Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinės tabletės "Yasminelle"

Man panašiai kaip ir anksčiau rašiusiai merginai ginekologė liepė pasirinkti arba žiedas, arba „Yasminelle“, arba "Lindynette" . g.gif O taip sunku nespręsti....
Atsakyti
Merginos, gal galite ka man patarti. Sios KT man apskritai yra pirmosios kt. Geriu 4 tablete ir jau antra diena kaip labai skauda koju raumenys, atrodo, lyg kas temptu, sunku vaikscioti. Ar tai reiskia, kad jos man netinka? Gal dar kuriai nors taip buvo?
Atsakyti
Sveikos. 4u.gif
Aš vos pradėjus jas vartoti,jausdavau sunkumą,užklupdavo valgymo priepuoliai.Jaučiausi alkana kaip žvėris.Kuris laikas buvau labai irzli ir nervuota,tačiau pradėjus vartoti maždaug trečią pakuotę,visi šitie šalutiniai poveikiai,jei galima taip pavadinti,dingo.Dabar mėnesinių metu nejaučiu didelių skausmų(kai nenaudojau KT, mėnesinės būdavo kančia),kraujavimas nebūna labai gausus, taip pat pastebėjau,kad veido oda tapo skaistesnė smile.gif
Beje,tai pirmos KT,kurias vartoju. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,
norėjau papildyti diskusiją savo žiniomis apie Yasminelle, gal kurioms nors padės.
Su drauge lankomės pas tą patį ginekologą - jai jis išrašė šių kontraceptikų. Poveikis - kuo puikiausias - organizme nesikaupia skysčiai, taip mažėja kūno svoris, padidėja krūtinė, išgražėja oda, plaukai, o noras mylėtis tik paūmėja. Taip pat kitas gydytojas šiuos vaistus išrašė jos draugei, kuri turi rimtų problemų su širdimi, o jokių kitų kontraceptikų ji gerti negali (mat visi jie aktyvina širdies veiklą). Taigi šis preparatas yra labai švelnus, išrašomas netgi jaunoms panelėms negyvenančioms lytinio gyvenimo, tarkim, odą sutvarkyti.
Aš taip pat norėjau šių tablečių, tačiau turiu problemą, kad pirmoji menstruacijų diena būna labai skausminga (pusę dienos nieko negaliu daryti). Todėl gydytojas man išrašė Yarina - tai to paties gamintojo vaistas su tais pačiai 'geraisiais' poveikiais, tik su pilna hormonų doze (nes yasminelle - sumažinta). Be to, įspėjo, jeigu aš pradėčiau nuo Yasminelle, galimas daiktas, kad kraujuočiau ilgiau nei pertraukos savaitę - šis paaiškinimas turbūt aktualus toms, kurios tiek daug rašė apie su šiais vaistais susijusį tepliojimą. Ginekologas pažadėjo, kad kai po pusės metų susitvarkys skausmai ir organizmas pripras prie kontraceptikų, galėsiu pereiti prie Yasminelle.

Norėjau paklausti dėl rūkymo ir KT - ar kuri nors, pradėjusi gerti kontraceptikus, metė rūkyti? (Mat kartu tai daryti ypač nerekomenduojama) gal kas gali plačiau apie tai papasakoti?
Atsakyti
As kaip rukiau, taip ir rukau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovita23 @ 2008 07 22, 08:43)
Merginos, gal galite ka man patarti. Sios KT man apskritai yra pirmosios kt. Geriu 4 tablete ir jau antra diena kaip labai skauda koju raumenys, atrodo, lyg kas temptu, sunku vaikscioti. Ar tai reiskia, kad jos man netinka? Gal dar kuriai nors taip buvo?

pacioj pradzioj ir man kazkas pan buvo, bet dabar lyg ir nieko panasaus nera g.gif
matyt sitaip organizmas pratinasi prie KT g.gif as nesureiksminau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mimuke: 26 liepos 2008 - 12:19
QUOTE(Monelle @ 2008 07 25, 14:53)
Sveikos,
norėjau papildyti diskusiją savo žiniomis apie Yasminelle, gal kurioms nors padės.
Su drauge lankomės pas tą patį ginekologą - jai jis išrašė šių kontraceptikų. Poveikis - kuo puikiausias - organizme nesikaupia skysčiai, taip mažėja kūno svoris, padidėja krūtinė, išgražėja oda, plaukai, o noras mylėtis tik paūmėja. Taip pat kitas gydytojas šiuos vaistus išrašė jos draugei, kuri turi rimtų problemų su širdimi, o jokių kitų kontraceptikų ji gerti negali (mat visi jie aktyvina širdies veiklą). Taigi šis preparatas yra labai švelnus, išrašomas netgi jaunoms panelėms negyvenančioms lytinio gyvenimo, tarkim, odą sutvarkyti.
Aš taip pat norėjau šių tablečių, tačiau turiu problemą, kad pirmoji menstruacijų diena būna labai skausminga (pusę dienos nieko negaliu daryti). Todėl gydytojas man išrašė Yarina - tai to paties gamintojo vaistas su tais pačiai 'geraisiais' poveikiais, tik su pilna hormonų doze (nes yasminelle - sumažinta). Be to, įspėjo, jeigu aš pradėčiau nuo Yasminelle, galimas daiktas, kad kraujuočiau ilgiau nei pertraukos savaitę - šis paaiškinimas turbūt aktualus toms, kurios tiek daug rašė apie su šiais vaistais susijusį tepliojimą. Ginekologas pažadėjo, kad kai po pusės metų susitvarkys skausmai ir organizmas pripras prie kontraceptikų, galėsiu pereiti prie Yasminelle.

Norėjau paklausti dėl rūkymo ir KT - ar kuri nors, pradėjusi gerti kontraceptikus, metė rūkyti? (Mat kartu tai daryti ypač nerekomenduojama) gal kas gali plačiau apie tai papasakoti?

Po 3,5 metu vartojimo Yarinos, vakar ginekologe israse Yasminelle.Poveikio nezinau, kadangi pradesiu jas tik kita menesi.
Atsakyti
Aš "Yasminelle" vartoju su pertraukomis gal keletą metų jau, esu visiškai patenkinta, nes nekankino jokie šalutiniai poveikiai nuo pat pradžių. Tai antrosios mano KT, prieš tai ne vienus metus vartojau "Harmonet" - irgi viskas tvarkoje buvo.

Reiktų nepamiršti, kad reakcija į tabletes, ypač KT, visada yra individuali - tos pačios gali ir lb tikti, ir užversti visokiais nemaloniais padariniais. Juk kaip bebuvę tai chemija ir dar nėra kartos, kuri būtų atgėrusi KT ir išmirusi - mes pirma. Taigi, realiai nėra jokių tikrai pagrįstų duomenų, kas bus sulaukus 60 metų bei turint daugmaž viso lytinio gyvenimo KT "stažą". Db reikia tiesiog ieškoti sau tinkamiausio varianto (kad būtų kuo mažiau šalutinio poveikio), o ginekologės, siūlančios tam tikrą produktą ir sakančios, kad jis "visiškai nekenksmingas", realiai neturi tam ilgalaikių mokslinių įrodymų smile.gif Taigi, turėkit omeny.
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif

As irgi jau antra menesi vartoju Yasminelle. Pirma menesi viskas buvo ok, menesines pasirode antra pertraukos savaites diena (nors pakuote pradeju gerti ne nuo pirmos menesiniu dienos, o nuo 4 berods). Bet va antra menesi geriant dar liko 3 tabletes, o jau susirgau menesinem blink.gif Nezinau, ka daryt, ginekologe atostogauja, neturiu ko paklaust.. Siandien paskutine tablete, ar vis tiek turi buti 7 dienu pertrauka dabar? gal kuriai nors taip buvo ir galite atsakyti? nez kazkaip sunerimau...
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2008 07 28, 14:16)
Labas visoms  4u.gif

As irgi jau antra menesi vartoju Yasminelle. Pirma menesi viskas buvo ok, menesines pasirode antra pertraukos savaites diena (nors pakuote pradeju gerti ne nuo pirmos menesiniu dienos, o nuo 4 berods). Bet va antra menesi geriant dar liko 3 tabletes, o jau susirgau menesinem  blink.gif  Nezinau, ka daryt, ginekologe atostogauja, neturiu ko paklaust.. Siandien paskutine tablete, ar vis tiek turi buti 7 dienu pertrauka dabar? gal kuriai nors taip buvo ir galite atsakyti? nez kazkaip sunerimau...

As tik pradejau savo treciaja pakuote.
Kada geriau pirmaja pakuote menesines prasidejo likus trims tabletems. Baiginejant antraja pakuote menesines prasidejo likus vienai tabletei. Galvoju,kad geriant trecia pakuote, nebeliks ne vienos tabletes ir menesines prasides jau jas sugerus.
Pertrauka daryti reikia.
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2008 07 28, 13:16)
Labas visoms  4u.gif

As irgi jau antra menesi vartoju Yasminelle. Pirma menesi viskas buvo ok, menesines pasirode antra pertraukos savaites diena (nors pakuote pradeju gerti ne nuo pirmos menesiniu dienos, o nuo 4 berods). Bet va antra menesi geriant dar liko 3 tabletes, o jau susirgau menesinem  blink.gif  Nezinau, ka daryt, ginekologe atostogauja, neturiu ko paklaust.. Siandien paskutine tablete, ar vis tiek turi buti 7 dienu pertrauka dabar? gal kuriai nors taip buvo ir galite atsakyti? nez kazkaip sunerimau...

man pačioj pradžioj taip būdavo.Likdavo dar 2-3 tabletės ir susirgdavau.Nekreipk dėmesio ar baigiai ar pradėjai gerk pagal grafiką ir viskas susitvarkys.Pvz.aš turėdavau nuo pirmadienio daryt pertrauką,o susirgdavau penktadienį,tai vistiek pabaigdavau pakuotę ir darydavau pertrauką.Vėliau susitvarkė ir susergu 3-4 pertraukos dieną,bet kartais užsitesia,nekreipiu dėmesio ir nuo pirmadienio po pertraukos vėl naudoju.
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2008 07 29, 12:21)
man pačioj pradžioj taip būdavo.Likdavo dar 2-3 tabletės ir susirgdavau.Nekreipk dėmesio ar baigiai ar pradėjai gerk pagal grafiką ir viskas susitvarkys.Pvz.aš turėdavau nuo pirmadienio daryt pertrauką,o susirgdavau penktadienį,tai vistiek pabaigdavau pakuotę ir darydavau pertrauką.Vėliau susitvarkė ir susergu 3-4 pertraukos dieną,bet kartais užsitesia,nekreipiu dėmesio ir nuo pirmadienio po pertraukos vėl naudoju.

Aciu uz atsakyma 4u.gif Na ir man panasiai, as nuo antradienio pertrauka turiu, o susirgau penktadieni. Pabaigaiu gert pakuote, mmm vis dar tesias. Tik antra menesi geriu jas, tai dar nelabai ikertu sita sistema doh.gif Aciu, kad pagelbejot rupimu klausimu.
Atsakyti