Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Rutti @ 2005 10 18, 17:39)
Gera ideja omletas su spinatais, nes taip jis juos nelabai valgo ( turiu omenyje salotose).

Faina, kad kazkam ir mano ideja patiko mirksiukas.gif
Skanaus essen.gif
Atsakyti
Man patinka omletas su zirneliais, pomidorais ir suriu. Bet jei orkaitej kepti - uztrunka pusvalandi, o mano mergaite nori valgyti ISKART. Ir nera kiausiniu megeja kaip kad jusu vaikuciai. Pas mus dazniausiai koses dominuoja, jai labai patinka. As perku "nelabai sveika" outmeal, kur buna ideta vaisiu ir cukraus, paivairinimui. O riesutu sviesto dar neduodu.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 18, 21:05)
Man patinka omletas su zirneliais, pomidorais ir suriu. Bet jei orkaitej kepti - uztrunka pusvalandi, o mano mergaite nori valgyti ISKART. Ir nera kiausiniu megeja kaip kad jusu vaikuciai. Pas mus dazniausiai koses dominuoja, jai labai patinka. As perku "nelabai sveika" outmeal, kur buna ideta vaisiu ir cukraus, paivairinimui. O riesutu sviesto dar neduodu.

Gali ankschiau atsikelti ir uzhstatyti kepti. Arba kepti ta omleta lunch'ui. O shiaip jei kotletukus valgo, taigi kiaushinio i farsha dedi. Nepaisyk!
Uzhtat mano Vaiva koshiu nevalgo, kaip tavishke, o mano nuomone, koshe yra labai geras maistas: shiltas, maistingas, geras virshkinimui.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2005 10 18, 21:26)
Gali ankschiau atsikelti ir uzhstatyti kepti.

Taip ir darydavau kuri laika. Paskutiniu metu ji mane kelia blush2.gif Tarp 7 ir 8 pakelia.

O mesos pusryciams as pati niekada nevalgiau, tai ir vaikui nesiulau. Va priespieciams mirksiukas.gif Siaip tikrai gerai, kad tas koses valgo, nes be ju butu sunku kazka sugalvoti silto ir greito g.gif

O kaip jusu vaikai, ar geria arbatas? Mano schmoll.gif O butu gerai, jei gertu vietoj jos CIUCIU (sulciu) vakarais.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 18, 21:31)
O kaip jusu vaikai, ar geria arbatas? Mano schmoll.gif O butu gerai, jei gertu vietoj jos CIUCIU (sulciu) vakarais.

Vaiva geria. O jei serga, tai pati reikalauja vel ir vel...
O ji gertu pashildytas sultis? O jei padarytum arbata su medum ir citrina?
Atsakyti
Sakote, kad jus neisradingi, tai ka jau mums ir bekalbet doh.gif PAs mus paskutinius 2 menesius pusryciams beveik beisimties: vafliai (saldyti is pakelio) blink.gif Nes nieko kito nenori. Kartais dar uzeina noras valgyti jogurta sumaisyta su cherios; sasiska arba uzpilama avizine kose (bet tik vien jos rusi pripazysta) ir viskas.
Atsakyti
Reiks pabandyt su medum g.gif Ji kai ismoko pasakyt SULCIU, tai dabar bet jo nebeiduosi, pamato kita spalva ir praso sulciu. Noretusi pakeist kazkuo mirksiukas.gif Dabar kai atveso pasildau ir sultis, bet zinai, kai pati uzaugus Lietuvoj gerdama arbatas, norisi ir vaika girdyti laugh.gif

Tiesa, gal kas galit parasyt, kaip kepti varskes apkepa? Nes as niekada nebandzius blush2.gif
Atsakyti
Labai gera recepta radau kulinariniame skyrelyje. Jei nerasi vakare gryzus namo galesiu parasyti smile.gif
Atsakyti
Varškės apkepas

500 g varškės
2 šaukštai sviesto
4 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai manų kruopų
razinų
vanilinio cukraus

Sviestą ištirpinti, trynius ištrinti su cukrumi.
Sudėti varškę, manų kruopas, nuplautas ir nusausintas razinas, vanilinį cukrų.
Viską išsukti į vientisą masę.
Išplakti baltymus ir atsargiai išmaišyti su varškės mase.
Negilią kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais ir sukrėsti varškės masę.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30-40 min.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 18, 21:39)
Reiks pabandyt su medum g.gif Ji kai ismoko pasakyt SULCIU, tai dabar bet jo nebeiduosi, pamato kita spalva ir praso sulciu. Noretusi pakeist kazkuo mirksiukas.gif Dabar kai atveso pasildau ir sultis, bet zinai, kai pati uzaugus Lietuvoj gerdama arbatas, norisi ir vaika girdyti laugh.gif

Vaiva tik obuoliu sulchiu nori. Kai nuvazhiavom i Lietuva, mano tevai pasibaisejo: nu chia dabar kas per ishrankumas?! Ir ishmoke gerti ja visokias sultis biggrin.gif Grizhus lyg ir vel linksta prie obuoliu, bet geria ir kitokias, per daug nesispardydama.
Atsakyti
Aciu uz recepta thumbup.gif TITIA, aciu ir tau uz pasufleravima, paieskosiu ir ten. Rytoj uzsipirksiu varskes ir kepsiu.

Maniske megsta visokias sultis, bet del apelsinu tai net dreba. O as jai gan velai jas "pristaciau", kad nealergizuotu per daug.
Atsakyti
As sita daznai kepu thumbup.gif .
VARŠKĖS APKEPAS
0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos, daug razinu
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.

Paskutiniu laiku kazko obuoliu pyragai pradejo patikti. Gal kas zinote gera ir nesudetinga recepta? Bandziau kepti tuos kur kulinarijos skyrelyje, bet kazko man dar ten truksta. O gal nesigauna smile.gif Kazkada viena pazystama Lietuvoje kepdavo toki skanu essen.gif essen.gif , bet rysiai su ja jau seniai nutruke, o recepto neturiu.
Atsakyti