QUOTE(neringa17 @ 2008 08 29, 15:12)
O tu kai išskalauji Chna plauni šampūnu ar ne ?
Maniškiai tai Lietuviški pilkai rudi plaukai natūroj, tai pastebėjau tokius dalykus:
1. Chna kad matytųsi, tai reikia tepti kątik išplautus plaukus besilikono šampūnu.
2. košės nepagailėt (mano vidutinio ilgio ploniems plaukams reikia 2 pokelių).
3. ant galvos užsidėti maišelį ar celofano ir dar užsivyniot kokią skarą.
4. Košę tepti dar šiltą.
5. Plaukų spalva keičiasi, ir tik po paros pasimato tikroji spalva, taigi, po dažymo geriausia kiek įmanoma ilgiau neplauti galvos šampūnu.
O dėl pačios spalvos mano pastebėjimai:
1. DAžant tik Chna gaunasi ryžoka.
2. dedant dar ir Basma - plaukai ilgainiu palieka raudonoki.
3. jei tepi chna košę, palaikai porą valandų, o paskui Basma ir palaikai dar valandą - gausis tamsiai kaštoninė spalva (tik neplauti su šampūnu kokią parą reikia)
4. Chna + kiaušinis + arabtinis šaukštelis aliejaus duoda kiek labiau kaštoninį atspalvį nei tik su chna, ir mažiau raudonumo nei kai dažai ir su basma.
5. Amla irdi duoda kiek šaltesnį atspalvį maišant su chna.
6. Kava man nelabai veikė, kaip beje ir juoda arbata. Spalva beveik nesiskyrė.
7. Plikant Chna ąžuolo žievės nuoviru stipriu gaudavos kiek tamsesnė spalva, bet kiek pasausina plauką....
8. Nereikia iš Chna tikėtis tokio poveikio kaip dažant su dažais. Niekada chna nepakeis plaukų spalvos kardinaliai. Geriausia tinka norint pagyvinti Lituvišką pilką spalvą ir suteikti jai kaštoninio, ryžo, rausvo ir pan. atspalvio.
QUOTE(Miaška @ 2008 08 29, 15:44)
Šį savaitgalį bandysiu, aną likau nedažyta - laiko pritrūko.
Bet žinok, man ir kiaušas veikia: nu gal neįsikalbu sau, atspalvis tikrai pasikeitęs, mažiau ryžumo, daugiau tokios kaštoninės atsirado...
Tikrai keista, kad net po trijų kartų nieko nesimato. Gal labai stori plaukai? O viena basma nelabai ką uždažys, nors, jei prieš tai dažei chna - turėtų patamsinti.
Jadzka, pasisakyk, juk bandei taip?
Nu jo, kiaušas yra gerai

Va reik Indusių klausyt, jos sako jos ir žino

DAbar tai įsikaliau sistemikę: imu chna, plikau su pavirinta amla (kiek skaičiau ją reikia gerai pakaitint, tik prieš pilant ant chna biški pavėsinu, kad ne verdanti būtų...), tada įvarvinu biškiuka kokio aliejaus ir kai kiek pravėsta įmušu kiaušinį. Dar kai noro yra gedu medaus ir kokio eterinio aliejaus. Nu tiko visai

gėris