Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna/basma

Nu va penktadieni vel daziausi, laikiau visa vakara, viskas gavosi labai gerai thumbup.gif ipiliau i chna alyvuogiu aliejaus valgomaji sauksta, tai tepesi labai gerai, ne taip kai vien tik chna su vandeniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Xingute @ 2008 08 11, 08:24)
Nu va penktadieni vel daziausi, laikiau visa vakara, viskas gavosi labai gerai  thumbup.gif  ipiliau i chna alyvuogiu aliejaus valgomaji sauksta, tai tepesi labai gerai, ne taip kai vien tik chna su vandeniu  smile.gif

Įdėk šaukštelį medaus - tepsis dar geriau. O jei dar įmakalauosi kiaušinį - tepsis idealiai biggrin.gif
Atsakyti
Kazin ar bus kokia itaka plauku dazymui ateityje, jei panaudosiu bespalve chna?
Atsakyti
Labutis visoms 4u.gif pasiskaičiusi forumą ir pati nusprendžiau pabandyti dažytis plaukus chna ir basma, norėjosi pabandyti kažką naujo. Pirmais kartais, kaip čia ir buvo minėta, nieko gero nesigavo, toks greit nusiplovęs ryžokas atspalvis, pasausėję plaukai ir tiek. Bet ir dažiau primityvokai - užpylus viską (2 chna ir 4 basmos pakelius - čia kad tamsesne spalva gautųs - ale nė velnio nesigavo doh.gif ) karštu vandeniu, tepiau ant ką tik išplautų, tik nusausintų plaukų, palaikiau keletą valandų, nuploviau, tada po poros dienų išsiploviau galvą ir viskas beveik nuėjo unsure.gif Mano plaukai labai neimlūs dažams, visi trumpai laiko doh.gif
Paskui vis paskaitinėdama, ką jūs čia rašote, užsimaniau patobulinti receptūrą dažiukų, nes vis tiek man tai patrauklus būdas atrodo, nors ir nemaža terlionė. Dar paskaičiau užsienio forumus ir sudėjus į krūvą įvairius receptukus ir patarimus pasidariau tokia košę: 1 pakelis chna (palaikytas kambario temperatūroje su citrinų sultimis per naktį), 1 šaukštas amlos (įmaišytas į chna košelę su citrinų sultimis) ir 2 pakeliai basmos (sumaišyti su juodąja arbata iš karto prieš maišant su cha ir amlos koše) bei viskas "pagerinta" šaukštu alyvuogių aliejaus ir tepta ant visiškai išdžiovintų "šviežiai išplautų" plaukų, tada maišelis ant galvos ir keturios valandos laikymo smile.gif Rezultatas: tikrai palyginus šalto atspalvio, be jokio ryžumo tamsiai rudi plaukai, švelnūs, neišsausėję, o išplovus nedėjau jokio kondicionieriaus ar balzamo (be ko seniau neapsieidavau, nes kitaip būčiau neiššukavus). dar nežinau, kaip nusiplovinės, bet kol kas esu patenkinta bigsmile.gif Ačiū šauniosioms chna ir basmos bandytojoms už patarimus ir dalijimąsi patirtimi, vat ir aš atradau savo receptuką, kurį dar patobulinsiu (va paskaičiau apie medų ir kiaušinį) ir turėsiu superinius naminius plaukų dažus wub.gif thumbup.gif sėkmės visoms bandant įvairius derinius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Katrinux @ 2008 08 12, 12:43)
sėkmės visoms bandant įvairius derinius mirksiukas.gif

Sėkmės ir tau! drinks_cheers.gif
Būtinai parašyk, ką išbandysi, ir koks rezultatas. Gundausi ir aš ta amla, gal reikės užsisakyti ir išbandyti, kiek galiu apryžėjusi vaikščioti... tongue.gif Nors tas ryžumas man visai tinka ir patinka, ale vis knieti išgauti kokią kitokią spalvą.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 08 12, 12:57)
Sėkmės ir tau! drinks_cheers.gif
Būtinai parašyk, ką išbandysi, ir koks rezultatas. Gundausi ir aš ta amla, gal reikės užsisakyti ir išbandyti, kiek galiu apryžėjusi vaikščioti... tongue.gif  Nors tas ryžumas man visai tinka ir patinka, ale vis knieti išgauti kokią kitokią spalvą.

Turiu aš dar Amlos lyšnas kelias dėžėles. Tai vieną kaip mors perleist galėčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2008 08 12, 13:39)
Turiu aš dar Amlos lyšnas kelias dėžėles. Tai vieną kaip mors perleist galėčiau ax.gif

Aniaa? bigsmile.gif
Tai perleisk pabandymui, brūkštelėk į až, kaip tavy pagaut, ir kokia kaina mirksiukas.gif
O jei tiks ir pritiks, tai teks jau didesniu kiekiu apsirūpinti.
Atsakyti
sveikos.iprastai dazau plaukus su 1pakeliu chna ir 2basma.laikau kuo ilgiau ir gaunu tikrai grazu,tamsu atspalvi.bet paskutini karta maximoj neradau iprastines chna,o tik bespalve.kas bus,jei naudosiu ja su basma ir dazysiu?bijau kad nebutu zalia spalwa....? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo midori: 20 rugpjūčio 2008 - 21:05
QUOTE(midori @ 2008 08 20, 22:05)
sveikos.iprastai dazau plaukus su 1pakeliu chna ir 2basma.laikau kuo ilgiau ir gaunu tikrai grazu,tamsu atspalvi.bet paskutini karta maximoj neradau iprastines chna,o tik bespalve.kas bus,jei naudosiu ja su basma ir dazysiu?bijau kad nebutu zalia spalwa....?  biggrin.gif

Bespalvė chna tam ir bespalvė - jinai nedažo. Tada gausis tarsi dažytum tik su basma, o vien basma nežinau ar kokią spalvą duos, nebandžiau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 08 20, 23:17)
Bespalvė chna tam ir bespalvė - jinai nedažo. Tada gausis tarsi dažytum tik su basma, o vien basma nežinau ar kokią spalvą duos, nebandžiau... g.gif

Priklausomai nuo pačio plauko ir nuo basmos: gali gautis nuo bordo iki žalios spalvos.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
gal žinot kas gausis jei bandysiu chna+basma mišinį dėl ant prieš du mėnesius raudonai(kirpykloj normaliais dažais) dažytų plaukų? ar bent kiek susilygins su tamsiom atauginėjančiom šaknim? ar geriau nerizikuot :unsure
šiaip norėčiau išgaut tamsią spalvą, panašią į natūralią savo, tik nznau kaip tie dažyti sureaguos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 21 rugpjūčio 2008 - 22:46
QUOTE(bamba @ 2008 08 21, 23:45)
sveikos 4u.gif
gal žinot kas gausis jei bandysiu chna+basma mišinį dėl ant prieš du mėnesius raudonai(kirpykloj normaliais dažais) dažytų plaukų? ar bent kiek susilygins su tamsiom atauginėjančiom šaknim? ar geriau nerizikuot :unsure
šiaip norėčiau išgaut tamsią spalvą, panašią į natūralią savo, tik nznau kaip tie dažyti sureaguos

Po kokių 2-3 dažymų turėtų patamsėti. Panašios į natūralią neišgausi - ji vis tiek bus daugiau į raudonumą, kaštoninę ar ryžą spalvą. Norint raudonumą prigesinti aš pirma dažyčiau su Chna (sumaišyta su kiaušiniu), palaikyčiau porą valandų, o paskui dėčiau Basmos ir palaikyčiau dar apie valandą (taip gaunasi tamsesnė spalva). Kai jau spalva susilygins, galima bus ir dažyti vienu mišiniu.
Atsakyti