QUOTE(stebukliuke @ 2008 03 27, 16:27)
JO, tas svarbiausia, bet kartais būna nenumatytų atvejų ir tada dėl visokių paskolų ima skaudėti galvą
Tiesa, skaičiau, kad žmonės, turintys po kelias paskolėles ar lizingus, apmokėjimo laikotarpu gyvena tarsi stresinėje būsenoje. kaip jūs jaučiatės, kai artėja laikas apmokėti visas sąskaitas?

Tiesa, skaičiau, kad žmonės, turintys po kelias paskolėles ar lizingus, apmokėjimo laikotarpu gyvena tarsi stresinėje būsenoje. kaip jūs jaučiatės, kai artėja laikas apmokėti visas sąskaitas?
Mūsų šeimoj jaučiamės labai gerai

Papildyta:
QUOTE(stebukliuke @ 2008 03 25, 08:20)
o ar yra mūsų tarpe tokių, kam lizingas būtų tarsi įprastas pirkimo metodas??? Aš esu porą daiktų tokiu būdu pirkusi, bet kažkaip pabrangimas akivaizdus gaunasi, tai vis stengiuosi išvengti tos bankų pagalbos. Realiai gaunasi, kad bandom gyvent rytojaus sąskaita

Nedidelis tas pabrangimas (su būsto paskolom, tai čia kita tema, bet ir tai nei skaičiuojam, nei pergyvenam, džiaugiamės, akd turim galimybę gyvent bute ir daryt ką norim), kaip juokėmės su viena pardavėja, po šampo butelį kas mėnesį prarandi ir tiek

Žiūrint kokios sumos. Man tie pabrangimai visai niekiniai, jei imu daiktus iki 1500,-
Nieko neperkam lizingu
Kam? Planuojam viską gerai iš anksto, skirstom pinigus. Galim palaukti ne pirmos būtinybės daiktų. Nors, tiesą sakant, yra tekę - prieš 10 metų videokamerą ir prieš 5 metus naują mašiną. Jau po kameros spjaudėmės, kad daug permokėjom. Mašinos MB labai norėjo. Bet kai tik atsirado galimybė - iš karto atsikratėm tos skolos, sunešėm įnašus anksčiau laiko. Dar esam skolinęsi iš giminaičiu. Džiaugiamės, kad atidavėm. Norėčiau nugyventi ilgą ir gražų gyvenimą be paskolų, t.y. kad šios paskolos būtų pirmos ir paskutinės mano gyvenime. Visoms to linkiu

MES ESAM IR PASKOLA PAEME IR LIZINGU PIRKE,BET NIEKO BAISAUS NEMATU MAN TAI NORMALU,AISKU TUReCIAU PINIGU TIEK KIEK KAINUOJA DAIKTAS NEIMCIAU NEI PASKOLOS NEI LIZINGU PIRKCIAU

QUOTE(Semile @ 2008 04 11, 21:00)
MES ESAM IR PASKOLA PAEME IR LIZINGU PIRKE,BET NIEKO BAISAUS NEMATU MAN TAI NORMALU,AISKU TUReCIAU PINIGU TIEK KIEK KAINUOJA DAIKTAS NEIMCIAU NEI PASKOLOS NEI LIZINGU PIRKCIAU 

Verslininkai, kurie turi pinigų, perka daug ką lizingu, nes nori turėt pinigų visada- "jeigu ką".

Aš irgi galėčiau nusipirkti tai tą tai aną, na, bet geriau nejuntamai išsipirkti ir gyventi kaip gyvenus. O be to, galima ir per mažesnį laiką atiduot. Nepatinka džiaugtis daiktu tuščiom kišenėm, kad ir mėnesį.
o mes lizingu imam..nematau del to dideles problemos...o busto paskola irgi turim...bet emem su tikslu per kelerius metus issimoket...nors ir numatyta 40 metu...emem budami garantuoti, kad greitu laiku atiduosim.(turim ivairaus kito nekilnojamo turto, tik nesinori jo iskart taip parduoti, ypac kai jo verte kasmet vis kyla)...bet jei neturetumem papildomo turto...tikrai neimciau paskolos bustui
paskui gyvenk ir bijok...kad gali netekti namu...

O žinot, prie visų gerumų, man didelės šventės yra grafiko perskaičiavimo dienos - nes būtent jomis padarau išankstines įmokas. Po šios - liks dar mažesnė suma. Nes, nes, nes nervina kalbos apie gresiančią krizę, nepasitikiu mūsų politiku protu, žinau, kad niekas manimi nepasirūpins, išskyrus mane.
Jei situacija būtų stabilesnė, tikrai nieko neskubėčiau atiduoti anksčiau - na, protingai paskaičiuota paskola nevargina. O kai dar per paskutinį pabrangimą man jinai sumažėjo, tai visai gerai buvo.
Jei situacija būtų stabilesnė, tikrai nieko neskubėčiau atiduoti anksčiau - na, protingai paskaičiuota paskola nevargina. O kai dar per paskutinį pabrangimą man jinai sumažėjo, tai visai gerai buvo.
Gal ir ne i tema, bet vistiek paklausiu. Kiek apytiksliai jums iseina per metus palukanu sumoketi? Na matyt jau daugelis pildete deklaracijas, tai nuo kokios palukanu sumos jums bus grazinami pinigai. Kadangi kredita esam paeme tik antri metai, tai mums palukanu suma gavosi klaikiai didele. O kaip Jums?
QUOTE(kackac @ 2008 04 15, 11:08)
Gal ir ne i tema, bet vistiek paklausiu. Kiek apytiksliai jums iseina per metus palukanu sumoketi? Na matyt jau daugelis pildete deklaracijas, tai nuo kokios palukanu sumos jums bus grazinami pinigai. Kadangi kredita esam paeme tik antri metai, tai mums palukanu suma gavosi klaikiai didele. O kaip Jums?
tai kad žiūrint kiek skolingi kas yra.
jei pasiskolinai 10 tūkst - viena suma,
o jei 500 tūkst - visai kita.
suskaičiuoti labai paprasta: paskolą padaugini iš % . jei tarkime palūkanos yra 5%, tai nuo 500 tūkst reikia sumokėti 25 000 palūkanų, o nuo 10 tūkst - 500 lt.
QUOTE(axa @ 2008 04 15, 10:28)
tai kad žiūrint kiek skolingi kas yra.
suskaičiuoti labai paprasta: paskolą padaugini iš % . jei tarkime palūkanos yra 5%, tai nuo 500 tūkst reikia sumokėti 25 000 palūkanų, o nuo 10 tūkst - 500 lt.
Paimta paskolos suma 268 tukst. litu. Per metus gaunasi virs 13 tukst. palukanu suma. Mokam antrus metus. Ar tokia suma reali?

QUOTE(kackac @ 2008 04 15, 11:34)
Paimta paskolos suma 268 tukst. litu. Per metus gaunasi virs 13 tukst. palukanu suma. Mokam antrus metus. Ar tokia suma reali? 

visiškai reali.
Jūsų palūkanos ir yra ~5%.