Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai

Turiu,klausimuką,kiek laiko verdate burokėlius.?
Mano pažįstama man pasakojo,kad ji paverda juos15-20min.ir palieka per naktį,pastovėti.
Ir,jie tame skystyje sekančią dieną,būna tinkami naudojimui.
Prašau pasidalinkite,savo patirtimi.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 27, 23:38)
Turiu,klausimuką,kiek laiko verdate burokėlius.?
Mano pažįstama man pasakojo,kad ji paverda juos15-20min.ir palieka per naktį,pastovėti.
Ir,jie tame skystyje sekančią dieną,būna tinkami naudojimui.
Prašau pasidalinkite,savo patirtimi.
4u.gif


Burokėlius aš verdu mikrobangėje: dedu į stiklinį indą, įpilu labai mažai vandens, uždengiu ir jungiu mikrobangę 20-30 min. Iš jų neišbėga sultys. Dar galima kepti orkaitėje, įvyniojus ar pridengus folija.
Atsakyti
Silsta buvo minejus, kad jos mama naudojo raugintus burokelius, gal kas zinot receptuka rauginimo?
Atsakyti
kažkada puseserė vaišino kotletais su burokėlių lapų širdelėmis,labai gerai atsimenu,kad ėjom į daržą,skynėm juos ir darėm kotletus,nu tas skonis essen.gif negaliu pamiršt,bet ir neprisiruošiu nei vieną vasarą pabandyt padaryt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 09 29, 20:55)
Burokėlius aš verdu mikrobangėje: dedu į stiklinį indą, įpilu labai mažai vandens, uždengiu ir jungiu mikrobangę 20-30 min. Iš jų neišbėga sultys. Dar galima kepti orkaitėje, įvyniojus ar pridengus folija.



geras thumbup.gif aciu, niekad nepagalvojau, kad galima orkaiteje. Ryt bandysiu...
Atsakyti
burokelius galeciau valgyti ir valgyti kaip skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lekker Kontje @ 2005 05 17, 20:01)
o gal kuri netychia zino burokeliu pyraga? blush2.gif
atsimenu kazkada valgiau bet nezinau recepto 4u.gif


Burokėlių pyrago receptas pagal Julija Visockaja:
http://www_jovita_lt...-Visockaja.html
Atsakyti
Burokėlių salotos

Jas dariau labai paprastai.

Burkėlius išsiverdu iš anksto
sudedu į stikainį ,užpilu virintu vandeniu{atvėsintu},laikau šaldytuve.

Burokėlius sutarkuoju burokine trintuve,įtarkuoju konservuotą morką,kūbeliais supjaustau raugintą agurką.

Keptuvėje pakepinu smulkintą svogūną įdedu su daržovėmis troškintų voveraičių{atvėsinu],dedu į burokėlius.
Įberiu,kmynų,gliaudytų riešutų,užpilu aliejumi.

Kiekis priklauso kiek asmenų valgo

Jas su aliejumi galima laikyti šaldytuve,pridengus maistine plėvele.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 08 06, 17:23)


Burkėlius  išsiverdu iš anksto
sudedu į stikainį ,užpilu virintu vandeniu{atvėsintu},laikau šaldytuve.





kiek laiko taip issilaiko burokeliai vandenyje saldytuve??? g.gif Pasirode gera mintis ax.gif
Atsakyti
na, o man žiauriai patinka tokia burokėlių mišrainė:

Burokėlių mišrainė su medumi


1.700 g burokėlių,
svogūnas,
po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
šaukštas citrinos sulčių,
žiupsnelis cinamono,
šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
druskos


Burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Ataušiname, nulupame ir supjaustome plonais stulpeliais. Svogūną nulupame, supjaustome ir pakepiname su sviestu. Visus komponentus išmaišome, pakaitiname ir vėl išmaišome.


ją gaminu kokį pusę metų, bet dar niekaip neatsivalgau wub.gif
Atsakyti
Aš kai turiu perdaug burokėlių, juos išverdu nuluptus, pasūdytus, kartais pakeičiu skystį, kartais nea, įdedu juodos duonos ir taip juos rauginu stiklainyje. Kada reikia išsiimu, nuplaunu ir turiu natūraliai raugintų, be acto ir chemijos...
Tai senas mano močiutės receptas...
Atsakyti
gal galima placiau? blush2.gif
Atsakyti