Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Inexe @ 2008 03 30, 15:40)
tik vat beda kadangi gyvenu mažame miestuky tai pas mus i maximas tokių gėlyčių neužveža reikia tikėtis kad leksiu kur i kauną neužilgo ir pavyks nučiupti tokį grožį...

tai as netoli taves laikaus mirksiukas.gif TRG
as tai kai nuvarau pas mama, tai irgi palakstau po ermitaza tongue.gif tai mama sako, nu kam tau ju reik, grazu, nujsipirkai viena ir gana, leidi pinigus be reikalo ax.gif
o as jei sakau, nieko tu nesuprani tongue.gif
Atsakyti
Va aš irgi taip sakau nesupranta nieko, aš dar jaunute galima sakyt, gyvenu dar su tėvais, į vidurinę dar einu, ir mamytė nesu nors čia ir užsiregistravus, na kaip pasakyt iš kitos pusės gal ir esu, turiu krikšto dukrą, tai man kaip sava, padedu ir auginti, o vasaras praleidžia čia su manim, tai beveik mamytė biggrin.gif nors registravausi čia būtent dėl forumų, iš tikrųju apie augalus informacijos čia tikrai daug thumbup.gif:
Atsakyti
QUOTE(laurinė @ 2008 03 30, 14:20)
Ačiū, misterija, manau, kad Jūs teisi, arba ramstyt arba į sunkesnį vazoną sodint, greičiausiai pastarasis variantas bus išbandytas  mirksiukas.gif

Tik ne sodint o istatyt bigsmile.gif , kad tvirciau stovetu
Atsakyti
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 03 30, 13:33)
ne ten tikrai ne zemes, o tiesiog apdziuvima ar apipuvimai, kurie pakrapscius lupasi. Kiek galejau su pincetu aplaupiau ta koteli, tai dar pabarstysiu angliuku ir gal dar kas iseis is vargso phal  unsure.gif
Gaila butu ismesti  verysad.gif

Jei tie juoduliai neminksti, tai gerai. Nes priesingu atveju galetu buti puvinys isimetes. Tada reiketu isgremzti iki sveikos augalo dalies, dezinfekuoti anglimi ar cinamonu.
Vis gi pabandyk tu ja reanimuoti. Jei lapai sveiki, saknis viena yra, tai gal dabar, pavasari ir atsigaus ji. Va koki superpaprasta reanimavimo buda radau kitam forume:

I skaidru celofanini maiseli ipilama truputis LIETAUS arba DISTILIUOTO vandens, maiselis pakratomas ir vandens perteklius ispilamas lauk (kad maiselio sienes liktu dregnos). I dugna idedamas ziupsnelis dregnu kiminu, ant ju (ne po jais) padedamas puslavonis (pacientas), tada daroma taip: i maiseli ipuciama oro ir tas oras keleta kartu ikvepiamas ir viel ipuciamas. Cia, kad ore butu didelis CO2 kiekis, kuris skatina augima. Tada maiselis aklinai uzrisamas ir pakabinamas sviesioje ir siltoje vietoje.

MAISELIS PALIEKAMAS RAMYBEJE keletui menesiu. Per ta laika, jei silumos ir sviesos yra pakankamai, augalas (pacientas) arba supuna arba pradeda augti. Kad sumazinti puvimo tikimybe, pries idedant augala galima pamirkyti (apie 1-3 h) fungicide.
Kiekviena diena istrauke ir apziureje vargseli pacienta jam tikrai nepadesite, bet vartydami tik sutrikdysit jo apsisprendima ir padidinsit puvimo tikimybe.

QUOTE(kristen @ 2008 03 30, 14:21)
Laba, mano sesers orchidejos vienas is pirmuju lapeliu pradejo gelsti  verysad.gif . Ar taip turi buti, ar jai kazko truksta  g.gif ? Pas ja kambariuose labai sausas oras, dar ji orche laiko ant palanges, kur iki kokios 2 val (dabar) yra saule. Gal ja reiktu perkelti kitur? As ja pamerkiau i vandeni, palaikiau vonioj paleidusi karsta vandeni, kol garavo ir pakisau po dusu. Gal reikia dar ka padaryti? Tikiuos, kad visus mano eksperimentus gelyte atlaikys, nes viska padariau seseriai nezinant  blush2.gif

Dar gali apipurskineti lapus drungnu vandenuku, kad padidint dregnuma aplink gele. Na, galima butu pastatyti ir ant padeklo su akmenukais ir vandenuku, bet sito sesute tikriausiai neliktu nepastebejus biggrin.gif
Atsakyti
Aciu Mamce, uz atsakyma 4u.gif . Padekla su akmenukais tai tikrai pastebetu lotuliukas.gif . Tik ta orche i vazoneli istatyta, kur apaciuj vanduo gali buti. Bet jai matyt nepakanka vis tiek dregmes.
Atsakyti
kai persodinėsiu (kažkada) tai į substratą tinka dėti riešutų kevalų ar ne? Kažkur man rodosi kad esu skaičiusi kad tinka, tik vat nepamenu kur ir ar tikrai, tai galvoju jūsų paklausiu, ar kas esate dėja?
Atsakyti
Mamce thumbup.gif na as irgi taip pat saviske laikau, tik eisiu dar oro pripusiu bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mano pinigine siandien nenukentejo, nes tokios kaip Rikes orchidejos nei maximoje nei ermitaze meradau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ir as tokios kaip Rikes orchideja noreciau... rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
O žydinčioms orchidėjoms ar daromas karštas dušas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 03 30, 18:59)
O žydinčioms orchidėjoms ar daromas karštas dušas? g.gif

Taip, tik pasaugok ziedus, kad neapsitaskytu.
Papildyta:
QUOTE(Inexe @ 2008 03 30, 17:42)
kai persodinėsiu (kažkada) tai į substratą tinka dėti riešutų kevalų ar ne? Kažkur man rodosi kad esu skaičiusi kad tinka, tik vat nepamenu kur ir ar tikrai, tai galvoju jūsų paklausiu, ar kas esate dėja?

Tikt tai tinka, bet kazkur skaiciau, kad nepatariama del to, kad riesuto idubime gali uzsilaikyti vandens (po laistymo/mirkymo) , o tai salygotu saknu puvima.
Atsakyti
Aiškutis, dar pasiskaitinėjau šen bei ten tai eisiu savo phalaenopsiuko maudyt šiandien, aišku pumpuriukus ir žiedus pasaugosiu bet pati tai išmaudysiu...
Atsakyti