Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas

QUOTE(ragnez @ 2005 05 06, 12:18)
shiame poste matau tam tikra prieshtaravima. kaipgi protu galima pajausti kazhkoki tashka? ir apskritai, kaip galima protu kazhka jausti?

del peradresavimo sutinku. grazhiai pasakyta.

o rasti taška, galima ar ne?
kažkaip aš randu, tai vat, žmogus paprastas, nebandžiau to filosofiškai paaiškinti.
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 05 06, 13:35)
o rasti taška, galima ar ne?
kažkaip aš randu, tai vat, žmogus paprastas,  nebandžiau to filosofiškai paaiškinti.

rasti, manau galima. tik ash, kaip zhmogus filosofishkai isigilines i man aktualia tema, matyt, imu kabinetis prie zhodzhiu tongue.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 06, 12:33)
lyg ir yra prieštaravimas opozicijose "šaltas protas- pajausti", 'mąstymas- intuicija", o geriau pagalvojus, tai nelabai. Intuicija- matyt, ne kažkoks "septintas" pojūtis, tas pats protelis, tik neprievartaujamas. Kiekviena, ko gero, susidūrė su panašia situacija, kai aš,pvz., šiemet, pildydama deklaracijas VMI. Užpildžiau, du kartus patikrinau,praėjo pusdienis, nuėjau miegot, rytą atsikėlus aiškiai supratau, kur parašiau ne tai. Vadinasi, protas turėjo info, aš tik buvau tai užslopinus- kai jam nebediktavau, jis padiktavi man. biggrin.gif  Apie jausmus ir protą galiu pasakyt beveik tą patį- tai susiję, atvejai, kai mes absoliučiai pasiduodam tik jausmui, yra reti- gal orgazmas? Kiti-klinikiniai, kažkas panašaus vyksta, man rodos, su autistais. O šiaip jausmus valdom- norisi žvengti, kai šefas nusišneka, bet to nedarom? Norisi duot į snukį kokiam kabinete, kai tave -nioliktą kartą pasiunčia "formos N" ar varto akis, užuot atsakę į klausimą?

Mano situacija, beje, kitokia-aš pernelyg laisva, nesivaldanti, o pagarbą jaučiu išskirtinai tiems, kas jos nusipelno, jokie postai ar pareigos manęs neveikia. Todėl ir bandau ugdytis, nes man tai nevisai patinka. Patinka, bet nevisai. biggrin.gif  biggrin.gif

vat apie deklaracijas, tai tu čia kliauzą parašei.
čia paprasčiausias pavyzdys, kaip veikia mūsų protas. labai gerai atsimenu iš mokyklos laikų. tikrai esu gana užsispyrusi ir stropi, todėl jei neišspręsdavau uždavinio vakare, tiesiog jį paliekdavau ramybėje. Ryte beveik visada smegenys pateikdavo atsakymą.

Ir šiaip, kodėl po miego, mums atrodo, kad mūsų stebūklinga pasamonė randa sprendimą. nesamonė !!! tiesiog protas n4ra užimtas papildomais klausimais, ir sprendžia tai kas dar neišspręsta. nereikia čia visko dramatizuoti ir ieškoti parapsichologijos tezių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo filifjonka: 06 gegužės 2005 - 12:43
ir vis tik, koks tas proto ir jausmu santykis? ar visad gerai vadovautis shaltu protu? gal kartais sveikiau pasiduoti jausmui?
kodel gi mano tevas, reziumuodamas savo gyvenimo patirti, pasake, kad "protas yra kvailas?"
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 05 06, 12:40)
vat apie deklaracijas, tai tu čia kliauzą parašei.
čia paprasčiausias pavyzdys, kaip veikia mūsų protas. labai gerai atsimenu iš mokyklos laikų. tikrai esu gana užsispyrusi ir stropi, todėl jei neišspręsdavau uždavinio vakare, tiesiog jį paliekdavau ramybėje. Ryte beveik visada smegenys pateikdavo atsakymą.

Ir šiaip, kodėl po miego, mums atrodo, kad mūsų stebūklinga pasamonė randa sprendimą. nesamonė !!! tiesiog protas n4ra užimtas papildomais klausimais, ir sprendžia tai kas dar neišspręsta.  nereikia čia visko dramatizuoti ir ieškoti parapsichologijos tezių.

filifjonka, jei neperkeltum savo jausmų man iš vienos temos į kitą ir tai, ką parašiau, skaitytum su pozityvia nuostata, tai būtum pastebėjus,kad tai būtent ir parašiau- ne parpsichologija, ne mistika, ne pasąmonė yra vadinamoji "intuicija" o ta pati mūsų sąmonė, kai ji neapkraunama nurodymais ir gali apdoroti jau turimą info. Man patinka atvo šauktukai. Pagauk momentą, kai imi pykti.
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 05 06, 13:40)
Ir šiaip, kodėl po miego, mums atrodo, kad mūsų stebūklinga pasamonė randa sprendimą. nesamonė !!! tiesiog protas n4ra užimtas papildomais klausimais, ir sprendžia tai kas dar neišspręsta.  nereikia čia visko dramatizuoti ir ieškoti parapsichologijos tezių.

apie parapsichologija chia kalbos nera. manau, kad tau reiktu pasigilinti, kas yra samone (protas) ir pasamone.
Atsakyti
aš manau, kad moterų yra kitaip išvystyta smegenų struktūra.
jinai harmoningesnė. vyrų emocijų centrai yra silpniau išvystyti...
čia kiek aš atsimenu iš studijų tongue.gif
todėl moterys nuojautomis dažnai vadina signalus, kuriuos jų sąmonė apjungia į kažkokį konkretų stipresnį signalą, kuris mums atrodo, kaip nuojauta.... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 06, 12:51)
filifjonka, jei neperkeltum savo jausmų man iš vienos temos į kitą ir tai, ką parašiau, skaitytum su pozityvia nuostata, tai būtum pastebėjus,kad tai būtent ir parašiau- ne parpsichologija, ne mistika, ne pasąmonė yra vadinamoji "intuicija" o ta pati mūsų sąmonė, kai ji neapkraunama nurodymais ir gali apdoroti jau turimą info. Man patinka atvo šauktukai. Pagauk momentą, kai imi pykti.

mamagitana, nu tu taip ant manes nepyk ax.gif
ačiū, kad rūpiniesi, bet aš tikrai labai rami tongue.gif
aš tikrai labai pozityviai į viska žiūriu ir tiesiog aiškinu, kaip aš suprantu jūsų gvildenamą temą. nemėgstu aukštų frazių, ir neaiškių apibrėžimų, juose lengva pasiklyst tongue.gif

ir beje, aš netikiu intuicija. apie ją jau parašiau. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo filifjonka: 06 gegužės 2005 - 13:00
QUOTE(ragnez @ 2005 05 06, 12:54)
apie parapsichologija chia kalbos nera. manau, kad tau reiktu pasigilinti, kas yra samone (protas) ir pasamone.

rolleyes.gif
man beje priimtiniausias Jungas. o tau?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2005 05 06, 12:41)
ir vis tik, koks tas proto ir jausmu santykis? ar visad gerai vadovautis shaltu protu? gal kartais sveikiau pasiduoti jausmui?
kodel gi mano tevas, reziumuodamas savo gyvenimo patirti, pasake, kad "protas yra kvailas?"

sveika yra, mano galva, naudotis viskuo, ką suteikė mums prigimtis. Yra sąvoka "beprotis", yra-"bejausmis", nei viena, nei kita lyg ir netaikoma apibūdinti harmoningą asmenybę. Nežinau, ragnez, ką manė tavo tėtis, bet panašių posakių esu skaičiusi. tai šiek tiek aforistiška, mano galva. Jei manyti, kad žmogus stengėsi gyventi "protingai", save slopino, neleido sau nei labai mylėt, nei pykt, nei nekęst ar verkt- gal tai ? O gal tiesiog apgailestavo tikėjęs mokslo pažanga, kaip vieninteliu švyturiu... Gal tikėjimo ( t.y. religijos ) pasigedo? beje, jei prisimintume katalikybę, ten irgi yra teiginių, kad tikėjimo paslaptys protu nesuvokiamos. Manau ta opozicija "protas-jausmai" yra primityvoka ir gimusi kokiam švietimo amžiuje. Bandymas protą susieti tik su matematine analize, instrumentiniais tyrimo metodais, statistiniu duomenų apdorojimu ir pan. nėra , mano muomone, jo veikimo atskleidimas, faktas tas, kad net tai, kas jau ištirta smegenų veikloje, liudija, kad visos smegenų sritys, tiek "atsakingos" už jausmus, emocijas, tiek už logines operacijas, turi tarpusavio ryšius, ir sudėtingus, gali perimti žuvusių, pakenktų sričių f-jas ir t.t. Taigi jausti ir protauti - netrukdantys vienas kitam dalykai.
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 05 06, 12:55)
aš manau, kad moterų yra kitaip išvystyta  smegenų struktūra.
jinai harmoningesnė.  vyrų emocijų centrai yra silpniau išvystyti...
čia kiek aš atsimenu iš studijų  tongue.gif
todėl moterys nuojautomis dažnai vadina signalus, kuriuos jų sąmonė apjungia į kažkokį konkretų stipresnį signalą, kuris mums atrodo, kaip nuojauta.... tongue.gif

na, ne visų moterų, ne visų vyrų...harmoningesnė... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

čia juokai, tiesa maždaug ta, kurią parašei ( na, ta tiesa, kuri atrasta ir paviešinta)- moterų sąmonė, t.y. smegenų veikla integralesnė, mažiau suskaidyta. Gal.

nuojauta, intuicija, bla-bla-bla- jokio skirtumo, visiškai tau pritariu-tai sąmonės veiklos produktas, atsakymas, kuris "vėluoja" , arba atsakymas į klausimą, kurio nesusivokiam uždavę.

Mistikom aš irgi netikiu. Bent ne šioje srityje.
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 06, 13:07)
na, ne visų moterų, ne visų vyrų...harmoningesnė...  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

čia juokai, tiesa maždaug ta, kurią parašei ( na, ta tiesa, kuri atrasta ir paviešinta)- moterų sąmonė, t.y. smegenų veikla integralesnė, mažiau suskaidyta. Gal.

nuojauta, intuicija, bla-bla-bla- jokio skirtumo, visiškai tau pritariu-tai sąmonės veiklos produktas, atsakymas, kuris "vėluoja" , arba atsakymas į klausimą, kurio nesusivokiam uždavę.

Mistikom aš irgi netikiu. Bent ne šioje srityje.

nu tikrai sunku su tavim... doh.gif nejauti saiko, nors tu ka. schmoll.gif
dviem žodžiais bandžiau paaiškinti, kad tai yra moksliškai pagrįsta, kad moterų smegenyse emocijų centrai yra geriau išvystyti, bet tau smagiau į atlapus kabintis... nu tai linksminkis toliau.

Atsakyti