Įkraunama...
Įkraunama...

„Darbuotojo, vieno auginančio vaiką“ sąvoka

As tiesiog neisdrisciau reikalauti to kas man priklauso, nors viena auginu du vaikus. Tokiem kaip as aplamai sunku susirasti darbo. As net biliuteni pasiimti nedrisciau.
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2010 10 11, 21:04)
As tiesiog neisdrisciau reikalauti to kas man priklauso, nors viena auginu du vaikus. Tokiem kaip as aplamai sunku susirasti darbo. As net biliuteni pasiimti nedrisciau.


cha, nedrystum pasiimt biuletenį ? O jei tau dirbant susirgtu abu vaikai ir jei neturėtum močiutės ar ateinančiai auklei pinigėlių ? g.gif kaip tada? Mestum darbą ,kad galėtum prižiūrėt vaikus ?
Atsakyti
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 10 12, 09:30)
cha, nedrystum pasiimt biuletenį ? O jei tau dirbant susirgtu abu vaikai ir jei neturėtum močiutės ar ateinančiai auklei pinigėlių ?  g.gif  kaip tada? Mestum darbą ,kad galėtum prižiūrėt vaikus ?


na i musu darzeli tokios mamos veda sergancius vaikus. as tieiog is vis nedirbu, kol vaikai nesiadaptuos darze. Bet esu dirbusi Lt, man nepatiko. O esu dirbusi USA ir visai kitaip su zmogumi bendrauja.
Atsakyti
pas mane darbe del to nedarbingumo lapelio dar nieks nieko nesake 4u.gif , ji imdavau gal kas 3men periodiskai blush2.gif , nes kol ejo mazas i darzeli pastoviai sirgdavo verysad.gif . Aciu die dabar reikalai tvarkosi , net nepamenu kada del to buvau namie , gal tik kai buvau kojos raiscius pasitempus kovo pradzioj , tai dvi savaites pragulejau g.gif
Atsakyti
Vieni auginantys vaikus pagal DK:

135 straipsnis. Pirmenybės teisė būti paliktam dirbti, kai mažinamas darbuotojų skaičius

2) kurie vieni augina vaikus (įvaikius) iki šešiolikos metų arba prižiūri kitus šeimos narius, pripažintus pirmos ar antros grupės invalidais;

146 straipsnis. Ne visas darbo laikas

1. Ne visas darbo dienos arba darbo savaitės darbo laikas nustatomas:

3) pareikalavus nėščiai moteriai, neseniai pagimdžiusiai moteriai (motinos, pateikusios darbdaviui sveikatos priežiūros įstaigos pažymą apie gimdymą ir auginančios vaiką, kol jam sukaks vieneri metai, toliau Kodekse – neseniai pagimdžiusios moterys), krūtimi maitinančiai moteriai (motinos, pateikusios darbdaviui sveikatos priežiūros įstaigos pažymą, kad augina ir maitina savo vaiką iki vienerių metų, toliau Kodekse – krūtimi maitinanti moteris), darbuotojui, auginančiam vaiką iki trejų metų, bei darbuotojui, vienam auginančiam vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų;

147 straipsnis. Darbo laiko režimas

5. Darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų, jeigu yra galimybė, turi pirmumo teisę pasirinkti darbo pamainą.

150 straipsnis. Viršvalandinių darbų apribojimas

4. nėščios moterys, neseniai pagimdžiusios moterys, krūtimi maitinančios moterys, darbuotojai, auginantys vaiką iki trejų metų, darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų, ir invalidai gali būti skiriami dirbti viršvalandinius darbus tik jų sutikimu. Be to, invalidai gali būti skiriami dirbti viršvalandinius darbus, jeigu to jiems nedraudžia invalidumą nustatančios komisijos išvada.

154 straipsnis. Darbas naktį

4. Invalidai, jeigu jiems nedraudžia invalidumą nustatanti komisija, nėščios moterys, neseniai pagimdžiusios moterys, krūtimi maitinančios moterys, darbuotojai, auginantys vaiką iki trejų metų, darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų, gali būti skiriami dirbti naktį tik jų sutikimu.

155 straipsnis. Budėjimas

4. Budėti įmonėje arba namuose negalima skirti asmenų iki aštuoniolikos metų. nėščios moterys, neseniai pagimdžiusios moterys ir krūtimi maitinančios moterys, darbuotojai, auginantys vaiką iki trejų metų, bei darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų, invalidą slaugantys asmenys, invalidai, jeigu jiems nedraudžia invalidumą nustatanti komisija, budėti įmonėje arba namuose gali būti skiriami tik jų sutikimu.

162 straipsnis. Švenčių dienos

2. Skirti dirbti švenčių dienomis draudžiama, išskyrus tokius darbus, kurių sustabdyti negalima dėl techninių gamybos sąlygų (nepertraukiamai veikiančios įmonės, organizacijos), darbus, būtinus gyventojams aptarnauti, taip pat neatidėliotinus remonto ir krovos darbus. nėščias moteris, neseniai pagimdžiusias moteris ir krūtimi maitinančias moteris, darbuotojus, auginančius vaiką iki trejų metų, bei darbuotojus, vienus auginančius vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų, asmenis iki aštuoniolikos metų dirbti švenčių dienomis galima skirti tik jų sutikimu.

166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
2. Kasmetinės trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų;

169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka

4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:

2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų.

****

Papildoma laisva diena į mėnesį- tik auginantiems 2 vaikus.
Papildomos neapmokamos 14d atostogos į metus- visiems, auginantiems vaiką iki 14metų, nebūtinai vieniems.

pastudijavimui:
Darbo kodeksas

***
Visko čia yra....bet dėl šventos ramybės daugelis naudojamės tik 35 atostogų dienomis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soul: 17 lapkričio 2010 - 13:24
QUOTE(Soul @ 2010 11 17, 15:22)
Vieni auginantys vaikus pagal DK:

Ačiū tau labai!
4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Man nesigauna ir dirbti normalų darbą ir vaikus žiurėti. Nes dažnai serga, vienas vaikas nevisai sveikas, jam reikai įpatingos priežiūros ir viso to reziltatas. baisus skurdas.
Ir mano depresijos, o blogiausia, kad jau pradėjau mažajai, kuri serga sakyti, kad jei ji nepasveiks tai mes mirsim badu. nesusilakau doh.gif
Nu vnz. Kaip čia man ir dirbti ir vaikus mažus doboti vienu metu. Ir dar vyrą susirasti g.gif
Atsakyti
Kai vaikai paaugs bus lengviau, man buvo neimanoma dirbti iki vyresneliui suejo 5 m. Nuolatines ligos, teko is darbo iseiti. Dabar vel su viltimi laukiu kada vaikai paaugs, nes dirbti praktiskai negaliu.
Belieka palinketi tik stiprybes, vaikai auga, stipreja ir ligos pamazu tolsta. Bus lengviau, tik dabar tai labai sunku patiketi sad.gif
Atsakyti
as gyvenu vien tik su dukra, nieks nepadeda, gaunu minimuma, vaikas serga (ir dbr turime hodzikino limfoma, lasinama chemija), bet stengiuosi nepaluzti, vien del vaiko, nors kas vakara uzmiegu verkdama ir isivaizduodama, kad pasisneku su 'draugu''. Tiesiog, kaip sena pana sake, reikia islaukti to amziaus, kai bus legviau smile.gif
kiek jusu vaikams, jei teisingai supratau metu? smile.gif
P.S. jei norite pasisneketi, visada galite man rasyti smile.gif
Atsakyti
As viena auginu dvynukus, mama mirusi, vaiku tevas vaiku nelanko, aukles neturiu, nes man labai svarbu yra dalyvauti vaiku gyvenime. Tokia darbuotoja nelabai kam ir reikalinga, tad pradejau savo versla. Tai rizikinga, pradzioje sunku, nestabilu, pastovus nerimo jausmas, jokiu soc. garantiju, bet man tai labiau priimtina..
Pagalvokite apie tai, gal galite kazka daryti tokio, kad darbas didziaja dalimi butu namie arba laisvu grafiku. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 06 gruodžio 2011 - 18:59
Ačiu visoms už komentarus, palengvėja, kai žinai, jog esi ne vienintelė visatoj su savo bėdom
4u.gif
Savas verslas gera mintis? O Jus dirbate iš namu? Taip bandau įsivaizduoji, vaikai juk serga ir ne visada darželyje galima palikti.

O koks Tas Jūsų versliukas ax.gif
man tą mintis patinka smile.gif
Atsakyti
As didziaja dali dirbu is namu, nes darbui reikalingas tik kompiuteris ir telefonas. Is namu iseinu tik susitikimams su klientais ir kt. kolegomis. O tai tikraui nera taip daznai, tad keliom valandom galima rasti arba valandine aukle, arba paprasyti kokios kaimynes/drauges paziureti. O jei vaikas sveikas ir oro salygos leidzia, vaika galima paimti kartu mirksiukas.gif
Atsakyti