Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikiukai nevalgiukai

dukrytei dabar du metukai su trupučiu, ir jau metai laiko, kaip ji nebevalgo. sakau taip ne todėl, kad neauga svoris, tikrai nesitikiu, kad augs kaip naujagimis, tiesiog per metus vargiai kilą priauginom, ir tikrai ne be priežasties, nes ji nevalgo blink.gif nesuprantu kuo ji gyva, tiesa saldumynų niekada neatsisakys, bet viso kito schmoll.gif . gali išbūt visą dieną tik puodelį jogurto išgėrus ir viskas, nesuprantu kuo ji gyva g.gif pasidalinkit patirtim, kaip jūs priverčiat valgyti savo mažuosius. tiesa, kartais užeina apsirijimo dienos, tuomet tik ir tegirdžiu, mamyte, noriu valgyt, už valandikės ir vėl doh.gif tuomet būnu iš ties laiminga thumbup.gif , deja taip atsitinka, tik kokį kartą, per 2-3 mėnesius doh.gif
jau imu galvoti, kad jai kas su skranduku negerai, nes pati turiu bėdų, gal skauda jai mažytei blink.gif g.gif
Atsakyti
Pirmiausiai manau reiktu pasitarti su gydytoja, gal padarys tyrimus, gal vitaminu kokiu prirasys. Beje rasei, kad saldumynu neatsisako, manau cia viena is priezasciu, juk saldumynuose koloriju doh.gif , uzsivalgo ir normalaus maisto nereikia. As pvz maza taip pat labai sunkiai valgydavau, tai prisimenu mama prigalvodavo visokiu gudrybiu, pzv is sumustinio padarydavo zuiki ar katina, is normaliu bulvini blynu, padarydavo visai mazulelius, vadinamus zuikio blynais, is varskes susukdavo rutuliukus, statydavo seni besmegeni, is bulviu koses - grybukus ir t.t gal tikrai pradziai taip reiktu pazaisti...
Beje maniskis vaikutis taip pat prastas valgytojas, tai stengiuos bezaidziant ji sumaitinti, neduodu jokiu pakramtymu jei greit pietus ar vakariene.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(najaa @ 2006 01 09, 10:43)
Pirmiausiai manau reiktu pasitarti su gydytoja, gal padarys tyrimus, gal vitaminu kokiu prirasys. Beje rasei, kad saldumynu neatsisako, manau cia viena is priezasciu, juk saldumynuose koloriju  doh.gif , uzsivalgo ir normalaus maisto nereikia. As pvz maza taip pat labai sunkiai valgydavau, tai prisimenu mama prigalvodavo visokiu gudrybiu, pzv is sumustinio padarydavo zuiki ar katina, is normaliu bulvini blynu, padarydavo visai mazulelius, vadinamus zuikio blynais, is varskes susukdavo rutuliukus, statydavo seni besmegeni, is bulviu koses - grybukus ir t.t gal tikrai pradziai taip reiktu pazaisti...
Beje maniskis vaikutis taip pat prastas valgytojas, tai stengiuos bezaidziant ji sumaitinti, neduodu jokiu pakramtymu jei greit pietus ar vakariene.
Sekmes  4u.gif

ne, saldumynai dėl to nekalti, tiesiog, paminėjau, kad galėtų juos valgyt bet kada, jei tik gautų, šiaip nesu linkus duot jai jų. dėl gražaus patiekimo sutinku, kad padeda, suvalgo net kokius du kąsnius biggrin.gif kol galiausiai viską sumaišo doh.gif bet vis šis tas
Atsakyti
QUOTE(juoda_saulė @ 2006 01 09, 15:53)
ne, saldumynai dėl to nekalti, tiesiog, paminėjau, kad galėtų juos valgyt bet kada, jei tik gautų, šiaip nesu linkus duot jai jų. dėl gražaus patiekimo sutinku, kad padeda, suvalgo net kokius du kąsnius biggrin.gif kol galiausiai viską sumaišo doh.gif  bet vis šis tas

Zinok, irgi turiu tokia beda: vyresnioji, jei nepriversi, tai gali is vis tik vandenuka gerti blink.gif Ale mociute (jinai dirba vaiku darzelyje aukletoja, ir as sakau kartais, kad daznai buna lengviau kazka padaryti, nei paaiskinti mano mamai, kodel to nedarysi blush2.gif ) ja sugeba ikalbeti: su ja pavalgo normaliai, tik kad tas valgymas visa valanda uztrunka doh.gif As tai, kaip tai bebutu bloga, vaika santazuoju: nori ziureti filmuka, pirma suvalgyk desreli, nes kitaip filmuko negausi blink.gif blush2.gif Na, neturiu as laiko ikalbinejimams blush2.gif
Ai, dar kartai jai uzeina noras valgyti, kai tiesiog pirma paprasau pasedeti prie stalo kartu su visa seima ax.gif Ziuri, ir jai jau reikia pirma agurkelio marinuoto, paskui alyvuoges, o galu gale ir iki kotletykes priename smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AJ_Lt: 10 sausio 2006 - 12:29
QUOTE(AJ_Lt @ 2006 01 10, 12:27)
Zinok, irgi turiu tokia beda: vyresnioji, jei nepriversi, tai gali is vis tik vandenuka gerti blink.gif Ale mociute (jinai dirba vaiku darzelyje aukletoja, ir as sakau kartais, kad daznai buna lengviau kazka padaryti, nei paaiskinti mano mamai, kodel to nedarysi blush2.gif ) ja sugeba ikalbeti: su ja pavalgo normaliai, tik kad tas valgymas visa valanda uztrunka doh.gif As tai, kaip tai bebutu bloga, vaika santazuoju: nori ziureti filmuka, pirma suvalgyk desreli, nes kitaip filmuko negausi blink.gif  blush2.gif Na, neturiu as laiko ikalbinejimams blush2.gif
Ai, dar kartai jai uzeina noras valgyti, kai tiesiog pirma paprasau pasedeti prie stalo kartu su visa seima ax.gif Ziuri, ir jai jau reikia pirma agurkelio marinuoto, paskui alyvuoges, o galu gale ir iki kotletykes priename smile.gif

Mano vaikai irgi nera is valgiuju blink.gif bet as jiems labai ir nesistengiu kisti maista jei jie nenori.stengiuosi daryti,tai ka jie megsta,kad ir kelias dienas is eiles,nes jie to nori.
as ir pati vaikysteje buvau nevalgi,bet man mama neleisdavo atsikelti nuo stalo kol visko nesuvalgysiu.o kaip paaugau tada maista pradejau slepti,o eidama i mokykla ismesdavau. smile.gif o jei mama versdavo valgyti,tai viskas baigdavosi isvemimu.taip,kad nenoriu kartoti mamos klaidu ir vaiku neverciu valgyti,jei jie jau labai priestarauja.Juk suaugusiam buna,kad jis neturi apetito.man taip buna tongue.gif manau labai jaudintis nereiketu,jei mergyte guvi,linksma,begioje,reiskias viskas gerai.o dar yra tokie vaistukai,kuriu sugirdzius apetitas stipriai pagereje.jie yra nuo kirmynu,o vaikui profilaktiskai juos siulo pagirdyti kas puse metu.o jei dar vaikas lanko darzeli,tai isvis butina.jei tave domina galesiu parasyti vaistuku pavadinima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AJ_Lt @ 2006 01 10, 12:27)
Zinok, irgi turiu tokia beda: vyresnioji, jei nepriversi, tai gali is vis tik vandenuka gerti blink.gif Ale mociute (jinai dirba vaiku darzelyje aukletoja, ir as sakau kartais, kad daznai buna lengviau kazka padaryti, nei paaiskinti mano mamai, kodel to nedarysi blush2.gif ) ja sugeba ikalbeti: su ja pavalgo normaliai, tik kad tas valgymas visa valanda uztrunka doh.gif As tai, kaip tai bebutu bloga, vaika santazuoju: nori ziureti filmuka, pirma suvalgyk desreli, nes kitaip filmuko negausi blink.gif  blush2.gif Na, neturiu as laiko ikalbinejimams blush2.gif

Mano vaikai irgi nera is valgiuju blink.gif bet as jiems labai ir nesistengiu kisti maista jei jie nenori.stengiuosi daryti,tai ka jie megsta,kad ir kelias dienas is eiles,nes jie to nori.
as ir pati vaikysteje buvau nevalgi,bet man mama neleisdavo atsikelti nuo stalo kol visko nesuvalgysiu.o kaip paaugau tada maista pradejau slepti,o eidama i mokykla ismesdavau. smile.gif o jei mama versdavo valgyti,tai viskas baigdavosi isvemimu.taip,kad nenoriu kartoti mamos klaidu ir vaiku neverciu valgyti,jei jie jau labai priestarauja.Juk suaugusiam buna,kad jis neturi apetito.man taip buna tongue.gif manau labai jaudintis nereiketu,jei mergyte guvi,linksma,begioje,reiskias viskas gerai.o dar yra tokie vaistukai,kuriu sugirdzius apetitas stipriai pagereje.jie yra nuo kirmynu,o vaikui profilaktiskai juos siulo pagirdyti kas puse metu.o jei dar vaikas lanko darzeli,tai isvis butina.jei tave domina galesiu parasyti vaistuku pavadinima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giesa @ 2006 01 12, 14:24)
Mano vaikai irgi nera is valgiuju  blink.gif bet as jiems labai ir nesistengiu kisti maista jei jie nenori.stengiuosi daryti,tai ka jie megsta,kad ir kelias dienas is eiles,nes jie to nori.

doh.gif uzsiziopsojau ir du kartus issiunciau.atsiprasau 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes.As jau baigiu iseit is proto kad maniskis nevalgo.Kai buvo kudikis gerdavo misinuka kas valanda,priaugdavo per menesi virs kilogramo.O kai prasidejo kitas maistas, tai nebevalgo daug ir nebepriauga svorio.Maitinu sunu tada kai jis zaidzia,tada jis suvalgo visa porcija smile.gif Duodu valgyt tik 3 kartus,jokiu uzkandziavimu,nes tada visai nieko nevalgo.Maniskis ir taip valgo tik kiausinius,is pakeliu sriubas,is pakelio kose,desreles su bulviu kose ir jogurtus.Naujo maisto neragauja,spjauna ir viskas.Neturiu nei ka patart.Imuniteta stiprinam vaistukais,ir vitaminus geriam.
Atsakyti
Mano sūnus irgi nevalgiukas. Būdavo dienų, kad norėdavosi verkti, kai nė šaukštelio per dieną neįsiūlydavau. Man kažkokia fantastika, kai mamos pasakoja, kad vaikas noriai suvalgo vos ne suaugusiojo porciją.
Gerai valgėm tol, kol maitinau savo pienu, o po to prasidėjo nevalgymai, svorio trūkumas ir gydytojui nuolat ramybės neduodam dėl to nevalgymo. Jis vis ramina, kad jei kakutį daro kiekvieną dieną, vadinasi viskas gerai ir tą nevalgymą turėtų "išaugti". Gal čia genai, nes mama pasakojo, kad paskui mane visur su šaukštu lakstydavo g.gif
Atsakyti
Auginu dvi dukras. Pirmoji jau 6 su puse. Ji nevalge beveik nieko. Budama 3 men isgerdavo 30-40 gr pieno. Jeigu isvis isgerdavo ir tiek. Per visa misiniu laika 2 k. isgere 90 gr. Buvo dziaugsmo visiems namams thumbup.gif . Tampiau po visus gydytojus, atlikau visus imanomus tyrimus - nieko. Nuo 3,5 men. liepe duoti kito maisto, kad nors kiek jo gautu. Bet tas maistas buvo tik saukstelis kitas. Ir visada tik schmoll.gif . O keisciausia kad uzaugo sveika thumbup.gif . Dar 3 metu buvo kaip osvencimo belaisvis, o dabar labai normali. Uzaugs ir jusu. Nezinau kuo jie gyvi, bet tikrai uzaugs. Ir nereikia to vaiko po gydytojus tampyti. Patikekit is bado nenumirs. Mano mazoji dabar valgo kada nori ir kiek nori. Buna dienu, kad nevalgo visai. Uztat po keliu dienu iskrovos pavalgo pilna burna. Svarbu tik netraumuoti su maisto kisimu. Nereikia lakstyti su saukstu po namus paskui vaika. Patikekit pats atbegs jei neprikisit duonytes, burankytes ir t.t. O svarbiausia nusiraminkit pacios. Nu ir tegu nevalgo tongue.gif .Sekmes visoms.
Atsakyti
Jei vaikutis nevalgo, labai padeda vitaminai "zoo draugai". Jie specialiai skirti nevalgiems vaikams, padidėja apetitas ir reikalingais vitaminais organizmas aprūpinamas thumb_yello.gif
Atsakyti
Maniske irgi baisiai nevalgi ir taip nuo kokiu 2 men. Misinuka sugebedavai isiulyti tik as ir tik su specialiom priemonem (t.y. gaudavo visokiu nazaisliniu daiktu, pvz. senas laikrodia, telefonas ir pan). Ir dabar atsisedus schmoll.gif ir niekaip. Taio su specialia sokiu-vaidybos programa yra pamaitinma verysad.gif Vargas juodas. Bet matyt atidirbam gerai, bo mergina buina kaip reikalas tongue.gif Lauke visi tik ir dziaugiasi, kad "is zandu matosi, kad vaikas gerai valgo" biggrin.gif biggrin.gif

user posted image
Atsakyti