Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas

ragnez, skaitau ir savo akimis netikiu blink.gif čia tu taip parašei ar koks blogietis tavimi pasinaudojo? tongue.gif Viena vertus, džiaugiuosi, nes iškrova įvyko, na, kol kas virtualioj erdvėj ir neaišku, ar adresatai tie, kurie tikrai to opuso apie fekalijų atsiradimo ir utilizavimo subtilybes nusipelnė mirksiukas.gif Kita vertus, nuliūdau cry.gif , nes maniau tave esant angel.gif . Žodžiu, įtariu, kad kažkas tave stipriai supykdė ir tikiuos, kad ne mes ( net konkrečiau- ne aš) smile.gif

laikysiu tai ragnez repeticija, mokantis pykti garsiai ir viešai. thumbup.gif

karbyne, labai džiugu, kad užsukai. Laukiu naujų idėjų ir koncepcijų. Sakykim, kaip pyktis( kitos negatyvios emocijos bei "negeri" jausmai) ir jo valdymas yra traktuojami krikščionių religijoje? Kiek suprantu ( o suprantu primityvokai), tai nuodėmė, verta atgailos. Tačiau turint omeny, kad visi žmogiukai yra nuodėmingi "ab ovo" , nuodėmė lyg ir būtų nuo mūsų žmogiškumo neatsiejama?
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 14, 11:58)
karbyne, labai džiugu, kad užsukai. Laukiu naujų idėjų ir koncepcijų. Sakykim, kaip pyktis( kitos negatyvios emocijos bei "negeri" jausmai) ir jo valdymas yra traktuojami krikščionių religijoje? Kiek suprantu ( o suprantu primityvokai), tai nuodėmė, verta atgailos. Tačiau turint omeny, kad visi žmogiukai yra nuodėmingi "ab ovo" , nuodėmė lyg ir būtų nuo mūsų žmogiškumo neatsiejama?

Nuodėmė ne tada kai emocija kyla....blogai ar neblogai vertinama pagal tai ar valdai ją ar ne (pvz. kitų atžvilgiu) ...Todėl ir įrašytas pyktis prie didžiųjų ydų (niu kad negero iš to gali pridaryt) ... O pati sausa emocija kaži ar kaip galėtų būt vertinama, nes jos kilimo stiprumas ir intensyvumas priklauso nuo įgimto temperamento, charakterio ar dar ko ....Na yra vadinamos neigiamos ir teigiamos emocijos, bet tai jų skirstymas, o ne vertinimas...kažkaip nelabai teologiškai šiandie nusiteikus...gal kad ką po psichologijos valstybinio? rolleyes.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 gegužės 2005 - 11:14
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 14, 11:58)

laikysiu tai ragnez repeticija, mokantis pykti garsiai ir viešai. thumbup.gif

tongue.gif
adresatai, kuriems shis opusas skirtas, patys atsirinks.

mamagitana, kaip tau bebutu liudna, tikrai nesu angelelis ir nepretenduoju buti. apie pykti kalbu nuo pachios pirmos zhinutes shioje temoje. nusibodo buti mandagiai ir vynioti i vata (aka, filosofinius-teorinius ishvedzhiojimus), nes jauchiu, kad tampu panashi i jeronima.
Atsakyti
karbyne, po toookio egzo tema pati ta. smile.gif Greit paaiškink šiuolaikinio mokslo poziciją pasąmonės ir nesąmonės klausimais mirksiukas.gif Teologija ir religijos filosofija tepalaukie, jei jau taip.

ragnez, aš nerimtai apie angelus, tokio pobūdžio iliuzijos mane paliko seniai. Aš rimtai tik apie tai, kad nesijaučiu nusipelniusi viso to pasakojimo apie žopą ir jos produkciją, taigi smalsauju, ar ne man tai skirta?
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 14, 13:12)

ragnez, aš nerimtai apie angelus, tokio pobūdžio iliuzijos mane paliko seniai. Aš rimtai tik apie tai, kad nesijaučiu nusipelniusi viso to pasakojimo apie žopą ir jos produkciją, taigi smalsauju, ar ne man tai skirta?

opusas apie zhopa neskirtas tau. nezhinau, kodel tu taip pagalvojai. be to, manau, kad tau ir nereikia aishkinti, jog vien intensyviai pozityviai galvoti apie shuda neuzhtenka, jis nuo to nedingsta ir nenustoja smirdeti - reikia bent minimaliai pakrutinti zhopa, kad jo neliktu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 13, 13:18)
bet pati mintis, kad mokantis mąstyti, jausti, valdyti save mokytojo pagalba gali būti naudinga , kad egzistuoja technikos, kaip tai įvaldyti greičiau ir tobuliau, yra man suprantama ir priimtina. Reikalas tik tas, kad mokytoją ar mokyklą tam reikalui išsirinkti , ko gero, sunkiau, nei partnerį gyvenimui. Ragnez baimė "būt išoperuotai" irgi pažįstu ir pripažįstu, bet tą etapą jau praėjau. manau ( nors gal ir klystu), kad esu pakankamai stipri suprasti, kas su manimi vyksta, ir atsirinkti, noriu aš to , ar ne.

turi omeny propaguojamas "mąstymo technologijas", pvz. CHosė Silva ir pan?
Atsakyti
mamagitana, priesh akis turiu zhmogu, kuris iki ausu mirksta shude, tachiau priezhaschiu ir isheichiu ieshko pozityviame mastyme ir technologijose, o ne savo zhopoje. kol jis neisiklausys i savo vidini balsa, jis neras shudo shaltinio. deja, akivaizdzhiai matau, kad tas zhmogus daro viska, kad tik nereiktu klausytis vidinio balso....
Atsakyti
ragnez, padėt negaliu, galiu išklausyt ( jei reikėtų), bandyt patart, jei sugebėčiau. Guost nemoku. Laikykis. Ir pyk, jei reikia.
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 14, 14:25)
ragnez, padėt negaliu, galiu išklausyt ( jei reikėtų), bandyt patart, jei sugebėčiau. Guost nemoku. Laikykis. Ir pyk, jei reikia.

nenoriu ish idomios temos daryti asmeniniu santykiu aishkinimosi smile.gif
ir taip jau per dau isileidau i asmenishkumus.

geriau pashnekam apie pasamones galia. kazhkaip shis temos aspektas buvo uzhleistas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 14, 13:12)
karbyne, po toookio egzo tema pati ta. smile.gif  Greit paaiškink šiuolaikinio mokslo poziciją pasąmonės ir nesąmonės klausimais mirksiukas.gif

Žiū, sudėsiu tą skirstymą, kokį žinau (nus visokių tų skirstymų yra)...Nus tai taip - vadinas vertikalią blink.gif žmogaus psichikos struktūrą sudaro
- pasamonė (neįsisąmoninti norai, pamiršti vaizdiniai, įvykiai, sapnai. Reikšmingiausia žmogaus psichikos dalis, žmogus nežino jos turinio ir nekontroliuoja)
- sąmonė (nedidelė psichikos dalis, kurią galime kontroliuoti)
- savimonė (gebėjimas "matyti" save iš šalies)
Va kaip gražiai perrašiau.. Pasąmonė todėl ir pasamonė, kad "neatkasi" kas joje yra. Antra vertus iš tikrųjų yra mokslinikų, kurie sako, kad pasąmonę tam tikra prasme galime "programuoti" (o tuo pačiu ir save sėkmei ar dar kam) savo sąmoningomis pastangomis...Maždaug pasąmonė priima mintį (teigiamą ar neigiamą) ir ima ją įgyvendinti...
Pozityvus mąstymas mano galva dar nė vienam nepakenkė....tik vat kai jis pradedamas pervertinti tada ir gaunasi nesąmonė...
Maždaug (cituoju) išmokę paveikti savo pasąmonę jūs:
- gausite pareigas, kurių siekiate, atlyginimą, kokio norite, pripažinimą, kurio nusipelnėte
- sustiprinsite savo sveikatą ir netgi išgydysite dažnai kamuojančius fizinius negalavimus...ir t.t.
Nu nevisai nesąmonė gal, bet ....pasaka
Ne ..jaučiuosi nepajėgi tom temom kalbėt...bent kol kas blink.gif biggrin.gif kaip čia man daba taip neišeina ? user posted image Aš turrbūt labiau apie varnas išmanau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 gegužės 2005 - 17:15
manau, kad esme yra tikejimas sekme. ir pasitikejimas savimi. tuomet ir nesekmes, sunkumus priimi kaip laikina, ishsprendzhiama reishkini. o kai kazhko sieki, tikedamas, kad pasieksi - neretai ir pavyksta...
pasamone suprantu kaip savotishka ir sudetinga informacijos sandeli (informacija labiau primena ne samone, kurioje viskas daug mazh sudeliota i lentynas ir stalchius, o "ne"samone, beforme mase, verdanti mishini, kuriame be viso kito dar vyksta ir "chemines" reakcijos). informacijos mes nuolat gauname zhymiai daugiau, negu suvokiame (ar norime suvokti, ty. isileisti i samone).
kartais, ish pasamones gilumos, kaip koks burbulas ish informacijos katilo dugno, ishplaukia ilgai ieshkotas problemos sprendimas. nesuvokiame ir nekontroliuojame pasamoneje vykstanchiu "cheminiu" reakciju, leidusiu atsirasti ir ishkilti sprendimo "burbului". bet galime samoningai pasinaudoti tuo "intuicijos" balselio siulomu sprendimu. (neveltui jeronimo nurodytas statistikos straipsnelis teigia, kad "sekmingais" save laikantys zhmones dazhnai sprendimus priima intuityviai - shtai tau ir pasamones galia...)
galbut imanoma i ta pasamones katila imesti koki nors sprendimu katalizatoriu g.gif ir jau tikrai galima ishmokti neignoruoti "intuicijos" balselio...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2005 05 14, 18:38)
manau, kad esme yra tikejimas sekme. ir pasitikejimas savimi. tuomet ir nesekmes, sunkumus priimi kaip laikina, ishsprendzhiama reishkini. o kai kazhko sieki, tikedamas, kad pasieksi - neretai ir pavyksta...

Tai čia iš principo ir kalbama apie tą patį (na kitaip tai vadinama poveikiu pasąmonei ar dar kuo biggrin.gif ) ...Tik tu aiškiau parašei biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 gegužės 2005 - 17:55