Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 15, 04:48)
ODE, tuos vaiku receptukus kur buvai idejus Mamaitienei, gal turi nuotrauku?

Turiu skanuota knyga "First Meals" wink.gif
Ish ten tie laiveliai. Ten apskritai nuo pirmu 'koshiu' iki visokiu tortu dekoravimo vaikams.
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2005 10 14, 08:07)
Vakar kepiau kiaulės petį pirmą kartą. Didelis gabalas buvo, kepė 4.5 h bet nerealiai skaniai gavosi. Marinavau per naktį  4u.gif

Kaip kiaules petys vadinasi anglishkai? ir kaip marinavai? su ta skura ar be jos? ir kaip kepei su maiseliu ar be... turbut be g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

kazkada maciau kavinukeje kalbejot apie torta Seklytele/Napoleona.
Gal galetumet parasyti recepta, kaip jis daromas? Labiausiai domina pertepimas, nes tu lakstu maciau parduotuveje.
Aciu
Atsakyti
O as noreciau paklausti jogurtinio torto receptuko cry.gif Raseliote minejo idejusi i viena maisto temeliu, bet rask tu dabar doh.gif

MAMAITIENE, please idek nuotraukyciu, as be ju neturiu fantazijos gaminti.
Atsakyti
QUOTE(Dzineru @ 2005 10 16, 16:04)
Sveikutes 4u.gif

kazkada maciau kavinukeje kalbejot apie torta Seklytele/Napoleona.
Gal galetumet parasyti recepta, kaip jis daromas? Labiausiai domina pertepimas, nes tu lakstu maciau parduotuveje.
Aciu



Cia mano ishbandyti (tik ganetinai riebus...kaip ir turi buti ax.gif ) lietuvishki tradincinai tortai: Napoleonas ir Pensininkas... Kepdavau visiems tevu ir bobuciu baliams megalol.gif

napoleonas


Miltu - 5 stiklines
Margarino 400g
Pieno - 1 stikline
Sodos - 0,5 arbatinio shaukshtelio, nugesinto actu
Mieliu - 20g
Miltus ir margarina sukapoti ant lentos, kol gausis mase, panashi i
stambiai maltus miltus. I ta
mase ipilti 1 stikline pieno, ideti nugesinta soda, truputi druskos ir
mieliu. Suminkyt teshla, plonai
ishkochioti 8-10 blynu ir kepti.
Kremas:
Sviesto - 400g ir dezute kondencuoto pieno ir sukti, kol gausis
kremas.Pertepti blynus. Butu gerai
pasluoksniuoti kokio rugshtesnio dzemo, kad butu rugshtesnis. Virshu
apibarstyti trupiniais.


Pensininkas

200g-sviesto, 3 kiaushiniai, 1 trynys, 1 stikline cukraus, 4
shaukshtai dirbtinio medaus
arba naturalaus 3,5 shaukshto, citrinos zieveles arba sulciu, 1
shaukshtelis sodos su actu, 3
stiklines miltu
Kremas: 1l grietines, 1 stikline cukraus, pakelis vanilino, citrinos
sulciu.
Sviesta ishtirpinti, sudeti cukru, medu ir kiaushinius, ishmaishyti, po
to deti soda ir miltus ir kepti.
Sutepti su kremu.

Ode
, kaip pavydziu tokio vyro-kulinaro... 4u.gif Manishkis kad bent bulves skusti moketu doh.gif doh.gif doh.gif
Na, bet kitu pliusi turi blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Baltic girl, pazadu, idesu, siandie atsigaivinejam po vakarykscio baliaus,viskas isejo super, ti ryskiai perdaug..Labai greit suejo ir pagyru susilauke Odes zele laiveliai, tik vietoj buriu papuosimui dejau basil lapus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaitiene: 17 spalio 2005 - 00:17
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 16, 17:11)
O as noreciau paklausti jogurtinio torto receptuko cry.gif Raseliote minejo idejusi i viena maisto temeliu, bet rask tu dabar doh.gif

Buvau labai seniai įdėjusi ,berods pirmoje maisto tėmelėje g.gif Bet galiu ir pakartoti mirksiukas.gif
Jogurtiniam želės ir sausainių tortui reikia šių produktų:
1. 200 g sausainių (aš dažniausiai naudoju pusę pakelio"Grahams")
2.dviejų spalvų želės (gražių spalvų)
3.Litras jogurto (Danon)
4.Braškių,bananų ar obuolių bei riešutų (tik ne kivi ir ne ananasų,nes jie trugdo stingti želatinui)
5.Spec.želatino (skirto pienui)aš perku"CONGELLI" jų yra įvairių skonių(citrininių,apelsininių,bananinių)ant pakelio rašo-artificial flavor to prepare with milk...(tinka ir želatinas skirtas šaltienai ax.gif )
6.stiklinė cukraus
7.citrinos sulčių arbatinis šaukštelis(arba išspausti pusę citrinos)

Gaminimas:
Pirmiausiai reikia pasitaisyti porą indelių skirtingos spalvos želė(ten pataria gaminti su puodeliu karšto vandens ir puodeliu šalto vandens,bet aš darau su maždaug pusė puodelio- ant pusė,kad želė būtų kietesnė).Želė sustingsta šaldytuve po 3 valandų.
Tada į didelį indą pritrupinti sausainių gabaliukų(nepersmulkiai),į tą patį indą supilti litrą jogurto, stiklinę cukraus, citrinos sultis,supjaustytas braškes (ketvirčiais) ir bananą (supjaustytą griežinėliais)...viską sumaišyti...užvirinti nedidelį indelį pieno ir ištirpinti pieninį želatiną,ataušinus supilti į didelį indą kur jau viskas išmaišyta,taigi dar kartelį pamaišyti.Prieš tai paruoštą kelių spalvų želė supjaustyti (jei išeina kubeliais) ir viską suberti į bendrą indą ir tik šiek tiek lengvai paskutinį kartą,išmaišyti biggrin.gif
Na tada jau drąsiai pilame bendrą masę į formą(aš tą formą išpurškiu aliejumi),tortą galime papuošti vaisiais ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą (aš dažniausiai pagaminu iš vakaro,o ryte jau skanauju su kavute mirksiukas.gif ) Jei formoje dar yra vietos ant vaisių papuošimo užpilti spalvotos želė(tą želę aš taip pat skiedžiu su nedideliu kiekiu vandens,kad būtų kuo kietesnė).Želė neleidžia vaisiams apdžiūti per naktį . Jei norite patiekti tortuką ant stalo,tai ištraukti iš šaldytuvo ir supjaystyti prieš pat patiekiant kavą (nepalikti jo ant stalo ilgiau nei valandai) rolleyes.gif TAIGI SKANAUS 4u.gif
Parašiau labai ūkiškai blush2.gif Labai lengva pagaminti ,pabandykite mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi Raseliote kaip skaniai skamba. Butinai pabandysiu.
Atsakyti
As irgi butinai pabandysiu. RASELIOTE, bet baliukui jo nerekomenduotum? As galvojau padaryti per vaiku baliu, bet vyks tikrai ilgiau nei valanda ir ne namie.

RUTTI, parasyk kaip cream puffs gamini.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 17, 15:19)
As irgi butinai pabandysiu. RASELIOTE, bet baliukui jo nerekomenduotum? As galvojau padaryti per vaiku baliu, bet vyks tikrai ilgiau nei valanda ir ne namie.

RUTTI, parasyk kaip cream puffs gamini.

Manęs kartą draugai paprašė pataisyti ir atsivežti į balių blush2.gif tai 45 min kelionėje tortas atlaikė,bet išėmus iš formos suplyšinėjo doh.gif Tai šaukštais tortą kabinome virtuvęje pasislėpę biggrin.gif
Atsakyti
[RUTTI, parasyk kaip cream puffs gamini.
[/quote]


Cream puffs

Ingredients

1/2 cup of water
4 tablespoons butter or margarine
1/2 cup all-purpose flour
1/4 teaspoon salt
2 large eggs, at room temperature
1 large package vanilla instant pudding mix
1 cup milk
1/3 cup whipping cream, whipped
2 tablespoons confectioner's sugar
1 (16 oz) can chocolate frosting

Makes 12 puffs


1. Bring water to a boil in a saucepan over medium-high heat. Add butter; stir until melted. Add flour and salt all at once; stir until mixture forms a ball. Remove from heat. Cool slightly. Beat in eggs, one at a time.

2. Preheat oven to 400 degrees. Drop by level tablespoonfulls onto a greased pan. Bake for 10 min. Reduce heat to 350 degrees. Bake until golden and puffy; about 15 min. longer.

3. Cut puffs into halves horizontally. Let cool for 10 min. Prepare pudding mix with milk in a medium bowl according to package directions. Stir in whipped cream and cofectioner's sugar.

4. Spoon pudding mixture into bottom half of cream puffs. Microvave frosting on high for 30 sec. Stir frosting to thin it. Drizzle over tops of cream puffs. Place over pudding mixture.

Labai greitai ir lengvai pasidaro. Nera labai saldus, bet visada labai graziai atrodo. Jei kas neaisku klausk. As paskutiniam step uzdedu virsuneles ant kremo ir tada uzvarvinu bangelem sokolado. Tiesa visos frosting canutes neisnaudosi, todel mano manymu galima tik patirpinti sokolado gabaliuku. Taip pat galima vietoj keptu puffs, nusipirkti mazu cream puff shells parduotuvej. Bet man patinka kepti. Parasyk kaip seksis.

Prep. time 30 min.
Cooking time 25 min.

Skanaus.
Atsakyti
Rutti, o tai tu juos su shaukshtu formuoji, ne su konditeriniu shvirkshtu?

Jei jau apie shvirkshtus... Nenoriu pirkti to konditerinio maisho - nemanau, kad verta. Norechiau tiesiog nusipirkti antgalius ir naudoti juos ant paprasto ziplock maishelio. Bet niekaip nerandu tokiu, kad jei kazhkokiu budu prisitvirtintu... Arba ash kazhko nesuprantu. Gal kas taip darot? Papasakokit, kaip! 4u.gif
Atsakyti