Įkraunama...
Įkraunama...

Kandys

QUOTE(Norec @ 2010 08 31, 08:26)
Feromoninę gaudyklę naudoju jau kelis mėnesius.

O kur gauti tokiu gaudykliu? Nes mano spinteles irgi uzpuole sitos bjaurybes schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos,ir as turejau tokiu kaimynu,is pradziu tai nekreipiau didelio demesio,paskraido viena kita virtuveje,bet kai viena ryta vyras pamate ant lubu repliojanti kirmina tai sokas buvo...ir taip kiekviena ryta rasdavom po viena,kelis...tai pries sav.ismeciau visas kruopas,nes nes ten radau jau pridetus kiausinelius,net ant virtuvinio kombaino buvo pridejusios, isvaliau spintele,paskui su actu pravaliau, gun_rifle.gif tai dabar kokia sav.tai nieko nebesimato nei skraidanciu,nei ropojanciu notworthy.gif tikiuosi kad visam laikui....
Atsakyti

! 
Čia - ne Skelbimų lenta.

Moderatorė
Atsakyti
QUOTE(CYRENE @ 2010 09 06, 21:51)
O kur gauti tokiu gaudykliu? Nes mano spinteles irgi uzpuole sitos bjaurybes  schmoll.gif

Lietuvoje parduotuvėse nesu matęs ar radęs. Paprasčiausias būdas būtų nusipirkti internetu ber ebay.com. turiu atliekamų jei reikia.
Atsakyti
Is kur cia pas mus bus Lietuvoj nameliu... cia pas mus tik kandis pardavineja su kruopom... cool.gif Kaip sakant, perki kruopas, o dovanu gauni mesytes biggrin.gif

Atsakyti
Yra paklausa, turėtų atsirasti ir pasiūla. Verslininkai gana greitai reaguoja, jei tik pastebi. Laikau papūgas. Maistelį keletą metų kooperuodamiesi vežėmės iš Belgijos. Dabar jau keletas verslininkų ateina į forumą ir siūlo, reklamuojasi, kad turi mūsų pageidaujamos firmos prekių. Vat taip va bigsmile.gif . Skelbkime visur, kad yra toks poreikis, pamatysit, po metų bus visur irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(eiwile @ 2010 09 05, 16:18)
Laba diena,ech tos kandys buvo ir pas mane ju virtuvej,kai perkate parduotuveje kruopas atkreipkite demesi papurtykite maiseli nes as ju parsinesiau vienakart is parduotuves  doh.gif

Dar pastebejau kad atskrenda is kaimynu per ventilecine anga,tai vyras uzdejo smulkias groteles nebeilenda  ax.gif

Dar jos atskrenda is lauko,vakare vasara kai dirbu atsidarau langa tai jos buriais skrenda i vidu  doh.gif tik tos is lauko riebesnes  doh.gif

Dar visas kruopas miltus viska viska laikau sandariauose indeliuose biriems produktams tai kuri laika pas mane ju nebera,visas spinteles issivalau kiekviena kampeli na zodziu bijau as ju  unsure.gif

QUOTE(CYRENE @ 2010 09 06, 21:51)
O kur gauti tokiu gaudykliu? Nes mano spinteles irgi uzpuole sitos bjaurybes  schmoll.gif

Dėkui, dabar žinosim 4u.gif Ir aš išsivaliau užvakar spintelę nuo kandžių, kur buvo jų. Ten laikėm kruopas, dar buvo džiovintuose vaisiuose, tai viską be gailesčio išmetėm. Kai daugumą dalykų laikom ne vien indeliuose, o maišeliuose, kad ir neatidaryta pakuotė, bet turbūt tie kandžiai pajunta kur ten kas yra, pragriaužia pakuotę ir viskas, todėl teko ir nepradėtas, bet jau pragraužtas manas išmesti. Ir keturių grūdų buvo pradėta pakuotė, bet sandariai neuždaryta, tai ir ten įsibrovė tie parazitai. Tai va, šiuos daiktus, kur matėm kandžius, išmetėm, spintelę išvalėm. Dabar beveik nėra kandžių, nors viena kita dar pasirodo. Reiks dar kitas spinteles virtuvėj išsivalyti, žiūrėti, gal dar kur yra lizdas g.gif blush2.gif schmoll.gif
Atsibodo mum jie. Na dar jų prilenda, būna jie susislepia į krepšius pintus, ir šiaip jie mėgsta pagedusius daiktus, tai jei laiku neišmeti jų, tai ir sulauki šių svečių ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Jungiuosi ir aš prie jūsų. Prisiskaičiau jau ''n'' pasiūlymų kaip naikinti kandis. Daug ką jau ir išbandžiau. Vis dar randu kasdien po kelias tupinčias kur nors pvz. ant sienos. Pasidalinsiu, kaip naikinau.
Išmečiau užkrėstas kruopas, tada šveičiau visą naktį be galo kruopščiai visas spinteles, apžiūrėdama kiekvieną daiktelį. Pvz. radau kirmėlaitę net tarp dantų krapštukų.
Šiuo metu absoliučiai visos kruopos, arbatžolės, prieskoniai supilstyti į stiklinius sandarius indus. Aš tik kelis turiu užsukamus. Pirkau tokius, kurie užspaudžiami ir dar tokios kaip ir pusiau plastmasinės, pusiau guminės dalys prie dangtelio sandariai prispaudžiai. Na, neįsivaizduoju, ar kandys ir per tokius sugebėtų pralįsti.
Kruopas dabar perku dažniau ne prekyb. centruose, o pvz. eko parduotuvėse, kurios būna mažesnės, atrodo tvarkingesnės. Parsinešusi iš karto iš maišelio lėtai pilu į indą, peržiūriu, ar nematau ko nors įtartino. Tada nakčiai kruopas palieku šaldiklyje, nes esą jei ir yra kokie pažeidimai, nepastebimi plika akimi, tai šaldiklyje jie žūsta. Čia sako minusas tame, kad bet kokį maisto produktą užšaldžius šaldymo kameroje, nukenčia jo vertė. Na, bet bent jau kol kas aš kitaip negaliu - per daug bijau aš tų visų gyvių. Tai va, po nakties kruopas, sausus dribsnius ar pan. supilu į stiklinius indus, sandariai uždarau. Taip pat pridėjau levandų kvapo priemonių į spinteles. Man neaišku, ar levandų kvapas MAISTINĖMS kandims irgi tinka, nes ant pakuočių rodos rašo dėti į rūbų spintas. Pirkau ir tų kedro pagaliukų, ir apelsino žievelių profilaktiškai į spintas pridėjau. Ir actu pravaliau lentynas.
Nuo to valymo praėjo gal maždaug dvi sav. Spintelėse, stikl. induose kandžių nerandu, tačiau, kaip jau minėjau, kur nors ant sienos vis vieną kitą kasdien užmušu. Vis pagalvoju, kaži, kuo jos maitinasi? Lb. kruopščiai po valgio gaminimo apžiūriu, kad net trupinėlių neliktų, lb. kruopščiai kasdien viską prižiūriu, valau. Nenustebčiau,kad jos kur nors į plyšius sulindusios. Pas mus ant lubų yra keli tokie taip vadinami mediniai ''balkiukai'', į kuriuos lemputės susuktos, tai galvoju gal už jų užlenda. Na, bet neįmanoma išardyti tokių konstrukcijų, kad apžiūrėt, išvalyt.
Žodžiu, lb. nemalonu. Kasdien vaikštau iškelta galva ir nuolat apžiūrinėju, stebiu, tikrinu. Nenormalu šitaip... Negaliu jaustis ramiai, jaukiai namie...
Dar, tiesa, kartkartėmis vakare uždegu žvakę ir įpilu levandų eterinio aliejaus. Kažkaip nelabai tikisi,kad jis padeda, nes išsisklaido kvapas per visus kitus kambarius, nelieka jokio aštresnio kvapo ir jei jau jos pasirodo, tai galvoju, gal ne taip jau to kvapo ir bijo. Va, spintelėse, kur tas kvapas levandų išlieka aštresnis, gal ir apsaugo bent kažkiek, nežinau...
Kai kurie pastebi kandis įskrendančias per langą, tad norėjau paklausti, kaip tokiu atveju vėdinate kambarius? Gal geriausia tada dieną vėdinti, nes vakare į šviesą daugiau skrendą tie visokie gyviai?
Aij, ir kaip su kruopų, arbatžolių, prieskonių laikymu šaldytuve? Ar nėra ten per drėgna laikyti kruopas? Ar nepradės pelyti? Na, čia man taip viena pažįstama teigė...
Atsakyti
Dar va galvoju, o kaip kaži su šiukšliadėže? Na, ji pas mane uždara, bet jei nebus ko valgyt, gal ir ten sumąstys kandys lįsti... g.gif
Atsakyti
Ups, ir dar pamiršau vieno dalyko paklausti blush2.gif Jei laikote kruopas stiklainiuose ir pvz. randate kirmėlyčių, tai kaip išmetate lauk: kratote į maišelį, tada į šiukšliadėžę ir tada į konteinerį ar nešatės stiklainį iki konteinerio ir ten išpilate? Galvoju, kaip čia neskausmingiau ir paprasčiau būtų smile.gif Gi, kai maišiukuose aptikau, tai viską greitai į kibirą ir lauk, o čia kažkaip norisi greitai išmesti, tačiau va, stiklinę tarą reikia išsaugoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vittali @ 2010 09 10, 23:46)
Ups, ir dar pamiršau vieno dalyko paklausti  blush2.gif  Jei laikote kruopas stiklainiuose ir pvz. randate kirmėlyčių, tai kaip išmetate lauk: kratote į maišelį, tada į šiukšliadėžę ir tada į konteinerį ar nešatės stiklainį iki konteinerio ir ten išpilate? Galvoju, kaip čia neskausmingiau ir paprasčiau būtų smile.gif Gi, kai maišiukuose aptikau, tai viską greitai į kibirą ir lauk, o čia kažkaip norisi greitai išmesti, tačiau va, stiklinę tarą reikia išsaugoti  biggrin.gif

As kai radau stikliniame induke kirminu ant kruopu, tai meciau su visu induku lauk, kazkaip nekilo noras ten atidarineti blink.gif siandien nuo lubu nukrapsciau 5 kirminus doh.gif vakare eisiu valyti spinteles su actu, verysad.gif jau uzkniso kai kruopas reikia mesti ir mesti lauk, nes nuolat ilenda zarazos, i arbatzoles taip pat, nors sandariai induke sudeta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cloudlet @ 2010 09 12, 12:50)
As kai radau stikliniame induke kirminu ant kruopu, tai meciau su visu induku lauk, kazkaip nekilo noras ten atidarineti  blink.gif siandien nuo lubu nukrapsciau 5 kirminus  doh.gif vakare eisiu valyti spinteles su actu,  verysad.gif  jau uzkniso kai kruopas reikia mesti ir mesti lauk, nes nuolat ilenda zarazos, i arbatzoles taip pat, nors sandariai induke sudeta  verysad.gif

Gal visgi pabandyk nusipirkusi kruopas lėtai perberti į kokį nors indą, peržiūrėti ir po to vienai nakčiai į šaldiklį? Po to į stiklinius indus. Nes jeigu yra koks kiaušinėlis padėtas, jis žus šaldiklyje, o vėliau kruopas prieš verdama perplausi ir bus ok. Nes daug kas sako, jog ne įlenda pro tarpus, o jau supili užkrėstas kruopas, todėl ir randi indeliuose.
Dėl indelių išmetimo man kažkaip netinka toks variantas smile.gif nes brangokus nusipirkau smile.gif
Nenoriu prisikalbėti, tačiau jau keletą sav. nei spintelėje, nei stikl. induose nerandu kandžių, tik ant sienos ar lubų vieną kitą užmušu. Spėju, kad iš plyšių, prie kurių neturiu galimybės prieit išlenda. Tai gal po truputį išmušinėsiu. Viliuosi...
Beje, dar sakoma, jog reikia stengtis neužlaikyti kruopų, o nusipirkus jas ir vartoti po truputį, nes kandys ypač lenda prie užsistovėjusio maisto.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti