetykit, tokiu pavyzdziu tai pilna!! O to kito..as po kol kas negirdejau..

As pati gyvenu valsytbeje, kurioje seima (t.y. moterys po skryrybu) yra apsaugotos istatymiskai ir tik valio, dziaugiuosi uz tai 4u.gif  cia tarp moteru net nera kazkokiu tokiu kalbu apie tai.
Bet va Lietuva..ir ten gyvevancios mano drauges, pazistamos, moterys...deje manes nedziugina ju patirtis su vyrais skyrybu atveju.. g.gif


nebekraipykim:)))))
yra ir moteru ir vyru nedirbanciu dauguma asocialus ir alkoholikai,bet yra daug tiesiog taip pasirinkusiu gyvent...
ir as manau kad protingi yra ir dirbantyt ir ne...
o dirbti ar ne dirbti,kiekvieno reikalas,as nenoriu-galiu nedirbu,dziaugiuosi,jauciuosi gerai
Jus dirbat,jauciates taippat gerai...
dirbti-nera vergove,kai kurie jauciasi labai gerai dirbdami,kai kurie kas ryta pagalvoja,kaip nenoreciau...

juk viskas taip logiska...kam visvien dar kazkur prikist,kad nu ne,nu negali jos but laimingos,nu jei dabar tai skyrybu atveju negali....

bet kiek susituokusiu,dirbanciu ir skyrybu atveju nelaimingu?nepasidalinanciu?nieko neuzgyvenusiu?iseinanciu pas tuos pacius tevus su vaikais?
as manau nerikia cia daugiau kalbet,nedirbancios dirbancius supranta...dirbantys nedirbanciu ne...bet kazkada tai keisis...taip kaip kad keicias seimos statusas,merga su vaiku ir tt
Atsakyti
Jei šeima gyvena skurdžiai, moteris nedirba, vyras ją žemina, viskas kažkaip tragiška, tai kas tai moteriai trukdo eiti dirbti, jei ji blogai jaučiasi ir namuose bloga finansinė padėtis? Nedirbti yra prabanga, taip, ir ne kiekvienas gali sau leisti (neskaitant bomžų, bet ir anie šiaip dirba, sanitarais). Arba tuomet nedirbant reikia optimizuoti poreikius, kad esant nepakankamom pajamom, nereikėtų draskytis. Tiesiog turi būti sveika atmosfera ir supratimas.
Atsakyti
QUOTE(g_u_c_c_i @ 2012 10 18, 13:20)
Saunuole thumbup.gif
O galiu paklausti kaip? Iforminote tai sutartimi? Nenoriu listi i asmenini gyvenima, bet tiesiog, jei diskutuojam, manau idomu butu ne vienai paskaityti ir pasisemti is to kazkiek naudos ir sau.. Galite ir neatsakyti.. As tik siaip paklausiau.. blush2.gif


ne,nes mes ne nesusituoke ir as skyrybu atveju is jo nieko nenoreciau..nieko nepasirasem ir tt
ir tai kuo esu tikra ateityje,cia viskas ne is jo...

bet mes nesame turtingi,pas mus nera namo,sodo,namelio prie juros...jis tiesiog uzdirba tiek kad mes normaliai gyvenam...taigi as nezinau kaip Jus isivaizduojate...kiek as tureciau but apsirupinus jeigu ka:)kokie tai daiktai,masinos,pinigu sumos...gi kiekvienam kitko reikia...

Atsakyti
Pažįstu nemažai moterų, kurios sakydavo / sako, kad jei galėtų, tikrai nedirbtų: rūpintųsi namais, vaikais, vežiotų į būrelius, pačios lavintųsi. Arba norėtų dirbti tik pusę dienos. Daugiausia kalba tos, kurių vaikai dar palyginti maži, taigi, manyčiau, kalba daugiausia apie tam tikrą gyvenimo tarpsnį.
Taip pat pažįstu nemažai vyrų, kurie sako, kad buvo labai gerai, kai žmona buvo namie, kol vaikai ūgtelėjo, pavyzdžiui, iki bent iki trejų metų. Galėjo ramiai dirbti, buvo kas rūpinasi buitimi ir nekvaršino galvos visokie rūpesčiai.
Ne visiems pasiseka rasti mėgstamą darbą ir kartu užtektinai uždirbti.
Be to, ne visiems patinka tempas namai – darbas – namai, ypač jei darbas būna įtemptas, nervingas, o vaikai maži.
Mėgstu savo darbą ir jis neblogai suderinamas su šeima, bet vaikui pradėjus eiti į mokyklą vis tiek pasvajoju, kad būtų visai neblogai, jei galėčiau vienerius metus paatostogauti: prisižiūrėčiau vaiką, skirčiau daugiau laiko sau. Su sąlyga, kad pinigų užtektų ir po metų galėčiau grįžti ten pat tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Pykstanti @ 2012 10 18, 14:02)
Pažįstu nemažai moterų, kurios sakydavo / sako, kad jei galėtų, tikrai nedirbtų: rūpintųsi namais, vaikais, vežiotų į būrelius, pačios lavintųsi. Arba norėtų dirbti tik pusę dienos. Daugiausia kalba tos, kurių vaikai dar palyginti maži, taigi, manyčiau, kalba daugiausia apie tam tikrą gyvenimo tarpsnį.
Taip pat pažįstu nemažai vyrų, kurie sako, kad buvo labai gerai, kai žmona buvo namie, kol vaikai ūgtelėjo, pavyzdžiui, iki bent iki trejų metų. Galėjo ramiai dirbti, buvo kas rūpinasi buitimi ir nekvaršino galvos visokie rūpesčiai.
Ne visiems pasiseka rasti mėgstamą darbą ir kartu užtektinai uždirbti.
Be to, ne visiems patinka tempas namai – darbas – namai, ypač jei darbas būna įtemptas, nervingas, o vaikai maži.
Mėgstu savo darbą ir jis neblogai suderinamas su šeima, bet vaikui pradėjus eiti į mokyklą vis tiek pasvajoju, kad būtų visai neblogai, jei galėčiau vienerius metus paatostogauti: prisižiūrėčiau vaiką, skirčiau daugiau laiko sau. Su sąlyga, kad pinigų užtektų ir po metų galėčiau grįžti ten pat tongue.gif


labai taikliai pasakyta...
jei darbas butu toks kuriame jausciaus labai gerai,su gera alga.turbut dirbciau ir as...o jei dar ir laika derinti darbo pati galeciau...ir be problemu ligos atveju atsiprasyt galeciau...
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2012 10 18, 13:23)
jei darbas butu toks kuriame jausciaus labai gerai,su gera alga.

O kas trukdo visa tai siekti, pasiekti, įgyvendinti?
Atsakyti