Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai dirbantys Vilniuje ir pan.

QUOTE(Smandi @ 2007 03 22, 10:54)
na va o man be galo knieti keisti darbą .  g.gif
Svarbiausia - turiu neblogą, labai dejuoti negaliu, bet Viliniuje vilioja perspektyvos toje srityje kuri man labai įdomi. Kaune tokių pasiūlymų beveik nėra, arba žemas lygis. O Vilniuje atrodo darbo vieta sukurta spec. man. bigsmile.gif
Ką daryti doh.gif . Kaip suprantu iš čia pasisakiusių geriau nevažinėti, tuo labaiu kad ir vaikai čia, ir šiaip jau šaknys įleistos, tad apie persikėlimą negali būti ir kalbos.

Tad tos ir tie, kurie važinėja jau seniai, gana didelius atstumus nuo namų iki darbo, padėkit padėti tašką....
Ar yra tikslas keisti darbą tik dėl meilės darbui? Ar vienintelis kriterijus yra atlyginimo dydis?

Cia kiekvieno asmeninis dalykas, bet as butent del meiles darbui ir vazineju wub.gif
Manau geriau vazinet ir jaustis laimingu negu visa gyvenima gailetis del to ko nepadarei..
Verta bent jau pabandyt.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Galiu pasidalinti jau esama padėtimi smile.gif Labai bijojau, kad persikėlus gyventi už Kauno, reikės važinėti, o viskas gavos atvirkščiai lotuliukas.gif Dabar, kol persikelsiu tenka važinėti po 30 km pirmyn ir atgal, o kai persikelsiu, iki darbo bus 5 min kelio mirksiukas.gif Ir ką, visai nebaisu. Važiuoju tiek pat laiko, kaip ir dirbdama tam pačiam mieste, t.y. 30 min. ir jokių kamščių bei stoviniavimo prie sankryžų bigsmile.gif Esu labai patenkinta rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilja: 22 kovo 2007 - 11:13
matot kaip yra - dabar iki darbo 7 min. kelio biggrin.gif tiktai.
o jei keisti - tai jau kur iki Vilniaus o ten dar....
Bijau dar dėl vaikų - ko gero visai jų nebematysiu, jie atsikels kai manęs jau nebus, o kada grįšiu - vėl nežinia koks stovis bus.
Taip ir svarstau ar reikia dėl savęs bigsmile.gif ar dėl kitų aplinkybių - dar ne dabar verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rys @ 2007 01 23, 19:37)
Jau šeštus metus kursuoju tarp Palangos ir Klaipėdos. Ir anksčiau keltis įpratau, ir prie atstumo pripratau, nors aišku, 25 km tai ne 100 km tarp Vln ir Kn rolleyes.gif Bet kol kas jokiu būdu nekeisčiau į "gyvenimą" ir darbą vienam mieste  rolleyes.gif

Ai tai cia gi kaip nieko irnesakyk.gif as Vilniuje kasdiena 20 km per miesta vaziuoju. Manau isvis atstumas iki 50 km tai ne atstumas, va virs 50 jau vargint gali. Be to dar ir nuo kelio priklauso. Viena yra vaziuoti geru keliu ta atstuma, kita paprastu uzmiescio keliu (ypac ziema).
Atsakyti
Na jau 2 men kas dien vazineju vilnius - kaunas. ka galiu pasakyt. erzina tik priklausomybe nuo bendrakeleiviu ir vairuotojo. pati kelione juokas. darbas 9-18val. keliuos 6.30, pasirodo mano bendradarbiai vilnieciai keliasi anksciau. I darba vos ne pirma atkeliauju, apie 8.30. namie bunu apie 19-19.30. nelabai suprantu, kodel cia snekama kad nebematysit seimos ir panasiai... o ir vaziuojan, pasnaudi ar pabendrauji... visai smagu.
Atsakyti
Turint vaikų - važinėti labai sunku. Aš metus važinėjau, sugaišdama dvi valandas iki darbo ryte ir dvi valandas vakare po darbo. Klaikuma. Daugiau tokios aferos niekuomet nedaryčiau. Darbo dienos ilgumas išsitempdavo iki kaip min 12 val. Vienintelis privalumas - tai tobuli vairavimo įgūdžiai.
Žiemą ypatingai važiuot sunku (autostrada nevažinėjau) - keliai nevalyti, pusto. Tai kelionė žiemą namo užsitęsdavo net iki 2,5 ar 3 valandų. Grįžti namo - o vaikai jau su pižamom mamos laukia ...
Atsakyti
QUOTE(Solve @ 2006 05 02, 19:45)
Sveikos mamytes  4u.gif
Esu kauniete  ir dabar ieskau darbo. Iki metuku vaikui liko tik pora savaiciu  verysad.gif  ir labai nenoriu grizti i darba , kuriame dirbau iki gimstant vaikui ( del labai didelio neadekvatumo darbo pobudzio, laiko ir atlygio santykyje)
Gavau pasiulyma dirbti Vilniuje, bet mane baido atstumas ir keliones islaidos ax.gif

Noriu, kad pasidalintumete tokio darbo pliusais ir minusais.

Jei yra dirbanciu Vilniuje ir vazinejanciu is Kauno, gal galetumem kooperuotis su vienu transportu ( jei gauciau darba  biggrin.gif  ). Manau naudinga butu abiem pusem....bet gal neverta taip toli darbintis g.gif

Privalumai: geresnis darbas, geresnės perspektyvos, įdomi patirtis, laikas pamąstymams vairuojant.
Trūkumai: papildomas laikas kelionėms, išlaidos benzinui ir mašinos amortizacijai, jeigu įmonė to neapmoka (benzinui - apie 1000 Lt/mėn. + dar apie 1000 Lt/mėn amortizacijai pagal standartinius įkainius).
Todėl siūlyčiau ieškotis darbo, kur Tau duotų tarnybinį automobilį arba apmokėtų visas išlaidas. Ir nereikėtų su kažkuo važinėti, t.y. derintis prie bendrakeleivių ir vairuotojo. Nes kitaip pervargsi ir "sudroši" mašiną. Na, o papildomas laikas kelionėms - čia kaip kam. Vieniems patinka, kitiems - ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Augustina: 30 balandžio 2007 - 10:01
Aš tai važinėju 60 km atstumu jau pusantrų metų, bet dirbu tik 4 dienas po 10 val, kelionę apmoka, užmokestis geresnis, o ir daugiau laisvų dienų turiu. taigi, kol kas tai man neatsibodo smile.gif
Atsakyti
Na kad jau prikėlėt temą, tai pasisakysiu ir aš.
Prieš metus man irgi iškilo dilema: važinėti į Vilnių dirbti ar ne. Pagrindinis kriterijus yra atlyginimas, na dar ir nauja darbo patirtis, naujos pažintys. Važinėjam penkiese, į mėnesį kelionėm išeina 320-400 lt. Gyvenu ne Kaune, tai iki susitikimo vietos atvykti reikia 15 min. Išvykstam 6.30, grįžtam 18.30. Darbe visada būnu anksčiau. Kamščių iš Kauno pusės Vilniuje nebūna (nei pirmyn, nei atgal), nebent avarija, bet nuo to niekas neapsaugotas. Keliuosi 5.30, spėju ir pavalgyt, ir galvą išsiplaut, ir išsidžiovint. Darbe dauguma kolegų keliasi vos puse valandos vėliau, o kai kurie išeina iš namų tuo pačiu laiku kaip aš išvažiuoju iš Kauno. Dar pamiegu važiuojant. Tai miego man užtenka. Pakolkas vienas iš didžiausių nepatogumų tas, kad kai būna komandiruotė ir reikia grįžti vėlai vakare, tenka prašytis pas draugus nakvynės.
Pažįstu žmonių, kurie važinėja daugiau kaip 5 metus ir iš to nedaro problemos. Na kiekvienas renkasi pagal save. Bet pabandyti manau visada verta.
Atsakyti
na as nevazineju is vilniaus i kauna ar atvirksciai, bet man uztenka ir to kad vaziuoju is kauno i karmelava su viesuoju transportu. Pasakysiu taip: iki darbo pakeitimo dirbau centre, atsikeldavau 6.30 su vyru kiekviena ryta pabegiodavom (net ir ziema isskyrus -15 C, ir taip 2 metus) pavalgydavau socius pusrycius (vyras padarydavo as tuo metu ruosdavausi) ir 7.40 iseidavau isnamu, per piet nusipirkdavau viska ka reik (turiu omeni kosmetika, drabuziai ir t.t.) po darbo varydavau tiesiai i baseina, po to jei reik i parda ir namo padeti vaikui pamokas ruosti (sakykit ka norit bet pradinukai be pagalbostikrai negali gerai mokintis). Tai va man jau iki gyvo kaulo daede vazinet i karmelava, as keliuosi 5.45 apie pabegiojimo ner kalbos jau metus kaip dirbu, kadangi dar reiktu anksciau keltis o ir vyras su manim taip anksti neitu, o viena bijau, pasidazyti vos speju apie socius pusrycius - pamirsau kas tai yra pusryciai is vis, i baseina po darbo vos speju, garderoba ir seniai reik atnaujinti (po baseino nesinori i jokias pardas lekt, savaitgalius skiriu seimai, o ne sopinimuisi, man ner slyksciau kai jaunos mamytes vietoj to kad nueitu su vaiku i teatra sekmadieni ar sestadieni, varo sopintis)
tai va po 1 metu darbo pradejau intensyviai ieskot darbo, alga man tinka (nors niekada nebus gana) bet va tas laiko gaisimas ir visos dienotvarkes issibalansavimas, nu niekaip negaliu priprasti+ ir kolektyvas darbo nekoks.

ISVADA: JEI TU NEVALGAI PUSRYCIU, TAU NEREIKIA DAUG LAIKO SUSIRUOSIMUI RYTAIS, JEI TU NEZADI SPORTUOTI IR NESPORTUOJI PO DARBO, JEI YRA KAM PASIRUOPINTI TAVO VAIKAIS PO MOKYKLOS AR DARZELIO (AR JIE DIDELI) IR JEI TAU PATINKA SAVAITGALIUS LEIST PARDUOTUVEJE AR PO DARBO IR ILGOS KELIONES, TAI PIRMYN, TADA TU GALI VAZINETI TOKIUS ATSTUMUS I DARBA.
dar vienas dalykas jei esi jauna mama ir planuoji seimos pagausejima, pagalvok kaip bus kai reiks keltis 5 ryto, kai besilaukianciai ir 8 ryto atsikelus truksta miego, o dar visas tas trankymaisi su masina g.gif
Atsakyti
QUOTE(spesRuta @ 2008 02 22, 11:04)
ISVADA: JEI TU NEVALGAI PUSRYCIU, TAU NEREIKIA DAUG LAIKO SUSIRUOSIMUI RYTAIS, JEI TU NEZADI SPORTUOTI IR NESPORTUOJI PO DARBO, JEI YRA KAM PASIRUOPINTI TAVO VAIKAIS PO MOKYKLOS AR DARZELIO (AR JIE DIDELI) IR JEI TAU PATINKA SAVAITGALIUS LEIST PARDUOTUVEJE AR PO DARBO IR ILGOS KELIONES, TAI PIRMYN, TADA TU GALI VAZINETI TOKIUS ATSTUMUS I DARBA.
dar vienas dalykas jei esi jauna mama ir  planuoji seimos pagausejima, pagalvok kaip bus kai reiks keltis 5 ryto, kai besilaukianciai ir 8 ryto atsikelus truksta miego, o dar visas tas trankymaisi su masina g.gif

Kiekvienas į šitą reikalą žiūri iš savo pusės ir tai kas vienam atrodo labai baisu, kitam gali būti visiškai priimtina.
Aš valgau pusryčius, kaip jau minėjau ir galvą išsiplaunu ir išsidžiovinu, ryte viso sugaištu 40 min. Po darbo beveik kasdien važiuoju sportuoti. Pasidažau darbe, ką beje daro beveik visos bendradarbės. Na vaikų dar neturiu. Kiek leidžia piniginė ir mano pačios poreikiai, apsiperku per pietus Vilniuje. Jei reikia savaitgalį nuvažiuojam į bazę, beje, kai dirbau Kaune į bazę irgi važiuodavau tik savaitgaliais. Pažįstu vieną, kuri nėščia būdama į darbą iš Kauno važinėjo gana ilgai. Su sveikata nebuvo problemų. Bet jų juk būna ir nevažinėjant. Tada gelbėja biuletenis.
O kai ateis laikas pagalvoti apie šeimos pagausėjimą, tada ir galvosiu. Beje, valstybės tarnyba pats geriausias darbas, planuojant šeimos pagausėjimą. Esi garantuota, kad gausi metus motinystės atostogų, o gal ir ilgiau. Jei imi ilgiau, per tą laiką galima pasiieškoti darbo kur nors šalia. Pinigai eina, o tu gali rinktis darbo vietą, kokią norėsi, visada turėsi kur sugrįžti.
Bet kokiu atveju nepabandžius negali sakyti ne.
Ir dar pastebėjau tokį pliusą: Kaune dirbant labai ilgai tvarkydavau savo reikalus, dabar viskas vyksta greičiau, o ir daugelį dalykų galima tvarkyti kur nori, nebūtinai gyvenamoje vietoje.
Atsakyti
Laba diena, zinau, kad nemazai kaunieciu dirba vilniuje. Svarstau ar dalyvauti atrankoje del darbo kurio tikrai noreciau, bet jis vilniuje, o as kaune. Taigi gal galetumete pasidalinti info: ar sunku vazineti toki kelia kasdien, kiek tai kainuoja, kokiu budu vaziuojate (automobiliu, autobusu). smile.gif
Atsakyti