Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Ode @ 2005 10 22, 17:13)

Taip, o kaipgi! Tada is karto, nes labai pasiilgusi buvau, o recepto nieks neturejo. Bet tada dar neziurejau, ka valgau sad.gif
Beje, Wok'a ipylusi aliejaus sildziau apie pusvalandi vis teptuku papeizaliodama ( toks galiuniskas orkaiten netelpa), atrodo, padejo. Nebepridege.
Reiks dazniau cia pas jus nosi pakaisiot.
Atsakyti
Amalia, kaishiok kaishiok. Ash pati uzhsikrechiau nuo vyro visais tais gaminimais, tai dabar visus raginu biggrin.gif
Kaip tik papasakojau jam apie ji, tai jis toki linka dave pazhioplinet: WOK. Tik man labai juokas sueme - ish karto pagalvojau, kaip Amalia virtuve perdarineja megalol.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 23 spalio 2005 - 00:29
Siandien prispirkome moliugu namams puosti, o kartu ir iskilo klausimas. Ka is ju galima pagaminti g.gif Niekada nieko nesu valgiusi, isskyrus paju, bet tas man .. schmoll.gif Gal jus ka darote nesudetingo ir sakanaus smile.gif
Atsakyti
Pyraga galima kepti thumbup.gif
Atsakyti
Mielos mamytes SOS! Labai megstu Tingini, bet beda ta kad kaip visada ji darau sugadinu...arba nesustingsta gerai arba koks tai skonis nu ne toks schmoll.gif Gal kas darot pastoviai ir jums gaunasi, parasykit tikslia norma kaip ir ko deti, kiek tu sausainiu reikia vieni raso 2 kiti 4 pokeliai, itariu ju svoris skiriasi pakuociu delto buna nei taip nei taip....Perskaiciau ta skyreli forume kur saldumynai be galo daug receptu, bet as megstu ta paprasta be jokiu ten riesutu, kaip as sakau be priedu ir nezinau skaiciau daro su kondencuotu pienu blink.gif Pirma kart girdziu ir manau kad bus labai saldu...Na as noriu su paprastu cukrum...Gal kas zinot parasykit kiek ten to sviesto, cukraus, sausainiu ir t.t.Buciau labai dekinga, o tai taip noriu tinginiuko, pas rusus pirkau bet man neskanus kazkoks... sad.gif Dabar tenka valgyt kokia tai neaiskiai iskepta bandele cry.gif
Atsakyti
Moliugu sriuba: supjaustai gabaliukais pakepini, pridedi svogunu, tuomet i puoda, uzhpili sultiniu ir pavirini. Po to - i blenderi ir - shtai tau trinta moliugu sriuba. Galima po to uzhsiberti zhaliu svoguniuku, surio, isideti grietines, ar grietineles... Kas skaniau essen.gif:
Atsakyti
Moliugai - mano pagrindinis maistas siuo metu. Gaminu mikrobangeje (priesininkes, nesiurpkite!), tada troskinasi savo sultyse, ir jokio vandens prideti nereikia. Labai skanus yra Hokaido - juos su zieve valgyt galima. Tai va - perpioviau, isemiau seklas, isgramdziau su saukstu, gavosi toks dubenelis.Kad stovetu, apacioj palyginau. Sutarkavau 2 morkas burokine, 1 svoguna supiausciau panasaus didumo gabaliukais, patroskinau saukste - dviejuose aliejaus, sukraciau i ta dubeneli, ir po 10-15 min. 100% mikrobangeje galima valgyti. Prieskoniam esu emusi zoleliu pagal upa, skanu ir su cinamonu. Vakar gaminau kazkoki "butter...moliuga" , ta supiausciau kubeliais+1 poro ziedu+2 morkas (per burokine)+ 1 obuoli (per burokine)+ pora saukstu aliejaus+sliustelejau kiek grietineles+druskytes+cinamono. 15 min. prie 100%, tada pastumiau kiek sonan, i atsiradusi skysti sauksta modifikuoto krakmolo (padazo milteliu) - 3 min 100%.
Aisku, lygiai taip pat galima orkaitej gamint. Kas megsta, gali pabandyt orkaitej kepti riekes su medumi aptepe - orientaliskai. Esu valgiusi, skanu buvo.
Ode, tas link'as labai idomus, bet kitas temas paziureti tai tik dalyviams, ar as per ziopla - man beje vokiskai rodo (dali, kitkas angliskai, rusiskai. na internacionalas)?
Virtuves perstatineti neteks tongue.gif , mano puodas tik viduj apvalas, apacioj plokscias, galima ir indukcine virykle naudotis. Dabar busiu protingesne, nes spizine keptuve nauja ismeciau. Pradedau kaitinti, kaip instrukcijos parasyta, gaisrininkai neatvaziavo, tik kaimynas prisistate, tai vyras cionga pakele, na ir atsidure mano pirkinys konteinery...Pasirodo, kantrybes truko. Dabar suprantu, kodel kaime moteriskes taip "sagonus" dievindavo - na tuos, kur su raginem sakem is duonkepes traukdavo - juk jie irgi spiziniai...
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 10 23, 17:09)
Mielos mamytes SOS! Labai megstu Tingini, bet beda ta kad kaip visada ji darau sugadinu...arba nesustingsta gerai arba koks tai skonis nu ne toks  schmoll.gif Gal kas darot pastoviai ir jums gaunasi, parasykit tikslia norma kaip ir ko deti, kiek tu sausainiu reikia vieni raso 2 kiti 4 pokeliai, itariu ju svoris skiriasi pakuociu delto buna nei taip nei taip....Perskaiciau ta skyreli forume kur saldumynai be galo daug receptu, bet as megstu ta paprasta be jokiu ten riesutu, kaip as sakau be priedu ir nezinau skaiciau daro su kondencuotu pienu blink.gif Pirma kart girdziu ir manau kad bus labai saldu...Na as noriu su paprastu cukrum...Gal kas zinot parasykit kiek ten to sviesto, cukraus, sausainiu ir t.t.Buciau labai dekinga, o tai taip noriu tinginiuko, pas rusus pirkau bet man neskanus kazkoks... sad.gif  Dabar tenka valgyt kokia tai neaiskiai iskepta bandele cry.gif

Per darbelių pamokas darydavome paprastą tinginį, kur budavo keli etapai. Pirmiausia susismulkini sausainius (jų, jei nemaišau, reikedavo 3 didelių lietuviškų pakelių), tada į indeli dedi sviesto 100g, pieno stiklinę ir porą šaukštų cukraus ir pavirini visą turinį apie 10 min. (išsilydo sviestas, ištirpsta cukrus ir šiek tiek suverda viskas), bet ant silpnos ugnies. Tada kitame indelyje porą šaukštų cukraus ištrini su dviem šaukštais kakavos, įpili stiklinę pieno ir vėl pavirini apie 5 min., tada supili ankstesniame indelyje paruoštą turinį, dar pavirini apie 5 min. ir pili ant sausainių, sumaišai gerai, tada i maišiuką, į šaldytuvą ar kamerą ir skanaus. Iš tiesų, tai paskui bandžiau supaprastinti receptą ir viską virti vienu metu, nelabai pastebėjau skirtumo. Ir dar, kad atitaikyti proporcijas, tai išvirto skysčio nereikia supilti viso iš karto, geriau po truputi, kad nepadauginti, nes pyragas turi buti tvirtas. Aš taip pat mėgstu tingini be priedų... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 10 23, 17:09)
Mielos mamytes SOS! Labai megstu Tingini, bet beda ta kad kaip visada ji darau sugadinu...arba nesustingsta gerai arba koks tai skonis nu ne toks  schmoll.gif Gal kas darot pastoviai ir jums gaunasi, parasykit tikslia norma kaip ir ko deti, kiek tu sausainiu reikia vieni raso 2 kiti 4 pokeliai, itariu ju svoris skiriasi pakuociu delto buna nei taip nei taip....Perskaiciau ta skyreli forume kur saldumynai be galo daug receptu, bet as megstu ta paprasta be jokiu ten riesutu, kaip as sakau be priedu ir nezinau skaiciau daro su kondencuotu pienu blink.gif Pirma kart girdziu ir manau kad bus labai saldu...Na as noriu su paprastu cukrum...Gal kas zinot parasykit kiek ten to sviesto, cukraus, sausainiu ir t.t.Buciau labai dekinga, o tai taip noriu tinginiuko, pas rusus pirkau bet man neskanus kazkoks... sad.gif  Dabar tenka valgyt kokia tai neaiskiai iskepta bandele cry.gif

Per darbelių pamokas darydavome paprastą tinginį, kur budavo keli etapai. Pirmiausia susismulkini sausainius (jų, jei nemaišau, reikedavo 3 didelių lietuviškų pakelių), tada į indeli dedi sviesto 100g, pieno stiklinę ir porą šaukštų cukraus ir pavirini visą turinį apie 10 min. (išsilydo sviestas, ištirpsta cukrus ir šiek tiek suverda viskas), bet ant silpnos ugnies. Tada kitame indelyje porą šaukštų cukraus ištrini su dviem šaukštais kakavos, įpili stiklinę pieno ir vėl pavirini apie 5 min., tada supili ankstesniame indelyje paruoštą turinį, dar pavirini apie 5 min. ir pili ant sausainių, sumaišai gerai, tada i maišiuką, į šaldytuvą ar kamerą ir skanaus. Iš tiesų, tai paskui bandžiau supaprastinti receptą ir viską virti vienu metu, nelabai pastebėjau skirtumo. Ir dar, kad atitaikyti proporcijas, tai išvirto skysčio nereikia supilti viso iš karto, geriau po truputi, kad nepadauginti, nes pyragas turi buti tvirtas. Aš taip pat mėgstu tingini be priedų... ax.gif
Atsakyti
Sorry, kažko internetas streikuoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Reda003 @ 2005 10 24, 07:47)

Aciu labai tik zinai kas nustebino kad tu parasei tiek nedaug sviesto deti tik 100g, nes visur kiek skaiciau butinai raso 200g(kiek suprantu turi omeny ta lietuviska pokeli visa) g.gif Nes kitos ten maciau forume verke kad irgi nesusstingo sake kazkas kad arba sviesto mazai idejo arba dar ir pirko maziau nei 80% riebumo rolleyes.gif Duok zinoti kaip ten del to sviesto, nes vistiek sausainiu nemazai 3 pokeliai, daug tinginio butu.Butinai darysiu tik del sviestuko pasitikslinu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 10 24, 05:58)
Aciu labai tik zinai kas nustebino kad tu parasei tiek nedaug sviesto deti tik 100g, nes visur kiek skaiciau butinai raso 200g(kiek suprantu turi omeny ta lietuviska pokeli visa) g.gif Nes kitos ten maciau forume verke kad irgi nesusstingo sake kazkas kad arba sviesto mazai idejo arba dar ir pirko maziau nei 80% riebumo rolleyes.gif Duok zinoti kaip ten del to sviesto, nes vistiek sausainiu nemazai 3 pokeliai, daug tinginio butu.Butinai darysiu tik del sviestuko pasitikslinu blush2.gif

200g aš nedėdavau, bet gali bandyti dėti 150g. Taip, čia apie lietuviškąjį sviestą eina kalba, nes čia kol kas neprisiruošiau padaryti ax.gif . Mano pyrago nesusitingimo esmė, kaip vėliau išsiaiškinau būdavo ta, kad iš karto pildavau visą paruošta mišinį, o sausainiai budavo skirtingi (kad ir tas pats kiekis)- labai prisitraukdavo šios masės, kiti kažkaip ne taip, tad geriau dalinti procesą į keletą dalių ir žiurėti pagal situaciją, kiek prireiks. mirksiukas.gif
Atsakyti