Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Čia šiaip, bendroms žiniom pagilinti. Šilingė yra rašiusi:
"Kambrijomis orchidėjas apibendrintai pavadino prekybininkai, kadangi jiems taip patogiau :4u:Yra tik Odontoglossum mišrūnai umn.gif Po pavadinimu Cambria gali slėptis n skirtingų hibridų su skirtingais poreikiais. Iš tikrųjų tik viena vienintelė gali vadintis šiuo vardu Vuylstekeara Cambria 'Plush'
user posted image
paveikslėlis iš Žuvelė"
Atsakyti
QUOTE(LĖTA @ 2008 03 30, 09:14)
paveikslėlis iš Žuvelė"

labai grazi wub.gif
Atsakyti
Labas merginos,

prasau pagalbos... Pries menesi persodinau phalaeonopsi, tuo metu pasalinau lyg ir visas supuvusias saknis, atrode, kad ju dar liko pakankamai, todel iskat pasodinau i substrata. Bandziau gele po karstu dudu maudyt, bet matyt per daug dregmes jai buvo ir kai siandien vel istraukiau is vazono, tai visos jos saknys buvo supuvusios verysad.gif
Liko tik viena sveika orine saknis. Pats apatinis lapas minkstas. Kiti du dar kieti kol kas.
Ikeliu jos nuotraukas:

Orchideja

Ir nezinau ar man dar apsimoka bandyti ja reanimuoti ar jau jau amen?
Ar dar tuos juodumus kazkaip nukrapstyti nuo kotelio?

Atsakyti
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 03 30, 12:21)
prasau pagalbos...

as dabar ja deciau i reanimatoriu (guldyciau ant kiminu ir i celofanini maiseli, siltai dregnai) mastau.gif

o siaip klausimukas: o i koki substrata tu ja persodinus buvai g.gif
Atsakyti
o siaip klausimukas: o i koki substrata tu ja persodinus buvai g.gif

I substrata tai gera buvau pasodinus, pirkau is skm, tik as noredama gelyte paskatinti graiciau prigyti kas savaite po karstu dusu maudziau verysad.gif

O tuos juodumus pries dedant i maiseli reanimuoti dar reikia nukrapstyti?
Ir gal dar padziovinti tuos sanknu apkarpymus pries reanimacija ar iskart ant dregnu kiminu deti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tessa_i.p.: 30 kovo 2008 - 11:45
su tai juodumais tai net nzn g.gif
pas mane kai viskas nudziuve buvo, tai niekuo ir nebarsciau, gal uzbarstyk cinamonu ar anglimi g.gif blogiau jau manau nebus mastau.gif

ai o tie juodimai tai kas ten yra tokio g.gif fotkei atrodo kaip zemes butu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 30 kovo 2008 - 12:17
Gal galit pasakyti kokia pas mane cia orche? g.gif http://www.facebook....p;id=1110552992
Kai nusipirkau kazkaip neradau pavadinimo, tai galvoju priziuresiu kaip ir kitas, bet man atrodo kad jai kazkas nepatinka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 03 30, 13:16)
ai o tie juodimai tai kas ten yra tokio g.gif fotkei atrodo kaip zemes butu rolleyes.gif

ne ten tikrai ne zemes, o tiesiog apdziuvima ar apipuvimai, kurie pakrapscius lupasi. Kiek galejau su pincetu aplaupiau ta koteli, tai dar pabarstysiu angliuku ir gal dar kas iseis is vargso phal unsure.gif
Gaila butu ismesti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(masumi @ 2008 03 30, 13:29)
Gal galit pasakyti kokia pas mane cia orche?  g.gif  http://www.facebook....p;id=1110552992
Kai nusipirkau kazkaip neradau pavadinimo, tai galvoju priziuresiu kaip ir kitas, bet man atrodo kad jai kazkas nepatinka  verysad.gif

tai kiek suprantu cia ta vadinama cambria g.gif nors zinok as pati juose painiojuosi, gal kas tiksliau pasakys g.gif

QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 03 30, 13:33)
ne ten tikrai ne zemes, o tiesiog apdziuvima ar apipuvimai, kurie pakrapscius lupasi. Kiek galejau su pincetu aplaupiau ta koteli, tai dar pabarstysiu angliuku ir gal dar kas iseis is vargso phal  unsure.gif
Gaila butu ismesti  verysad.gif

as tai tokius juodimus nukarpiau ax.gif nors nzn ar gerai padariau g.gif kolkas reanimuojasi, lapai kieti, bet daugiau kolkas nieko, zo vietoj stovi rolleyes.gif
o tu gal kolkas nepjauk, gal kas protingiau pasakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 03 30, 13:33)
ne ten tikrai ne zemes, o tiesiog apdziuvima ar apipuvimai, kurie pakrapscius lupasi. Kiek galejau su pincetu aplaupiau ta koteli, tai dar pabarstysiu angliuku ir gal dar kas iseis is vargso phal  unsure.gif
Gaila butu ismesti  verysad.gif

pas mane tokios pacios bukles gelyte nukeliavo i reanimatoriu tik be orines saknies blush2.gif
http://public.fotki....a/dsc00163.html
bet jau dabar po menesio kabinasi i gyvenima, viena saknyte paaugus, ant senos saknies naujas saknies spuogelis, ir is kitos puses irgi dvi saknytes lenda.
http://public.fotki..../orches003.html
taip kad drasiai gaivink savo geliuka.
Atsakyti
Aciu, merginos, uz atsakymus 4u.gif

Tai bandysiu reanimuoti savo geliuka ir tiketis, kad atsigaus ax.gif
Atsakyti
Laba, mano sesers orchidejos vienas is pirmuju lapeliu pradejo gelsti verysad.gif . Ar taip turi buti, ar jai kazko truksta g.gif ? Pas ja kambariuose labai sausas oras, dar ji orche laiko ant palanges, kur iki kokios 2 val (dabar) yra saule. Gal ja reiktu perkelti kitur? As ja pamerkiau i vandeni, palaikiau vonioj paleidusi karsta vandeni, kol garavo ir pakisau po dusu. Gal reikia dar ka padaryti? Tikiuos, kad visus mano eksperimentus gelyte atlaikys, nes viska padariau seseriai nezinant blush2.gif
Atsakyti