Raudonieji maltinukai
500 g maltos kiaulienos, 250 g maltos jautienos, 250 g marinuotų burokėlių, 1 svogūnas, 1 kiaušinis, truputis druskos, pipirų, 2 šaukštai krakmolo, truputis aliejaus, džiūvėsėlių.
Svogūną susmulkinti ir pakepti aliejuje.
Burokėlius sumaišyti su mėsa, sudėti svogūną, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, krakmolo. Gerai išmaisyti ir suformuoti apvalius maltinukus. Juos apvolioti džiūvėsėliuose, dėti į aliejumi pateptą skardą ir kepti orkaitėje.
Patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.
Skanaus
QUOTE(jurguliukas @ 2006 04 04, 22:40)
Kažkada per kulinarines keliones pasakojo kaip kepti žalius burokus orkaitėje. Gal kuri matė ir prisimena? Ten reikia nuluptus ir nuplautus burokus suvinioti į foliją (kiekvieną atskirai). Privalumai: nereikia vandens, neapsitaško viryklė, gaunasi labai skanūs. Vitaminai neprasiskiedžia vandenyje, lieka ryški spalva ir skonis. Tik neatsimenu kiek laiko reikia kepti ir kokioja temperatūroja . Gal kuri žinot?
Va va...ir aš norėčiau sužinot daugiau.....kas, kaip, kiek....
o aš visuomet burokėlius verdu, kepti man kažkaip ilgai buvo. Verdu be acto, tik nuplautus ir būtinai su trupučiu kotų, nes kitaip labai spalvą burokėliai praranda.
Štai tokie mano burokėliai
Burokėlių salotos su kmynais
Virti burokėliai
Smulkintos petražolės
Užpilui
trinti kmynai
citrinos sultys
druska
medus
aliejus
burokėlius supjaustyti, užpilti užpilu ir truputį palaikyti. Užpilui visus ingredientus sumaišyti
Štai tokie mano burokėliai
Burokėlių salotos su kmynais
Virti burokėliai
Smulkintos petražolės
Užpilui
trinti kmynai
citrinos sultys
druska
medus
aliejus
burokėlius supjaustyti, užpilti užpilu ir truputį palaikyti. Užpilui visus ingredientus sumaišyti
Jurguliukas, labai tiksliai ir nusakė, kaip reik dayt.
Aš mišrainei visas daržoves kepu orkaitėje . Nuplaunu, suvynioju ir kepu . 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Kiek laiko ? Gal kokią valandą. Priklausomai nuo daržovių dydžio .
Kai daržovių reikia daug, tai sudedu į skardą ir uždengiu folija, nes tingiu kiekvieną vyniot. Tikrinu smailiu pagaliuku, ar gatava.
Aš mišrainei visas daržoves kepu orkaitėje . Nuplaunu, suvynioju ir kepu . 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Kiek laiko ? Gal kokią valandą. Priklausomai nuo daržovių dydžio .
Kai daržovių reikia daug, tai sudedu į skardą ir uždengiu folija, nes tingiu kiekvieną vyniot. Tikrinu smailiu pagaliuku, ar gatava.
QUOTE(Aurute @ 2006 10 22, 15:43)
Jurguliukas, labai tiksliai ir nusakė, kaip reik dayt.
Aš mišrainei visas daržoves kepu orkaitėje . Nuplaunu, suvynioju ir kepu . 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Kiek laiko ? Gal kokią valandą. Priklausomai nuo daržovių dydžio .
Kai daržovių reikia daug, tai sudedu į skardą ir uždengiu folija, nes tingiu kiekvieną vyniot. Tikrinu smailiu pagaliuku, ar gatava.
Aš mišrainei visas daržoves kepu orkaitėje . Nuplaunu, suvynioju ir kepu . 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Kiek laiko ? Gal kokią valandą. Priklausomai nuo daržovių dydžio .
Kai daržovių reikia daug, tai sudedu į skardą ir uždengiu folija, nes tingiu kiekvieną vyniot. Tikrinu smailiu pagaliuku, ar gatava.
Tik dabar pamačiau atsakymą Labai ačiū, kad patarėt.
QUOTE(Gyvenimas yra gražus @ 2006 03 03, 00:43)
Mišrainė: nusiperku kubeliais pjaustytų virtų burokėlių(bet čia ir pačios galit susitvarkyt ), kubeliais pajustystos virtos bulvės ir morkytės, konservuoti žirneliai, smulkiai pjaustyto svogūno( užtenka puses mažyčio) ir konservuoti agurkėliai(nepagailėkit). Kai kurios dar deda pupelių, bet aš nemoku jų paruošt, bo to organizmo reakcija nekokia dėl jų būna puikiausiai apsieinu be ju
Mano vaikas apskritai mėgsta viską kas su burokėliais- šaltibarščiai, burokėlių sriuba, šita mišrainytė. Skanaus
Mano vaikas apskritai mėgsta viską kas su burokėliais- šaltibarščiai, burokėlių sriuba, šita mišrainytė. Skanaus
Apsivalgymas O Jūs kuo pagardinate,aliejumi,ar majonezu?
Mes tai labai mėsgstam šiltus burokėlius - virtus stambiai sutarkuoju, į keptuvę, druskytės prieskoniukų, prieš baigiant kepti grietinės ir niam niam Labai tinka prie kokių karštų mėsos patiekalų
Virtus burokėlius sutarkuoti stambiai, įdėti raugintų kopūstų ir viską sumaišyti su aliejumi
Galima virtus burokėlius maišyti su ir su raugintais agurkais, bet tada viską pjaustau kubeliais. O maišyt galima ir su aliejumi ar su majonezu
Galima virtus burokėlius maišyti su ir su raugintais agurkais, bet tada viską pjaustau kubeliais. O maišyt galima ir su aliejumi ar su majonezu
Oj skaniai Jūsn čia papasakojot
Sveikos, pasiūlysiu ir aš savo burokėlių sriubos variantą. Kol verda kokia nors mėsytė, burokelius (žalius) supjaustau juostelėmis ir keptuvėje troškinu, pabaigoje įspaudžiu skiltelę česnako. Po to pakepinu truputį rūkytos šoninės, morkytę ir svoguniuką.Tuo tarpu mėsytė išverda, taip pat kopūstas ir bulvės. O jei turiu ir grybą džiovintą įmetu.Tada jau eina mėgstami prieskoniai ir skanaus
QUOTE(katulė fainulė @ 2008 09 26, 12:52)
Mes tai labai mėsgstam šiltus burokėlius - virtus stambiai sutarkuoju, į keptuvę, druskytės prieskoniukų, prieš baigiant kepti grietinės ir niam niam Labai tinka prie kokių karštų mėsos patiekalų
Pasiskaičiau apie tavo šiltus burokėlius, prisiminiau kaip dar pas tėvus gyvenant, mama gamindavo. Labai jau užsimaniau aš jų....
Išverda burokėlius, sutarkuoja per burokinę tarką. Tada į keptuvę deda smulkiai pripjaustytų lašinukų arba šoninės (būtinai rūkytų, skaniau) spirgučiais (daug), juos pakepina, tada smulkiai pjaustyto svogūniuko, vėl pakepina, tada sutarkuotus burokėlius sudeda, sukepina viską, pipiriukų, druskos jei reikia, dar petražolių, krapų smulkintu. Kad rūgštelė jaustusi, dėdavo citrinos rūgštelės arba darydavo iš raugintų burokėlių.
Dėl tirštumo būtinai dėdavo miltų. Miltų gerą šaukštą deda į puodelį, užpila mažu kiekiu šalto virinto vandens, gerai išmaišo ir supila ant burokėlių. Dar kiek pakepina, kad miltai susitroškintų.
Taip paruoštus valgydavom su karštomis bulvėmis
QUOTE(silsta @ 2008 10 06, 12:55)
Pasiskaičiau apie tavo šiltus burokėlius, prisiminiau kaip dar pas tėvus gyvenant, mama gamindavo. Labai jau užsimaniau aš jų....
Išverda burokėlius, sutarkuoja per burokinę tarką. Tada į keptuvę deda smulkiai pripjaustytų lašinukų arba šoninės (būtinai rūkytų, skaniau) spirgučiais (daug), juos pakepina, tada smulkiai pjaustyto svogūniuko, vėl pakepina, tada sutarkuotus burokėlius sudeda, sukepina viską, pipiriukų, druskos jei reikia, dar petražolių, krapų smulkintu. Kad rūgštelė jaustusi, dėdavo citrinos rūgštelės arba darydavo iš raugintų burokėlių.
Dėl tirštumo būtinai dėdavo miltų. Miltų gerą šaukštą deda į puodelį, užpila mažu kiekiu šalto virinto vandens, gerai išmaišo ir supila ant burokėlių. Dar kiek pakepina, kad miltai susitroškintų.
Taip paruoštus valgydavom su karštomis bulvėmis
Išverda burokėlius, sutarkuoja per burokinę tarką. Tada į keptuvę deda smulkiai pripjaustytų lašinukų arba šoninės (būtinai rūkytų, skaniau) spirgučiais (daug), juos pakepina, tada smulkiai pjaustyto svogūniuko, vėl pakepina, tada sutarkuotus burokėlius sudeda, sukepina viską, pipiriukų, druskos jei reikia, dar petražolių, krapų smulkintu. Kad rūgštelė jaustusi, dėdavo citrinos rūgštelės arba darydavo iš raugintų burokėlių.
Dėl tirštumo būtinai dėdavo miltų. Miltų gerą šaukštą deda į puodelį, užpila mažu kiekiu šalto virinto vandens, gerai išmaišo ir supila ant burokėlių. Dar kiek pakepina, kad miltai susitroškintų.
Taip paruoštus valgydavom su karštomis bulvėmis
Mmm kaip čia skanu,net seilės pradėjo kauptis