Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

Sveikos mamytes,

Nuo mūsų kandžiojimosi prėjo jau šiek tiek laiko. Ką galiu pasakyt, veiksmingiausia priemonė buvo pokalbis apie šuns būdos pirkimą ir rišimą prie būdos, nes kandžiojas tik šuniukai. Maniškiui tai buvo ašarų pakalnė, kai nuėję į Kiką apžiūrinėjom kartu ir rinkom jam būdą. Manau, kad jį tai paveikė, nes nuo tos dienos vos grįžęs iš darželio pasisako, kad buvo geras ir kad nieko neskriaudė. Auklėtojos patvirtino, kad kaip ir su visais vaikais, aišku, atsitinka visko, pasimuša, pasipeša, bet regis, dantukai kol kas burnytėj. Labai užjaučiu mamytes, kurios turi tokius kandžius kaip aš arba mušeikas. Mamytėms tai didesnis stresas prieš kitus nei patiems vaikams. Jų kasdienybė tokia, nedavė žaislo- trinktelėjo, vienas verkia, o užtai kitas su žaislu rankose. Arba nepatiko kas nors pastūmė, įkando. Jie tikrai veikia spontaniškai. Maniškis kartais dar man suduoda, bet jau rečiau. Nes mokomės sakyti viską kas nepatinka ir reikšti savo nepasitenkinimą žodžiais. Jei aš ar vyras elgiamės netinkamai jo nuomone ir patys susilaukiam tokio sakinio: "Mes tau piksim būdą i viskas" smile.gif biggrin.gif kantrybės jums, mamytės, auginant mažuosius wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mauxion @ 2006 12 06, 12:15)
Sveikos mamytes,

Nuo mūsų kandžiojimosi prėjo jau šiek tiek laiko. Ką galiu pasakyt, veiksmingiausia priemonė buvo pokalbis apie šuns būdos pirkimą ir rišimą prie būdos, nes kandžiojas tik šuniukai. Maniškiui tai buvo ašarų pakalnė, kai nuėję į Kiką apžiūrinėjom kartu ir rinkom jam būdą. Manau, kad jį tai paveikė, nes nuo tos dienos vos grįžęs iš darželio pasisako, kad buvo geras ir kad nieko neskriaudė. Auklėtojos patvirtino, kad kaip ir su visais vaikais, aišku, atsitinka visko, pasimuša, pasipeša, bet regis, dantukai kol kas burnytėj. Labai užjaučiu mamytes, kurios turi tokius kandžius kaip aš arba mušeikas. Mamytėms tai didesnis stresas prieš kitus nei patiems vaikams. Jų kasdienybė tokia, nedavė žaislo- trinktelėjo, vienas verkia, o užtai kitas su žaislu rankose. Arba nepatiko kas nors pastūmė, įkando. Jie tikrai veikia spontaniškai. Maniškis kartais dar man suduoda, bet jau rečiau. Nes mokomės sakyti viską kas nepatinka ir reikšti savo nepasitenkinimą žodžiais. Jei aš ar vyras elgiamės netinkamai jo nuomone ir patys susilaukiam tokio sakinio: "Mes tau piksim būdą i viskas" smile.gif  biggrin.gif  kantrybės jums, mamytės, auginant mažuosius wink.gif 4u.gif

Nu ta suns buda, tai thumbup.gif lotuliukas.gif Reiks patart musu darzo grupes kramtukes mamai, nes moteriske nebeismane ko griebtis swoon.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oregano @ 2006 12 01, 18:21)

g.gif ...  g.gif  ...
... o kur as teigiau, jog tevai moko ar skatina toki vaiku elgesi  blink.gif  blink.gif Ir kur kazin rasiau, kad tevai tokias problemas turinciu vaiku nebando aukleti  mastau.gif  Prasyciau cia neskleisti dezinformacijos  mirksiukas.gif 
Nei vienas tevas nera tikras, kad jo vaikas viena miela diena neprades terorizuoti kitu doh.gif . Kandziojimasis, kitu musimas tera psichologiniu vaiko problemu pasekmes. Dazna situacija, kai vaikui nepadeda niekas, nei auklejimas, nei draudimai, nei kitos priemones, - vaikas nesiliauja. Aplinka, skatinanti sitaip elgtis vaika, ji traumuoja ir ta aplinka butina keisti. Todel nesuprantu, kodel si elementari ir turbut galutine priemone traktuojama, kaip bausme vaikui  schmoll.gif Manau didziausia bausme vaikui yra buvimas aplinkoje, kuri vercia ji nuolat patirti itampa, stresa, baime, nesauguma, ko pasekoje jis virsta i maza zveriuka - kovojanti uz save dantim ir nagais  unsure.gif Ar ne per ziauru igyti tokia patirti sitokiam mazam zmogeliukui? Apie psichologines ir kt pasekmes jau nekalbu  irnesakyk.gif ...
Kartais labai sunku suprasti, kas dedasi mazyteje vaiko galveleje unsure.gif ... Bet gal pameginkim... Ir nepulkim i asmeniskumus, isizeidinejimus ir skirtingas stovyklas  smile.gif

Sveikutes

Atleisk,oregano,dezinformacijos neskleidziu.Cia toks ispudis susidare,perskaicius tavo zinutes. mirksiukas.gif Beje,mano mazius i darzeli neina.Gyvenam Airijoj,o i airiska darzeli vest nenoriu.Eidavo pas aukle,dabar sedi su manim namie.Pas mus ateina dar vienas berniukas.Ir visur maniskis musosi. doh.gif Taip kad nemanau,jog tai yra ta musimosi priezastis,apie kuria kalbejai (''Kandziojimasis, kitu musimas tera psichologiniu vaiko problemu pasekmes. Dazna situacija, kai vaikui nepadeda niekas, nei auklejimas, nei draudimai, nei kitos priemones, - vaikas nesiliauja. Aplinka, skatinanti sitaip elgtis vaika, ji traumuoja ir ta aplinka butina keisti. Todel nesuprantu, kodel si elementari ir turbut galutine priemone traktuojama, kaip bausme vaikui Manau didziausia bausme vaikui yra buvimas aplinkoje, kuri vercia ji nuolat patirti itampa, stresa, baime, nesauguma, ko pasekoje jis virsta i maza zveriuka - kovojanti uz save dantim ir nagais '').
Dar karta atsiprasau,jei sukeliau nepasitenkinima mano mintimis...
Kantrybes visoms mamytems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vytute @ 2006 12 06, 16:48)
Sveikutes

Atleisk,oregano,dezinformacijos neskleidziu.Cia toks ispudis susidare,perskaicius tavo zinutes. mirksiukas.gif Beje,mano mazius i darzeli neina.Gyvenam Airijoj,o i airiska darzeli vest nenoriu.Eidavo pas aukle,dabar sedi su manim namie.Pas mus ateina dar vienas berniukas.Ir visur maniskis musosi. doh.gif Taip kad nemanau,jog tai yra ta musimosi priezastis,apie kuria kalbejai (''Kandziojimasis, kitu musimas tera psichologiniu vaiko problemu pasekmes. Dazna situacija, kai vaikui nepadeda niekas, nei auklejimas, nei draudimai, nei kitos priemones, - vaikas nesiliauja. Aplinka, skatinanti sitaip elgtis vaika, ji traumuoja ir ta aplinka butina keisti. Todel nesuprantu, kodel si elementari ir turbut galutine priemone traktuojama, kaip bausme vaikui  Manau didziausia bausme vaikui yra buvimas aplinkoje, kuri vercia ji nuolat patirti itampa, stresa, baime, nesauguma, ko pasekoje jis virsta i maza zveriuka - kovojanti uz save dantim ir nagais '').
    Dar karta atsiprasau,jei sukeliau nepasitenkinima mano mintimis...
    Kantrybes visoms mamytems 4u.gif

1. Ispudis ispudziui nelygu g.gif Bet tokio ispudzio, koki apturejai, Vytute, tikrai sudaryti nesiekiau mirksiukas.gif
2. As daugiau kalbejau apie darzelines problemas. Ir priezastis sukeliancias sias darzelines bedas. Zinoma, yra begale kitokiu situaciju ir kitu tokio elgesio priezasciu. Ir begale sprendimu stengiantis padeti savo vaikui smile.gif Beje jau yra sukurta nauja ir panasi tema, bet skirta tik "darzeliniams teroristams" 4u.gif Stai cia.
3. Jokio nepasitenkinimo irnesakyk.gif Juk diskusijose visuomet esti gincu ir nuomoniu nesutapimu, viskas ok mirksiukas.gif
Sekmes tramdant savo mazuosius uzsispyrelius victory.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oregano: 06 gruodžio 2006 - 17:41
Maniskiui tik 1.3 m. o jau musasi, duoda per veida arba jei nepasiekia skelia kur papuola. Bandziau duot atgal (nesmarkiai zinoma) jam tada azartas dar labiau pakyla, atrodo, kad cia yra gerai ir duoda dar smarkiau, jei truputi skaudziau suduodi atgal, tada jau visas susinervines is visu jegu skelia. Ir geruoju, ir bloguoju nesigauna atpratint, guodziu save, kad dar nesupranta ir isaugs.
Atsakyti
Maniškiui 2.5m, oi suprantu jus mamytės, mano ir muštukas ir spjaudalius ir nenustygstantis vietoj gyvas sidabrėlis... Turėjom daug problemėlių, patyrėm daug gėdos, bet reikalai po truputį tvarkosi... Pirmiausia truputį padėjo pasakos apie negerus vaikučius su kuriais niekas nenorėjo žaisti ir niekas jų nemylėjo... maniškis sukluso... vėliau sugalvojau tokią istoriją, jog gerus vaikučius lanko nykštukai, ir jei būna geri naktį po pagalve padeda saldainiuką... patikėkit suveikė puikiai thumbup.gif kai tik maniškis užsimoja,aš jam sakau nykštukas viską mato... susimasto ir rankytė tuoj pat nusileidžia nepasiekus tikslo. Pabandykit gal padės, vis geriau nei diržas, ar rėkimas... smile.gif
Atsakyti
Maniškis namie ant sesers dažniausiai išsilieja, bent man taip atrodo g.gif .
Jis visad grįžta piktas iš darželio, auklėtojos klausiau, ji sakė, kad geras vaikas, o va namie...
Tai padariau šiokią okią išvadą, kad maniškis yyra mušamas darželyje, o grįžęs išsilieja. Na jis pats nesiskundžia tą pačią dieną schmoll.gif , dažniausiai kitos dienos ryte pasako kad toks arr toks vaikas mušė. Arba savo sesei sako, kad jam nugarą skauda nes atsitiko... Na tai man teko nugirst g.gif
Atsakyti
Mūsų mažius mušasi, bet spėju todėl, kad vyresnioji primokinusi. Na ji, jei brolis lenda prie jos žaislų, duoda atgal. O šis paskui kitus muša. Bet nesuprantu kodėl dar pradėjo kandžiotis... Trūksta mano dėmesio? g.gif
Atsakyti
Šiaip tai vaikai tikri beždžioniukai, ką pamato tą tuoj pakartoja...
Atsakyti
Mano vyresnelis irgi nepraleidzia progos uztvot mazelei sesei doh.gif Jei tik si ka nors "ne taip", ar ne pagal ji daro, ar koki jam staiga mirtinai reikalinga daikta paima ( o jam prireikia, zinoma, tik tuomet, kai sese pasiima), tuoj kumsciuoja, stumdo, ar dar ka sumasto verysad.gif verysad.gif Siaip siutina mane toks elgesys nerealiai, nes aiskinta ir sneketa su juo kad mustis negalima ir taskas n kartu, bet ne.. unsure.gif Jau nebezinau kaip ir elgtis wacko.gif . I grazius prasymus ir aiskinimus nereaguoja (pasizada tam kartui, o po 5min vel sese klykia bicycle.gif ), i mano barimus ir pikta reakcija sureaguoja, t.y. pats pasidaro piktas ir dar labiau neklauso frusty.gif ... Kietas krienas yra... Jau kai visai isveda is pusiausvyros gauna blyna ruron, bet puikiai zinau, jog tokia metodika isvis yra nelogiska ir absurdiska schmoll.gif O mazoji ismoko cypt del menkiausio kepstelejimo.. Jau ir pati musasi doh.gif Kad duoda atgal, arba kanda jam besigindama unsure.gif Zinoma, kol kas jegos nelygios ir tuoj atvaro pas mane bezliumbdama... O bratka ijunges kytra sypsena, mazdaug ji pati pradejo... doh.gif Kitu vaiku jis neskriaudzia, siaip yra labai draugiskas, komunikabilus, judrus. Oi, tikiuosi isaugs... O maze bus bojevaja motera nuo mazu dienu ax.gif
Atsakyti
mano dukrytei 1,2 ir ji pradejo mustis.baisiai nepatogu, kai bendrauja su vaikais ir pradeda mustis. na, ji pakelia rankyte ir seria blink.gif baram, nu nu rodom, kartais atgal per rankyte duodam, kartais verkt pradedam, bet dar po kol kas neatsikratem sio iprocio.manau ji nesupranta, kad musasi ir nezinau is kur istrauke, mes tikrai nesimusam ir jos nemusdavom blink.gif .gal kam taip yra buve???kaip elgetes???
Atsakyti
QUOTE(kristukas00 @ 2007 01 24, 15:45)
mano dukrytei 1,2 ir ji pradejo mustis.baisiai nepatogu, kai bendrauja su vaikais ir pradeda mustis. na, ji pakelia rankyte ir seria blink.gif baram, nu nu rodom, kartais atgal per rankyte duodam, kartais verkt pradedam, bet dar po kol kas neatsikratem sio iprocio.manau ji nesupranta, kad musasi ir nezinau is kur istrauke, mes tikrai nesimusam ir jos nemusdavom blink.gif .gal kam taip yra buve???kaip elgetes???

mano dukrytei 1,4 irgi mušasi, bet tik tada kai kitas vaikas ima jos žaislus doh.gif manau čia toks jau amžius kai vaikai yra egoistai ir nieko čia nepadarysi.Aš subaru pasakau jog negalima taip daryti,o ji vis tiek savo doh.gif
palauksiu kol paaugs ir supras kas galima o ko ne.
žimona,iki to visada subarsiu kai užsimanys mušti kitą vaiką
Atsakyti