Įkraunama...
Įkraunama...

Kandys

QUOTE(tabeliukas @ 2011 01 21, 14:17)
tai papasakokite kokiais budais? nes mes cia visos puolusios i nevilty  verysad.gif
Delfyje radau straipsni apie maistines kandis. tai vienas komentatorius stai ka parase:
" Turėjau ir aš namuose tokią problemą. Internete radau patarimą, kuris labai padėjo. Dabar visas
kruopas, miltus ir kt. parsinešu namo ir dviem -trim parom kišu 'karantinui' į šaldymoo kamerą.
Problemą išsprendžiau puikiai. "
taigi mielosios siulau ir as sy metoda isbandyti. 4u.gif 
as lekiu bandyti dabar, po keliu dienu parasysiu ar pavyko  ax.gif

Mano komentaras delfyje. Kreipiaus i redaktoriu, kad ne apie kazka o konkreciai parasytu straipsni apie kandis, skambino klausinejo, bet taip ir neparase...

Taip atsikraciau galutinai maistiniu kandziu.

Tiesa pasakius jau daugiau nei kelis kartus rasau straipsni kaip su jais kovoti ir po kiek laiko vel tie patys klausimai...

MM
Atsakyti
QUOTE(*Meg* @ 2010 11 23, 12:46)
Ar kas nors yra jų atsikratęs galutinai? g.gif

Su kandimis kariauju jau 14 metų... nei galo nei krašto doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*Meg* @ 2010 11 26, 09:57)
Dar klausimas: ar sios maistines kandys gali persikelti i kambarius ir apsigyventi spintose. Ar jos eda rubus? g.gif . Nes jau pora kandziu maciau kaip skrido i kambariu puse, tik nespejau pagauti doh.gif . Ir kaip atskirti kur maistine kandis, o kur kitokia?

Maistinės kandys drabužių neėda 4u.gif Be to tos kur skraido (patinėliai) irgi drabužių neėda, juos graužia lervos ir patelės. Kandžių patelės į patinėlius visiškai nepanašios.
Atsakyti
sveiki 4u.gif ir as turiu ta problema doh.gif maistiniai kandziai drabuziu neliecia.dariau generalines tvarkas virtuveje spintelese,-apmazeja ju,bet nedingsta.karta aptikau arbatzoliu dezutese doh.gif ismeciau lauk nors kiek itartinas arbatas,prieskonius(atidarytus),--lyg ir nebesimato...bijau ir pasakyti... smile.gif
Atsakyti
na baisu su tom kandim. Mes tik gimus vaikuciui nusipirkom kampa medziagini. Ir speju kad su juo uzsivezem kandziu. Skraidydavo tiesiog ant lubu pritupe. Temstant islisdavo.
Tai nei kokios chemijos negalejom panaudoti, nes mazas vaikas namie buvo, nei to baldo atsikratysi, gi neaisku buvo ar tikrai nuo jo. Tai tiesiog ejom ir musem visas. Bet kazkaip gerai, savaime jos isnyko ir jau daug metu nebesirodo. Matyt is tiesu buvom su baldu uzsiveze. Net ir nepagalvotum...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitutė: 31 sausio 2011 - 16:32
QUOTE(PocketRocket @ 2011 01 17, 21:07)
Dar nesu išbandęs, nes drabužinės kandys manęs nekamuoja, bet girdėjau, kad kandis atbaido kaštonai, pridėlioti jų spintoje ir tarp drabužių reikia smile.gif

o kaštonus dėti nuluptus ar ne? blush2.gif
Atsakyti
Kai tik atšalo, kandys dingo, o dabar vėl ima rastis. Bet pagavau pirmą šiemet ne virtuvėj, o vonioj, kuri yra toliausiai nuo virtuvės. Tai spėju jau pro ventiliaciją tikrai atskrido...

Manau, metas vėl tų namelių-spąstų užsisakyt, nes tik jie padėjo pernai.
Atsakyti
Pas mane to brudo buvo atsiradę praeitą rudenį.Nepatikėsite,bet net nei karto nepradarytame,neseniai parsineštame iš parduotuvės Cifo butelyje,po kamšteliu,radau lervą apsivoratinkliavusią swoon.gif
Visas kruopas ir prieskonius išmečiau lauk,spinteles ir spintas su actu išvaliau,rūbus ir kitus daiktus peržiūrėjau. Šlykščiau nebūna.Čia ,viską perskaičiusi,supratau,kad pas mane buvo tos maistinės (juodosios).Bet kas nors paaiškinkite,kodėl lervų radau net ant prieškambaryje,ant kabyklos pakabintų rūbų..? Juk jos-maistinės,rūbų neėda.Jau nebekalbu apie aukščiau paminėtą "Cif"... blink.gif
Gal čia pas mane kandys-mutantės buvo? lotuliukas.gif
Šeip tai visai nejuokinga.Stebiu,kad ,kaip rašote ,vėl neatsirastų.Rytoj darau generalinę-pavasarinę.Ieškosiu kandžių doh.gif
Atsakyti
Pas mane tos bjaurybės skraido po visą butą doh.gif , atsirado virtuvėje, ilgai negalėjau rasti priežasties, n kartų valiau visas spinteles, kol pagaliau aptikau jų buveinę- ogi greito paruošimo dribsnių dėžutėje, net neatplėštoje, o galiojimo laikas baigiasi 2011 liepą doh.gif . Viską išmečiau, bet tie šlykštūs padarai niekur nedingo, atvirkščiai, atrodo, kad jų daugėja, negana to, jau skraido ne tik virtuvėje, bet aptikau is prieškambaryje, ir miegamajame, ir drabužinėje bash.gif . Panašu, kad ir pas mane mutantai apsigyveno blink.gif Visus namus perrausiau, ieškodama lizdo, bet taip ir neradau, nesuprantu, iš kur jie imasi gun_bandana.gif
Atsakyti
Su maistinėmis kandimis kovoju jau ilgai, 3kartus teko išmėtyti kruopas, kol paskelbiau joms tikrą karą. Pradėjau su jomis kariauti rudenį ir išnyko, bet ar nebus taip, kad jos išnyko dėl to, kad žiema kandims ramus sezonas, nes atšylant orams, vėl matau skraidančias kandis. kaip mane jos nervina. Pasidalinkit, gal pas ką kandžių buvo ir žiemą????
O kovojau taip, visas kruopas, prieskonius, arbatas išmečiau, prisipirkau sandarių dėžučių ir jose dėjau viską. Beje spintelėse dabar laikau tik koncervuotą maistą, aliejų, o kruopas sandariuose indeliuose laikau atviroje lentynoje. kaip supratau, kandys labai mėgsta tamsias vietas, kur užlysti, ar kokiam kampe įsisukti. Manau net nusiirkus iš parduotuvės kokias kruopas su kiaušinėliais, sandariame inde pamatysi, kad ten skraido ar ropoja kirminukas ir galėsi mest lauk tik tą induką su užkrėstom kruopom. Iš virtuvės išnešiau visus daiktus, išpukškiau nuodais(pardavėjas sakė viską naikina jie, nepamenu pavadinimo, bet ne kobra, nes pardavėjas sakė kobra nepadeda). Paskui valiau viską actu, pridėjau visur lauro lapų ir kandys dingo. Bet iš kur dabar jie atsirado, tai neįsivaizduoju. Gal iš kaimynų atskrido? Reikia gal užsandarinti ventiliacinę angą. Radau neblogą straipsnį apie kandis: http://www.bustas.lt/str_k.php?p1=KP
Atsakyti
Pas mane irgi dingo rugsėjį, vėl ėmė po vieną iš kažkur rastis va neseniai. Profilaktiškai esu padėjus spąstus virtuvėj, vonioj ir tamsiam kambarėlyje (visur kur yra ventiliacijos, per kurias tos bjaurybės gali ateit). Visas kruopas, miltus laikau sandariuose stikliniuose induose ir matyčiau, jei kuriam inde kas nors skraidytų.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2011 04 25, 20:28)
Pas mane irgi dingo rugsėjį, vėl ėmė po vieną iš kažkur rastis va neseniai. Profilaktiškai esu padėjus spąstus virtuvėj, vonioj ir tamsiam kambarėlyje (visur kur yra ventiliacijos, per kurias tos bjaurybės gali ateit). Visas kruopas, miltus laikau sandariuose stikliniuose induose ir matyčiau, jei kuriam inde kas nors skraidytų.

taip taip taip..išnyko, kol buvo šalta... pamenu, iš jūsų anais metais pirkau namuką, tai jis stebuklingai man visas jas išnaikino. thumbup.gif
bet...vakar koridoriuj ant sienos panačiau vieną zarazą blink.gif iškart puoliau prie spintelės, iš kurios anuomet jas variau lauk, na, berods nei vienos neberadau. apžiūrėjau ir lubas, jos taip pat buvo švarios, be jokių kirmeliukų.... o dabar gyvenu baimėj, kad jos ims ir pradės lįsti iš nežinia kur. nors pradėjau vakar galvoti, kad tikriausiai iš kokių kaimynų atskrido.. brrrr...
taigi, norėjau paprašyt, kad jeigu kada užsakinėsite spąstus, aš mielai prigriebsiu porą namukų 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

namuose, rūbų spintoje prieš kelis mėnesius pastebėjau išskridusį kandį, peržiūrėjau visus rūbus, nieko neradau, sudėjau atgal ir tikėjausi kad viskas gerai. Po gero mėnesio vėl pastebėjau kandį spintoje. Vėl peržiūrėjau rūbus, išvaliau spintą, bet neradau jokių lervų (kirmėlių), tuomet nusipirkau senukuose kedro gabaliukų bei papildomai nusipirkau levandos kvapą tokius priklijuojamus rutuliukus. Tie levandos rutuliukai tikrai intensyviai kvepia, net kambaryje jaučiasi. Na galvojau būsiu rami. Nieko panašaus. Šiandien atidarau spintos duris, o joje ant sienos tupi kandis. doh.gif Keisčiausia, matosi jį visai neveikia tie levandos kvapai. Tai nebežinau ką daryti. Mama patarė išvalyti spintą su acto tirpalu, išplauti visus rūbus. Spintą išvaliau, o ką su rūbais daryti nežinau, kokią jų galybė doh.gif
O kandys ėda ir sintetinius audinius, gal juos užtenka tik apžiūrėti, o plauti tik natūralaus pluošto?
Kokias dar priemones naudoti, kad juos išnaikinti?
Ar visas spintas reikia išvalyti ir jose esančius rūbus išplauti?
Ką daryti, jei nerandu lervų lizdo?
Būsiu dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti