Įkraunama...
Įkraunama...

Latentinė tuberkuliozės forma

QUOTE(wus @ 2009 10 02, 09:10)
nu dekui uz atsakyma...tai va - teks ir mums kartot mantu, nes pradejo man mergina istisai sirguliuot, ko anksciau nebudavo, o be to vis pakosi...kazkaip labai jau neramu, dar mazesni broliuka turim, o jis neskiepytas...net nzn tada kokia nauda is vakcinos - juk pati ta vakcina irgi gali sukelti TBC....is viso medicina ziauresnis biznis uz narkotikus..sad.gif

O jus nenorit kreiptis i tuberkuliozinio dispancerio fiziastrus? Jie dirba n+k metu sioj srity, daro kraujo tyrimus, mantu bei sviecia rentgenu specialiu(tikslesniu kazkaip). Stai jie ir pasakys-ar reikia jums vaistukus sugerti, ar galit kol kas ramiai vaikscioti mirksiukas.gif
Nera jie zverys, o tie vaistai sunkiai gaunami, tad ju ir nekisa be tikrai rimtos priezasties. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 09:12)
O jus nenorit kreiptis i tuberkuliozinio dispancerio fiziastrus? Jie dirba n+k metu sioj srity, daro kraujo tyrimus, mantu bei sviecia rentgenu specialiu(tikslesniu kazkaip). Stai jie ir pasakys-ar reikia jums vaistukus sugerti, ar galit kol kas ramiai vaikscioti mirksiukas.gif
Nera jie zverys, o tie vaistai sunkiai gaunami, tad ju ir nekisa be tikrai rimtos priezasties.  4u.gif

mes tai butent jais ir pasitikejom ax.gif Kas mane nuramino, tai tai, kad vaistai labai pigus, taigis tikrai nera skiriami bereikalo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 10:12)
Nera jie zverys, o tie vaistai sunkiai gaunami, tad ju ir nekisa be tikrai rimtos priezasties.  4u.gif

dekui, na mums seimos gydytoja rekomendavo dar palaukti - praejo tik 3 menesiai nuo mantu darymo, o tuo metu maniskei buvo tik 2 metai, tai atseit gali buti kad nuo skiepo dar vis...tai net nzn...gal ir palauksim dar pora menesiuku...bet paciai ziauriai neramu...sad.gif

QUOTE(Motina @ 2009 10 02, 11:24)
mes tai butent jais ir pasitikejom ax.gif  Kas mane nuramino, tai tai, kad vaistai labai pigus, taigis tikrai nera skiriami bereikalo smile.gif

o tas dispanseris romainiuose? (nes as is kauno) ir idomu ar ten reikia siuntimo? nes mus klinikose konsultavo bojarskas, o jis siulo i 2 - a ligonine kreiptis, tai nzn kur geriau.
Atsakyti
QUOTE(wus @ 2009 10 02, 15:26)
o tas dispanseris romainiuose? (nes as is kauno) ir idomu ar ten reikia siuntimo? nes mus klinikose konsultavo bojarskas, o jis siulo i 2 - a ligonine kreiptis, tai nzn kur geriau.

mes is Vilniaus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpio @ 2008 07 18, 10:30)
Sveikos,
Taigi musu patirtis tokia. Labai daznai sirgome laringitais ir siaip kvepavimo taku ligomis, tad musu gyd. irgi nutare mus nusiusti darytis Mantu megini, o kadangi jis buvo teigiamas tai nusiunte mus i TBC dispanseri. Nustatyta latentine TBC forma. Kaip cia raset tai jums pasiule iskart gydyma namuose, o mes isgyvenome tikra siauba, nes sake, kad ambulatorinio gydymo nera, tik kai pasakiau, kad jejgu tokia tvarka, tai atsiguliu ir as, nes mums tuo metu nebuvo net 3 metu, tai pasiule gydyma namuose. Gydemes 6 men. profilaktiskai, komplikaciju nebuvo tik dantukus gal siek tiek sugadino. Siaip aisku nuspresti gydytis kiekvieno asmeninis reikalas, manau svarbu viska daryti laiku. Prevencinis gydymas nuo TBC musu atveju susirgimu daznumui neturejo itakos. Nepaisant visko i toki Dispanseri, kaip Vilniuje mazo vaiko niekada neatiduociau manau, kad geriau jau ilgiau, bet namuose. Stiprybes visoms!!!

norejau paklausti , o kaip po to gydimo namuose, ka rodo montou tytimas? blink.gif
Atsakyti
Laba diena,

mano duktereciai nustatyta latentinė tuberkuliozės infekcija. gydytoja nurode kad teks gultis i ligonine 2 menesiams ir gerti vaistus. nors ligonineje ir vyks mokymas, t.y. kazkokios pamokos, taciau labai bijome kad labai nukentes mokslai. kai jau ir taip nepasizymejo gerais mokslo rezultatais.
ar privalomas gydymas ligonineje? ar kai geri vaistus imanoma eiti i mokykla? gi ji nera tuberkuliozes nesiotoja, nebent yra pavojus sutikti nesiotoja.
Atsakyti
QUOTE(cooliuke @ 2009 10 28, 11:36)
Laba diena,

mano duktereciai nustatyta latentinė tuberkuliozės infekcija. gydytoja nurode kad teks  gultis i ligonine 2 menesiams ir gerti vaistus. nors ligonineje ir vyks mokymas, t.y. kazkokios pamokos, taciau labai bijome kad labai nukentes mokslai. kai jau ir taip nepasizymejo gerais mokslo rezultatais.
ar privalomas gydymas ligonineje? ar kai geri vaistus imanoma eiti i mokykla? gi ji nera tuberkuliozes nesiotoja, nebent yra pavojus sutikti nesiotoja.

Yra 2 lygiaverciai gydymo algoritmai: 2 men ligonineje geriant 3 vaistus ir galima gydytis namie bet tuomet 6 men reik gerti 1 vaista. Vaikas nera uzkreciantis, jis gali lankyti mokykla, dalyvauti fiz lav pamokose. Skiepijamas pagal plana. Apribotos tik kai kurios fizioterapijos proceduros 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytės,

prisijungiu prie Jūsų. mano mažiukei tik metukai ir 3 mėnesiai. visai dar mažiukė, o tokia bėda užgriuvo:( jau beveik 3 mėnesius laikosi 37 - 37 4 temperatura, naktimis mergyte stipriai prakaituoja. po keliu savaiciu tokiu simptomu kreipėmės į mūsų vaikų gydytoją, padarė kraujo, šlapimo tyrimus - viskas buvo super, tai gydytoja nusprendė, kad tai gali būti nuo dantukų g.gif na mes lyg nurimom, po kelų savaičių vėl pakartojom tyrimus - vėl viskas buvo gerai, gydytoja net pyktelėjo, ko dėl tokų nesąmonių nerimaujam, pasak jos, tokia temperatūra yra normalu vaikui, bet aš vis tiek neatstojau, nes man tai neatrodė labai normalu. dėl šventos ramybės gydytoja paskyrė mantu tyrimą ir...rankutė paraudo doh.gif beveik kraustausi iš proto, keliausim į TBD, nieko gero nesitikiu, nes ta temperatūra ir naktinis prakaitavimas yra tuberkuliozės požymiai...o baisiausia tai, kad dukrytės skrandukas labai silpnas, labai nedaug produktų galim valgyti, nes daug kam alergiška ir dar turim gastroezofaginio refliukso ligą (žodžiu, kaip ji galės vaistus gerti neįsivaizduoju...net po pusės šaukštelio hemaopatinės minkstūros ji 3 dienas nieko valgyti negalėjo...). nežinau ką daryti reikės...gal kam panašiai buvo?
Atsakyti
QUOTE(liti @ 2009 12 22, 23:57)
sveikos mamytės,

prisijungiu prie Jūsų. mano mažiukei tik metukai ir 3 mėnesiai. visai dar mažiukė, o tokia bėda užgriuvo:( jau beveik 3 mėnesius laikosi 37 - 37 4 temperatura, naktimis mergyte stipriai prakaituoja. po keliu savaiciu tokiu simptomu kreipėmės į mūsų vaikų gydytoją, padarė kraujo, šlapimo tyrimus - viskas buvo super, tai gydytoja nusprendė, kad tai gali būti nuo dantukų g.gif na mes lyg nurimom, po kelų savaičių vėl pakartojom tyrimus - vėl viskas buvo gerai, gydytoja net pyktelėjo, ko dėl tokų nesąmonių nerimaujam,  pasak jos, tokia temperatūra yra normalu vaikui, bet aš vis tiek neatstojau, nes man tai neatrodė labai normalu. dėl šventos ramybės gydytoja paskyrė mantu tyrimą ir...rankutė paraudo doh.gif beveik kraustausi iš proto, keliausim į TBD, nieko gero nesitikiu, nes ta temperatūra ir naktinis prakaitavimas yra tuberkuliozės požymiai...o baisiausia tai, kad dukrytės skrandukas labai silpnas, labai nedaug produktų galim valgyti, nes daug kam alergiška ir dar turim gastroezofaginio refliukso ligą (žodžiu, kaip ji galės vaistus gerti neįsivaizduoju...net po pusės šaukštelio hemaopatinės minkstūros ji 3 dienas nieko valgyti negalėjo...). nežinau ką daryti reikės...gal kam panašiai buvo?

sveika,

tavo mergytei tikriausiai dar tebera povakcinine reakcija, kuri issilaiko iki 3 metu po skiepo. o toka temperatura ir naktinis prakaitavima gali buti daugelo ligu simptomai aba neligos simptomai (vitminu trukumas, sausas siltas oras name, dantukai, ir t.t.)
mano vaikinas irgi labai jautrus, bet stai geria vaistukus jau 4 menesus ir nei karto jokios reakcijos nebuvo. Ne kiek nenusilpo, apetitas sakyciau netgi pagerejo. Zvalus, aktyvus vaikas. Pradedu galvot, kad jam tikrai tos bakterijos jau buvo pradejusios organizma nuodyt, nes dabar tikrai vaikas geriau atrodo negu pries gydyma bigsmile.gif
Atsakyti
Lietuva ant džiovos epidemijos slenksčio
Pasiskaitymui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RožėGrožė: 25 sausio 2010 - 09:11
QUOTE(RožėGrožė @ 2010 01 25, 10:09)

Ziauru... Mums kita savaite darys mantu.Sergam antra savaite, iki kraujo tyrimo galvojom kad plauciu uzdegimas gali buti, bet tyrimai visiskai "keisti", gydytoja iskart paklause ar name gali buti serganciu tuberkulioze.Vos neiskritau is padu..Blogiausia, kad tikrai gali, net kaimynu tarpe yra chronisku alkoholiku, kurie atrodo 20m senesni negu yra istikruju, perkare, krenkscia laiptinej, niekur nedirba ir isvis neaisku is ko isgyvena...Tikiuos kad viskas bus gerai, nereiks nei i ligonine gultis, nei ilgai namie gydytis.Ziauriai letai slenka laikas iki tyrimo...Mazyles gaila, ir taip daug sergam, o cia dar... verysad.gif
Atsakyti
Ir mano maziukui ta problemyte nustate, bet kai pamaciau kokios salygos Vilniaus dispanseryje doh.gif niekaip nesiryztu guldyti verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(RožėGrožė @ 2010 01 25, 10:09)

O siaube, tiek aplinkui serganciu, o musu gydytoja taip uzsispyrusi tvirtino, kad is artimuju uzsikrest turejo, nors nieks nesirgo. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alezee: 05 kovo 2010 - 20:52