Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikiukai nevalgiukai

QUOTE(Eistee76 @ 2008 08 26, 14:16)
Mano kudikis susirgo, persalo po skiepo tikriausiai

console.gif Sveikutės prisijungusios 4u.gif Man, tai džiugu, kad temukė pildosi tik nepagalvokit nieko blogo, bet kas daugiau mus supras nei mes pačios, tai išgyvenančios blush2.gif Viskas bus gerai Eistee76 mes po kiekvieno skiepo taip sureaguodavom iki 39 tempos doh.gif bet paskutinis skiepukas praėjo gerai tik ta kojyte skaudeno. Ko aš tik neišgalvojus, kad tuo metu, kai būdavo oru gyvas. Aš iki dviejų metukų bėgiojau su šaukštu, bet dabar schmoll.gif pats paprašo mama noriu valgyti bigsmile.gif ir lenda į šaldytuvą thumbup.gif Bet negalvokit, kad tokia negera mamytė esu valgyt neduodu, bet kad kipšiukas protestuoja lotuliukas.gif tai sakau nu gerai nevalgyk, kai norėsi paprašysi nu ką ir paprašoEistee76 su savo pienuku dar maitini, nes mano nevalgiukas prisisiurbdavo pieno ir nieko jam nereikėdavo.
Joviliukste senai beuzsukus buvau, kaip jūs laikotės 4u.gif Pas mus vakar buvo tikras ruduo su striukėm ėjom į lauką doh.gif o šian vėl vasarėlė lotuliukas.gif Apie vitaminus ir aš pagalvosiu g.gif ainam šią savaitę pas kardiologę oi unsure.gif akių gydytoja pražiopsojome vėl teks iš naujo registruotis blush2.gif Pati šokių tokių bėdų turiu. Tai džiaugiuosi, kad sunutis sveikas ir toks judrus, kad ne tas žodis doh.gif tai liūdėt neleidžia lotuliukas.gif
Viltara tavo princesės grožis sveikinu nors ir pavėluotai wub.gif kaip gražu, kai galima mergaites papuošti mes tai su kostiumuku buvom blush2.gif bet toks mažytis džentelmenas aš taip norėjau. Darėm dvigubą šventę ir gimtadienis pirmasis ir krikštynos wub.gif
Visiems pabiručiams sveikatytės ir dar vasarėlės šiltų dienelių 4u.gif
Atsakyti
[quote=wikonda,2008 08 26, 16:39]
Viskas bus gerai Eistee76 mes po kiekvieno skiepo taip sureaguodavom iki 39 tempos doh.gif
-----------
Ne, po skiepo mes jau savo atkentejom, irgi su temperatura, bet dabar tai jis tikrai persalo. As manau, kad tas skiepas siek tiek nusilpnino imuniteta. Siandien net uzkimes vaikiuko balselis.
Dabar maitinu ne motinos pienu. Jau nuo antros savo gyvenimo savaites kudikis pradejo "protestuot" pries piena. Nenorejo ciulpt is kruties. Tik sukiodavo galvyte i sonus ir rekdavo. As is pradziu maniau, kad pienas nebega, emiau nutraukineti. Ziuriu, yra to pieno uztektinai g.gif , tik kazkodel kudikis nenori siurbti. Alkanas, valgyt nori, duodu kruti, pataso i salis kaip suniukas ir rekt!! Nu as taip prasikamavau viena menesi. Antra nebeistveriau skausmo ir emiau nutraukinet ir maitint is buteliuko. Vaikas tampydavosi ir toliau, bet man bent neskaudedavo ir as matydavau, kiek jis isgeria ir ar verta dar ji "kankinti" ar jau uzteks doh.gif Nepaisant tokio nelengvo dvigubo darbo (nusitraukti piena, isplauti nutraukeja ir bonkes, sterilizuoti... ir taip 5 kartus per diena ir nakti, o tada dar sumaitinti vaikui), kudikis eme nebepriaugineti. Ejom pas gydytojus tyrimams, buvo nustatytas stemples uzdegimas. Gydemes, as taip dziaugiausi, maniau, kad kai pagys, ims graziai gerti. Bet deje bigsmile.gif Nieko nepasikeite! Tada gydytojai itare laktozes netoleravima, patare nutraukt maitinima motinos pienu, nes jame iki 70 proc. laktozes ir pereiti prie misineliu su sumazintu laktozes kiekiu. Nu as laukiau pagerejimo, bet... jo nebuvo unsure.gif Nuo tu misineliu tik vaiko sudas smirdantis pasidare ir tiek. Geriausiai man pavykdavo sugirdyti tik, kai vaikas uzmigdavo. "Supildavau" mieganciam, o kai blaivus, tai tamposi, spardosi, raitosi, rekia... Kadangi l.mazai priauginejo, tai nuo 4-o men galo pradejau duoti darzoviu tyreles, paskiau mesyte, pieniska kosyte, grudu kose su vaisiu tyrele. Zodziu, mes dabar beveik nieko "nesiurbiam" diena, tik is saukstelio lapsnojam. Tik nakti ir paryciais geriam misineli. Tai tokie pas mus vargai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eistee76 @ 2008 08 26, 20:42)
Tai tokie pas mus vargai.  ax.gif

Oi kiekvienas atvarkstam savo wub.gif Aš ir iki tryjų mėn., lygiai taip pat vargau. Duodavau krūti ir po to damaitindavau mišinuku. Po to pakeitus mišinuką, kurį prisiminus dar ir dabar nupurto. Kadangi gavos žarnyno uždegimas ir atsidūrėme infekcinėje ligoninėje dėl neaiškios priežasties doh.gif O ko tik neįtarinėjo ir tos pačios laktozės netoleravimo liepė atsisakyt maitinti krūtimi blink.gif jokiais būdais schmoll.gif maitinau visvien. Tada sakė, kad per riebus mano pienas doh.gif o toks ir buvo, nes grietinėlės nusėsdavo rolleyes.gif lotuliukas.gif taip ir išvažiavom su dideliu klaustuku doh.gif O dėl pilvo pūtimo kentėjom iki pusantrų metų blink.gif kaimynai savo atkentėjo, kaip laikrodukas naktimis šaukdavo verysad.gif
Bet, kaip užgrūdina tokios menkos bėdelės biggrin.gif kadangi kuo didyn tuo,,, tongue.gif
Dabar užplaukė kažkas su nemiegojimu vakarais taip sunkiai paguldau unsure.gif bet namie šokia tokia įtampa jis jaučia, tai turbūt nuo to. Bet viskas turi susitvarkyti rolleyes.gif
Jūs šaunuoliai,kad taip gražiai su šaukštuku draugaujat bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Priimkite ir mus i nevalgiuku buri.Mano dukryte nuo pirmu dienu valgo rekdama ir nenoriai.Pradziai savo pienu maitinau, bet ji visa laika rekdavo, nemiegodavo;o nuo skysciu nepakankamumo atsidureme net ligonineje.Dabar tik misineliais ja maitinu, bet nevalgo.Baisiausia, kad kai pamato soske buteliuko ar idedi jai i burnyte, ji spaudo ir rekia.O kumsteli tai grauzia:nori valgyti.Nesuprantu kas jai yra. Augame po truputi,o kas diena vis kova del valgymo.
As jau zadu kokia bulvyte duoti is saukstelio, nes nezinau kaip ja maitinti?Misinelius bandome vos ne visus:nei vienas nera skanus, kad ji man viska suvalgytu.
Man jau sunku psihologiskai:kai sunku nuraminti vaika.Verkia ilgai....
Atsakyti
QUOTE(agnika @ 2008 08 27, 07:46)
Sveikos mamytes,
Priimkite ir mus i nevalgiuku buri.Mano dukryte nuo pirmu dienu valgo rekdama ir nenoriai.Pradziai savo pienu maitinau, bet ji visa laika rekdavo, nemiegodavo;o nuo skysciu nepakankamumo atsidureme net ligonineje.Dabar tik misineliais ja maitinu, bet nevalgo.Baisiausia, kad kai pamato soske buteliuko ar idedi jai i burnyte, ji spaudo ir rekia.O kumsteli tai grauzia:nori valgyti.Nesuprantu kas jai yra. Augame po truputi,o kas diena vis kova del valgymo.
As jau zadu kokia bulvyte duoti is saukstelio, nes nezinau kaip ja maitinti?Misinelius bandome vos ne visus:nei vienas nera skanus, kad ji man viska suvalgytu.

Sveikutė tu tik nurimk unsure.gif o ką gydytoja sako? Dar labai mažytė tavo kruopytė wub.gif nepatarčiau pradėti nuo bulvės blink.gif schmoll.gif juk skrandukas dar toks silpnutis apsunkintu toks maistas ją. Aš ir tai nuo keturių mėnnesių pradėjau duot ryžių per anksti, bet netūrėjau kitos išeities mum reikėjo tištesnio maistuko kadangi tūrėjom bėdų su viduriukais. Manau turi nusiraminti ir vistiek ieškoti išeities blush2.gif nors žinau, kad kalbėti sunku, bet patikėk šiuo metu žinau, kad nėra padėties be išeities mirksiukas.gif tik tavo atveju tu esi pasimetusi ir galvoji griebtis šiaudo. Manau gydytojai tūrėtų kažką daryti tik ne dviejų mėn., bulvytė schmoll.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 08 26, 13:39)

Joviliukste senai beuzsukus buvau, kaip jūs laikotės 4u.gif

labutis, na pas smus vyksta sioki toki perversmai, per kuriuos visai neturiu kada prisesti prie kompo doh.gif nors ir mb namie atostogauja, man darbo dar daugiau, lyg gavus antra vaika doh.gif valgyt daugiau darau, tvarkaus, kraunuos tases i lietuva ax.gif o vat tie perversmai - nusprenziau nebeduoti pieno, nes paskutinem dienom budavo atsikelia ir pirmas zodis pieno, o paskui taip visa diena doh.gif nieko kito - tik pieno blink.gif truko man kantrybe ir ismeciau visus buteliukus, nu gi galvoju didele panele apsieis, bet ner taip lengva kaip maniau unsure.gif be buteliuko sunkiai uzmiega, supratau kad jai ne pieno reikejo - o buteliuko doh.gif pieno db ne per kur neisiulau schmoll.gif puodeliu su snapeliu nupirkau 3, ne vieno neima, is puoduko irgi negeria (nors moka) , taj sianakt po nakties atsikeleme su sausuteliu pampersu, lb sunerimau ir galvoju ar tik neteks mum buteliuko eiti pirkt verysad.gif nors lb jau nesinoretu - jau savaite iskenteta sunkiu naktu, ir vakar jau vakare nebeprase pieno, lengvai uzmigo, bet va tai neramina , kad tiek mazai geria unsure.gif bet snd atsikelem, taj po leto gurksnoja arbatyte, su siaudeliu geria, taj vis siokia tokia paguoda....
Papildyta:
QUOTE(Eistee76 @ 2008 08 26, 18:42)
Tai tokie pas mus vargai.  ax.gif

labai suprantami tavo vargai man 4u.gif man pats pats buvo su dukryte, nenorejo papulio ir viskas, taj net su svirkstu teko maitint , ir per zonda, nes neeme kruties verysad.gif nenoru net prisimint schmoll.gif iki 6men.maitinau nutrauktu pieneliu, neteko pasidziiaugti maitinimo malonumais verysad.gif na ka, nuo 6 pradejom misineli ir jau maisteli, nzn ar cia ji nuo kudikystes tokia nevalgiuke, bet db taj tragedija su maitinimu doh.gif bet buna ir geresniu dienu ax.gif tad tikiuosi kad ir jum praeis visos bedeles, ligeles ir geriau vagys mazylis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(agnika @ 2008 08 27, 05:46)
Sveikos mamytes,

as emisusi tokios gurybes, mano mazute gime nemokedama ciulpti - taj buvo bedu beda doh.gif taj va as jai kisdavau i burnyte savo mazaji pirstuka, o per sona mb su svirkstu pildavo pieneli, taip jausdavau kai ji kartais ima ciulpti mano pirsta, ir taip ismokome ciulpti thumbup.gif paskui jau sauniai sekei gerti ir is buteliuko, net iki siol, jai buteliukas buvo visskas - be jo net is namu neidavome blush2.gif
bet labai labai tau siulyciau ieskoti pagalbos, kreitis i gyd. 4u.gif jei nesuvalgo normos taj nusiramink, nes maniske niekada jos nesuvalgyavo, juk visi skirtingi vaikuciai mirksiukas.gif taciau siulyciau kas savaite lankytis pas priziurinty gyd. ir neduot ramybes. butinai kreipkis pas gyd. 4u.gif o tirsto maistelio nerekomenduoju duot dar schmoll.gif bent iki 4 men.pradek geriau nuo obuoliuko....
Papildyta:
p.s. wikonda , kas tave per rupesciai ir neramumai uzpuole ?
Atsakyti
QUOTE(agnika @ 2008 08 27, 08:46)
Sveikos mamytes,

Uzjauciu, suprantu, situacija l.pazistama. As guosdavausi vienintele mintimi: "AMZINAI TAI NESITES"... Pabandyk duoti buteliuka mieganciai. Gal sugers ramiau. Daryk tarp maitinimu pertraukas (nekaisiok istisai buteliuko). Mat pas mane vienu metu padetis buvo ant tiek pablogejusi, kad as nebezinodama, ko jis rekia vis kisdavau buteliuka kas 20min, o jis tik dar labiau rekdavo vien tik ta buteliuka pamates. Po kiek laiko pastebejau, kad jis priryja daug oro begerdamas ir jam netelpa pienas, nors valgyt nori. Jus issirinkot tinkama buteliuko ciulptuka? As esu isbandzius "Mam", "Nuk" siaura ir platu bei "Avent". ("Avent" ciulptukai kudikiams iki 4men. yra su viena skylute, vyresniems su dviem skylutem, su trim... ir t.t.). Deja, maniskis iki siol turi problemu su tuo oriuku skrandyje. Riaugsi 80 kartu per diena... blink.gif Jam dar buvo nustatyta, kad skrandzio sultys kyla i stemple ir degina ja, todel vaikui skaudedavo, kai gerdavo. Taciau, po gydymo nieko nepasikeite... g.gif Misineliu irgi isbandem kruvas. Apsistojau ties "Aptamil Comfort" su prebiotikais, kurie skirti jautriems pilvukams. Jeigu taviske leidziasi maitinama is saukstelio, tai duok misineli is saukstelio. Maniskis tai visas spurdedavo ir rankytem dauzydavo taip, kad man net buteliuka is ranku ismusdavo doh.gif Todel pas mus buvo beviltiska misineli girdyti is saukstelio. Beje, as vesdavau zurnala, kiek ir kelinta val. vaikas isgere. Jei labai daug trukdavo iki normos, tai "kariaudavom" toliau, nes zinojau, kad gali buti skysciu nepakankamumas. (Maniskis iki siol, jau 6,5 men, isgeria tik 60-70proc normos.) Dabar man geriausiai pavyksta nuraminti vaikeli, kai isidedu ji i nesiokle ir taip vaikstau su juo. Nesioklej nebliauna, net uzmiega smile.gif
Ko gero tau visi tie mano patarimai jau simta kart girdeti... Atsakymo, kodel kudikiai taip blogai valgo, as iki siol pati negavau... unsure.gif As nusivylus gydytojais. Gal tu busi atkaklesne, neduosi gydytojams ramybes, kol issiaiskinsi priezasti, tada gal ir man pasakysi mirksiukas.gif Linkiu istvermes.
P.S. cia siaip mintis: kai tu laukeisi, buvai rami, o gal teko nemazai pasinervuoti?
Atsakyti
QUOTE(Eistee76 @ 2008 08 28, 01:29)
Uzjauciu, suprantu, situacija l.pazistama. As guosdavausi vienintele Linkiu istvermes.
P.S. cia siaip mintis: kai tu laukeisi, buvai rami, o gal teko nemazai pasinervuoti?

Aciu tau Eistee76 uz grazius paguodziancius zodzius.Bandau viska, kad tik valgytu:o pavyksta tik miegant.Bet ir tai gerai.
O nestumo metu teko kelis kartus labai pasinervuoti.gal tai persidave vaikeliui
Atsakyti
QUOTE(agnika @ 2008 08 28, 14:14)
Aciu tau Eistee76 uz grazius paguodziancius zodzius.Bandau viska, kad tik valgytu:o pavyksta tik miegant.Bet ir tai gerai.

Vaje pasirodo musu nevalgymo bedos dar toli grazu nedidziausios unsure.gif Stiprybes jums.
O mes toliau nieko nevalgom...nakti jau atsisakem MP, tai buna daug bludijimu blink.gif nemiegam, bet nepasiduodam.

Racionas kol kas tik toks: kukuruzai, raugintas agurkas, apelsinas, duoniukas, kai kada obuolys, kriause ir pomidoras..na ir zinoma MP. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agnika @ 2008 08 28, 14:14)

Nu vat... man irgi teko nestumo metu keliskat stipriai pasinervinti. Viena karta kai su masina dardejom nuo kalnu, kita karta ... ai ne esme. As kazkaip nujauciu, kad kudikiui tai isejo l. ne i gera. Todel dabar jis turi problemu su virskinimu verysad.gif Man atrodo, jam spazmuoja skranduka ir jis tada nervinasi, o tada jam nuo to dar labiau spazmuoja, zodziu, uzburtas ratas. Ramiai gerti gali tik kai uzmiega unsure.gif Tada matomai atsipalaiduoja.
O kai jus buvot ligoninej, dare tyrimus? Istyre, ar skrandzio isejime nera susiaurejimo? Ka apskritai jums gydytojai pasake? Idomu butu suzinot.
Tiesa, dar nepaminejau. Po to, kai treciam men. musu kudikis numete svorio, mes nusipirkom tokias paprastutes rankines svarstykleles ir patys namie sverdavom vaikiuka karta per savaite. Taip sekdavom, ar nenumetineja svorio. (Jeigu priauga maziau negu 50 g per savaite, tai irgi pavojinga - gali sutrikti smegenu vystymasis).
Sveikatos visiems nevalgiukams ir istvermes ju maytems! 4u.gif
Atsakyti
[quote=joviliukste,2008 08 27, 13:28]

... nenoru net prisimint schmoll.gif iki 6men.maitinau nutrauktu pieneliu, neteko pasidziiaugti maitinimo malonumais verysad.gif na ka, nuo 6 pradejom misineli ir jau maisteli
-------
Nu va, pasirodo ne as viena tokia rolleyes.gif Turim pan. patirti. As nutraukinejau piena 5 men. Buvo tikras pragaras... Uzmigdai vaika, puoli nutraukinet piena, nutraukineji apie 45min., tada plauni, sterilizuoji, o jeigu benutraukinejant vaikas pabunda ir ima rekt, pravalas... Taip per para susidarydavo kazkur 7 val vien tam pieno nutraukinejimui ir co. As nei pavalgius, nei pagerus... Numeciau 20kg... Issekau... Nebuvo nieko, kad kas padetu... Kai perejom prie misineliu, kaip man gyvenimas palengvejo! smile.gif
-----

... paskui jau sauniai sekei gerti ir is buteliuko, net iki siol, jai buteliukas buvo visskas - be jo net is namu neidavome blush2.gif
-----
Deje, pas mus buteliukas - visai ne draugas schmoll.gif rolleyes.gif

-----
o tirsto maistelio nerekomenduoju duot dar schmoll.gif bent iki 4 men.pradek geriau nuo obuoliuko....
------
As patarciau kudikiams su mazu svoriu ne nuo obuoliuko pradeti, o kaip man gydytojas pasiule, geriau nuo kosiu. Jos turi daug kaloriju. Taip galima greiciau kompensuoti maza isgeriama skysciu kieki. Yra specialios koses nuo 4-o men. Labai gerai kudikiams - dinkeliu kose. Tai tokie lukstiniai kvieciai be gliuteno, turintys l.daug maistiniu me-gu. As dabar i tirsta maisteli, irgi gyd.patariama, visada ipilu rapsu aliejaus, kad vaikas gautu daugiau kaloriju. O misineli nuo 5men pradejau daryti dali vandens (20ml) pakeisdama morku sultim = 25kal daugiau smile.gif Darzoviu tyreles irgi renkuosi pagal kal kieki smile.gif . Po tokiu pastangu, ziurek ir priaugom ax.gif
Cia nuoroda apie lukstinius kviecius, jeigu kam idomu: http://nitirasmijigi.../...aikviečiai.
Jei neatsidaro, tiesiog i goggle ivesk zodi: dinkeliai.
Atsakyti
sveikos nevalgiuku mamytes 4u.gif kaip visi laikosi pravesus orams?ar nesergat? rolleyes.gif
mes taj apsirgome vakar, as ir mano dukryte, abi uzkime ir turime baisia sloga doh.gif

jau savaitele kai atemiau is mazyles buteliukus, nuolatinis pieno reikalavimas isbaige mano kantrybe blush2.gif na bet galiu pasidziaugt, daugiau pradejo valgyti normalaus maisto ..kaskart kai praso pieno duodu sriubytes. bet buvo tikrai sunki savaite, nuolat nepatenkinta verkdavo doh.gif bet kas keisciausia, visai dabar pieno negeria, tad supratau, kad jai ne pieno reikejo o buteliuko blush2.gif sriubyte vakare pieniska valgom, ir ryte jogurtuka, sureli, tad nesuku sau galvos kad nebegeria pieno, svarbu maistelio valgo daugiau thumbup.gif tik va problemele, snd norejau sugirdyt pieno su medum, o ji ne per kur jo negeria, o anksciau kai sirgdavo as ja taip isgydydavau, is buteliuko su mielu noru piena su medum isgerdavo ax.gif db teks pavargti, bet prie buteliuku nenoriu gristi schmoll.gif
Atsakyti