Įkraunama...
Įkraunama...

Ligoninės ir gimdymas Londone

Cia jau priklausys nuo agenturos ir kokius ji darbus siulo. Jei darbai sunkus, fabrikuose, tai aisku, nenori rizikuoti jei tau kas nutiks, todel gali daryt "atmazkes", tipo darbo nera ar panasiai. Jei darbas nesunkus ir pats fabrikas nepriestarauja, tai sudaro palankias salygas nesciajai. Pvz: kur galima duoda kedute atsisest, ilgesnis breikas gali but, i tualeta gali dazniau iseit.
Taigi viskas priklauso nuo agenturos ir nuo vietos kur dirbi. Tik tiek, kad jie atleist taves is darbo neturi teises.
Atsakyti
QUOTE(Pumma78 @ 2011 01 07, 02:35)
Cia jau priklausys nuo agenturos ir kokius ji darbus siulo. Jei darbai sunkus, fabrikuose, tai aisku, nenori rizikuoti jei tau kas nutiks, todel gali daryt "atmazkes", tipo darbo nera ar panasiai. Jei darbas nesunkus ir pats fabrikas nepriestarauja, tai sudaro palankias salygas nesciajai. Pvz: kur galima duoda kedute atsisest, ilgesnis breikas gali but, i tualeta gali dazniau iseit.
Taigi viskas priklauso nuo agenturos ir nuo vietos kur dirbi. Tik tiek, kad jie atleist taves is darbo neturi teises.

tai kad neatleis tai savaime suprantama,svarbiausia kad kviestu nors porai dienu g.gif dabar ir ir taip to darbo ner, "galiakas" pilnas, jau savaite namie doh.gif

good movies
Atsakyti
labukas,

prakalbot aktualia tema ax.gif
as dirbu per agentura nuo 2009 rugsejo... iki 2010 spalio dirbau full time, o dabar 3 dienas. tai man idomu kaip man mokes ta SMP, ar ims visu isdirbtu savaiciu vidurki, ar kaip g.gif

nes kazkur esu girdejusi, kad pirmas 6 savaites moka 90% nuo algos, o paskui kazkaip ta valstybini minimuma (apie £130) g.gif bet jei skaiciuoja ne viso isdirbto laiko vidurki, tai as gauciau tik 90% nuo £140 uz 3 dienas mastau.gif teoriskai juk netureciau gaut maziau nei maternity allowance cool.gif

kaip manot, kaip jie is tiesu skaiciuoja...
Atsakyti
QUOTE(LOCKETS @ 2011 01 07, 10:02)
labukas,

prakalbot aktualia tema ax.gif
as dirbu per agentura nuo 2009 rugsejo... iki 2010 spalio dirbau full time, o dabar 3 dienas. tai man idomu kaip man mokes ta SMP, ar ims visu isdirbtu savaiciu vidurki, ar kaip g.gif

nes kazkur esu girdejusi, kad pirmas 6 savaites moka 90% nuo algos, o paskui kazkaip ta valstybini minimuma (apie £130) g.gif bet jei skaiciuoja ne viso isdirbto laiko vidurki, tai as gauciau tik 90% nuo £140 uz 3 dienas mastau.gif teoriskai juk netureciau gaut maziau nei maternity allowance cool.gif

kaip manot, kaip jie is tiesu skaiciuoja...

Man skaiciavo,pagal kontrakte turetas valandas.Kaip kitiems nezinau.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
bukit geros nors viena gimdziusi Newham ligoninej parasykit gera atsiliepima, o tai paskaicius cia visa nakti sapnavau kaip man nesiseka pagimdyt ir niekas demesio nekreipia doh.gif lotuliukas.gif
patyrusios gal galit pasidalint patirtimi ka vezetes i logonine? ko labiausiai reikejo ir ko ne? ir cia taip pat kaip LT - pajauti kad jau prasideda ir varai i priimamaji?kokius dokumentus reika su savim turet? vyrui kazka persirengti paimti ar ne? 4u.gif
Atsakyti
Tik neprisigalvok ir nenusiteik blogiausiam. Viskas pavyks. Su Midwaife suderinsi gimdymo plana, kaip noresi gimdyt, kokiu nuskausminamuju ir pan. Aisku priklausys ir nuo gimdymo eigos, bet jei viskas eisis puikiai, tai nera ko bijot.
Pasiimt manau kaip ir LT. Pasiimk ranksluosti, nes leidzia nusipraust. Pasiklausi ar galima imti fotika, kad iamzintumet susitikima su mazyliu.
Midwaife manau turi duot telefonus, kuriais skambintis, bent jau man dave. Is savo praktikos - pirma nubego vandenys, o saremiai reti buvo, vaziuot neskubejau. Bet kai paskambinau liepe atvaziuot ir sake, kad nereikejo laukt, o vaziuot iskart. PO apziuros paleido namo laukt reguliariu saremiu. Pries vaziuojant vel pasiskambini, kad taves lauktu.
Bet kaip jau sakiau - viskas labai individualu, gal po apziuros nebepaleis, jei gimdymo eiga greita.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuska @ 2011 01 07, 12:38)
Sveikutes 4u.gif
bukit geros nors viena gimdziusi Newham ligoninej parasykit gera atsiliepima, o tai paskaicius cia visa nakti sapnavau kaip man nesiseka pagimdyt ir niekas demesio nekreipia doh.gif  lotuliukas.gif
patyrusios gal galit pasidalint patirtimi ka vezetes i logonine? ko labiausiai reikejo ir ko ne? ir cia taip pat kaip LT - pajauti kad jau prasideda ir varai i priimamaji?kokius dokumentus reika su savim turet? vyrui kazka persirengti paimti ar ne?   4u.gif

veziausi visko lotuliukas.gif , bet prireike naktiniu gimdymui , ranksluoscio, pakeltu po gimdymo, rubeliu vaikiukui, pampersu,( pradziai kelis duoda).. vyras dalyvavo gimdyme, bet jam nieko nereikejo, kai atvaziavo su tais rubais ir batais , su tais ir buvo gimdyme doh.gif , o mes pries tai sukom galvas , kad reikia tapkiu ir pan...nieko nereikejo. lotuliukas.gif o i ligonine niekas cia greitai nepriims tad ir neskubek . man nubego vandenys 11-30 vakare , po to is karto prasidejo saremiai, bet reti buvo todel neskambinau i ligonine. apie 2-30 nakties prasidejo reguliarus beveik kas 5 min . taigi 3-30 paskambinau , pasakiau kad jau vandenys nubege,kad kas 5 min kartojasi ir tai sake dar kad nevaziuociau, kad eiciau i vonia paguleti ir pan . ir praeis gal.... doh.gif doh.gif man jau nebuvo juokinga nuo skausmo, o jie man siulo i vonia eiti paguleti, bet nieks man nepadejo.tada vel paskambinua po valandos , dar liepe pasilikti....po trecio skambucio jau 7 ryte, pokalbio metu kai uzejo saremiai , tik tada sake, kad atvaziuociau, o kai nuvaziavom jau 8cm buvo.. doh.gif tai va...i ligonine , kai tik uzeis, neskubek vaziuoti, nes jei kas tikrai grazins namo.sekmes ir nesijaudink , viskas bus gerai.... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirrra: 08 sausio 2011 - 11:38
QUOTE(Pumma78 @ 2011 01 07, 15:01)
Tik neprisigalvok ir nenusiteik blogiausiam.

QUOTE(mirrra @ 2011 01 08, 11:36)
veziausi visko lotuliukas.gif ,

aciu labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif seip del pacio gimdymo tai rami esu, kai jau bandziau viena karta tai zinau ko reikia tiketis lotuliukas.gif bet va ta anglu kalba, nezinojimas kaip cia kas ir kelia visokiausiu susirupinimu doh.gif
Atsakyti
nu perskaicius tik keiktis uzsinorejo, idiotu salys ,atsiprasant, su nubegusiom vandenim namo siuncia! o jaigu as neturiu pinigu, masinos pazistamu su masinom, man ka, su autobusais vazinet gimdymo metu?!... kai gimdziau lietuvoje, man irgi pirma nubego vandenys o saremiu nebuvo dar 15 valandu kol nenutare kviesti vaistu pagalba.. tai laukiau lygonineje, nes yra pavojinga, kai kudikis pilve be vandenu, dure antibiotikus kad jokia infekcija ten nepaplystu. ... na nieko nepadarysi ,jaigu jau pacios nutarem gimdyti sioje salyje , turim priimti ju salygas.

wacko.gif
Papildyta:
QUOTE(agnuska @ 2011 01 08, 15:15)
aciu labai  4u.gif  4u.gif  4u.gif seip del pacio gimdymo tai rami esu, kai jau bandziau viena karta tai zinau ko reikia tiketis lotuliukas.gif bet va ta anglu kalba, nezinojimas kaip cia  kas ir kelia visokiausiu susirupinimu doh.gif

del kalbos nesijaudink, verteja privalo paskirt, bet ar tas vargsas vertejas lauks kol 50 kartu nuvaziuosi namo ir atgal doh.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mixasia: 08 sausio 2011 - 15:00
Ka jau padarysi, tokia sistema. 4u.gif
Jiems cia tas vandenu nubegimas, nieko nereiskia, jei gimdos kaklelis neatsidares. Bent jau mums taip buvo. Tik tiek, kad likom stebejimui, vienai parai po gimdymo ir vsio. Gerai jautemes, jokios infekcijos ir _ good buy biggrin.gif
Agnuska, tik nebijok klausti kas neaisku. Jei nesupranti ir sakyk, kad nesupranti. Issiversk kokius klausimus rupimus. Manau bus ramiau, kai busi pasiruosusi, o jei dar gimdymas ir dar milijonas klausimu kirba galvoj - kam to reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
agnuska : kiek savaiciu tavo nestumas?
Atsakyti
QUOTE(mixasia @ 2011 01 08, 14:57)
del kalbos nesijaudink, verteja privalo paskirt, bet ar tas vargsas vertejas lauks kol 50 kartu nuvaziuosi namo ir atgal doh.gif

jo jo lotuliukas.gif atsimenu kai pirma karta susitikau su midwife ir pasakiau kad sunkiai sneku, noreciau vertejo, tai ji tik palingavo galva, o vizito pabaigoj pasake - tu mane supratai, as tave tai kam tas vertejes? doh.gif ir i mano nesciosios knygele irase kad sneku sunkiai, bet suprantu viska kas parasyta lotuliukas.gif susisneket galima lotuliukas.gif

QUOTE(Pumma78 @ 2011 01 08, 17:58)
Agnuska, tik nebijok klausti kas neaisku. Jei nesupranti ir sakyk, kad nesupranti. Issiversk kokius klausimus rupimus. Manau bus ramiau, kai busi pasiruosusi, o jei dar gimdymas ir dar milijonas klausimu kirba galvoj - kam to reikia  mirksiukas.gif

nera taip kad nei bum bum, susineku, bet sunkiai blush2.gif suprantu daugiau nei galiu pasakyt...del klausimu tai jau dabar pradejau rasytis kokie jie iskyla kas liecia gimdyma, nunesiu mw didziausia klausimyna ir prasysiu kad rastu atsakytu lotuliukas.gif lotuliukas.gif tada is karto verteje pakvies lotuliukas.gif

QUOTE(mixasia @ 2011 01 08, 20:40)
agnuska : kiek savaiciu tavo nestumas?

dabar 26 savaites, balandzio pirmoj pusej turetu islisti smile.gif
Atsakyti