Įkraunama...
Įkraunama...

KT man geriausia kontarcepcija

As apie metus vartojau "Harmonet" smile.gif Pirma menesi truputuka tempe krutine, pykino, bet po to viskas labai susitvarke ir tiesiog thumbup.gif Na gal libido prislopo biskutuka ax.gif Pries kelis menesius pakeiciau i "Diane 35", tai prie visko ir oda susitvarke tongue.gif

Tik va galvoju, ar nepadariau klaideles, nes keisdama kontraceptikus nekeiciau ju gerimo tvarkos. Paprasciausiai kai buvo laikas pradeti gerti nauja pakuote (po menesiniu) pakeiciau i Diane. g.gif O dabar susergu tik penktos dienos vakare ir sergu vos 2-3 dienas blink.gif O vaikelio tikrai dar neplanuoju.. rolleyes.gif
Atsakyti
o as naudojau Diane apie metus. tai susireguliavo menesines, pagrazejo oda, svorio nepriaugau. pasitkrinau po metu naudojimo ir gydytoja sake viskas thumbup.gif
kai pradejau klausinetis del pasalinio poveikio, kenkimo kepenims ir t.t. man pasiule pradeti naudoti novynette, nes ten atseit mazesnis hormonu kiekis ar tai nera to hormono, kuris kenkia kepenims, zodziu tiksliai nepamenu. tai ir novynette man puikiai tiko. tik kad paskui isvaziavau is lietuvos ir ju negalejau rast tai man rekomendavo gynera (atseit naujausios kartos su labai mazom hormonu dozem). ir velgi viskas puiku. o dabar naudoju gracial (pasikonsultavau, kad cia tos, kuriu sudetis labai artima novynette sudeciai). siaip jokiu pasaliniu poveikiu nejauciu (tfu tfu tfu) ir patinka man kad nebereikia laukti menesiniu ir galvoti ar jos prasides 21 ar 27 ar 35 ciklo diena (anksciau jau nuo 21 dienos turedavau nesiotis paketus su savim, o tai nezinai kada prasides). tik svorio truputi priaugau, bet esu isitikinus, kad cia mano apsileidimas (anksciau sportuodavau. o dabar jau ne, ir dar vakarais prisikertu saldumynu). ir dziaugiuosi turedama puikia oda, nes nuo pat 14 metu ar net anksciau budavau baisiai spuoguota ir jokios priemones nepadejo, o dabar rengiuosi atvirus drabuzius ir didziuojuosi turedama grazia viso kuno oda ax.gif o dar tas zinojimas,kad nereikia jaudintis del netyciuko smile.gif

o siaip mano nuomone, tai bet kuris, net ir silpniausias vaistas turi pasalini poveiki, o juk vartojame....

o jei paziuretumem tai ka valgom ir geriam... juk visi jogurtai, sultys, sausainiai ir net duona turi dazu, aromatiniu medziagu, konservantu ir t.t. Kai kurie is ju yra vezi sukeliantys....o valgom kasdien... manau negalime teigti kad guzeliai vien nuo KT atsiranda
Atsakyti
[quote=fantasia,2005 07 05, 11:09]
o dabar naudoju gracial (pasikonsultavau, kad cia tos, kuriu sudetis labai artima novynette sudeciai). siaip jokiu pasaliniu poveikiu nejauciu (tfu tfu tfu) ir patinka man kad nebereikia laukti menesiniu ir galvoti ar jos prasides 21 ar 27 ar 35 ciklo diena (anksciau jau nuo 21 dienos turedavau nesiotis paketus su savim, o tai nezinai kada prasides). tik svorio truputi priaugau, bet esu isitikinus, kad cia mano apsileidimas (anksciau sportuodavau. o dabar jau ne, ir dar vakarais prisikertu saldumynu). ir dziaugiuosi turedama puikia oda, nes nuo pat 14 metu ar net anksciau budavau baisiai spuoguota ir jokios priemones nepadejo, o dabar rengiuosi atvirus drabuzius ir didziuojuosi turedama grazia viso kuno oda ax.gif o dar tas zinojimas,kad nereikia jaudintis del netyciuko smile.gif

Fantasia kiek laiko tu geri gracial? Aš geriu 5 mėn. Svoris beveik nepakito, bet pradėjo tinti kojos , nerandu priežasčių kodėl taip atsitiko. Gal KT kalti?
Atsakyti
[Fantasia kiek laiko tu geri gracial? Aš geriu 5 mėn. Svoris beveik nepakito, bet pradėjo tinti kojos , nerandu priežasčių kodėl taip atsitiko. Gal KT kalti?
[/quote]

siaip as geriu gracial jau daugiau nei metai. pasaliniu poveikiu lyg ir nepastebejau. bet dabar kai uzklausei del koju tinimo, tai pagalvojau kad pastaruoju metu lyg ir jauciu sunkuma kojose, lyg buciau pavargusi. bet gi dirbu sedima darba, ir aplamai nelieka laiko pajudet, tai gal del to? siaip per tuos metus tikrai nieko nepastebejau, net kojose sunkumo nejausdavau.

Gauda, o tu skaitei informaciniam lapely del koju tinimo? as jau seniai beskaiciau tuos pasalinius poveikius, tai ir neprisimenu....
Atsakyti
[quote=fantasia,2005 07 05, 14:57]
[Fantasia kiek laiko tu geri gracial? Aš geriu 5 mėn. Svoris beveik nepakito, bet pradėjo tinti kojos , nerandu priežasčių kodėl taip atsitiko. Gal KT kalti?
[/quote]
siaip as geriu gracial jau daugiau nei metai. pasaliniu poveikiu lyg ir nepastebejau. bet dabar kai uzklausei del koju tinimo, tai pagalvojau kad pastaruoju metu lyg ir jauciu sunkuma kojose, lyg buciau pavargusi. bet gi dirbu sedima darba, ir aplamai nelieka laiko pajudet, tai gal del to? siaip per tuos metus tikrai nieko nepastebejau, net kojose sunkumo nejausdavau.

Gauda, o tu skaitei informaciniam lapely del koju tinimo? as jau seniai beskaiciau tuos pasalinius poveikius, tai ir neprisimenu....
[/quote]

Tokiu oru kojos tinsta ir sunkios ir be KT. Man karstu oru visada taip.
Atsakyti
vat ir as taip manau, kad negali buti nuo KT. Juk tada kojos tintu nuolat ir nuo KT vartojimo pradzios
Atsakyti
Tam tikri poveikiai vartojant KT pasireiškia būtent po ilgesnio jų vartojimo, minimum po pusės metų... Vieni poveikiai yra tokie, kurie reiškiasi pirmus tris vartojimo mėnesius ir paskui praeina, o kiti - kurie po ilgalaikio vartojimo atsiranda. Vienas iš ilgalaikių poveikių gali būti kojų tinimas.
Atsakyti
Prisidesiu ir as prie diskusijos apie Harmonet. Akivaizdu, jog visos mes skiringos, tad ir hormoniniai kontraceptikai turi buti parinkti individualiai. Harmonet buvo mano pirmieji kontraceptikai, naudojau 3 menesius ir gal buciau ir toliau, bet lankiausi pas ginekologe ir tuo paciu pasiskundziau, kad nuotaikos gal kiek daugiau svyruoja, truputi skysciai kaupiasi...nors skustis per daug tikrai negalejau. Pasiule pabandyt Minesse (net nezinau ar ju LT yra g.gif ), ir jau metai jokiu nusiskundimu, nuo pat pirmo menesio menesines kaip laikrodukas, jokio svorio pokyciu, jokiu pms, jokiu skausmu men. metu thumbup.gif .
Del diskusiju apie vezinius susirgimus, ypac kruties g.gif , mano nuomone, kai jau tai nutinka, reikia kazka apkaltinti, samoningai ar ne, ir kodel gi neapkaltinus KT? Niekas nezino KT poveikio po ilgalaikio vartojimo? - na, kol vaistai pasiekia galutini vartotoja, atliekama daugybe tyrimu - niekas gi cia musu neketina nuodyti...
Atsakyti
Du metus gėriau Cilest, padariau metų pertrauką, dabar 4 m. kaip naudoju. Jokių pašalinių poveikių nejutau. Mėnesinės susireguliavo, tapo normalios, nes anksčiau "plaukdavau". Man Cilest gydytoja paskyrė visų pirma kaip profilaktiką nuo kiaušidės uždegimo (turėjau tą "džiaugsmą" sad.gif ) ir endometriozės, na ir, aišku, kaip apsaugą nuo nėštumo.
Atsakyti
harmonet naudoju jau metus kokius 3 ne maziau. dingo menesiniu skausmai, del kuriu apskritai gyvent nenoredavau ir negaledavau tysodavau namie kaip krokodilas. neber pms astraus , sutrumpejo menesiniu laikas, libido nenukentejo visiskai, nu man tai puikiai jokio pasalinio poveikio.
Atsakyti

[/quote]

Informacinį lapelį ir aš seniai skaičiau. Gydytojai rekomendavus pradėjau vartoti GRACIAL , nes ciklas buvo labai nereguliarus ir dar krūva visokių problemų. Dabar ciklas susitvarkė, ir savijauta gera. Tik aš siaubinga užuomarša biggrin.gif net priminimai telefone nepadeda, todėl dažnai pakuotėje lieka 3-4 tabletės neišgertos.
Atsakyti
QUOTE(inix @ 2005 05 18, 12:58)
o rimtai, gal moterys, kurios pastoja vartodamos KT todėl, kad tabletėse būna per mažai hormonų? Ar aš neteisi?

va va, ir man įdomu ax.gif
Atsakyti