Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinės tabletės "Yasminelle"

As jau daugiau, kaip puse metu naudoju. Kai isgeriau 3 pakuotes tai islindo salutinis poveikis: stiprus ir dazni galvos skausmai, jauciausi siaubingai, norejau jau mesti gerti, prasikankinau taip 2 menesius verysad.gif ir nusprendziau, kad jei taip dar sekanti menesi bus tai tikrai darysiu pertrauka, bet viskas nurimo thumbup.gif
toliau geriu, ir planuoju vizita pas gin. doctor.gif , nes reikia issirasyt sekanciam pusmeciui receptuka.
Atsakyti
Sveikos,

as antra diena jau kaip naudoju KT (cia aplamai pirmosios mano KT). Anksciau naudojau kontraceptini pleistra. Meciau ji naudoti, nes po 6 men vartojimo prasidejo tepliojimas, kurio negalejau pakesti....
Na dabar jauciu viena salutini poveiki - pykinima doh.gif toks jausmas kaip gerklej gumulas butu.... tikiuosi greitai viskas susitvarkys ax.gif
Atsakyti
Žinokit, aš nevilty doh.gif nors aišku, kaip visada jaudinuosi dėl smulkmenų blush2.gif taigi nuėjau šiandien pas ginę - profilaktiškai pasitikrinti ir paprašyti KT... (beje, pirmą kartą), tai ji mane "pasiuntė" per visus gydytojus, pradedant mamologu, baigiant kraujo tyrimu... doh.gif hrrrr nežinau, galvojau opa opa be jokių problemų paims ir išrašys, ar čia tik taip atsitiko, kad reikės likusias atostogas praleist poliklinikoj? g.gif o gal vėl klystų, gal taip ir turėtų būt? ax.gif
4u.gif
Atsakyti
Mumuke, dziaukis, kad turi tokia gera ginekologe! Pries israsant KT tikrai reikia patikrinti, ar jie nepakenks. Is tikruju butent taip turetu buti visada, deja, ne visiems gydytojams norisi.
Atsakyti
Na aš irgi pagalvojau, kad geriau palakstysiu po tuos gydytojus, bet bent jau būsiu tikra ax.gif gal tiek daug reikia tikrintis, nes man mažakraujystė (nors dabar hemoglobino kiekis kraujyje normalus) g.gif Matyt rimtai, kaip rusai sako "ne spishi i budesh pervim" 4u.gif
Atsakyti
Kai jau gausi KT butinai paskaityk informacini lapeli - ten yra ilgas ligu sarasas, kurioms esant negalima vartoti KT. Todel tyrimai butini. Kaip jau rasiau, deja, ne visi gydytojai liepia juos daryti.
Atsakyti
Aš tiesą sakant dabar gilinuos labai į visokius šalutinius poveikius ax.gif situacija tokia: mes naudojamės prezervatyvais, bet kadangi man paranoja dėl to, kad jie gali plyšt, tai pagalvojau naudoti dvigubą apsaugą. Bet galvoju naudotis tik apie metus, nes po metų jau nebebūtų tokia tragedija jeigu ir plyštų, jei ir pastočiau (čia dėl mokslų). Na, tiesą sakant ir dabar nemirčiau ax.gif bet vis tiek norisi bent šiek tiek susitvarkyti gyvenimą. Bet dabar kuo toliau skaitau, tuo labiau svarstau ar vis dėlto noriu tų tablečių. Gal gydytojai, jeigu paklausčiau, pavyktų išvaryti iš manęs tą "prezervatyvo plyšimo" baimę blush2.gif
Be to, šiuose reikaluose esu naujokė, todėl prisivarau per daug nepagrįstų ir kai kam gal juokingų baimių 4u.gif
Atsakyti
Manau baime normalus dalykas wink.gif
Gal geriau paprasyk, kad israsytu Tau Postinora, nuspirksi, gules sau ramiai staltyje, o jeigu kada nors plys (mums, tfu tfu, per virs 3 metus dar niekada neplyso), tada pasinaudosi ekstrine kontracepcija (nereikes net begioti ieskoti vaistines).
Atsakyti
Tai kad jau senokai guli rankinuke tas postinoras ax.gif bet vėlgi, tiek apie jį šiam forume prisiskaičiau, kad nežinau ar norėčiau gert kada nors unsure.gif sakau, aš labai greitai sau į galvą ką nors įsikalu ir dėl to visada turiu problemų 4u.gif
Atsakyti
Jus man tada paaiskinkit - kam tada eiti pas ta ginekologa recepto, jei pacios galime sau pasiskirti KT? jUOLAB, KAd gydytojai israso tik tas tabletes, su kuriu firmomis yra pasirashe sutarti. iR CIA ne gandai, mano brolis dirba vienoje tu firmu..Jie sau graziai eina pas gydytojus ir tariasi.
Atsakyti
Tai reikia keist gydytoja wink.gif Kartais, kaip matom, gali pasisekt ir rasim kompetetinga.
Ech, be to, net jeigu is pradziu gausi KT be tyrimu, tai vistiek yra visada kruva klausimu, kas kaip, ka daryt jeigu.. ir tt. Todel tikiu, kad gydytojo konsultacijos geriant KT yra reikalingos.
Atsakyti
QUOTE(Mumuke @ 2008 08 19, 19:00)
Tai kad jau senokai guli rankinuke tas postinoras  ax.gif bet vėlgi, tiek apie jį šiam forume prisiskaičiau, kad nežinau ar norėčiau gert kada nors  unsure.gif sakau, aš labai greitai sau į galvą ką nors įsikalu ir dėl to visada turiu problemų  4u.gif

Nesuk sau galvos ir pasidaryk tuos tyrimus,kuo daugiau apie savo organizmą ir sveikatą žinosi tuo geriau.Pagersi KT kiek reikės,tada nustosi gert KT ir galėsi planuoti vaikelį.Koks gali būt normalus mylėjimasis baiminantis,kad plyš prezervatyvas ar pastosi.Aš iki vaikelio gėriau 5 metus ir dabar jau 1,5 geriu ir sveika esu ir niekuom nesiskundžiu.Sveikam žmogui KT nekinkia.Postinora pavartot kartą į metus yra blogiau nei tuos metus gerti KT. 4u.gif
Papildyta:
Čia iš straipsnio apie kt:

Jas sudaro tie patys hormonai, kurių esama moters organizme. Reguliuodami mėnesinių ciklą, jie padaro taip, kad kiašidėse nesubręsta kiaušinėliai. O be kiašinėlių negali įvykti apvaisinimas. Tablečių esama įvairių, su skirtingomis hormonų kombinacijomis. Tabletes reikia vartoti reguliariai (dažniausiai kas dieną). Negalima vartoti svetimų tablečių, nes tik per ginekologinę apžiūrą gydytojas nustato, kokios tabletės labiausiai tinka konkrečiai moteriai. Teisingai vartojant, tabletės beveik 100% apsaugo nuo pastojimo.
Papildyta:
O Čia iš straipsnio apie prezervatyvus:

Prezervatyvai.
Tai apsisaugojimo priemonė vyrams. Vartojimo laikas ribotas ( turi būti pažymėta pabaigos data). Gaminama iš gumos (geriausi iš latekso, nes nepraleidžia ne tik spermatozoidų, bet ir AIDS sukeliančio viruso). Daugelis būna sudrėkinti specialiu tepalu (dažnai spermicidu), kuris palengvina varpos įkišimą į makštį ir gali naikinti spermatozoidus. Patiems drėkinant prezervatyvą, derėtų naudoti tik tokias medžiagas, kurių pagrindas vanduo, nes angliavandeniliniai tepalai (tokie, kaip vazelinas) gali susilpninti gumą. Nemažai prezervatyvų gaminami su rezervuaru, arba antgalėliu, spermai sutekėti. Tai sumažina pavojų, kad įšsiveržusi sperma suplėšys prezervatyvą. Prezervatyvas užmaunamas ant stačios varpos, kol ji dar neprisilietė prie moters lyties organų ir kol nepasirodė priešejakuliacinis skystis. Šis skystis, kuriame irgi yra spermatozoidų, išteka iš varpos prieš prasidedant ejakuliacijai. Dauguma vyrų nežino, kada tai atsitiks, tad svarbu laiku užsimauti prezervatyvą. Po lytinio akto prezervatyvas ištraukiamas kartu su varpa, stengiantis, kad jis nuo jos nenuslystų. Kai kurie žmonės nenoriai vartoja prezervatyvus-esą jie sumažina malonumą. Nors kartais tai būna tiesa, tačiau partneriams reikia pasirinkti tarp jų ir galimybės pastoti ir užsikrėsti venerinėmis ligomis, neišskiriant ir AIDS. Prezervatyvų kaip priemonės apsisaugoti nuo nėštumo efektyvumas-88-98%.
mirksiukas.gif
Atsakyti