QUOTE(wetra12 @ 2007 06 22, 20:13)
Mamos,patarkit kaip reikejo pasielgti tokioj situacijoj. Mano dukrytė 1,7 mėn. jau kuris laikas mušasi,ir vaikams,ir man vis nori pliaukšteli su ranka.Kaskart sureaguoju ir visaip bandau išaiškinti, kad negalima šitaip daryti,kad skauda ir t.t.Visaip bandžiau,buvo,kad ir nesusitvardžius atgal pliaukšteldavau,nes prieš kitas mamas labai nepatogu,kai ju vaikus muša

. Tai vat, šiandien buvom vieno berniuko gimtadienyje,ten buvo daug vaikučių,ir aišku manoji norėdama atkreipti kieno nors dėmesi prieina ir pliaukšteli jam. Aš tikrai reagavau i kiekvieną mušimą ir vis stebėdavau,kad užbėgčiau už akiu jos poelgiams. Aišku ne visada pavykdavo. Tai viena mano draugė,kai mano dukra uždavė jos vaikui,sudavė per rankas mano mažajai,ir aš tikrai susinervinau ant draugės ir aišku ant savo mažosios,kad ji šitaip mušasi. Na nebučiau nė truputi supykusi jei ji butu paauklėjusi aukštesniu tonu.Na aš jai neparodžiau,kad susinervinau tik išėjau su savo mažąja namo,kad visiems būtu ramu.Na ir norėjau patarimo,kaip jūs reaguotumėte į tokį draugės poelgį ir kaip elgiatės kai šitaip mažieji muša kitus vaikus.Beje mano mažąją anksčiau ir mušdavo vienas draugės berniukas,bet nė karto nekilo mintis jam suduoti,tik sudrausmindavau jį kai jo mama nepamatydavo,kad jos mažasis mušasi. Na ir prirašiau aš

,na tik noriu,kad aiškesnė situacija butu,nes esu pasimetusi ir tiesiog nežinau kaip elgtis su aplinkiniais kai tavo vaikas mušasi.
Na jeigu jūsų dukrytė pastoviai taip daro ir jokie aiškinimai ir pan. jos neveikia... Tai gal ir gerai, kad šiek tiek gavo atgal... Gal kitaip sureaguos ji, negu į mamos barimus, ir kitą kart nebandys muštis

Juk nemanau, kad stipriai plaukštelėjo jūsų dukrytei
O gal ir tą kitą mamą sunervino, kai pastoviai jos vaiką jūsų dukrytė skriaudžia? Ir jeigu jos vaikiukas pats nemoka apsigint dar, tai ir paauklėjo šiek tiek...
Saviškiui niekada neleidžiu pirmam pradėti muštynes, jis to paprastai niekad ir nedaro

Bet jeigu jį skriaudžia kas, tai mokau, kad duotų atgal dvigubai.. Kad nebeliktų tam muštukui noro kitą kart lįst
Papildyta:
QUOTE(Vasara T @ 2007 09 21, 20:28)
Man irgi būtų skaudu. Labai užpykčiau ant tos mamkos, kuri mano vaikui suduotų.
Bet žinau kad kartais bobutės taip pataria atpratint vaiką muštis: paprašyk, kad kas svetimas suduotų atgal, kai tavo mažiukas ką nors muša.
Bet čia jau reikia susitarti iš anksto, o šiaip tai
Gal kitai mamai irgi skaudu būna, kai vis susitikus ta mergytė muša jos vaikiuką?
Dažnai parke matydavau tokį vaikiuką, kuris terorizuodavo kitus... Niekad nepraleisdavo progos ką nors pastumt, suduot, atimt žaislą ir t.t. O mama tiesiog pasakydavo, kad Erikuti neišdykauk, neskriausk vaikučių

Ir kas iš to? Kaip skriaudė jis tuos vaikus, taip ir skriaudžia

Gal jai irgi atrodo, kad ji savo vaikiuką bara, aiškina, mokina.... Tiesiog pačiai mamai, manau sunku objektyviai įvertint tai...
Iš šono žiūrint atrodė, kad ta mama tikrai nepakankamai griežtai drausmino vaikiuką...
Taip kad.....