Sveiki.
Nemaniau niekada, kad viesai skalbsiu savo skalbinius, bet nesiotis sirdyje viska labai sunku. Nutariau pasidometi Jusu, treciuju asmenu is salies, nuomones.
Esme tokia. Viskas liktais kaip pas normalius zmones. Draugavom, susituokem, gime mazgiukas. Pries tai dirbau vos ne iki paskutines dienos. Dabar esu vaiko auginimo atostogose, jau virs metu.
Buitis juodai uzkniso: namai, vaikas, namai, vaikas. Niekur be jo. Vyras dirbantis ir siuo metu mes su lelium sedim jam ant sprando. Nuo maziaus gimimo beveik niekur nebuvau isejus prasiblaskyti, palikus mazyli. Pora kartu su vyru buvom koncerte. Seniau buvau entuziastinga, emocinga, vienu zodziu tikra plesrune. Dabar subobejau, nervai paslijo, stogas ciuozia. Nuo kiekvienos menkniekio beveik pradedu verkti. Viskas dirgina. Vyras tyciojasi ir siulo nueit pas psichiatra. Vadina tyzena, prikisineja savo motina, kuri is viso niekur nedirbo, tik namie su vaikais, kad ji pasvente save seimai ir .t.t N kartu prasiau isleist arba pas drauge kur, arba i sporto kluba, bet kur. Atsakymas neigiamas. Ant galo pareiske kad kai susipazinom, buvau kitokia. Va tada man pratruko ir isaiskinau, kad tai jis is manes padare tai, kas esu siandien. Pati saves nekenciu... Aiskinau kad dar biskis tokio gyvenimo ir atsidursiu beprotnamyje arba ka nors pribaigsiu....
Ka galvojate? Ka daryti? Gal as tikrai per daug noriu? Zinau tik tiek, kad taip daugiau negyvensiu. ....
o kaip sekasi palaikyti rysiu su draugem? gal jos irgi vaikiuku turi? susiorganizuokite piknika su vaikais..
O tai kodel klausi vyro leidimo iseiti?
Esi laisva, manau tikrai turetum pasiklausyti ir savo noru - nusibodo sedeti, prasiblaskyk. Gal karta palik vaikeli su aukle, o pati - i koki SPA, masazo..
Nes jeigu taip ir toliau tai manau ir vaika pradesi nekest, o lialius nekaltas, kad mamka truputi nedrasi
O tai kodel klausi vyro leidimo iseiti?
Esi laisva, manau tikrai turetum pasiklausyti ir savo noru - nusibodo sedeti, prasiblaskyk. Gal karta palik vaikeli su aukle, o pati - i koki SPA, masazo..
Nes jeigu taip ir toliau tai manau ir vaika pradesi nekest, o lialius nekaltas, kad mamka truputi nedrasi

O man atrodo, kad problema tame, jog vyras su vaikučiu nepabūna, ir pasibuvimas kartu su draugėmis ir vaikučiais, ar palikimas auklei nepadės.
Aš bandyčiau griežtai pasakyti, kad šįvakar einu į sporto klubą, tu pabūsi su vaiku ir taškas.
Aš bandyčiau griežtai pasakyti, kad šįvakar einu į sporto klubą, tu pabūsi su vaiku ir taškas.
Musu lelius labai lepus, savo mociutes nepripazista, o apie aukle ner ka kalbeti, tikrai vaiko netraumuosiu. Visiska teisybe kartais pradedu maziaus nekesti, paskui pati save pagaunu ant to kad jis juk nekaltas. Su vaikais piknikas nesamone, n ju buvo... As noriu nuo ju pailseti, o ten dar tekdavo svetimus pagloboti. Tetis vis aiskina kad jei jis su vaiku pabus, kas dirbs, bet puikiai zinau, kad jis tuo piktnaudziauja....
O kad niekur nereiktu is namu eiti, vyras man i namus suorganizavo masaziste, kirpeja, manikiurininke...
O kad niekur nereiktu is namu eiti, vyras man i namus suorganizavo masaziste, kirpeja, manikiurininke...
Koki savaitgali,kai vyras namie-susikrauk krepsi ir mauk i sporto kluba sportuot iki samones netekimo, kol su visu prakaitu neigiamos emocijos istekes. Nepergyvenk-vyras vaiko nenudaigos-rupinsis kaip mokes.
Is viso virsune, kad vyras priekaistautu, kad buvai kitokia. Niekur neleidzia, vaiko nepriziuri, visos paslaugos i namus uzsakytos. Su keptuve tokiam kaip uzvozciau-atsitoketu.
Nenuostabu, kad vaikas lepus. Juk tu esi pastoviai susierzinusi. Pora kartu vaika vyrui paliksi-pasidarys kaip silkas (ir vienas ir kitas).
Skirk daugiau demesio sau ir neatsiklausdama vyro leidimo- tu ne kokia verge Izaura. Sekmes tau
Is viso virsune, kad vyras priekaistautu, kad buvai kitokia. Niekur neleidzia, vaiko nepriziuri, visos paslaugos i namus uzsakytos. Su keptuve tokiam kaip uzvozciau-atsitoketu.
Nenuostabu, kad vaikas lepus. Juk tu esi pastoviai susierzinusi. Pora kartu vaika vyrui paliksi-pasidarys kaip silkas (ir vienas ir kitas).
Skirk daugiau demesio sau ir neatsiklausdama vyro leidimo- tu ne kokia verge Izaura. Sekmes tau

Manau,turetai labiau pasirupinti savimi. Pabendrauk su draugem savaitgali, ar siaip kur iseik. Pabuk be savo seimos,labiau atsipalaiduosi ir taip nors trumpam atitruksi nuo kasdienybes..
Zinau,tai is savo patirties
Maziau kreip demesi i vyra,jis turi gerbti tavo nuomone. Stiprybes tau

Aciu visiems uz palaikyma...
Tikrai matau kad pribrendo laikas rimtam pasirinkimui: arba mano norus ir nuomone pradeda gerbt ir imti domen, arba laikas kazka keisti, nes nenoriu kad nukentetu tie, kas cia tikrai nekalti. Seniau pagaudavau savyje ir savizudybes minti, o paskui pakraupau: gimiau tikrai ne tam...

Tikrai matau kad pribrendo laikas rimtam pasirinkimui: arba mano norus ir nuomone pradeda gerbt ir imti domen, arba laikas kazka keisti, nes nenoriu kad nukentetu tie, kas cia tikrai nekalti. Seniau pagaudavau savyje ir savizudybes minti, o paskui pakraupau: gimiau tikrai ne tam...
Na,čia tipiška vyro-šeimos galvos pozicija."Sėdėk namie ir būk šeimininkė,aš darau pinigus-esi viskuo aprūpinta"Galiu tik pasakyti,kad jei nori kažką pakeisti-keisk nedelsdama ir dabar. O ką reiškia lepus vaikas?Tai pati ir lepini.Vaikui jau virš metų,gali ir pati jį visur tempti,ir artimiesiems palikti.Aišku,vyro nepriversi būti su vaiku,jei jis to nenori.
QUOTE(Sommer @ 2008 04 06, 11:41)
Na,čia tipiška vyro-šeimos galvos pozicija."Sėdėk namie ir būk šeimininkė,aš darau pinigus-esi viskuo aprūpinta"Galiu tik pasakyti,kad jei nori kažką pakeisti-keisk nedelsdama ir dabar. O ką reiškia lepus vaikas?Tai pati ir lepini.Vaikui jau virš metų,gali ir pati jį visur tempti,ir artimiesiems palikti.Aišku,vyro nepriversi būti su vaiku,jei jis to nenori.
Lepinu vaiki ne as, bet vyras. Pozicija tokia: mazas karaliukas, viskas galima, viska turi.... Priekaistauja, kad kazko neleidziu, aiskina kad su manim vaikas verkia... Esme tame kad ji visur ir tampausi, net kai pati pas gydytoja einu. Sedziu kabinete su inkstu uzdegimu ir temperatura 40 ir kaifuoju. Kaifuoju todel, kad salia vaiko nera, jis uz duru su vyru... Problema tame kad palikti daugiau nera kam. Neturiu as artimuju.... Taip jau susikloste....
Matau tik du kelius-arba eini į konfliktą su vyru ir reikalauji atokvėpio valandėlių sau,arba dantis sukandus lauki,kol vaikas paaugs..tik ar ištversi?Suprantu tave,nes man irgi stogas nuo vaikų auginimo važiavo,vyro šalia nebuvo,grįždavo tik savaitgaliais..
Mėnesius skaičiuodavau,kada gi užaugs...

Mėnesius skaičiuodavau,kada gi užaugs...

Savaitgaliais arba vakarais galima ir paciai nueiti pas kirpeja manikiurininke ar masaziste. Kam juos siusti i namus?
Juk dirbti ir nebuti per dienas namie yra kur kas geriau, negu tunoti kambary. Tavo vyras manyciau perlenkia lazda ar isties nelabai supranta kad tas sedejimas namuose veda is proto...

Žinau ką reiškia kai vyras bando uždaryti narvelyje, man panašiai buvo kai pradėjau mokytis o jam teko su mažąja sedėti, tai rašau kontrolinį ir gaunu visokias žinutes tipo užknisai mane su tais mokslais, namuose duonos nėra ir t.t.na man tada ir trūko kantrybė gryžau namo ir sakau: žinai brangusis tu gali šikna žemę raižyt, bet aš mokslus baigsiu, o jei tau sunku būt su vaiku, tai nebūk aš rasiu kas pabūna ir ką jūs manot, nuo tos dienos nė vieno prieštaraujančio žodelio tik gaudvau žinutes: gal nupirksi duonos ir t.t.O dabar mokausi toliau ir už mokslą man sumoka ir aiškina, kad nebandyčiau mesti.Tai va tokia istorija