QUOTE(Rimaz @ 2008 05 18, 12:34)
Mano kuklia nuomone, kai kurių parfumisčių "kratinius" drąsiai galima vadinti kolekcijomis (tiek dėl kvepalų kiekio, tiek dėl pačių kvepalų).
Ir nors nepamenu, ar pati rodei čia savo kvepalus, bet drįstu manyti, kad "kratiniu" jų liežuvis neapsiverstų pavadinti
Mano nuomone, kolekcijos požymis - ne kiekis, o idėja. T. y. kvepalai renkami ne naudojimui (bent tai ne svarbiausia priežastis), o su mintim - vieno gamintojo ar parfumerio (ar kelių), kažkokios kvapų grupės ar laikotarpio, ar turintys kažkonį ingredientą, ar kokio nors kiekio (neseniai visos stebėjomės ir grožėjomės
Žvaigždžiukės kolekcija), ar buteliukų - vien geltonų ar vien su drugeliais...

Žodžiu, kažkas, kas juos visus objektyviai jungia į vieną grupę. Net jei toje kolekcijoj tik trys buteliukai (pvz., retų vintažinių kvepalų kolekciją). O daugumos mūsų rinkinius vienija tik tai, kad "man patinka", jie yra naudojami, vieni baigiasi, nusiperkam kitus... Vadinam juos kolekcijom, bet čia jau susitarimo reikalas. Geriausiu atveju toks rinkinys atspindi savo savininkę, jos skonį ir asmenybę, blogiausiu - tėra kratinys... truputį su neigiamu atspalviu. T. y. surinkti be idėjos, patinkantys ir nelabai, nusipirkti po ilgų svarstymų ir spontaniškai, mėgstami ir naudojami tik "kad greičiau baigtųsi"...
Mano atveju - prieš pusantų metų buvau įdėjus savo "kolekciją" iš dviejų buteliukų (ir trečio tuščio, ką tik pasibaigusio - gražaus kažkokio proginio J'Adore), vėliau jau papildytą berods iš aštuonių... Kratiniu vadinčiau tik juokais, nes visi mano kvepalai rinkti priekabiai ir ilgai, visi labai mėgstami ir naudojami. Paskutiniu metu šiek tiek pasipildė (lengvai išleidau lengvai gautus pinigus), kada nors vėl įdėsiu... Bet kiekis, mano įsitikinimu, nesvarbu - kaip gražiai čia yra pasakiusi
Minerva, ne taip seniai ji jautėsi pačia laimingiausia
vieno kvepalų buteliuko savininke