Kunigunda-senoviškas germanų vardas.Jei nežinome reikšmės-nereikia ir vaiko taip vadinti.Mainridas,Anorina ir kitokie dariniai-provincijos ir Kauno išmislai,kad jų kaime tik toks vienas būtų.Dabar mano vaikų klasėse yra po 3 Kamiles(lietuviškas atitikmuo-Ramunė)krūva Karinu,Gretų,Kailų(išvis nesuvokiamas-kaip šuns-vardas),Lukais gali stogą dengti...Mes-Europa....
Kazkada skaiciau spaudoj,kad norejo zmones savo dukra uzregistruot Fekalija vardu,bet isaiskinus ka reiskia-apsigalvojo

QUOTE(d-oncek @ 2008 08 26, 22:40)
Kazkada skaiciau spaudoj,kad norejo zmones savo dukra uzregistruot Fekalija vardu,bet isaiskinus ka reiskia-apsigalvojo 

eik tu sau

čia gi ta pati, su sese kaspisija ir broliu placentu

QUOTE(Noa @ 2008 04 03, 12:14)
QUOTE(Dios @ 2008 04 03, 13:14)
iš SM vienos personos vaikelis tokiu vardu. Tik man atrodo, kad ne Mainridas, o Mainrydas
o iš realiai girdėtų, tai Ingridas ir Jovitas

o iš realiai girdėtų, tai Ingridas ir Jovitas

kazkas negerai su siuo vardu?

Dar vienas iš žiauresnių - Aldonis

perskaicius visa tema,supratau kad mainrydas uzkliuvo todel kad jsi @tvarinys@ is vardo ir pavardes...
bet jei jus zinotumet kad iki vaikui uzdedant si varda as nei neisivaizdavau toki rasytoja esant / metrikacijoj pradejo man pasakas sekt,ir taisyt mano "gramatiskai neteisingai" suformuota varda/ - jus gal atlaidziau i sia situacija paziuretumet. prie visu kaspisiju,kleupeziju,supisteriju,ifigeniju -jus jau man atleiskit- mano sunaus vardas skamba padoriausiai
bet jei jus zinotumet kad iki vaikui uzdedant si varda as nei neisivaizdavau toki rasytoja esant / metrikacijoj pradejo man pasakas sekt,ir taisyt mano "gramatiskai neteisingai" suformuota varda/ - jus gal atlaidziau i sia situacija paziuretumet. prie visu kaspisiju,kleupeziju,supisteriju,ifigeniju -jus jau man atleiskit- mano sunaus vardas skamba padoriausiai

QUOTE(Ragaina @ 2008 08 28, 14:25)
perskaicius visa tema,supratau kad mainrydas uzkliuvo todel kad jsi @tvarinys@ is vardo ir pavardes...

tuomet antraji reikejo Maironiu pavadint

QUOTE(Ragaina @ 2008 08 28, 15:25)

tik jūs jį laikot vardu, nes iš tiesų tai yra pavardė. kaip pavardė - viskas o.k., bet kaip vardas - tikrai nesąmonė

QUOTE(Dios @ 2008 08 28, 15:32)
mano vaiku vardai nebuvo rinkti "pagal tema". pirmojo vardo istorijos net nepasakosiu. tik ne jums besirdems

Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2008 08 28, 15:43)
tik jūs jį laikot vardu, nes iš tiesų tai yra pavardė. kaip pavardė - viskas o.k., bet kaip vardas - tikrai nesąmonė
kaip jonaitis, taraškevičius, katku ir etc...

del pavardes dar labai ilga diskusija galima iskelt. klasioka turejau - andrius saulius. saulius - pavarde. bendradarbe turiu - kornelija mazilyte, drauges vaikas - karolis maishelis. ir kas?
upemis ezerais vaikus vadina lietuviai. daigtais net. indenai isvis ten kuriozu prisimaste. o mano sunaus vardo istorija visiskai ne tokia. nejungta logiskai nedeliota kol isgautas vardas bus.
QUOTE(Ragaina @ 2008 08 28, 15:48)
mano vaiku vardai nebuvo rinkti "pagal tema". pirmojo vardo istorijos net nepasakosiu. tik ne jums besirdems
o antraji dejom labiausiai patikusi pagal skambesi ir reiskme . su pirmuoju itkria nebuvo siekta kad " musu kaime" vienintelis toks butu. o del kitu lietuvos mainridu - man svilpt kodel jie savo vaikus taip vadino. ar patiko kai nugirdo,ar sukure is vardo ir pavardes . mano vaikas nebuvo vadibnamas pagal "sukurta" varda. kaip sakiau- iki mano sunaus vardo as to rasytojo net nezinojau. dabar dar isjuokit kaip tamsuole,kad knygu neskaitau.
del pavardes dar labai ilga diskusija galima iskelt. klasioka turejau - andrius saulius. saulius - pavarde. bendradarbe turiu - kornelija mazilyte, drauges vaikas - karolis maishelis. ir kas?
upemis ezerais vaikus vadina lietuviai. daigtais net. indenai isvis ten kuriozu prisimaste. o mano sunaus vardo istorija visiskai ne tokia. nejungta logiskai nedeliota kol isgautas vardas bus.

mainrydas netampa vardu tik todėl, kad kažkas juo vaiką pavadina. tai pavardė.
QUOTE(l'eau @ 2008 08 28, 15:51)
mainrydas netampa vardu tik todėl, kad kažkas juo vaiką pavadina. tai pavardė.
upe tqmpa vardu

bet tai nera slyksciausias vardas. kaspisijas ,rastitutus,supisterijas sioj temoj suprantu.. bet padoriai skambancius tik jums nepriimtinus tai palikit ramybej. apie juos pakaktu padiskutuoti keistuju vardu temoj. kad ir nepatinka- tegu ir visa tiesa. bet ne prie durniausiai skambanciu.ar iskreipta prasme turinciu.