Įkraunama...
Įkraunama...

Ligoninės ir gimdymas Londone

QUOTE(Elcia @ 2011 03 10, 20:58)
Na kiek skaiciau apie gimdyma vandeny, tai noreciau tik taip ir bandyti (linkas kuri numete Alisa stebuklu saly tikrai labai naudingas smile.gif ) patarciau pasidometi, juk ligonine gali rinktis  4u.gif

Aciu  4u.gif Kaip sakoma, kad is Jusu burnos..  smile.gif  Na pirmas kartas visada baisiausias  rolleyes.gif Tikekimes, po 3 menesiuku as pati galesiu cia rasyti ir dalintis tik teigiama patirtim smile.gif Kiek domejausi del cezario/ regos trukumu, rodos, jog svarbiausias dalykas yra normalus spaudimas, nes butent jei jis padidintas yra sansu kad tinklaine atsoks. Tad gal pravers kam smile.gif dar turiu klausima - paciai labai keista pasirode, bet viename forume radau pasisakyma, kad MW padeda, na pataria kokie benefitai priklauso, kaip juos tvarkytis, kaip supratau zmogus net ne apie CTC ar pan rase o apie benefitus aplamai  g.gif

as pirmaji gimdziau su vonios pagalba. Tiksliau 3 val sedejau vandeny, kol atsivere kazkiek ir tik pats stumimas vyko ant stalo... Galiu pasakyt kad liuks. (nors tai buvo senai senai LT), o dabar gimdziau UK.
Palyginimui. LT gimdziau privaciai, cia - planine tvarka...
Sulygint abieju gimdymu neimanoma, tokio aptarnavimo ir prieziuros kokia gavau cia, as LT net nesapnavau. Kai gimdziau as, gimde nemazai moteriskiu. Aisku, mes ne Londone...
Plius gimdymas vyko sekmadieni, kas reiskia personalo sumazejusi skaiciu... Pagrindines midwife keitesi, viena isvis nesitrauke nei sekundei niekur. moteriskes tikrai liuks. Nors gimdymas nebuvo pat super lengvas, bet... kaip antrasis gal ir nieko (nors po tiekos metu pertraukos kaip ir is naujo viskas...). Na vnz, galiu tik aciu sakyt, nes visi, ir gydytojas ir MW buvo nuostabus. Viska padare taip gerai, kad net ta pati vakara namo isvaziavom... smile.gif
Mergyte man paskiepyjo iskart vitaminoK padare, ir po paros nuo tuberkuliozes.
Kaip aiskino pediatras, tai sis skiepas reikalingas pagrinde tiems, kas i Rytu Europa keliauja, nes ten daugiausia uzkrato saltiniu esama... O apie tai kad neit i lauka ir panasiai - juk ne suniukai, o vaikiukai... juk ant zemes jie taip ar taip nevaiksto... biggrin.gif ir zemiu savo rankom neliecia... Visi skiepai ir svarbu kad butu atlikti iki susipazystant naturaliai su aplinka... biggrin.gif Taip man HV isaiskino...

O del tu rasistiniu pasisakymu... na nors nesakytu kad negres... nesmagu net skaityti... Pamenu kaip "slunkes lietuves" savo "snukius" sukiojo ir raukes, kol i kisene nebuvo ideta per pirmaji gimdyma... nei akuseres prisikviesi nieko, kai gavo, tai ir prieziura atsirado... Taip kad ir LT tas pats.
beje, broliene gimde Kaune, tai sake kad... kaip suniuka turejo pati viena gimdyt, kol aplinkui moteriskes rekt nepradejo... o ir atejo bambedamos tipo ka, palaukt negalejai, matai kad kava geriam... o jau galvute matesi...
tai cia irgi ka reiketu sakyt? kaip tas kaunietes vadint? o juk baltosios, tautietes...

Visur visokiu yra, visur visokiu ir reik. smile.gif Sekmes auginant maziukus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elcia @ 2011 03 10, 22:58)
Na kiek skaiciau apie gimdyma vandeny, tai noreciau tik taip ir bandyti (linkas kuri numete Alisa stebuklu saly tikrai labai naudingas smile.gif ) patarciau pasidometi, juk ligonine gali rinktis  4u.gif

zinau, kad galima rinktis ligonine, bet mano kaime arti tik 2... savosios dar neapziurinejau, paklausiu treciadieni akuseres kas ten kaip smile.gif
o nestumas 3-as, tai neaisku kaip viskas prasides, i kita miesto gala tikrai nevaziuosiu schmoll.gif
o ta link'a skaiciau jau ax.gif

as laukiu normaliu siltu oru wub.gif
Atsakyti
uz lango saule, puikus oras , visiems pilvukams geros dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elcia @ 2011 03 10, 20:08)
kas juokingiausia, saremiu skausmo net nebijau, bijau visokiu kirpimu ir ju pasekmiu,

Beje, kaip su trumparegemis?

Kaip tik saremiai ir yra sunkiausia smile.gif Todel, kad jie trunka ilgiausiai ir reikia labai gerai save paruosti butent sitam etapui. Man labai padejo susikoncentravimas ties kvepavimu.
Kalbant apie kirpima, kazkuri rase, kad geriau, kad kirptu, bet is tiesu geriau, kai plystama naturaliai, nes kerpant suzalojami visi audiniai, plysta tik pavirsiniai, tie, kuriems reikia, tik susiuti kirpimus lengviau - stai kodel Lietuvoj labai megsta palengvinti SAU darba cool.gif Gimdant vandenyje plysymu tikimybe gerokai sumazeja. mirksiukas.gif Bet gali buti ir taip, kad plysymu isvengsi bet kuriuo atveju (verta klausytis akuseres nurodymu stumimo metu). smile.gif

Trumparegyste nera kliutis naturaliam gimdymui. Tai 'anu laiku' isitikinimai. Pamenu kaip mane gasdino, kad 'jokiu stumimu!!' pries pirmagimes gimdyma LT doh.gif Jau ir pati prasiau cezario doh.gif blush2.gif , bet dziaugiuosi, kad gydytojas nesutiko, ytik pasijuoke is mano pageidavimu biggrin.gif
Visi trys mano Stebukliukai gime naturaliai (visi nemazi, pirmagime beveik 4 kg, mazoji beveik 5 kg svorio). Ir regejimas mano taippat gerokai prastesnis nei tavo. Pasitark su okulistais del visa ko, bus ramiau.

Dar apie skiepus... NERA JOKIU privalomu skiepu ar vaistu, kuriuos butina leisti naujagimiui/vaikeliui. Tai TIK tevu pasirinkimas. As asmeniskai grieztai atsisakiau vit K ir TBC skiepo. Nesuprantamas man toks mazo Zmogucio traumavimas vos gimus..... Bet tai jau mano gilus ir tvirti isitikinimai 4u.gif

Beje, galiu rekomenduoti iki vaikelio atejimo butinai perskaityti sia nuostabia knygele
user posted image
Ypac toms, kurios galvoja apie naturalu vaikelio atejima wub.gif 4u.gif Knygele, atverianti akis ir sirdi 4u.gif

Jei kam idomu, galiu ir lietuvisku keleta rekomenduoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 11 kovo 2011 - 12:50
Tiesa, manau bus idomu - siame puslapyjegalite pasiziureti kokius 'maternity services' galite rasti netoli jusu gyvenamosios vietos.
Norint palyginti , puslapio apacioje irasote savo pasto koda ir pazymit 'compare'.
Galijma paziureti kiek % moteru gavo epidura, kiek gimde naturaliai, kiek atlikta cezariu ir pnz.... Taippat ir suzinosit ar gimdymo skyrius turi baseina ir akuseriu, apmokytu priimti gimdyma vandenyje. smile.gif Tiesa, informacija kiek senoka (2009 metu). 4u.gif
Atsakyti
labai sokiravo pirmi du skyriai... Isderino mane. O dar nuotraukos tokios parinktos. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(TamsiMergaite @ 2011 03 11, 19:51)
labai sokiravo pirmi du skyriai... Isderino mane. O dar nuotraukos tokios parinktos.  blink.gif

Kuo sokiravo? g.gif
Atsakyti
kazkaip labai baisiai aprasyta...

as cia skaitau http://www.eco-action.org/dt/bwv2.html
Atsakyti
QUOTE(TamsiMergaite @ 2011 03 11, 19:39)
kazkaip labai baisiai aprasyta... 

as cia skaitau http://www.eco-action.org/dt/bwv2.html

sita knyga yra labai rimtai 'out of date'.... ir vaizduote kazkieno issivyscius aprasant kaip vaikas jauciasi gimdoj ir ka galvoja per saremius doh.gif nemaciau nei vieno naujagimio keliamo uz koju i virsu, iskart metamo ant svarstykliu, rikdomo neraminant, iskart lasu i akis lasinimu ir tt... ir jau vien is nuotrauku matosi informacijos senumas.... doh.gif
Nepergyvenk, tikrai netaip siais laikais su naujagimiais elgiamasi.... 4u.gif
Papildyta:
Kalbant apie knygas- rekomenduociau 'The Gentle Birth Method' isleista Dr Gowri Motha

user posted image
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 03 11, 19:29)
sita knyga yra labai rimtai 'out of date'.... ir vaizduote kazkieno issivyscius aprasant kaip vaikas jauciasi gimdoj ir ka galvoja per saremius  doh.gif  nemaciau nei vieno naujagimio keliamo uz koju i virsu, iskart metamo ant svarstykliu, rikdomo neraminant, iskart lasu i akis lasinimu ir tt... ir jau vien is nuotrauku matosi informacijos senumas....  doh.gif
Nepergyvenk, tikrai netaip siais laikais su naujagimiais elgiamasi....  4u.gif
Papildyta:
Kalbant apie knygas- rekomenduociau 'The Gentle Birth Method' isleista Dr Gowri Motha

user posted image

aga tiksliai laki vaizduote zmogaus... Siaip as irgi sutinku su tais, kurie sako kad geriau naturalus plysimas nei kirpimas... Mane kirpo su pirmuoju - sunku sedet buvo visa pirmaji menesi, turiu lig siol negrazia siule... jauciu ja visada... Su mergyte as plysau... bet ne todel kad neklausiau kazko, tiesiog taip turejo but ir tiek. Bet tas plysimas tikrai nedidukas. Sedejau iskart po gimdymo, nebuvo jokiu nemalonumu, nejauciu jokio diskomforto... Gydytojas, gimdymo metu apziurinedamas gimda tepasake: koks batsiuvys cia darbavosi... smile.gif - cia apie LT gydytoju daarba toks atsiliepima...

Ir kaip jau viename poste minejau, isties prieziura tikrai laaaabai gera, info jei tik nori pritempia is visur. Man ir MW buvo geros ir paskui HV ideali, lig siolei globoja mus smile.gif blush2.gif
Atsakyti
Iki siol nesu girdejusi ne vieno neigiamo atsiliepimo apie sia knyga (is tu, kurios perskaite nuo...iki, dazniausiai vienu ypu). smile.gif Taip, pirmasis leidimas gana senas, taciau tai nepakeicia amzinu vertybiu ir gimimo vertes supratimo. Beje, knyga berods 1992 metais buvo isversta ir i lietuviu kalba ('Gimimas be prievartos'). Pries keleta metu tuo paciu pavadinimu isleistas DVD (sulaukes apdovanojimu). smile.gif
Tos nuotraukos...virselis daug ka pasako...Graziai gime kudikiai ...sypsosi ir neverkia, jie buna ramus (tikrai neklykia kaip tie, is 'sovietiniu filmu biggrin.gif ).

Kalba tiesiog apie...zmogiskuma ir supratima, kad ir naujagimis yra ZMOGUS, kuris viska jaucia ir viska isgyvena. Ir kad Gimimas yra lemtinga gyvenimo pradzia, pirmieji zingsniai...
Turbut ne viena negaletu paneigti tai, jog atejimas i si pasauli kudikiui - didelis ir sunkus darbas, kuris sukelia ne tik nerima ir baime... Ir slinkimas gimdymo takais nera toks jau malonus, ypac jei mama panikuoja, bijo, rekauja ir 'atima' is uzgimstancio vaikelio deguoni. Todel kiekviena gimdyve turetu pagalvoti ne tik apie save (pvz svajoti apie epidurine nejautra ir beskausmi gimdyma), bet pasistengti, kad gimimas butu kuo lengvesnis butent mazai Gyvybei. wub.gif

Is tiesu labai dziugu, kad siais laikais gimdymas igauna gilesne PRASME ir kad vis daugiau mamu ji suvokia KITAIP (ne kaip kosmara ar begalini skausmo ir siaubo 'spektakli'). ax.gif drinks_cheers.gif
Visgi realybeje akuseres kartais paskuba ir pasverti, ir is mamos 'atimti'...Tikrai ne visos ir ne visada buna tokios kantrios ir supratingos. smile.gif O kur dar kvailos pirmu dienu proceduros, kudikiui keliancios papildomu stresu (tokie dalykai kaip miegojimas vaiko loveleje, 'top ups' misinuku ar skiepai). Pamastyti verta. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 12 kovo 2011 - 01:52
As is karto perspejau akusere kad mazyle duotu man. Ta pacia sekunde. Virkstele gales nukirpti kol ji bus pas mane ant ranku.
Atsakyti