Ir man reikia psichologes pagalbos! Mano mazius (1,7m) jau kuris laikas irgi musasi su viskuo kas po ranka papuola [smiley=box2.gif]. Nepadeda net daikto atemimas ar grieztesnis pasakymas NE. Tada isikabina man i kojas ir pradeda klykti [smiley=000136.gif]
Taciau taip elgiasi tik namie-nei pas mociute nei su kitais vaikais nesimusa ir yra tikras angeliukas [smiley=inc.gif]
Su Jumis turbūt saugiausiai jaučiasi, kad taip drąsiai parodo savo nepasitenkinimą (įsikabina į koją, klykia). Jeigu nuosekliai ir toliau taip elgsitės, tai palaipsniui vaikas išmoks pats įveikti savo pyktį, nepasitenkinimą. Nežinau, kiek tai gali užtrukti, nes tai priklauso ir nuo vaiko temperamento, ir nuo to, kaip nuosekliai jis bus drausminamas.
sharka 111
Gerai, kad parašėt, kaip vaikas jaučiasi gnybdamas kitam vaikui ("patenkinta išraiška")-daug lengviau suprasti, kas vyksta.
Tai nėra sadizmo išraiška. Greičiausiai vaikas iš savo patyrimo žino, kad įgnybęs garantuotai sulauks kito vaiko dėmesio. Realiai tai visada pasitvirtina, ir jūsų vaikui malonu tai matyti, dėl to būna patenkintas. Gal vaikas dar ir nelabai žino, kaip atkreipti kito vaiko dėmesį, galit su juo pakalbėti, kad kitam skauda, ir Jums nepatinka, kai jis taip elgiasi. Galima kitam vaikui, pvz., plekšnoti per petį, bet ne gnybti.
Įdomu, kodėl nemėgsta vyresnio amžiaus moterų. Gal turi nedaug malonaus bendravimo patyrimo su tokio amžiaus moterimis? Gal anksčiau yra buvę taip, kad jis labai supyko ant tokio amžiaus moters? Gal tarp svečių, su kuriais vaikas bendrauja yra toks, kuris parodo, jog nemėgsta vyresnių moterų, ir vaikas tik mėgdžioja?
Gerai, kad parašėt, kaip vaikas jaučiasi gnybdamas kitam vaikui ("patenkinta išraiška")-daug lengviau suprasti, kas vyksta.
Tai nėra sadizmo išraiška. Greičiausiai vaikas iš savo patyrimo žino, kad įgnybęs garantuotai sulauks kito vaiko dėmesio. Realiai tai visada pasitvirtina, ir jūsų vaikui malonu tai matyti, dėl to būna patenkintas. Gal vaikas dar ir nelabai žino, kaip atkreipti kito vaiko dėmesį, galit su juo pakalbėti, kad kitam skauda, ir Jums nepatinka, kai jis taip elgiasi. Galima kitam vaikui, pvz., plekšnoti per petį, bet ne gnybti.
Įdomu, kodėl nemėgsta vyresnio amžiaus moterų. Gal turi nedaug malonaus bendravimo patyrimo su tokio amžiaus moterimis? Gal anksčiau yra buvę taip, kad jis labai supyko ant tokio amžiaus moters? Gal tarp svečių, su kuriais vaikas bendrauja yra toks, kuris parodo, jog nemėgsta vyresnių moterų, ir vaikas tik mėgdžioja?
O mes turim problema su "negraziais" zodziais. Ismoko zodi B***is ir visur ji kartoja, "tu b***is!". Na, kai namie, dar galiu pakest, bet kai svetimam pasako, tai jau nei sis nei tas...
Pradzioj bandziau nereaguot, maniau-jei nebus reakcijos, greit nusibos sakyt. Paskui bariau, dabar gi kai isgirstu ta zodi-suduodu per lupas (nes butent jos ta negrazu zodi pasake, taip aiskinu jai). Zinau, kad per veida suduoti negalima, tai labai zemina, pati negerai jauciuos, bet nematau kitos iseities. O ji taip graudziau verkia, bet apsisukus ziurek, vel ta pati sako... :

Turbūt yra ar buvo kažkas, kas pastiprina to žodžio sakymą (kaip aš įsivaizduoju, suaugę, kai išgirsta, gali nustebti, ar juoktis, tai geresnio pastiprinimo vaikui ir negali būti.)
Jeigu visada parodysite, kad Jums tai nepatinka, tai vaikas turėtu palaipsniui pamiršti tą žodį. Kai pasako, galima kelioms minutėms pašalinti iš bendravimo- viena į kitą kambarį, tai irgi turėtų būti jai nemalonu.
Jeigu visada parodysite, kad Jums tai nepatinka, tai vaikas turėtu palaipsniui pamiršti tą žodį. Kai pasako, galima kelioms minutėms pašalinti iš bendravimo- viena į kitą kambarį, tai irgi turėtų būti jai nemalonu.
Man ir vyrui vis dazniau is aukletojos tenka isgirsti, kad dukra 4 metu skriaudzia berniukus. Pradejus aiskintis su dukra ji pareiskia, kad musasi tik tada kai jie ja erzina zodziais pvz: as tau neduosiu, tu niekur neisi. Maniske vietoj to, kad nekreiptu demesio puola mustis ir svarbiausia nenusileidzia. Draugu neturi kas nores su tokia draugauti. Yra vienas "draugas", bet ir tas i kaulus gauna. Bandom aiskinti ir psichologini spaudima daryti niekaip nepavyksta.
Deja, ir as turiu problemu su sunaus nevarzomu pykciu 
Jis irgi aiskina, kad kita musa tada, kai ji erzina... Bet is tikruju, dauguma berniuku labai judrus, labai nemaloniai lenda vienas kitam i akis, erzinasi, musasi... Jau nebeleidziu saviskiui Sangoku ziureti, sakiua, isvis, TV apribosiu. Seniau tai megdavo zurnala "Penki" skaityti, uzduotis daryti,o dabar jam geriau kieme su dviraciu palakstyti,ir vis prie vyresniu vaiku eina... Kaip galeciau jam padeti? Mano sunui 6 metai....

Jis irgi aiskina, kad kita musa tada, kai ji erzina... Bet is tikruju, dauguma berniuku labai judrus, labai nemaloniai lenda vienas kitam i akis, erzinasi, musasi... Jau nebeleidziu saviskiui Sangoku ziureti, sakiua, isvis, TV apribosiu. Seniau tai megdavo zurnala "Penki" skaityti, uzduotis daryti,o dabar jam geriau kieme su dviraciu palakstyti,ir vis prie vyresniu vaiku eina... Kaip galeciau jam padeti? Mano sunui 6 metai....
Gintei
Jeigu jusu dukra nevengia musti kitus vaikus, tai labai gali buti, kad kiti jos bijo ir klauso. Del to ji tikrai gali nenoreti elgtis kaip nors kitaip.
Jei kazka noretume keisti, reikia, kad isikistu suauges (tiek aukletoja darzelyje, tiek tevai). Susitarkite su dukra, pvz., jei aukletoja pasako, kad siandien muse kita vaika, tai vakare namie jokiu multiku (jei juos megsta, jei ne- reiktu parinkti ka nors, ka is tiesu mergaitei butu gaila vakare prarasti).
Katinelei
Gerai, kad vaikas nori bendrauti su kitais vaikais ir nebijo eiti prie vyresniu. Jei dar ir sugeba rasti bendra kalba su jais- tai yra vaiko socialines kompetencijos rodiklis. Norint issiaiskinti, ar tikrai jo pyktis sunkiai valdomas, reiktu pabendrauti su vaiku, ivertinti emocijas pagal jo amziu. Yra istirta, kad vaiko agresyvuma skatina visokie agresyvus filmai ir pan., tai, norint mazinti agresija, galima riboti tokius filmus.
Jeigu jusu dukra nevengia musti kitus vaikus, tai labai gali buti, kad kiti jos bijo ir klauso. Del to ji tikrai gali nenoreti elgtis kaip nors kitaip.
Jei kazka noretume keisti, reikia, kad isikistu suauges (tiek aukletoja darzelyje, tiek tevai). Susitarkite su dukra, pvz., jei aukletoja pasako, kad siandien muse kita vaika, tai vakare namie jokiu multiku (jei juos megsta, jei ne- reiktu parinkti ka nors, ka is tiesu mergaitei butu gaila vakare prarasti).
Katinelei
Gerai, kad vaikas nori bendrauti su kitais vaikais ir nebijo eiti prie vyresniu. Jei dar ir sugeba rasti bendra kalba su jais- tai yra vaiko socialines kompetencijos rodiklis. Norint issiaiskinti, ar tikrai jo pyktis sunkiai valdomas, reiktu pabendrauti su vaiku, ivertinti emocijas pagal jo amziu. Yra istirta, kad vaiko agresyvuma skatina visokie agresyvus filmai ir pan., tai, norint mazinti agresija, galima riboti tokius filmus.
Sveikos,mamos !Turiu 2.5metu maziu,kuris yra smelio dezes baubas,musa visus vaikus,viska atimineja,o savo tai nieko neduoda,jei kas jam ko neduoda,tai prasideda stumdymaisi,dar mano pyplys supykes megsta nugriuti ant zemes,nu jis taip atsiseda,o paskui ir atsigula,be jokiu isteriju,bet man tai labai nemalonu.Svarbiausiai,kad tik lauke ir tik zaidziant kyla tos nesuprantamos mustynes,o namuose pasakoja,kad ji musa.As karatais pagalvoju,kad gal cia kova uz buvi!!!
Remka, pas mane analogiška situacija. Mažoji (2m) smėlio dėžės siaubas ;D. "Apmuša" ne tik mažesnius, bet ir vyresnėliams dar įkrečia į kailį. Kaip su tuo kovoti neišmanau. Be to ir prieš tų vaikučių mamas nepatogu...
Pastebėjau, kad žaisdamos su kaimynų mergaite nors ir apsikulia, bet po kurio laiko apsikabina, dalijasi ir žaislais, ir užkandėlėm.
Tik vienu negaliu atsidžiaugti-atprato gnaibyti. Kia ji gnybdavoman į skruostą-aš tuč tuojau jai atgal. Nors ir nepedagogška, bet suveikė puikiai.
Pastebėjau, kad žaisdamos su kaimynų mergaite nors ir apsikulia, bet po kurio laiko apsikabina, dalijasi ir žaislais, ir užkandėlėm.
Tik vienu negaliu atsidžiaugti-atprato gnaibyti. Kia ji gnybdavoman į skruostą-aš tuč tuojau jai atgal. Nors ir nepedagogška, bet suveikė puikiai.
Na va,naujiena pas mus.Mano mazius pradejo mane musti,jei ko negauna-ko jis nori,tai pribega ir duoda su savo maza rankyte [smiley=box.gif] [smiley=box.gif],as apsimetu,kad skauda,tai jis visada apsikabina ir sako,kad myli mamyte.Bet po kurio laiko vel to pacio reikalauja,tai kaip negauna,ijungia penkta begi ir varo po visa buta i kita kambari,sedi ir bliauna [smiley=smiley4.gif] [smiley=smiley4.gif] [smiley=smiley4.gif].As ateinu paziureti,tai pribega ir vel musa [smiley=box.gif],o po to apsikabina.Tiesiog nezinau,kas cia darosi,namuose jokiu mustyniu [smiley=box2.gif],jokiu barniu,su vyru tikrai sauniai sutariam,per TV neleidziam ziureti jokio smurto,uzsiimam:piesiam,skaitom,karpom,dainuojam!!!Bet tik negauna ko nori,is karto paleidzia rankeles i darba!!!!Gal ka blogai darom,gal demesio jau per daug ???,gal per daug viska leidziam ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? :
:

Suduodamas rankyte Jums, vaikas parodo, kad pyksta ant Jusu, ir paskui nori apsikabinti, nes myli Jus. Galim matyti jo pastangas ivekiant pykti paciam (o ne isliejant ant mamos), nes, kaip Jus rasot, jis bega i kita kambari, verkia, t. y. nebutinai is karto suduoda Jums. Svarbu jam grieztai ir aiskiai pasakyti, kad negalima mustis, nes kitiem skauda. taip pat galima trumpai paaiskinti, kodel negalima jam imti to daikto, del kurio pyksta. Galima pasiulyti alternatyva, pvz., negalima imti mobilaus telefono, nes jis gali sugesti, bet galima zaisti su zaidimu. Kai vaikas buna supykes, daznai nepriima siulomos alternatyvos, bet gerai yra bent tai, kad jaucia tada Jusu parama, kad Jus neabejinga jo norui, kad siulote kazka, su kuo galima zaisti (o jis gali rinktis priimti jam tai ar ne).
Kai labai pyksta, gali begti i kambari ir ten verkti. Kai nusiramins, ir ateis pas Jus vel, galima apkabinti ir pagirti, kad pats nusiramino.taip padesit jam iveikti pykti savarankiskai.
Kai labai pyksta, gali begti i kambari ir ten verkti. Kai nusiramins, ir ateis pas Jus vel, galima apkabinti ir pagirti, kad pats nusiramino.taip padesit jam iveikti pykti savarankiskai.