Nu va penktadieni vel daziausi, laikiau visa vakara, viskas gavosi labai gerai
ipiliau i chna alyvuogiu aliejaus valgomaji sauksta, tai tepesi labai gerai, ne taip kai vien tik chna su vandeniu
QUOTE(Xingute @ 2008 08 11, 08:24)
Nu va penktadieni vel daziausi, laikiau visa vakara, viskas gavosi labai gerai
ipiliau i chna alyvuogiu aliejaus valgomaji sauksta, tai tepesi labai gerai, ne taip kai vien tik chna su vandeniu 
Įdėk šaukštelį medaus - tepsis dar geriau. O jei dar įmakalauosi kiaušinį - tepsis idealiai
Labutis visoms
pasiskaičiusi forumą ir pati nusprendžiau pabandyti dažytis plaukus chna ir basma, norėjosi pabandyti kažką naujo. Pirmais kartais, kaip čia ir buvo minėta, nieko gero nesigavo, toks greit nusiplovęs ryžokas atspalvis, pasausėję plaukai ir tiek. Bet ir dažiau primityvokai - užpylus viską (2 chna ir 4 basmos pakelius - čia kad tamsesne spalva gautųs - ale nė velnio nesigavo
) karštu vandeniu, tepiau ant ką tik išplautų, tik nusausintų plaukų, palaikiau keletą valandų, nuploviau, tada po poros dienų išsiploviau galvą ir viskas beveik nuėjo
Mano plaukai labai neimlūs dažams, visi trumpai laiko
Paskui vis paskaitinėdama, ką jūs čia rašote, užsimaniau patobulinti receptūrą dažiukų, nes vis tiek man tai patrauklus būdas atrodo, nors ir nemaža terlionė. Dar paskaičiau užsienio forumus ir sudėjus į krūvą įvairius receptukus ir patarimus pasidariau tokia košę: 1 pakelis chna (palaikytas kambario temperatūroje su citrinų sultimis per naktį), 1 šaukštas amlos (įmaišytas į chna košelę su citrinų sultimis) ir 2 pakeliai basmos (sumaišyti su juodąja arbata iš karto prieš maišant su cha ir amlos koše) bei viskas "pagerinta" šaukštu alyvuogių aliejaus ir tepta ant visiškai išdžiovintų "šviežiai išplautų" plaukų, tada maišelis ant galvos ir keturios valandos laikymo
Rezultatas: tikrai palyginus šalto atspalvio, be jokio ryžumo tamsiai rudi plaukai, švelnūs, neišsausėję, o išplovus nedėjau jokio kondicionieriaus ar balzamo (be ko seniau neapsieidavau, nes kitaip būčiau neiššukavus). dar nežinau, kaip nusiplovinės, bet kol kas esu patenkinta
Ačiū šauniosioms chna ir basmos bandytojoms už patarimus ir dalijimąsi patirtimi, vat ir aš atradau savo receptuką, kurį dar patobulinsiu (va paskaičiau apie medų ir kiaušinį) ir turėsiu superinius naminius plaukų dažus
sėkmės visoms bandant įvairius derinius
Paskui vis paskaitinėdama, ką jūs čia rašote, užsimaniau patobulinti receptūrą dažiukų, nes vis tiek man tai patrauklus būdas atrodo, nors ir nemaža terlionė. Dar paskaičiau užsienio forumus ir sudėjus į krūvą įvairius receptukus ir patarimus pasidariau tokia košę: 1 pakelis chna (palaikytas kambario temperatūroje su citrinų sultimis per naktį), 1 šaukštas amlos (įmaišytas į chna košelę su citrinų sultimis) ir 2 pakeliai basmos (sumaišyti su juodąja arbata iš karto prieš maišant su cha ir amlos koše) bei viskas "pagerinta" šaukštu alyvuogių aliejaus ir tepta ant visiškai išdžiovintų "šviežiai išplautų" plaukų, tada maišelis ant galvos ir keturios valandos laikymo
QUOTE(Katrinux @ 2008 08 12, 12:43)
Sėkmės ir tau!
Būtinai parašyk, ką išbandysi, ir koks rezultatas. Gundausi ir aš ta amla, gal reikės užsisakyti ir išbandyti, kiek galiu apryžėjusi vaikščioti...
QUOTE(Miaška @ 2008 08 12, 12:57)
Sėkmės ir tau!
Būtinai parašyk, ką išbandysi, ir koks rezultatas. Gundausi ir aš ta amla, gal reikės užsisakyti ir išbandyti, kiek galiu apryžėjusi vaikščioti...
Nors tas ryžumas man visai tinka ir patinka, ale vis knieti išgauti kokią kitokią spalvą.
Turiu aš dar Amlos lyšnas kelias dėžėles. Tai vieną kaip mors perleist galėčiau
QUOTE(jadzka @ 2008 08 12, 13:39)
Aniaa?
Tai perleisk pabandymui, brūkštelėk į až, kaip tavy pagaut, ir kokia kaina
O jei tiks ir pritiks, tai teks jau didesniu kiekiu apsirūpinti.
sveikos.iprastai dazau plaukus su 1pakeliu chna ir 2basma.laikau kuo ilgiau ir gaunu tikrai grazu,tamsu atspalvi.bet paskutini karta maximoj neradau iprastines chna,o tik bespalve.kas bus,jei naudosiu ja su basma ir dazysiu?bijau kad nebutu zalia spalwa....?
QUOTE(midori @ 2008 08 20, 22:05)
sveikos.iprastai dazau plaukus su 1pakeliu chna ir 2basma.laikau kuo ilgiau ir gaunu tikrai grazu,tamsu atspalvi.bet paskutini karta maximoj neradau iprastines chna,o tik bespalve.kas bus,jei naudosiu ja su basma ir dazysiu?bijau kad nebutu zalia spalwa....? 
Bespalvė chna tam ir bespalvė - jinai nedažo. Tada gausis tarsi dažytum tik su basma, o vien basma nežinau ar kokią spalvą duos, nebandžiau...
QUOTE(Miaška @ 2008 08 20, 23:17)
Bespalvė chna tam ir bespalvė - jinai nedažo. Tada gausis tarsi dažytum tik su basma, o vien basma nežinau ar kokią spalvą duos, nebandžiau... 
Priklausomai nuo pačio plauko ir nuo basmos: gali gautis nuo bordo iki žalios spalvos.
sveikos
gal žinot kas gausis jei bandysiu chna+basma mišinį dėl ant prieš du mėnesius raudonai(kirpykloj normaliais dažais) dažytų plaukų? ar bent kiek susilygins su tamsiom atauginėjančiom šaknim? ar geriau nerizikuot :unsure
šiaip norėčiau išgaut tamsią spalvą, panašią į natūralią savo, tik nznau kaip tie dažyti sureaguos
gal žinot kas gausis jei bandysiu chna+basma mišinį dėl ant prieš du mėnesius raudonai(kirpykloj normaliais dažais) dažytų plaukų? ar bent kiek susilygins su tamsiom atauginėjančiom šaknim? ar geriau nerizikuot :unsure
šiaip norėčiau išgaut tamsią spalvą, panašią į natūralią savo, tik nznau kaip tie dažyti sureaguos
QUOTE(bamba @ 2008 08 21, 23:45)
sveikos
Po kokių 2-3 dažymų turėtų patamsėti. Panašios į natūralią neišgausi - ji vis tiek bus daugiau į raudonumą, kaštoninę ar ryžą spalvą. Norint raudonumą prigesinti aš pirma dažyčiau su Chna (sumaišyta su kiaušiniu), palaikyčiau porą valandų, o paskui dėčiau Basmos ir palaikyčiau dar apie valandą (taip gaunasi tamsesnė spalva). Kai jau spalva susilygins, galima bus ir dažyti vienu mišiniu.