kam ta roze ragane apvyniosi?

.....
pas mane irgi
''rozyte'' auga - tai vienoje puseje aukstas gelynas [pentiniai, piliarozes, ''batukai''],
kitoje - daugiameciu gelynas zemejancia tvarka - bijunai, skaisteniai, ramunes, katileliai [placialapis, karpatinis, dar kazkoks], gostautines gaisrenos, raudonoji eziuole, dar kazkas, vel dar kazkas

, lelijos, vilkdalgiai, rudbekijos, rodzersija, siaip rozes, andersono tradeskantes, na dar yra - nzn visu augalu pavadinimu... iki pat zemiausiu raktazoliu ''bordiuro''.
Manau, neliesk tulpiu [jei joms ten gerai ir zydi normaliai] - juk jos kai nuzydes, pasisleps. Tame vardytame gelyne, tarpuose - pas mane pavasari karaliauja svoguniniai - leukojos, narcizai, hiacintai, paprastos ir daugiaziedes margutes, velyviai...
jei ten visiskas garantuotas seselis [gal ''kiauras'' - pusseselis, tada tikrai daug ka gali sodint] - tai melsvems tinka puikiai, tik ju saknynas galingas pasidaro - svoguninius atokiau kist,
is sezoniniu - begonijos.
dar karta perziurejau tavo posta - taigi sakai sviesu ten

- tai daug ka gali sodint

, nebent saulegrazoms nepatiktu be tiesiogines saulutes..
Tavo roze tikra grazuole ir labai vesli. Mano kitokia. Labai auksta ir reta. Pritvirtinta prie sienos , kad augtu kaip veduokle. Pavadinimas Zephirine drouhin. Nete radau, kad tai senovine roze. Labai tikiuosi, kad isgyvens, nes buvo parasyta,kad megsta saule. O toje vietoje ji net pro plysius tiesiogines saules nematys. Tvora meta didziuli seseli. O del melsviu tai bijau, kad jos gali laikyt dregme. Ir taip zeme ten labai slapia. Del tulpiu, tai net nezinau ar joms ten patinka. Prie roziu augo lelijos, tai iskasiau visas, o i ju vieta sukisau tulpes. Kai tulpes perkeliau prie rozes jos jau buvo pumpurus sukrove. Atrodo, kad nepakenkiau, toliau auga. Reikia kazka tokio pasodint prie tos rozes, kad gerai jaustusi pavesy ir dregmes nelaikytu, nes pernai visi rozes lapai buvo nueje juodom demem. Tai nusprendziau, kad del per dideles dregmes. Va koks galvosukis
Apskritai sipavasari askaip be galvos . Pasodinu, tuoj ziurek persigalvoju ir iskasu, keliu i kita vieta