toks ten ir receptas
mazdaug 400-500 g susimaisau su pora saukstu kakavos. As maisau sausai, tai tirpstant ji nesusoka guzais, nes as dedu ta kakava, kaip panasi tarybiniais laikais buvo Sidabrine etikete
tada suverciu indeli kondensuoto pieno ir mazdaug apmaisau, tada matau kiek man reiks sviesto. Tirpinu sviesta, kartais idedu koki sauksta cukraus, o kartais visai nededu. Suverciu i sausainius, permaisau, bet jau mediniu saukstu, nes tie paprasti tai man linksta
ir i maiseli ir i saldytuva nakciai. Kartais, valandai
priklauso nuo to kaip norim
Malonu, jei padejau
Skanaus






Sirduze, nemanau, kad yra didelis skirtumas tarp šviežios ir šaldytos-atšildytos file. Galų gale, net ir parduotuvėse parduodama neretai jau buna atšildyta.
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 24, 15:37)
Mergaites is JAV, o pas jus rusiska duona kur buna pagaminta? As visad maniau, kad ja veza, bet pas mus parduotuvej viskas "made in new york"

Del sviestuko tai kazkaip sudetingai jus


Zinok rusiska duona tai kepa pas mus Brooklyne, netgi Lithuanian bread iskepta irgi brooklyne, maniau kad ja veza, bet paziurejau kur pagaminta sako Brooklyn


QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 24, 17:47)
TITIA, nusipirkau zurnala ir radau receptuka is moliugu, ten tokie kaip burbuliukai kepti aliejuje. Is pradziu kepi orkaitej, tada mali su priedais, laikai saldytuve ir galiausiai kepi. Parasyk ar ne per daug darbo - nurasyciau kai vaikas uzmigs.
Aciu, bet manau, kad tokiai tinginei, kaip as tai per daug sudetinga

O ir vireja is manes tokia, kad


QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 10 25, 00:40)
Zinok rusiska duona tai kepa pas mus Brooklyne, netgi Lithuanian bread iskepta irgi brooklyne, maniau kad ja veza, bet paziurejau kur pagaminta sako Brooklyn
Aisku ir ne tokia skani , bet kaip pasirinkimo nera tenka pirkti ir tokia 


As ir ta pastebejau, todel ir paklausiau

Baltic*girl as labai noreciau moliugu receptuko,reiktu padaryt ka nors su jais kol voveres galutinai nesuede.
LASISOS pageidavimu, nurasau moliugu receptuka. Porcijos 4 zmonems
Produktai:
* 1 vid.didumo moliugas, perpjautas per puse, su isimtom seklom.
* 1 cinamono lazdele, sulauzyta i didelius gabalus.
* 1/4 svaro sviesto (svarai JAV, ne anglu - kas gamins Europoj
)
* 1/4 puodelis tamsaus rudo cukraus.
* druskos pagal skoni.
* 1.5 puodelio "half and half" (prie grietineliu buna pirkti su tokiu pav., pieno ir grietineles kombinacija)
* 1.5 pakelio beskonio zelatino.
* 2 puodeliai miltu.
* 5 kiausiniai (pilni), plius 5 tryniai, suplakti.
* 4 puodeliai duonos dziuveseliu trupiniu, be prieskoniu.
* 2 puodeliai augalinio aliejaus.
Darbo eiga:
1. Ikaitinti orkaite iki 350F. Ideti moliuga and kepimo skardos. I vidu padalinus sudeti cinamono lazdeles gabaliuku, sviesto bei cukraus misini. Padruskinti ir kepti apie 30-40 minuciu, arba kol suminkstes. Isimti is orkaites ir atausinti.
2. Isimti cinamono lazdele (visam), isskuobti moliugo "mesa" ir patalpinti i i dideli puoda. Supilti "half-and-half" ir viska uzvirinti. Atausinti, tada suplakti su blenderiu pakol konsistencija pasidarys tolygi.
3. Ideti zelatina, vel paplakti. Viska perkosti per smulku kostuva i 8*8 coliu dydzio kepimo skarda, i kuria pries tai patiesti sviestinio popieriaus. Pilti pakol supiltos mases storis bus apie 1 coli. (Likuti galima suvalgyti kaip sriuba.) Ideti i saldytuva ir laikyti apie dvi valandas.
4. Kai mase sutvirtes, isimti is saldytuvo ir supjaustyti i 1 colio storio kvadratukus (aukstis jau bus tokio storio). Kiekviena kvadratuka pavolioti miltuose - kiausinyje - dziuveseliuose (viska atlikti greitai). Apvoliotus palaikyti saldytuve puse valandos.
5. Uzkaitinti alieju and aukstos, 400F, ugnies. Kvadratukus isimti is saldytuvo, dar karta kiekviena pavolioti kiausinyje bei dziuveseliuose, tada kepti aliejuje pakol paruduos aukso spalva. Isemus palaikyti apie tris minutes ir valgyti
LASISA, atrodo sudetinga, bet kol rasiau supratau, kad daugiau laukimo nei darbo
Parasyk jei gaminsi ar skanu.

Produktai:
* 1 vid.didumo moliugas, perpjautas per puse, su isimtom seklom.
* 1 cinamono lazdele, sulauzyta i didelius gabalus.
* 1/4 svaro sviesto (svarai JAV, ne anglu - kas gamins Europoj

* 1/4 puodelis tamsaus rudo cukraus.
* druskos pagal skoni.
* 1.5 puodelio "half and half" (prie grietineliu buna pirkti su tokiu pav., pieno ir grietineles kombinacija)
* 1.5 pakelio beskonio zelatino.
* 2 puodeliai miltu.
* 5 kiausiniai (pilni), plius 5 tryniai, suplakti.
* 4 puodeliai duonos dziuveseliu trupiniu, be prieskoniu.
* 2 puodeliai augalinio aliejaus.
Darbo eiga:
1. Ikaitinti orkaite iki 350F. Ideti moliuga and kepimo skardos. I vidu padalinus sudeti cinamono lazdeles gabaliuku, sviesto bei cukraus misini. Padruskinti ir kepti apie 30-40 minuciu, arba kol suminkstes. Isimti is orkaites ir atausinti.
2. Isimti cinamono lazdele (visam), isskuobti moliugo "mesa" ir patalpinti i i dideli puoda. Supilti "half-and-half" ir viska uzvirinti. Atausinti, tada suplakti su blenderiu pakol konsistencija pasidarys tolygi.
3. Ideti zelatina, vel paplakti. Viska perkosti per smulku kostuva i 8*8 coliu dydzio kepimo skarda, i kuria pries tai patiesti sviestinio popieriaus. Pilti pakol supiltos mases storis bus apie 1 coli. (Likuti galima suvalgyti kaip sriuba.) Ideti i saldytuva ir laikyti apie dvi valandas.
4. Kai mase sutvirtes, isimti is saldytuvo ir supjaustyti i 1 colio storio kvadratukus (aukstis jau bus tokio storio). Kiekviena kvadratuka pavolioti miltuose - kiausinyje - dziuveseliuose (viska atlikti greitai). Apvoliotus palaikyti saldytuve puse valandos.
5. Uzkaitinti alieju and aukstos, 400F, ugnies. Kvadratukus isimti is saldytuvo, dar karta kiekviena pavolioti kiausinyje bei dziuveseliuose, tada kepti aliejuje pakol paruduos aukso spalva. Isemus palaikyti apie tris minutes ir valgyti

LASISA, atrodo sudetinga, bet kol rasiau supratau, kad daugiau laukimo nei darbo


Aciu Baltic*girl reikes pabandyt,savaitgali pasidaryt.
As tai vakar kepiau miltinius blynus su moliugu,labai geri gavosi.
As tai vakar kepiau miltinius blynus su moliugu,labai geri gavosi.
Aga, tarkavau moliuga kaip cukinija.
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 25, 09:43)
O kaip juos kepei, kaip kad cukinija tarkavai?
PUIKI MAMYTE, tai bus tinginys sianakt saldytuve? As vakar galvojau pasigaminti cia prisiskaicius, bet paskui apsistojau ties sausainiais.
PUIKI MAMYTE, tai bus tinginys sianakt saldytuve? As vakar galvojau pasigaminti cia prisiskaicius, bet paskui apsistojau ties sausainiais.
Zinok rytoj geriausiu atveju nes tik ryt vaziuosiu i ta parduotuve siandien visa diena taip slyksciai lijo bijojau ir nosi iskist i lauka....darysiu muset su kondencuotu pienu nes ir taip ir taip galvoju vis bijau kad nesustings.Pabandysiu su kondencuotu pienu gal visai nieko bus.Nesu saldumynu megeja todel man jie tiesiog nesigauna o visa kita gaminu super gerai...
