Įkraunama...
Įkraunama...

Negražiausias kada nors girdėtas vardas

QUOTE(Margita @ 2008 04 05, 10:57)
Man baisiausias-Kaspisija doh.gif

KaspisĖja wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2008 08 28, 16:25)
perskaicius visa tema,supratau kad mainrydas uzkliuvo todel kad jsi @tvarinys@ is vardo ir pavardes...

bet jei jus zinotumet kad iki vaikui uzdedant si varda as nei neisivaizdavau toki rasytoja esant / metrikacijoj pradejo man pasakas sekt,ir taisyt mano "gramatiskai neteisingai" suformuota varda/ - jus gal atlaidziau i sia situacija paziuretumet.  prie visu kaspisiju,kleupeziju,supisteriju,ifigeniju -jus jau man atleiskit- mano sunaus vardas skamba padoriausiai  tongue.gif

tavo vietoje jau būčiau suklususi mastau.gif pas gydytoją nuėjusi ir išgirdusi, kad kažką ne taip darote - irgi sakytumėte "pasakas seka"?
Ifigenija - senas, labai senas graikiškos kilmės vardas, reiškinatis "karališkos giminės". kiti tokie pat "dirtiniai, mandrai skambantys, o prasmės, tai persiprašau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudnosiene @ 2008 09 04, 13:38)
Gal ir neturetume jaudintis del uzsienieciu, kurie atvyksta i Lietuva, ar jusu  kelioniu metu, kad jie taip ir neisimena/neistaria vardo irnesakyk.gif Bet jei tevai nuolatos gyvena uzsienyje ir renka varda vaikui, reiktu pamastyti, kad vardas negadintu vaikui gyvenimo ten, nors gimtaja kalba skamba normaliai ar turi normalia reiksme. Realus pavyzdydys - Amerikoj gyvenanciu tevu mergaites vardas yra Beatrycia, vaikai mokykloj ir kt. ja vadina Bitch (kale) doh.gif  verysad.gif

tai gal ją tiesiog šiaip kale pravardžiuoja? Beatričė - nelietuviškas vardas, vaikai juo vadinami visame pasaulyje.
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 04 04, 13:55)
božena, visos mėjos, lėjos, tėjos, majai, kajai ir ko, visi angliški vardai, vardų dariniai, taip serialiniai vardai kaip armandas, perla, orestas doh.gif

Orestas ne serialnis schmoll.gif Vyrukas mano studentiškame bendrabutyje gyveno. jam dabar ~ 40 metų .
QUOTE(bloga @ 2008 04 04, 14:07)
o va Miglevaras tai superinis variantas  thumbup.gif  lotuliukas.gif

buvo tokis poetas... Miglovara... 19 amžius, man regis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Širvėna @ 2008 09 04, 15:55)
Šiuolaikiniame migruojančiame pasaulyje sunku numatyti, kokiame krašte gyvens ir kokia kalba ateityje kalbės mūsų vaikai. Tad ar nevertėtų nustoti sukti galvą ne tik dėl kaimynės Antosės, kuriai mano vaiko vardas nepatinka, bet ir dėl kokio norvego ar zuluso, kuris to vardo nesugeba iš pirmo karto ištarti (kaip, beje, ir aš anei zulusų genties, anei kokių japonų ar kinų vardus moku tarti/rašyti).
Tiesiog gyvenu savo gyvenimą ir renku savo kūdikiui gražiausią vardą.

QUOTE(muminukas @ 2008 09 04, 17:19)
tai gal ją tiesiog šiaip kale pravardžiuoja? Beatričė - nelietuviškas vardas, vaikai juo vadinami visame pasaulyje.

Beatrice, Beatrix nelietuviskos kilmes, toks variantas galbut ir nesukelia kazkokiu aociaciju vaikams. Bet jei seimyniskiai vadina lietuviskai Beatričė, taip pristato ir prisistato ji pati - uztenka vien karto, kad prikabintu koki epiteta vaikai.
Tiesiog norejau pasakyti, kad verta atsizvelgti i tos salies, kurioje apsigyvenai, ar populiariosiose kalbose (anglu, rusu pvz) kalbos niuansus. Kad nebutu tas vardas toje kalboje koks keiksmazodis ar pan. 4u.gif

Man negrazus vardas Alpas schmoll.gif Mergaitiskas Džilda schmoll.gif

Ai, dar nuo vaikystes zinau rugpjucio 14d yra Euzebijaus vardadienis (tekdavo likus porai sav iki rugsejo gryzt is kaimo - reiska baigesi vasara cool.gif ). Nu sitas vardas man irgi ne schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudnosiene: 04 rugsėjo 2008 - 17:34
VILHELMINA
Atsakyti
rūtenis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 09 04, 19:19)

O kas siam vardui negerai? unsure.gif g.gif juk lietuviskas biggrin.gif
Atsakyti
vis tiek labai negražus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 09 04, 19:19)

o man visai neblogas ax.gif .

mantryda tai nerealus bigsmile.gif . ar tik nebus čia mergaitė klaidingai nugirdus, nu kažkaip negaliu patikėt, kad tėvai vaikui tokį vardą galėjo duot schmoll.gif , gal kokia manryda ar pan g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 09 04, 18:59)
o man visai neblogas ax.gif .

mantryda tai nerealus bigsmile.gif . ar tik nebus čia mergaitė klaidingai nugirdus, nu kažkaip negaliu patikėt, kad tėvai vaikui tokį vardą galėjo duot schmoll.gif , gal kokia manryda ar pan g.gif

sakau, kad vaikis.com nėra Mantrydos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 04 rugsėjo 2008 - 19:20
LOTA g.gif
Atsakyti