As sita daznai kepu

.
VARŠKĖS APKEPAS
0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos, daug razinu
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
Paskutiniu laiku kazko obuoliu pyragai pradejo patikti. Gal kas zinote gera ir nesudetinga recepta? Bandziau kepti tuos kur kulinarijos skyrelyje, bet kazko man dar ten truksta. O gal nesigauna

Kazkada viena pazystama Lietuvoje kepdavo toki skanu

, bet rysiai su ja jau seniai nutruke, o recepto neturiu.