Įkraunama...
Įkraunama...

Pirktinės šaldytos daržovės vaikų maistui

Noreciau paklausti ar gaminate vaikui maista is pirktiniu saldytu darzoviu? Butent PIRKTINIU. Kada duodate jas vaikui: ziema, pavasari, ar ir tada kai yra svieziu darzoviu. Jeigu duodate, tai nuo kokio amziaus ir i ka atkreipiate demesi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viksrelis: 04 spalio 2004 - 14:00
duodu ziema, o is kur kitur imtu darzoviu. Namuose nera salygu laikyti didesni kieki, rusys irgi siltas ( virs rusio karsto vandens vamzdis eina, tai rusy tokia pat temperatura kaip kambariuose).
Pati pirma karta nupirkau darzoviu misini, bet jai nepatiko, perdaug jau ten visko buvo ( keista, o sunui patikdavo). Tai dabar perku tik saldytus kalafiorus, dar idedu bulve, morka, burokeli, ryziu ( na ne viska kartu aisku), prieskoniu, mesos ir verdu. Kartais valgo, kartais tenka tiesiai i kibira ismesti.
Atsakyti
Siuo metu perku saldytus brokolius. Dar turiu saldytu spinatu lapu, bet retai dedu i kose. Misiniu neperku.
Atsakyti
nuo pat mazumes (neatsimenu tiksliai nuo tada) duodu tokia sriuba, arba tiksliau kose, troskini. Kokios mesytes farso, visokiu darzoviu is tusaldytu misiniu, bulvyte kokia, pradzioje kai kramtyti nebuvo su kuo tai trindavau, veliau jau nebe, bet iki siol tai jos megstamiausias patiekalas, jauciu valgytu 3xdienoj wink.gif

o gyd. sake taip kad tuose saldytuose daugiau visko yra, na ten mineraliu medziagu ir t.t. nes svezius produktus apdoroja kazkokiom ten technologijom, tad labai greitai suzaltu ir prarandama maziau visko, nei saldant namuose arba tiesiog laikant darzoves kur rusi, ar perkant parduotuveje
Atsakyti
As tai ir perku saldytus brokolius ir kalafijorus, tai labai valgo koses jei ju idedu.
Atsakyti
Esu ir aš skaičiusi, kad šaldytos daržovės beveik prilygsta šviežioms. Pernai žiemą buvau nusipirkusi šviežių žiedinių kopūstų - valgyti neįmanoma, kartūs lyg pelynai, kai išverda, gal kuo apipurkšti... Šiemet dar nepasitaikė, bet kartais pagalvoju, kad šaldymui skirtas daržoves vis tiek mažiau reik apdorot nei norint šviežias ir gražiai atrodančias išlaikyt.
Šaldytų daržovių mišinių neperku, nes ten labai daug morkų, o jų iš kaimo atsivežam, be to vyras nelabai virtas mėgsta. Man patinka šparaginės pupelės, žirneliai.
Atsakyti
Aciu uz nuomones smile.gif
Iki siol ju nepirkdavau, bet kazkada parduotuvej pagalvojau, kodel gi ne smile.gif
Todel ir nusprendziau paklausti jusu nuomones smile.gif
Atsakyti
Taip,as ir esu girdejus jau seniau kad saldytos darzoves vertingos,turi visokiu ten vitaminu,mineraliniu medz.Pastoviai merginai virdavau tokias,tai su ryziais,tai su bulvytem,mesyte ar sriubyte su misiniu visokiu darzoviu.
Iva,kai atvaziuosi i svecius,zinosiu kuo mergas musu maitint thumbup.gif Virsim darzoves jom biggrin.gif
Atsakyti
nu kaip ciotkai, kad tokia tema va uzvede... zinosiu, kad saldytos darzoves ner blogai wink.gif
Atsakyti
Ir aš labai mėgstu tas šaldytas daržoves. Man mišinys "Vasara" (ar Pavasaris blush-anim-cl.gif ) patinka. Suverti į puodą, bulvių pripjaustai, kad daugiau būtų biggrin.gif ir --Resize_Images_Alt_Text-- Kažkuriam žurnale vakar paskaičiau, kad žiemą geriau vaikams daržovienes virt būtent iš šaldytų, o ne iš žalių daržovių.
Atsakyti
o maniske nevalgo saldytu darzoviu. Isverdu jas kaip ir zlias - tik trumpiau. Bet ji nevalgo sad.gif Na, skonis ju man skiriasi, bet man tai skanu. o jai - ne. o taip patogu butu.... ech....
Atsakyti
As naudoju saldytas, neperseniausiai sumasciau, kad taip galima biggrin.gif Paklausiau pediatres, tai ji irgi uz saldytas, sake, tokios sveikiau, nei zalios ziema. Perku ivairias, dazniausiai darzoviu misinius, pridedu reikamu priedu, ir maniske kerta net ausys linksta smile.gif
Atsakyti