Įkraunama...
Įkraunama...

Latentinė tuberkuliozės forma

QUOTE(Juodai @ 2009 02 09, 14:31)
O ta  latentinė TBC forma - tai kas?... blush2.gif praskaičiau kur matyt...Ar tai tik faktas, kad užsikrėtus TBC bakterija, ar jau pradinė sirgimo TBC stadija? Kokie jos požymiai?
Mes su dukra ketvirtadienį važiuosim į TBC dispancerį konsultacijai...
Papildyta:
niugi pati radau tinklapyje:
http://www.rtiul.lt/index.php?n=51

"Jei vaikas apsikrėtęs tuberkuliozę sukeliančiomis bakterijomis, bet dar tuberkulioze neserga, tai yra vadinamoji latentinė tuberkuliozės infekcija , kuri atpažįstama pagal reakciją į tuberkuliną, atlikus Mantoux mėginį. Nors vaiko oda į suleistą tuberkuliną reaguoja, tačiau dar nėra tuberkuliozei būdingų pakitimų plaučiuose krūtinės ląstos rentgenogramoje."

O įdomu, ar tie išsigydę gali greičiau vėl pasigauti TBC bakteriją, negu neturėję jos? Ar viskas priklauso nuo imuniteto stiprumo?

Ar jau buvote dispanseryje? Kokios naujienos? Maniskiui irgi paraudo Mantu 15 mm, vaziuosim irgi , kai galutinai pasveiksim. Sirgo smarkiai bronchitu, net 5 savaites.
Atsakyti
QUOTE(Jazminė @ 2009 02 01, 19:01)
Sveikos 4u.gif ,,
Aš vėl keliu tėmelę į viršų, bet tik tam , kad pasakyčiau, kad mes nesigydėm. Turėjome pradėti rudenį, po atostogų, bet ...laikas turbūt sudėliojo visus taškus. Labai daug skaičiau internete apie vaistukus, jų poveikį ir nusprendėm laukti. Stiprinu vaiko imunitetą, bet be jokių tablečių. Kiekvieną dieną supjaustau pusę citrinos ir sumaišau su 2 šaukšteliais medaus. Nesirgo nuo vasaros, tfu tfu tfu . Vasarį eisime daryti mantu. Jei bus kam nors įdomu, parašysiu.

Kristinap, jei nesiuntė į dispanserį, tai gal nieko baisaus, t.y. paraudimas galimose ribose.
sveikatytės visiems 4u.gif

Kaip vasario mėnesio mantu?...Jasmine, kodėl nesigydėte? Kas lėmė jūsų sprendimą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Norna @ 2009 03 13, 13:13)
Kaip vasario mėnesio mantu?...Jasmine, kodėl nesigydėte? Kas lėmė jūsų sprendimą?  4u.gif

Labas 4u.gif , mūsų vasario mėn. mantu yra 13 mm. Nuotrauka gera. Kraujas geras.. O nesigydėm dėl tokių priežasčių, nes niekas tiksliai nepasakė, kad sergam, tie žodžiai, kad "gali būti įkvėpęs' manęs neužtikrino. Jeigu būtų tikrai kažkas negerai,nieks neklaustų, o pasakytų reikia ir viskas. O ir jaučiasi vaikinas gerai, žaidžia krepšinį, gerai mokosi, nepastebėjome jokių nukrypimų "nuo normos", t.y. normaliai valgo, nuovargis nekenkina ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazminė: 07 balandžio 2009 - 13:48
QUOTE(Jazminė @ 2009 04 07, 14:47)
Labas  4u.gif , mūsų vasario mėn. mantu yra 13 mm. Nuotrauka gera. Kraujas geras.. O nesigydėm dėl tokių priežasčių, nes niekas tiksliai nepasakė, kad sergam, tie žodžiai, kad "gali būti įkvėpęs' manęs neužtikrino. Jeigu būtų tikrai kažkas negerai,nieks neklaustų, o pasakytų reikia ir viskas. O ir jaučiasi vaikinas gerai, žaidžia krepšinį, gerai mokosi, nepastebėjome jokių nukrypimų "nuo normos", t.y. normaliai valgo, nuovargis nekenkina ir pan.

Sveikos 4u.gif Mano dičkiui irgi buvo nustatyta latentinė tuberkuliozė. Jam paauglystė,(o šiuo metu visos bėdos suaktyvėja) dar aktyviai sportuoja, hemoglobinas pakritęs, tai tikrai atrodė nekaip, išsekęs, pabalęs, dažnai sirguliavo, kartojosi neaukšta temperatūra ..gydytoja nusiuntė į infekcinę, paguldė, padarė išsamius tyrimus. Mes apsisprendėm gydytis, ir gėrėm vaistus. Tėvai turi patys priimti sprendimą, nes tie vaistai nuo vieno gydo, kitam gali pakenkt. Viso gydymo kurso metu reikėjo kas dvi savaites daryt kraujo tyrimus, stebėjo, ar nepakenkta kepenims doh.gif Dabar jau viskas praeity, bernas sveikas, toliau sportuoja, tikiuos viskas bus gerai. Linkiu ir jūsų vaikučiams sveikatėlės mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Ieškojau temos apie šią ligą ir radau čia. Mano sūneliui už nepilno mėnesio bus 2 metukai. Žodžiu kątik sužinojau, jog mano močiutei rado tuberkuliozę verysad.gif O mes prieš mėnesį buvom nuvažiavę, tad sūnus bendravo, nors ir trumpai. Tad tuomet apie tai nė neįtarėm. Dabar jaučiuosi, tarsi mane užgriuvo didžiausias kalnas, labai bijau, kad mažylis nebūtų užsikrėtęs. gal kas turi tokios patirties, ar didelė tikimybė jam užsikrėsti??? Bijau, net pagalvoti, kad užsikrėtė...Šiaip nesam sirgę jokia rimta liga, išskyrus sloga, vis dar pati maitinu, tad viliuosi, kad tai stiprina jo imunitetą, nežinau nei kaip save raminti, nei ką. Tyrimus pirmus daro po 6 - 10 sav, mums praėjo tik 4, tad tik po 2 sav reikėtų darytis, bet ir tai būna nevisada tikslu, apie tai skaičiau...O dėl raudimo, tai mane irgi pastoviai tyrė, nes nuolatos raudonavo, tačiau niekada nieko nerado, nesu sirgus jokia net kvėpavimo takų liga. tad tas raudonavimas nėra tikslus rodiklis. stiprybės visoms mamytėms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Mus netikėtai užklupo irgi ši problema. Tik prieš keletą dienų mano mergina pasidižiavo, jog šiais metais nė vienos dienos dėl ligos nepraleido mokyklos pamokų. Ir še tau po Mantu reakcijos, teigiamas atsakymas. Iš tiesų mes šiais metais kaip nė vienais nesirgome jokiais kosuliais ir kt,ligelėmis. Esame sveikos. Plaučių nuotrauka puiki, kraujukas puikus. Taigi dabar svarstau ar gerti tuos vaistus. Daugiau linkusi už gėrimą, nes labai gąsdina aplinka(atviros formos TBC sergančių pilna visur).Be to, močiuyė medikė, būtinai rekomenduoja. Tik vieno nesuprantu, močiutė sakė, kad tie geriamieji vaistai neišgydo užkrato,o tik apsaugo kurį laikotarpį. Po kiek laiko vėl gali tekti gerti ir taip keletą metų. O internete skaitų, jog merginos rašo, kad pagydo. Gal kas turite gilesnės informacijos? Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Siuolaikine @ 2009 05 14, 10:12)
Sveikos merginos,
Mus netikėtai užklupo irgi ši problema. Tik prieš keletą dienų mano mergina pasidižiavo, jog šiais metais nė vienos dienos dėl ligos nepraleido mokyklos pamokų. Ir še tau po Mantu reakcijos, teigiamas atsakymas. Iš tiesų mes šiais metais kaip nė vienais nesirgome jokiais kosuliais ir kt,ligelėmis. Esame sveikos. Plaučių nuotrauka puiki, kraujukas puikus. Taigi dabar svarstau ar gerti tuos vaistus. Daugiau linkusi už gėrimą, nes labai gąsdina aplinka(atviros formos TBC sergančių pilna visur).Be to, močiuyė medikė, būtinai rekomenduoja. Tik vieno nesuprantu, močiutė sakė, kad tie geriamieji vaistai neišgydo užkrato,o tik apsaugo kurį laikotarpį. Po kiek laiko vėl gali tekti gerti ir taip keletą metų. O internete skaitų, jog merginos rašo, kad pagydo. Gal kas turite gilesnės informacijos? Ačiū smile.gif

na mes gėrėm vaistus, bet vistiek baimė surakina kas kart, kai reikia važiuot į tą dispanserį, kadangi esam įskaitoje kas pusmetį reikia važiuot tyrimams, o gilesnės informacijos neturiu, mes pabijojom negert, nes viena problema po kitos lenda, bet kad labiau ramiau išgėrus tų vaistų pasidarytų taip nėra, nes ir daktarė visad sako, jog visko būna....o apie vaistu dažniausiai blogi atsiliepimai.
Atsakyti
QUOTE(dakutis @ 2009 05 13, 22:47)
Sveikos merginos 4u.gif Ieškojau temos apie šią ligą ir radau čia. Mano sūneliui už nepilno mėnesio bus 2 metukai. Žodžiu kątik sužinojau, jog mano močiutei rado tuberkuliozę verysad.gif O mes prieš mėnesį buvom nuvažiavę, tad sūnus bendravo, nors ir trumpai.

Jei esat skiepyti(jei rastu neatsisakinejot nuo kurio skiepo, tai tikrai vaikas skiepytas)-be jokios baimes 4u.gif

QUOTE(Siuolaikine @ 2009 05 14, 10:12)
Tik vieno nesuprantu, močiutė sakė, kad tie geriamieji vaistai neišgydo užkrato,o tik apsaugo kurį laikotarpį. Po kiek laiko vėl gali tekti gerti ir taip keletą metų. O internete skaitų, jog merginos rašo, kad pagydo. Gal kas turite gilesnės informacijos? Ačiū smile.gif

Na mums dispanseryje sake kitaip-sake, jog tbc kaip gripas, cia issigydei, o cia, jei uzkratas salia vaiksto, vel pasigavai doh.gif Ir labiausiai kimba jau prie to buvusio ligoniuko. Uz tai ir dispanserio fiziastrai siule visiems artimiesiems persisviesti plaucius. Mes visi iki vieno persisvietem, mes sveiki. Vadinasi, vaikas pasigavo arba kokioj parduotuvej einant, arba kitur g.gif Labai tikiuosi, kad nepasigausim vel, nes tie vaistai tai organizmo zudymas ir sakau ne is pirsto, maciau akivaizdziai:svorio nera, isbales pastoviai, griauciukai vieni, mieguistas, apetito nera. Nu zodziu, tik i karsta guldyk doh.gif Nusieme vaistai-vaikas prazydo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RožėGrožė @ 2008 07 03, 13:15)
O tai jei mantu paraudęs, o nuotrauka gera, tai čia jau letentinė tuberkuliozė? blink.gif  blink.gif

vien tik paraudes Mantu nieko nesako. reakcija turi buti teigiama darant kelis kartus, negana to, darant pakartotinai ji turi buti daug ryskesne. Jeigu pakartotine reakcija panasi i pirmaja, tai galima svarstyt - gydyt/stebet ir pan, o jeigu padideja ryskiai (mano maziui nuo 7 iki 17 mm padidejo) niekas nieko nesvarsto ir is karto skiria gydyma. Latentine forma tai ne liga, bakterija tiesiog isitaisiusi organizme, apsupta apsauginiu lasteliu ir sedi, bet nesidaugina. Jeigu organizmas pasilps, vat tuomet jinai ir subujos. Ir 1 vaisto nebeuzteks, reiks 4 verysad.gif Patys pagalvokit - koks brudas skiriamas tai bakterijai uzmust, o jus cia su medum ir citrina blink.gif
Atsakyti
Sveikos,

mano mergytei padare montu kai gulejom ligoninej su plauciu uzdegimu...jai buvo tik du metukai...:(buvo teigiamas- paskui man isaiskino, kad tai dar gali buti reakcija po skiepo...sad.gif kartoti sake po 3 men, bet ta montu rakcija juk ir gyvos bakterijos...yra dar daromas kraujo tyrimas...bet kur jis daromas niekaip nerandu...:

http://www.ve.lt/?ru...p;id=1212431846

gal kas zinot kur tas tyrimas daromas?

aciu
Atsakyti
QUOTE(wus @ 2009 09 30, 08:37)
Sveikos,

mano mergytei padare montu kai gulejom ligoninej su plauciu uzdegimu...jai buvo tik du metukai...:(buvo teigiamas- paskui man isaiskino, kad tai dar gali buti reakcija po skiepo...sad.gif kartoti sake po 3 men, bet ta montu rakcija juk ir gyvos bakterijos...yra dar daromas kraujo tyrimas...bet kur jis daromas niekaip nerandu...:

http://www.ve.lt/?ru...p;id=1212431846

gal kas zinot kur tas tyrimas daromas?

aciu

nedaromas joks kraujo tyrimas. mitas cia kazkoks paleistas. musu "gimines konsiliumas" irgi nusprende daryt kazkoki "kraujo tyrima" lotuliukas.gif . Bet nerado bigsmile.gif . Jei bent kiek pasigilint i imunologini tuberkuliozes issivystymo mechanizma, tai nelabai ka geresnio nei mantu sugalvosi. Kas ta latentine forma? tagi kelios bakterijos, isitaisiusios plauciuose ar kazkur kitur. Jos nieko nedaro. nesidaugina, nenaikina nieko, tiesiog "miega". Kaip tu jas rasi?
o 2 metu vaikui tai pilnai povakcinine reakcija gali buti.
beje, mantu, tai tikrai ne gyvos bakterijos. Tai tik ju fragmentai. Kiek zinau skirtingos kompanijos js skirtingai gamina.
Atsakyti
QUOTE(Motina @ 2009 09 30, 17:48)
nedaromas joks kraujo tyrimas. mitas cia kazkoks paleistas. musu "gimines konsiliumas" irgi nusprende daryt kazkoki "kraujo tyrima" lotuliukas.gif . Bet nerado bigsmile.gif . Jei bent kiek pasigilint i imunologini tuberkuliozes issivystymo mechanizma, tai nelabai ka geresnio nei mantu sugalvosi. Kas ta latentine forma? tagi kelios bakterijos, isitaisiusios plauciuose ar kazkur kitur. Jos nieko nedaro. nesidaugina, nenaikina nieko, tiesiog "miega". Kaip tu jas rasi?
o 2 metu vaikui tai pilnai povakcinine reakcija gali buti.
beje, mantu, tai tikrai ne gyvos bakterijos. Tai tik ju fragmentai. Kiek zinau skirtingos kompanijos js skirtingai gamina.

nu dekui uz atsakyma...tai va - teks ir mums kartot mantu, nes pradejo man mergina istisai sirguliuot, ko anksciau nebudavo, o be to vis pakosi...kazkaip labai jau neramu, dar mazesni broliuka turim, o jis neskiepytas...net nzn tada kokia nauda is vakcinos - juk pati ta vakcina irgi gali sukelti TBC....is viso medicina ziauresnis biznis uz narkotikus..sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Motina @ 2009 08 24, 12:04)
vien tik paraudes Mantu nieko nesako. reakcija turi buti teigiama darant kelis kartus, negana to, darant pakartotinai ji turi buti daug ryskesne. Jeigu pakartotine reakcija panasi i pirmaja, tai galima svarstyt - gydyt/stebet ir pan, o jeigu padideja ryskiai (mano maziui nuo 7 iki 17 mm padidejo) niekas nieko nesvarsto ir is karto skiria gydyma. Latentine forma tai ne liga, bakterija tiesiog isitaisiusi organizme, apsupta apsauginiu lasteliu ir sedi, bet nesidaugina. Jeigu organizmas pasilps, vat tuomet jinai ir subujos. Ir 1 vaisto nebeuzteks, reiks 4 verysad.gif Patys pagalvokit - koks brudas skiriamas tai bakterijai uzmust, o jus cia su medum ir citrina blink.gif

o po kiek laiko jus kartojote mantu?
Atsakyti