Įkraunama...
Įkraunama...

Pirktinės šaldytos daržovės vaikų maistui

Mes i maisto parduotuve vaziuojam kas pora savaiciu, tai uzsiperkam kaip reikiant rolleyes.gif Pirma savaite valgom shviezias darzoves, salotas, agurkelius, pomidorus, kalafijorus...bet ka, zodziu.. O jau antra savaite pereinam prie saldymo kameros turinio laugh.gif Zirneliai, kukuruzai, morkytes, brokoliai, visokie mishiniai.. Mano dukra valgo, ir labai noriai thumbup.gif Tai jeigu tik valgo, tai ir duodu, kol nepakeicia nuomones tongue.gif

As nieko blogo nematau shaldytose darzovese, manau, kad jos visai neblogas maistas tiek vaikams, tiek mamoms wink.gif O mano mama labai pries jas huh.gif ATseit nera vitaminu, tas pats kas nieko...... g.gif
Atsakyti
Darzoves yra uzsaldomos taip vadinamu "shoko" budu, t.y. labai staigiai. Todel ten didzioji dalis vitaminu islieka. Uzsaldytos darzoves turi daugiau vitaminu, negu kokios nors rusyje per ziema gulejusios. smile.gif
Bet as savo vaikui iki metuku amziaus vengiau duoti importiniu vakarietisku saldytu darzoviu. Ten darzovese didele nitratu ir kitu chemikalu koncentracija. Na bet gal as tik esu vaiku maisto pramones propagandos auka. smile.gif Jie juk sako, kad tik ju stiklainiukus iki 1 metuku pirkti reikia, nes ten maistas sveikiausias. Tai as taip ir dariau. smile.gif
Atsakyti
tos darzoves liuks dalykas.. patogu, skanu, ir.. mano kamera mazyte, man tiek netelpa kiek reiketu visai ziemai prisiauginti.. beto mano mociute sparagines pupeles peraugina, ir jos buna gelsvos dazniausiai (neskanu man) tai perku is parduotuves... bet jei turiu ka savo ekologisko tai ta pirmiausia ir sunaudoju tik tada jau perku.. rolleyes.gif
tik va man toks klausimas iskilo seip gi raso kad jei jau jos atsilo tai reikia ir suvartoti, o ka as zinau kaip jos ten buvo vezamos, gal ir atsile buvo, o kita kart kol is pardes parsinesi jau ziek ir aptirpe..o man viso pakelio vienam kartui tai per daug huh.gif
tai isvada man toke persasi, jei pramoniniu budu uzsaldytose darzovese daugiau vitaminu, tai jos tubut gali buti su nitratais, o savose darzovese naminio saldymo gal maziau vitaminu ale jos ekologiskos? wink.gif
Atsakyti
mes irgi megstam saldytas darzoves:pupeles, kukuruzus, zirnelius, kalafijorus, brokolius essen.gif
Atsakyti
As apskritai stengiuosi duoti kuo maziau importiniu produktu. Juk ar jie saldyti ar nesaldyti-jie atvezti ir manau,kad tikrai ne super ekologiski. Darzoves ir uogas jei jau saldytas,tai duodu tik tas, kurias pati uzsisaldziau ir kurios yra is mano giminiu kaime.
Taciau manau,kad geriau saldyta namine darzove, nei sviezia importine wink.gif
Atsakyti
mes taip pat labai mėgstam šaldytas daržoves, visa šeima, o ir mažajai i daržovienes jų dedu. Nemanau kad šaldymo metu į jas ką nors blogo deda, o del ekologiško auginimo tai manau kad ir tos daržovės kurios stiklainiouse parduodamos (žirneliai, kukurūzai ir pan.) yra taip pat auginamos g.gif
o jei kaime gyvenančių giminėje nerasta tai negi atsisakysi išvis galimybės daržoves valgyti biggrin.gif
Atsakyti
Tikriausiai visos čia suprantame kad ir visos už ekologišką maistą. 4u.gif
Bet kaip tada su vendeniu kurį mes geriame, su oru kurį kvepuojame??? Na ir kas gali užtikrinti, kad kaime močiutės augintas daržoves nepalaistys koks nors ypatingas lietutis? tai dėl ti dar galima pasiginčyti???
Ar atkreipete dėmesi, jog parduotuvėje ka be paimtum visur pridėta konservantu, tik jų skaičiukai skiriasi. Bet vis tiek konservantai. O kaip turguje perkame uogas pas močiutes, tai kur garantija, kad jos krūmai ar darželis ne prie kelio??? g.gif
Čia aš tai, samprotauju.
Be to kokį reikia turėti šaldiklį ar kokio dydžio virtuvė jog galetumei visai žiemai ir pavasariui prisišaldyti daržovių ar uogų iš kaimo? visai šeimynai??
Aš irgi perku šaldytas daržoves. Man labai patinka. Greita ir patogu. thumbup.gif
Atsakyti
o nuo kokio amžiaus pradėjote duoti šaldytų daržovių vaikams?
Atsakyti
QUOTE(Vike @ 2005 04 29, 09:04)
o nuo kokio amžiaus pradėjote duoti šaldytų daržovių vaikams?

Nuo 6 mėnesių smile.gif
Atsakyti
Mums taip pat saldytos darzoves tikras issigelbejimas ziema, nes parduotuvinem svieziom nelabai pasitikiu - kas zino kuom ten nupurskia, kad gerai atrodytu g.gif
Atsakyti
Et, gerai, tuoj vasara, bus šviežių daržovių, o kol jų nėra, mes irgi valgom šaldytas, deja, savo sodo gėrybės jau baigėsi, o parduotuvėse šviežios tikrai kartais buna nenusakomo skonio, tai lieka pirktinės šaldytos. Ir nieko, mano vaikai jas mielai valgo. O dėl ekologiškų produktų, tai nelabai ką čia ir prižiūrėsi, nors renkamės mes lietuviškas daržoves, bet irgi neaišku, kaip jos auginamos dabar, tik viliamės, kad mažiau jose chemikalų, nei atvežtinėse.
Atsakyti
Mes irgi šią savaitę pradėjom valgyt šaldytas daržoves iki šiol mėnesį valgėm Hipp tyreles. Perku Hortex daržovių mišinį, užtenka 3 dienom. Kai verdu daržoves įpilu daugiau vandens, o paskui išpilu, nes gal jame ir lieka tie nitratai g.gif o gal ir klystu blush2.gif
Atsakyti