Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

QUOTE(gutyte @ 2006 11 13, 09:19)
Aš be  abejo suprantu tave drinks_cheers.gif . Gi rašiau, kad esu ne tik besikandžiojančio (dabar jau lyg tais būtuoju laiku) ir tuo pačiu apkandžiotojo mama ax.gif . Bet patikėk, nei viena mes nesakėm: "kąsk kąsk" mirksiukas.gif . Visos norėtume turėt laaabai geručius vaikučius, bet yra taip kaip yra unsure.gif , ir kartais nebelieka nieko daugiau, tik juokauti (gal net pro ašaras). 
Na, tai ar galim jau rūkyti taikos pypkę? ax.gif

friends.gif tvarkoj, juk diskutuoti cia susirinkom 4u.gif
Atsakyti
Na mes dar i darzeli neinam mums 2 su trupuciu. Man beveik atrodo , kad kone kiekvienam maziui uzeina musimosi periodas ateina musiske bam su rankyte ir ziuri kaip reaguosi. Bandau aiskint kad tam kuriam sudave skauda mamyte verks ,kad jos vaikas taip daro. Tada atsipraso , bet po kiek laiko jeigu demesio pritruksta ir vel tas pats . Kazkaip norisi graziuoju isaiskint vaikui, bet pastebejau kad kaikurie aplinkiniai galvoja mama i kaili neduoda tai vaikas taip ir daro.
Atsakyti
O kaip jus mamos reaguojat, jei jusu vaiku darzelio grupeje yra "kramtukas"? Juk tik laiko klausimas, kada bus ikasta ir jusu vaikui? Ar po incidento besikandziojanciam vaikui leidziama kita diena grizti i darzeli? Manau, jis turetu buti neleidziamas ateiti i darzeli, tarkim po antro incidento. Juk kaip nesaugu kitiems vaikams ir kaip aukletojoms dirbti su tokiais vaikais blink.gif

Maniskis pries pora dienu pirma karta ikando sesei i.. NUGARA!!! As buvau shalia, bet viskas ivyko zaibiskai, net nespejau jo sustabdyti. Pati irgi pasielgiau nelabai gerai - tiesiog mano ranka pakilo ir pliaukshtelejo mazajam sad.gif Negerai pasielgiau, agresijos nesustabdysi su agresija.. Bet tiesiog suveike instinktas... Tai buvo pirmas toks atvejis. Labai vyliuosi, kad daugiau nepasikartos. Jis nuoshirdziai atsiprashe seses, ja apsikabino ir pazadejo daugiau taip nedaryti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMA2T&T @ 2006 11 20, 00:24)
O kaip jus mamos reaguojat, jei jusu vaiku darzelio grupeje yra "kramtukas"? Juk tik laiko klausimas, kada bus ikasta ir jusu vaikui? Ar po incidento besikandziojanciam vaikui leidziama kita diena grizti i darzeli? Manau, jis turetu buti neleidziamas ateiti i darzeli, tarkim po antro incidento. Juk kaip nesaugu kitiems vaikams ir kaip aukletojoms dirbti su tokiais vaikais  blink.gif
Maniskis pries pora dienu pirma karta ikando sesei i.. NUGARA!!! As buvau shalia, bet viskas ivyko zaibiskai, net nespejau jo sustabdyti. Pati irgi pasielgiau nelabai gerai - tiesiog mano ranka pakilo ir pliaukshtelejo mazajam sad.gif Negerai pasielgiau, agresijos nesustabdysi su agresija.. Bet tiesiog suveike instinktas... Tai buvo pirmas toks atvejis. Labai vyliuosi, kad daugiau nepasikartos. Jis nuoshirdziai atsiprashe seses, ja apsikabino ir pazadejo daugiau taip nedaryti  ax.gif

O ar tu nemanai, kad neleisti vaikui ateiti į darželį tai bausmė mamai , o ne vaikui g.gif . Juk dauguma mažių ir taip ne itin džiaugiasi tuo ėjimu į darželį, o mamai tokiu atveju reikėtų galvoti,kur tą kanduką padėti g.gif , juk viršininkui nepaaiškinsi, kad mano vaikas kandžiojasi, jo nepriima į darželį, todėl neatėjau į darbą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gutyte @ 2006 11 20, 10:58)
O ar tu nemanai, kad neleisti vaikui ateiti į darželį tai bausmė mamai , o ne vaikui g.gif . Juk dauguma mažių ir taip ne itin džiaugiasi tuo ėjimu į darželį, o mamai tokiu atveju reikėtų galvoti,kur tą kanduką padėti g.gif , juk viršininkui nepaaiškinsi, kad mano vaikas kandžiojasi, jo nepriima į darželį, todėl neatėjau į darbą doh.gif

Oi, kad bausme mamai, tai tikrai pritariu verysad.gif Mano vaikai labai noriai eina i darzelius (na, i mini mokykleles tik porai valandu), tai ju nevedinamas butu pirmiausiai bausme man (jau netureciau tu keliu valandu reikalams susitvarkyti), po to, aisku, ir jiems unsure.gif As to paklausiau tik is patirties - mano vaiku mokyklelej neleidziama atvesti "kanduku" keleta dienu, o jei insidentai kartojasi, tai neleidzia vaiko atvesti ilgesni laika, kol tas kandziojimasis nepraeis..
Atsakyti
QUOTE(gutyte @ 2006 11 20, 16:58)

Nu nesupyk, o kuo cia deti kiti vaikai? g.gif Ar tai ju problema, kad neturi kur palikti savo astriadancio? Mazdaug, pakentekit vaikuciai, nieko cia nepadarysi blink.gif ... kenciantiems - dangus angel.gif ... O as manau, kad daryti butina. Ir pirmiausia to paties besikandziojancio vaiko labui. Jei kandziojimasis virsta i manija, tokiam vaikui tikrai butina padaryti pertrauka ir atitrukti nuo aplinkos, kuri ji provokuoja tokiems ispuoliams. O labai norint ir ieskant iseiciu rasti tikrai galima. Geriausiu atveju - aukle, blogiausiu - mociutes, ar kt. prieziura bent kuriam laikui. Tik reikia noro. Bet to noro dazniausiai buna nepakankamai. Patogiau numoti ranka,- neva nieko neimanoma pakeisti, kalbos ir draudimai nepadeda, vistiek kada nors nustos kandziotis.. Va toks poziuris tai mane svelniai tariant stebina schmoll.gif
Netaikau tiesiogiai tau gutyte mirksiukas.gif Tiesiog diskutuojam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oregano @ 2006 11 22, 19:43)
Nu nesupyk, o kuo cia deti kiti vaikai? g.gif  Ar tai ju problema, kad neturi kur palikti savo astriadancio? Mazdaug, pakentekit vaikuciai, nieko cia nepadarysi blink.gif ... kenciantiems - dangus angel.gif ... O as manau, kad daryti butina. Ir pirmiausia to paties besikandziojancio vaiko labui. Jei kandziojimasis virsta i manija, tokiam vaikui tikrai butina padaryti pertrauka ir atitrukti nuo aplinkos, kuri ji provokuoja tokiems ispuoliams. O labai norint ir ieskant iseiciu rasti tikrai galima. Geriausiu atveju - aukle, blogiausiu - mociutes, ar kt. prieziura bent kuriam laikui. Tik reikia noro. Bet to noro dazniausiai buna nepakankamai. Patogiau numoti ranka,- neva nieko neimanoma pakeisti, kalbos ir draudimai nepadeda, vistiek kada nors nustos kandziotis.. Va toks poziuris tai mane svelniai tariant stebina  schmoll.gif 
Netaikau tiesiogiai tau gutyte  mirksiukas.gif Tiesiog diskutuojam  smile.gif

Na man to nelabai ir pritaikysi smile.gif : visų pirma mano vaikas jau koks mėnuo kaip nesikandžioja wub.gif , o antra - jis iš vis kol kas nėjo ir dar neina į darželį mirksiukas.gif . Tik nepamiršk, kad ne visos mamos turi pakankamai lėšų auklėms, o ir močiutės kartais būna labai toooli doh.gif . Ką joms tada daryti g.gif Ar nesijaus tokia mamytė tokioje situacijoje pati "labai apkandžiota?"
Atsakyti
[quote=gutyte,2006 11 23, 10:08]
Na man to nelabai ir pritaikysi smile.gif : visų pirma mano vaikas jau koks mėnuo kaip nesikandžioja wub.gif , o antra - jis iš vis kol kas nėjo ir dar neina į darželį mirksiukas.gif .

Bet juk kazkada eis ar ne??? Darzelis vis tik sioks toks stresas vaikui, bent pradzioje. Nauja aplinka, zmones. Reik uz save pakovot ir pan. Ar nemanai, kad tokiom ekstremaliom aplinkybem nulemus, taviskis vel gali prisimint "kandziojimosi mena"?
Atsakyti
[quote=ramyra,2006 11 23, 11:35]
[quote=gutyte,2006 11 23, 10:08]
Na man to nelabai ir pritaikysi smile.gif : visų pirma mano vaikas jau koks mėnuo kaip nesikandžioja wub.gif , o antra - jis iš vis kol kas nėjo ir dar neina į darželį mirksiukas.gif .
Bet juk kazkada eis ar ne??? Darzelis vis tik sioks toks stresas vaikui, bent pradzioje. Nauja aplinka, zmones. Reik uz save pakovot ir pan. Ar nemanai, kad tokiom ekstremaliom aplinkybem nulemus, taviskis vel gali prisimint "kandziojimosi mena"?
[/quote]

Suprantu, kad vaikui darželis - išbandymas g.gif . Aš gi niekada nesakiau, kad kandžiotis gražu ir gerai ir niekada vaiko už tai negyriau. Visada aiškinau, kad negalima kąsti, kad kitiems skauda. Be to esu šventai įsitikinus, kad vaikas auga ne tik į ūgį, bet su kiekviena diena tampa protingesnis bigsmile.gif , tad gal nepradės g.gif . o jei pradės, tada galvosim, kaip tai išspręsti. O čia aš tiesiog bandžiau atstovauti besikandžiojančiųjų mamoms, juk jos savo vaikų to nemoko, o tuo labiau nesidžiaugia tuo. cool.gif Tai gal nereikia jų taip baisiai pulti mirksiukas.gif tongue.gif
Atsakyti
As ir neskubu smerkti 4u.gif
Nezinai kada is nuskriaustojo gali pats tapt skriaudeju drinks_cheers.gif Visko buna su tais vaikais blush2.gif
Atsakyti
[quote=oregano,2006 11 22, 16:43]
Nu nesupyk, o kuo cia deti kiti vaikai? g.gif Ar tai ju problema, kad neturi kur palikti savo astriadancio? Mazdaug, pakentekit vaikuciai, nieko cia nepadarysi blink.gif ... kenciantiems - dangus angel.gif ... O as manau, kad daryti butina. Ir pirmiausia to paties besikandziojancio vaiko labui. Jei kandziojimasis virsta i manija, tokiam vaikui tikrai butina padaryti pertrauka ir atitrukti nuo aplinkos, kuri ji provokuoja tokiems ispuoliams. O labai norint ir ieskant iseiciu rasti tikrai galima. Geriausiu atveju - aukle, blogiausiu - mociutes, ar kt. prieziura bent kuriam laikui. Tik reikia noro. Bet to noro dazniausiai buna nepakankamai. Patogiau numoti ranka,- neva nieko neimanoma pakeisti, kalbos ir draudimai nepadeda, vistiek kada nors nustos kandziotis.. Va toks poziuris tai mane svelniai tariant stebina schmoll.gif

Sveikutes

Negalejau praleist tokios temos pro akis...Ir perskaiciusi komentarus-negalejau neparasyt.Tiesa,maniskis,3 metu berniukas,nesikandzioja,bet nepraleidzia progos nesudaves.Yra sudaves ir 5m berniukui.Ir zinai,oregano,tikrai nesu mokiusi ar skatinusi tokio sunaus elgesio.Jei visai atvirai-net nezinau kuriai mamai yra geriau-museikos ar aukos...Kai tu visokiom priemonem bandai isaiskint vaikui,kad taip daryt negalima,o jis po keliu minuciu gali trinktelt vel,tada pasijauti bejege ne tik pries savo vaika,bet ir pries auka bei jos tevus.Ir tikrai keista,jei tu galvoji,kad tokie vaikai yra neauklejami.Juolab,kad musimo ar nuolatiniu kalbu neuztenka.Manau,kad vaikai tai daro impulsyviai.Nes sudaves maniskis ir pats issigasta ir verkia kartu su,kaip tu sakai,auka...Zinau,kad tu man atsakysi ir vel klausimu:o ka daryti aukoms?Tada as taves klausiu:o ka tu darytum,jei tavo vaikas atsidurtu museikos vietoj?Negi tikrai ji izoliuotum nuo kitu vaiku?Ar nemanai,kad tokia bausme ji gali padaryt dar labiau traumuotu?Gal po to jis ne tik mustis ar kandziotis pradetu?..
Atleiskit,jei izeidziau ka nors.Tiesiog zinau,ka reiskia buti museikos mama...Ir zinau,kad niekada nesu uzsimerkusi pries toki vaiko elgesi.
Su pagarba.

Atsakyti
Sveikutes

Negalejau praleist tokios temos pro akis...Ir perskaiciusi komentarus-negalejau neparasyt.Tiesa,maniskis,3 metu berniukas,nesikandzioja,bet nepraleidzia progos nesudaves.Yra sudaves ir 5m berniukui.Ir zinai,oregano,tikrai nesu mokiusi ar skatinusi tokio sunaus elgesio[/I].Jei visai atvirai-net nezinau kuriai mamai yra geriau-museikos ar aukos...Kai tu visokiom priemonem bandai isaiskint vaikui,kad taip daryt negalima,o jis po keliu minuciu gali trinktelt vel,tada pasijauti bejege ne tik pries savo vaika,bet ir pries auka bei jos tevus.Ir tikrai keista,[I]jei tu galvoji,kad tokie vaikai yra neauklejami.Juolab,kad musimo ar nuolatiniu kalbu neuztenka.Manau,kad vaikai tai daro impulsyviai.Nes sudaves maniskis ir pats issigasta ir verkia kartu su,kaip tu sakai,auka...Zinau,kad tu man atsakysi ir vel klausimu:o ka daryti aukoms?Tada as taves klausiu:o ka tu darytum,jei tavo vaikas atsidurtu museikos vietoj?Negi tikrai ji izoliuotum nuo kitu vaiku?Ar nemanai,kad tokia bausme ji gali padaryt dar labiau traumuotu?Gal po to jis ne tik mustis ar kandziotis pradetu?..
Atleiskit,jei izeidziau ka nors.Tiesiog zinau,ka reiskia buti museikos mama...Ir zinau,kad niekada nesu uzsimerkusi pries toki vaiko elgesi.
Su pagarba.

g.gif ... g.gif ...
... o kur as teigiau, jog tevai moko ar skatina toki vaiku elgesi blink.gif blink.gif Ir kur kazin rasiau, kad tevai tokias problemas turinciu vaiku nebando aukleti mastau.gif Prasyciau cia neskleisti dezinformacijos mirksiukas.gif
Nei vienas tevas nera tikras, kad jo vaikas viena miela diena neprades terorizuoti kitu doh.gif . Kandziojimasis, kitu musimas tera psichologiniu vaiko problemu pasekmes. Dazna situacija, kai vaikui nepadeda niekas, nei auklejimas, nei draudimai, nei kitos priemones, - vaikas nesiliauja. Aplinka, skatinanti sitaip elgtis vaika, ji traumuoja ir ta aplinka butina keisti. Todel nesuprantu, kodel si elementari ir turbut galutine priemone traktuojama, kaip bausme vaikui schmoll.gif Manau didziausia bausme vaikui yra buvimas aplinkoje, kuri vercia ji nuolat patirti itampa, stresa, baime, nesauguma, ko pasekoje jis virsta i maza zveriuka - kovojanti uz save dantim ir nagais unsure.gif Ar ne per ziauru igyti tokia patirti sitokiam mazam zmogeliukui? Apie psichologines ir kt pasekmes jau nekalbu irnesakyk.gif ...
Kartais labai sunku suprasti, kas dedasi mazyteje vaiko galveleje unsure.gif ... Bet gal pameginkim... Ir nepulkim i asmeniskumus, isizeidinejimus ir skirtingas stovyklas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oregano: 01 gruodžio 2006 - 19:29