QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 16, 17:11)
O as noreciau paklausti jogurtinio torto receptuko

Raseliote minejo idejusi i viena maisto temeliu, bet rask tu dabar
Buvau labai seniai įdėjusi ,berods pirmoje maisto tėmelėje

Bet galiu ir pakartoti
Jogurtiniam želės ir sausainių tortui reikia šių produktų:
1. 200 g sausainių (aš dažniausiai naudoju pusę pakelio"Grahams")
2.dviejų spalvų želės (gražių spalvų)
3.Litras jogurto (Danon)
4.Braškių,bananų ar obuolių bei riešutų (tik ne kivi ir ne ananasų,nes jie trugdo stingti želatinui)
5.Spec.želatino (skirto pienui)aš perku"CONGELLI" jų yra įvairių skonių(citrininių,apelsininių,bananinių)ant pakelio rašo-artificial flavor to prepare with milk...(tinka ir želatinas skirtas šaltienai

)
6.stiklinė cukraus
7.citrinos sulčių arbatinis šaukštelis(arba išspausti pusę citrinos)
Gaminimas:
Pirmiausiai reikia pasitaisyti porą indelių skirtingos spalvos želė(ten pataria gaminti su puodeliu karšto vandens ir puodeliu šalto vandens,bet aš darau su maždaug pusė puodelio- ant pusė,kad želė būtų kietesnė).Želė sustingsta šaldytuve po 3 valandų.
Tada į didelį indą pritrupinti sausainių gabaliukų(nepersmulkiai),į tą patį indą supilti litrą jogurto, stiklinę cukraus, citrinos sultis,supjaustytas braškes (ketvirčiais) ir bananą (supjaustytą griežinėliais)...viską sumaišyti...užvirinti nedidelį indelį pieno ir ištirpinti pieninį želatiną,ataušinus supilti į didelį indą kur jau viskas išmaišyta,taigi dar kartelį pamaišyti.Prieš tai paruoštą kelių spalvų želė supjaustyti (jei išeina kubeliais) ir viską suberti į bendrą indą ir tik šiek tiek lengvai paskutinį kartą,išmaišyti
Na tada jau drąsiai pilame bendrą masę į formą(aš tą formą išpurškiu aliejumi),tortą galime papuošti vaisiais ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą (aš dažniausiai pagaminu iš vakaro,o ryte jau skanauju su kavute

) Jei formoje dar yra vietos ant vaisių papuošimo užpilti spalvotos želė(tą želę aš taip pat skiedžiu su nedideliu kiekiu vandens,kad būtų kuo kietesnė).Želė neleidžia vaisiams apdžiūti per naktį . Jei norite patiekti tortuką ant stalo,tai ištraukti iš šaldytuvo ir supjaystyti prieš pat patiekiant kavą (nepalikti jo ant stalo ilgiau nei valandai)

TAIGI SKANAUS
Parašiau labai ūkiškai

Labai lengva pagaminti ,pabandykite