Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

QUOTE(Jonuko_mamka @ 2007 09 06, 09:10)
Labutis,

Peskaičiau mamyčių pasisakymus  rolleyes.gif  ir kažkaip lengviau pasidarė, nes jau buvau i paniką puolus  verysad.gif  dėl savo mušeikos doh.gif  doh.gif  doh.gif . Kai supyksta, tai tik laikykis, dažniausiai duoda su ranka per veidą, arba plaukus peša. Jau maniau, kad per televizorių prisižiūrėjo.... g.gif , nes namie ir lauke tokių dalykų nėr matęs, ale žiūriu čia turbūt toks periodas, ka gi, lauksiu, kol praeis... 4u.gif

Tikrai praeis. Geras tas tavo Jonukas 4u.gif
Atsakyti
Na paskaiciau ir kaip man palengvejo smile.gif maniau mano vienos museika, musasi ir znaibosi nuo 9 menesiu, bet net drebedamas puola, dantis sukanda ir puola, siaubas. Pirmas sunus toks is tolo nebuvo, buvo uzeje spjaudytis gal 2-3 metu tai pakisau karta galva po saltu vandeniu ir nustojo, labai nepedagogiska, bet jam padejo labai, o sitas... ir atgal esu znybus ir atskirai nunesus padejus, o siandien keliau is dviracio kedutes tai kaip ziebe atsivedejes, zvaigzdutes akyse. Aisku pas mus namie nenormali reakcija is pradziu buvo, is pradziu visi zvengdavo oj koks stiprus vyras, paskui jau kaip ir kai visi nuo jo gavo, tai juokai baiges, bet dabar kitos bedos, karta nebesusivaldziau ir plekstelejau per uzpakali, tai tetukas atleke gelbeti sunelio, o dieve dieve, tipo mama kokia negera museika, o kad tas monstriukas drasko, musas, znaibos, atseit amzius toks, nu bet kiek galima kenteti, paskaiciau, kad iki 4 metu mazdaug taip, tai jis ka iki 4 metu taip varys? doh.gif as tai netikiu tuo pasakymu, kad amzius toks, isaugs, noretu jie ir i pampersus varyt iki 3 metu, ir papyti zysti iki 4, tai ka? dabar viska ir leisti?
oj dar prisiminiau, musu baba kaimiska metoda taike, kai jis jai trenkia, ji jo ranka "prilipina" atseit prie zando, tai vis kvatojo patenkinta kaip gerai veikia, kol viena diena dantu jis jai vos neisbarskino galva
va ir ka daryt? kaip ji atpratint mustis?
Atsakyti
Maniskis irgi buvo pradejes mustis, kandziotis ir znaibytis. Tai viena syki su dirzu pamokinau nuo to karto manes nebemusa. Bet kai pamatau kad jau atlekia kaip buldogas dantis issiepes tai uztenka pasakyt "tik pabandyk" ir pradeda tada sau i ranka kast kad net dantu zymes lieka. Bet nesenai buvom i ligonine pateke, tai ten su jaunesniu berniuku buvo. Ir ka jus manot, tas mazylis kelis kartus manajam tvojo. O jau kita diena ziuriu kad ir manasis nenusileidzia, atgal tvoja. Pamoka tikrai ten buvo gera, grizus namo mazyli broliuka musa. Ir kalbejausi, ir bariausi, ir i kampa staciau, bet nieko, musa nors tu ka doh.gif Gal vel su dirzu pamokint g.gif
Atsakyti
Maniskis irgi musasi. As kai jis suduoda pradedu verkti, tada jis atsipraso, pglosto duoda buciuka. Bet man baisiausia del kitu vaikuciu. Jis toks neprognozuojamas, uzsimanys kokio zaislo ir prades pestis. Reikia labai saugoti ji. Ir net nezinau kas tai gali isgydyti..
Atsakyti
aš manau,kad kartais gerai,kai mušasi ax.gif maniškis tik nuo kitų gauna blink.gif labai retai kada pats pradeda,nebent apsigina. bet dažniausiai jis būna skriaudžiamas unsure.gif čia manau vaikų toks amžius,ir jie beveik visi mušasi,todėl saviškį irgi pamokinu,kad duotų,ypač darželyje bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
Manoji nemuseika,bet jei reikia atsiginti,duoda ispuolikui per rankas,kad nelystu,o as dar ir pagiriu blush2.gif ,kad nenusileidzia rolleyes.gif .Nes jei vaikas stovetu galva nunarines tai ir stumdytu ji visi ax.gif .O,kad vaikai tokio amziaus beveik visi museikos tai tikrai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Oj mes taip pat dideli museikos.Pirmiausiai as gaunu, o po to seka pagal nuotaika kas po ranka papuola. Kai iseidavome i lauka i smelio deze, atrodo, visi vaikai graziai sau zaidzia, maniskiui reikia butinai pilstyti ant kitu smeli.Jei nueiname isvecius kur taip pat yra panasaus amziaus vaikai-tai atrodo zaidzia sau graziausiai ir tik bumt is kokio nors zaislo draugui per galva.Net as nespeju sureaguoti. Ir net nesuprantu del ko. Ir per rankytes po tokiu nutikimu suduodu ir susaukiu ir paaiskinu , kad negalima.Labiausiai man gaila buna kai as pradedu sakyti, kad nereikia man tokio vaiko museikos,o jis eina prie manes verkdamas ir glaudzia galvyte. Po kiek laiko paimu ant ranku ir dar karta paaiskinu, kad negalime mustis, atrodo suprato, praeina keleta minuciu ziurek jis vel paleidzia kam nors is zaislo.Ir as nebezinau ka daryti, greiciausiai tai isaugama (tikiuosi).
Atsakyti
QUOTE(agniux911 @ 2007 05 23, 08:33)
mano vaikinas jei tik jam kas neįtiko, ne taip kažką padarau, ne taip pasakau, tuoj gaunu, stumia, sako išeik, jei supyko žaisdamas pats, žaislai tampa plaktukais. siūlė eiti pas psichologą, bet jis isteriškai bijo gydymo įstaigų ir nemanau kad su tokiu galima ką nuveikti pas psichologą. o kai būna svetimi, tai kaip ir beveik visi vaikai - angelas biggrin.gif

Kaip jums sekasi, gal pavyko nugalėti muštuką , klausiu, nes žinau dar vieną labai panašų vaikutį, jiems kolkas nesiseka verysad.gif
Atsakyti
sveikutes ir as prie jusu prisijungsiu su savo mustuku 4u.gif mano maziui greit 3 m., musasi ziauriai visur tiek namie tiek darze tiek visur kur tik nusivedu,tai geda jau ir vestis kur nors 4u.gif pvz kai uzsioziuoja tai paimu ant ranku ir bandau raminti,kalbinti,tai patikekit kokia buna aplinkiniu reakcija kai mazius man duoda per veida ar kur tik pataiko doh.gif doh.gif tuomet ir geda ir pikta ir isvis nzn kaip elgtis ir reguoti,norisi i siena imuryti blink.gif nes neber kantrybes,nezinau kaip isaukleti ir atpratinti nuo to musimosi doh.gif ,o dabar dar pradejo kaip zveriukas dantis siepti doh.gif kai ejau i darza uzrasyti tai ir geda baisia apturejau,galvojau net nepriims,nes mano mazius uzsimojo kumsciu direktorei kai si ji pasnekino doh.gif doh.gif doh.gif baisu,nezinau ka daryt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(wetra12 @ 2007 06 22, 21:13)
Mamos,patarkit kaip reikejo pasielgti tokioj situacijoj. Mano dukrytė 1,7 mėn. jau kuris laikas mušasi,ir vaikams,ir man vis nori pliaukšteli su ranka.Kaskart sureaguoju ir visaip bandau išaiškinti, kad negalima šitaip daryti,kad skauda ir t.t.Visaip bandžiau,buvo,kad ir nesusitvardžius atgal pliaukšteldavau,nes prieš kitas mamas labai nepatogu,kai ju vaikus muša unsure.gif . Tai vat, šiandien buvom vieno berniuko gimtadienyje,ten buvo daug vaikučių,ir aišku manoji norėdama atkreipti kieno nors dėmesi prieina ir pliaukšteli jam. Aš tikrai reagavau i kiekvieną mušimą ir vis stebėdavau,kad užbėgčiau už akiu jos poelgiams. Aišku ne visada pavykdavo. Tai viena mano draugė,kai mano dukra uždavė jos vaikui,sudavė per rankas mano mažajai,ir aš tikrai susinervinau ant draugės ir aišku ant savo mažosios,kad ji šitaip mušasi. Na nebučiau nė truputi supykusi jei ji butu paauklėjusi aukštesniu tonu.Na aš jai neparodžiau,kad susinervinau tik išėjau su savo mažąja namo,kad visiems būtu ramu.Na ir norėjau patarimo,kaip jūs reaguotumėte į tokį draugės poelgį ir kaip elgiatės kai šitaip mažieji muša kitus vaikus.Beje mano mažąją anksčiau ir mušdavo vienas draugės berniukas,bet nė karto nekilo mintis jam suduoti,tik sudrausmindavau jį kai jo mama nepamatydavo,kad jos mažasis mušasi. Na ir prirašiau aš  blink.gif ,na tik noriu,kad aiškesnė situacija butu,nes esu pasimetusi ir tiesiog nežinau kaip elgtis su aplinkiniais kai tavo vaikas mušasi.

Man irgi būtų skaudu. Labai užpykčiau ant tos mamkos, kuri mano vaikui suduotų. gun_bandana.gif

Bet žinau kad kartais bobutės taip pataria atpratint vaiką muštis: paprašyk, kad kas svetimas suduotų atgal, kai tavo mažiukas ką nors muša.

Bet čia jau reikia susitarti iš anksto, o šiaip tai gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 06 23, 00:14)
Na ne visada vaikai yra tevu atspindys,kartai ismoksta is kitu vaiku,jei kasdien bendrauja mirksiukas.gif

Sutinku drinks_cheers.gif , maniskis ismoko mustis tik kai darzelyje atsirado viena mustuke verysad.gif iki tol neturejo supratimo kad net pastumti galima.
Atsakyti
QUOTE(wetra12 @ 2007 06 22, 20:13)
Mamos,patarkit kaip reikejo pasielgti tokioj situacijoj. Mano dukrytė 1,7 mėn. jau kuris laikas mušasi,ir vaikams,ir man vis nori pliaukšteli su ranka.Kaskart sureaguoju ir visaip bandau išaiškinti, kad negalima šitaip daryti,kad skauda ir t.t.Visaip bandžiau,buvo,kad ir nesusitvardžius atgal pliaukšteldavau,nes prieš kitas mamas labai nepatogu,kai ju vaikus muša unsure.gif . Tai vat, šiandien buvom vieno berniuko gimtadienyje,ten buvo daug vaikučių,ir aišku manoji norėdama atkreipti kieno nors dėmesi prieina ir pliaukšteli jam. Aš tikrai reagavau i kiekvieną mušimą ir vis stebėdavau,kad užbėgčiau už akiu jos poelgiams. Aišku ne visada pavykdavo. Tai viena mano draugė,kai mano dukra uždavė jos vaikui,sudavė per rankas mano mažajai,ir aš tikrai susinervinau ant draugės ir aišku ant savo mažosios,kad ji šitaip mušasi. Na nebučiau nė truputi supykusi jei ji butu paauklėjusi aukštesniu tonu.Na aš jai neparodžiau,kad susinervinau tik išėjau su savo mažąja namo,kad visiems būtu ramu.Na ir norėjau patarimo,kaip jūs reaguotumėte į tokį draugės poelgį ir kaip elgiatės kai šitaip mažieji muša kitus vaikus.Beje mano mažąją anksčiau ir mušdavo vienas draugės berniukas,bet nė karto nekilo mintis jam suduoti,tik sudrausmindavau jį kai jo mama nepamatydavo,kad jos mažasis mušasi. Na ir prirašiau aš  blink.gif ,na tik noriu,kad aiškesnė situacija butu,nes esu pasimetusi ir tiesiog nežinau kaip elgtis su aplinkiniais kai tavo vaikas mušasi.

Na jeigu jūsų dukrytė pastoviai taip daro ir jokie aiškinimai ir pan. jos neveikia... Tai gal ir gerai, kad šiek tiek gavo atgal... Gal kitaip sureaguos ji, negu į mamos barimus, ir kitą kart nebandys muštis g.gif Juk nemanau, kad stipriai plaukštelėjo jūsų dukrytei ax.gif
O gal ir tą kitą mamą sunervino, kai pastoviai jos vaiką jūsų dukrytė skriaudžia? Ir jeigu jos vaikiukas pats nemoka apsigint dar, tai ir paauklėjo šiek tiek...
Saviškiui niekada neleidžiu pirmam pradėti muštynes, jis to paprastai niekad ir nedaro rolleyes.gif Bet jeigu jį skriaudžia kas, tai mokau, kad duotų atgal dvigubai.. Kad nebeliktų tam muštukui noro kitą kart lįst ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Vasara T @ 2007 09 21, 20:28)
Man irgi būtų skaudu. Labai užpykčiau ant tos mamkos, kuri mano vaikui suduotų.  gun_bandana.gif

Bet žinau kad kartais bobutės taip  pataria atpratint vaiką muštis: paprašyk, kad kas svetimas suduotų atgal, kai tavo mažiukas ką nors muša.

Bet čia jau reikia susitarti iš anksto, o šiaip tai  gun_bandana.gif

Gal kitai mamai irgi skaudu būna, kai vis susitikus ta mergytė muša jos vaikiuką? g.gif
Dažnai parke matydavau tokį vaikiuką, kuris terorizuodavo kitus... Niekad nepraleisdavo progos ką nors pastumt, suduot, atimt žaislą ir t.t. O mama tiesiog pasakydavo, kad Erikuti neišdykauk, neskriausk vaikučių doh.gif Ir kas iš to? Kaip skriaudė jis tuos vaikus, taip ir skriaudžia doh.gif Gal jai irgi atrodo, kad ji savo vaikiuką bara, aiškina, mokina.... Tiesiog pačiai mamai, manau sunku objektyviai įvertint tai...
Iš šono žiūrint atrodė, kad ta mama tikrai nepakankamai griežtai drausmino vaikiuką...
Taip kad.....
Atsakyti