Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

[quote=Daina76,2009 08 24, 19:22]
Prie "kaimiškojo" lietuviško provanso sodyboje visai dera tautinės tapytos skrynios. Geriau, kad jų koloristikoje vyrautų blausios, šviesios gamos.

Kaip kvapus iš senų skrynių išnaikinti? ax.gif

Atsakyti
Kaip kvapus išnaikinti?

Pasiūlysiu pigiausią liaudišką būdą.

1.Išplauti ūkinio muilo nuoviromis.
2.Išdžiovinti ir leisti skrynią prapūsti vėjyje.
3.Kokioje nors uždaroje ūkinėje patalpoje smilkinti kadagių dūmais (iš išorės ir vidaus). Tik neuždarykite aklinai dangčio, nes procesas negaus oro.

Žmonės dar ne prie tokių kvapų pripranta lotuliukas.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Kaunietės, ar kuri esat apsilankiusi Skyrup parduotuvėje (Šilainiuose)?
www.skyrup.lt
Ar verta ten užsukti? Kaip kainos?
Radau ten patinkančių smulkmenų, baldų, smalsu, kaip ten realybėje.
Pvz.:
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kashaya @ 2009 08 28, 14:02)
Kaunietės, ar kuri esat apsilankiusi Skyrup parduotuvėje (Šilainiuose)?
www.skyrup.lt

Užsukti manau verta ax.gif Yra ir visai neblogų dalykėlių už gerą kainą. Šiaip nepasakysi, kad labai viskas pigu, bet ne taip senai, buvo 40 proc. nuolaida viskam smile.gif Nesu tikra ar iki šiol ji yra, bet manau, kad dar gali būti ax.gif Nes ir su tokia nuolaida niekas lentynų nenušlavė biggrin.gif
Kiek pamenu baldai, jei spintutė ar komodėlė neaukšta, kaina su nuolaida apie 400lt., didesnės apie 700. Lyg ir galvojau keletą įsigyti, bet man ta jų kokybė g.gif ( būtent baldų), trumpai tariant, jei nuolaida būtų 50proc.turbūt pirkčiau biggrin.gif
Kaip bebūtų apsilankykit smile.gif , manau, kad tuščiom neišeisit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vanesax @ 2009 08 28, 22:21)
Užsukti manau verta  ax.gif Yra ir visai neblogų  dalykėlių už gerą kainą. Šiaip nepasakysi, kad labai viskas pigu, bet ne taip senai,  buvo 40 proc. nuolaida viskam smile.gif Nesu tikra ar iki šiol ji yra,  bet manau, kad dar gali būti ax.gif Nes ir su tokia nuolaida niekas lentynų nenušlavė  biggrin.gif
Kiek pamenu baldai, jei spintutė ar komodėlė neaukšta, kaina su nuolaida apie 400lt., didesnės apie 700. Lyg ir galvojau keletą įsigyti, bet man ta jų kokybė g.gif  ( būtent baldų), trumpai tariant, jei nuolaida būtų 50proc.turbūt pirkčiau biggrin.gif
Kaip bebūtų apsilankykit  smile.gif , manau, kad tuščiom  neišeisit smile.gif

Ačiū 4u.gif
Jų psl. rašo, kad nuolaidos tebėra, bandysiu aplankyti juos smile.gif
Esu buvusi kažkada senai, kai jų parduotuvė buvo bazėse (gal ir dabar dar ten yra), bet kai nelabai ko reikėjo, tai ir kainų neužfiksavau.
Atsakyti
wub.gif as sio stiliaus gerbeja...
Man labai idomu, kiek ilgai provancas dar bus ant bangos Lietuvoje?
Atsakyti
QUOTE(risa @ 2009 08 30, 18:55)
wub.gif  as sio stiliaus gerbeja...
Man labai idomu, kiek  ilgai provancas dar bus ant bangos Lietuvoje?

O aš niekaip negaliu indentifikuoti stiliaus kuris man patinka g.gif Kažkoks kratinys provanso,country, shabby chic, skandinaviško interjero wub.gif Ir tai ne dėl bangos, tiesiog visada norėjosi to kas jauku, miela , šilta, kažko kas turi savo istoriją, kas nuglostyta rankomis, prikelta naujam gyvenimui wub.gif
Atsakyti
Kuo toliau, tuo labiau man šis lietuviškas provanso stilius primena lengvą ir dulkes kaupiantį šlamštyną unsure.gif Kažkur kažkas sena nudrengta prikelta, bet neturintį jokios vertės. Dulkėms kaupti pristatyta šlamštukų šlamštukėlių, bereikalingų paveiksliukų ar pakabintų niekučių, kažkoks tai nežinau. Jovalas. Kaip rusai sako xlamjo. V.ž. liūdnas reikalas, kandžių rinkykla.
Atsakyti
Man patinka, taip pat, ne todel, kad madinga (kaip tik super madingi dalykai man schmoll.gif ). Labiau norisi, kad butu ne kaip pas visus. O sitas stilius duoda galimybe daug ka susikurti paciam, prikelti daiktus naujam gyvenimui. Is paprastos baldines plokstes daug gyvybes neisspausi, o cia laisve fantazijai...
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 30, 22:01)
Kuo toliau, tuo labiau man šis lietuviškas provanso stilius primena lengvą ir dulkes kaupiantį šlamštyną unsure.gif Kažkur kažkas sena nudrengta prikelta, bet neturintį jokios vertės. Dulkėms kaupti pristatyta šlamštukų šlamštukėlių, bereikalingų paveiksliukų ar pakabintų niekučių, kažkoks tai nežinau. Jovalas. Kaip rusai sako xlamjo. V.ž. liūdnas reikalas, kandžių rinkykla.

Iš dalies taip, net keista būtų jei tas šlamštynas visiems patiktų biggrin.gif O aš jau matyt užgrūdinta, užaugau tokioj aplinkoj biggrin.gif , kur baldai keliavo ratu kassavaitę, užuolaidos keisdavosi taipogi ne rečiau, kur supo nėriniukai, daug mielų daikčiukų ir t.t.Matyt genai pramušė rolleyes.gif
Kažkas sena , nudrengta, prikelta...pvz. senelių lova, ar mamos, kur miegojo vaikystėje...čia net neturiu ką pasakyt apie vertę, nekeisčiau jų į nieką wub.gif Ir man visiškai nesvarbu, kad galbūt kažkam atėjusiam pas mane ir pamačiusiam tas lovas atrodo, kad čia tik xlamjo biggrin.gif
Ir vis tik smagu, kad kiekvienas savaip suprantam , kas yra vertybė, kad esame skirtingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vanesax: 30 rugpjūčio 2009 - 22:44
pritariu vanesax 4u.gif ir as turiu tokiu nutrintu,ssenu ir dulkiu kratinius primenanciu daiktu,bet...man jie tokie wub.gif ,kas supranta,tai supranta,kiti klausia kam man tas s..... antikvaras doh.gif -o as net uz dyka moderniu baldu neimciau schmoll.gif
Atsakyti