Įkraunama...
Įkraunama...

Kandys

QUOTE(Deverax @ 2011 05 03, 12:02)
Sveikos,

namuose, rūbų spintoje prieš kelis mėnesius pastebėjau išskridusį kandį, peržiūrėjau visus rūbus, nieko neradau, sudėjau atgal ir tikėjausi kad viskas gerai. Po gero mėnesio vėl pastebėjau kandį spintoje. Vėl peržiūrėjau rūbus, išvaliau spintą, bet neradau jokių lervų (kirmėlių), tuomet nusipirkau senukuose kedro gabaliukų bei papildomai nusipirkau levandos kvapą tokius priklijuojamus rutuliukus. Tie levandos rutuliukai tikrai intensyviai kvepia, net kambaryje jaučiasi. Na galvojau būsiu rami. Nieko panašaus. Šiandien atidarau spintos duris, o joje ant sienos tupi kandis.  doh.gif Keisčiausia, matosi jį visai neveikia tie levandos kvapai. Tai nebežinau ką daryti. Mama patarė išvalyti spintą su acto tirpalu, išplauti visus rūbus. Spintą išvaliau, o ką su rūbais daryti nežinau, kokią jų galybė  doh.gif
O kandys ėda ir sintetinius audinius, gal juos užtenka tik apžiūrėti, o plauti tik natūralaus pluošto?
Kokias dar priemones naudoti, kad juos išnaikinti?
Ar visas spintas reikia išvalyti ir jose esančius rūbus išplauti?
Ką daryti, jei nerandu lervų lizdo?
Būsiu dėkinga už atsakymus  4u.gif

Kandys mano galva eda tik naturalius audinius. Tai juos pirma reiktu apziureti. Vilnones kojines, kailius naturalius. Tokius sukapoja nepataisomai. Net nezinau, as pirma viska issikraustyciau is spintos, ir apziureciau. Tikrai manau rasciau ju lizdeli naturaliame audinyje. Tada ismesciau, kas jau butu nepataisoma, visa kita gal bandyciau skalbti, o spinta valyciau acto tirpaliuku. Na net nezinau...
Atsakyti
QUOTE(Deverax @ 2011 05 03, 11:02)
Sveikos,

namuose, rūbų spintoje prieš kelis mėnesius pastebėjau išskridusį kandį. Kokias dar priemones naudoti, kad juos išnaikinti?

Labux, 4u.gif
kažkada turėjau šių bjaurybių verysad.gif ko tik nedariau ,toks jausmas apėmė, kad jos atsparios viskam doh.gif Mane pamokė viena močiutė, pati nebeturiu, gal dar kam pagelbėsiu. Reikia nusipirkti aerozolio, skraidantiems vabzdžiams ( Kaip musėms) atidaryti spintas, antresoles ir visur išpurkšti, ant drabužių dėmių nelieka. Kadangi vaikai buvo maži, o priemonė drastiška, tai padarėm atostogų metu, išvažiuodami iš namų. Parvykę radom spintoje, apačioje po pakabintais drabužiais prikritusių, kažkokių švenčių metu procedūrą pakartojom ir pamiršau kad jų kada aplamai namuose buvo. thumbup.gif
Atsakyti
Man pavyko nugalėti kovą prieš MAISTINES KANDIS. Mano kovos būdai:
1. Išmesti užkrėstus produktus(arbatos, košės, prieskoniai, maišeliai ir pan)
2. Visus birius produktus, ir arbatas ir pan. laikyti stikliniuose induose arba šaldytuve ir SVARBU atviroje lentynoje, kandys labai mėgsta tamsą ir įlįsti į visokius kampukus
3. Atlikus patikrą ir išmetus visus nereikalingus dalykus, VISUS daiktus išnešti iš virtuvės.
4. Visą virtuvę juodai išveisti
5. išpurkšti nuodais(čia reikia daryti, kai planuojama išvykti kur nors iš namų
6. Paskui dar kartą visą virtuvę, ypač spinteles pervalyti vandens ir acto tirpalus.
7. Spintelėse pridėti lauro lapelių.
8. I spinbteles dėti tik konservuotus daiktus, sultis, indus.
9.Visi birūs produktai atviroje lentynoje. Birūs produktai stikliniuose induose
10. Ir viskas, Jūsų kova baigta, tiesa, reikia vis profilaktiškai persižiūrėti ir pervalyti
Atsakyti
O kur laikote arbatas pakeliais? Vaistažolines ir paprastas? Ar kandys gali pragraužti plastikinį indelį užspaudžiamą?
Aš tai po kandžių invazijos bijau net kruopas,miltus pirkti. O norėtųsi ne vienam kartui jų turėti. Anksčiau mėnesiui tokių dalykų užsipirkdavau,o dabar,pakuotę parsinešusi iš parduotuvės,kandžių ieškau. Beje,miltai. Juos ir pilate į stiklinį indą? Aš dar tokio,kad 2 kg tilptų neturiu. Ir,ar neužtenka produktus laikyti stikliniuose,uždaruose induose spintelėje,nededant jų kažkur matomoje vietoje (čia dėl to,kad kandys mėgsta tamsą)? Na,nepatinka man indais-indeliais virtuvę apsistatyti. smile.gif
Niekur tų šlykštynių nebematau. Bet aš tada dar buvau gerai su Dichlofosu namus išpurškusi.
Beje, jau turiu įprotį vis akimis erdvę ieškant kažko apžvelgti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 08 gegužės 2011 - 12:29
Mano tai patirtis tokia, kad nei actas, nei jokie ten lauro lapai, kedrai neveikia tų maistinių kandžių. Pati mačiau kaip ant lauro lapų sau ramiai ropoja. Po kruopštaus išvalymo actu vis tiek jos iš kažkur ėjo.
Atsakyti
Aš nusipirkau tokių tablečių (man jos albai panašios į mažus muiliukus) specialiai nuo kandžių, nors rašo, kad levandų kvapo, bet kvapas aštrus ir nemalonus. Tai pridėjau kur buvau užmačiusi, t.y. prie vilnonių kojinių į komodą, o tada ir į spintą kur žieminiai natūralios vilnos paltai ir tikrai daugiau nebemačiau nė vienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paryziete @ 2011 05 09, 14:21)

O kur pirkote ir kiek kainuoja? 4u.gif
Atsakyti
Baughof parduotuvėje, 16 Lt man rodos ar 14 Lt, bet jų ten gal 10, tai galima daug kur įdėt, o dalį ir pasilikt, nes jos ten atskirai įpakuotos, pažiūrėjau, kad gamintojas Rusija, o pagrindinis ingridientas - Levandų eterinis aliejus. Pakuotė be raidžių sidabrinė, kaip folija.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2011 05 09, 11:04)
Mano tai patirtis tokia, kad nei actas, nei jokie ten lauro lapai, kedrai neveikia tų maistinių kandžių. Pati mačiau kaip ant lauro lapų sau ramiai ropoja. Po kruopštaus išvalymo actu vis tiek jos iš kažkur ėjo.

4u.gif sveiki smile.gif nieks tu maistiniu kanziu neveikia. g.gif pameginau juos gaudyti su siurbliu,gal isnaikinsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RITUTE#1 @ 2011 05 14, 22:32)
4u.gif sveiki smile.gif nieks tu maistiniu kanziu neveikia. g.gif pameginau juos gaudyti su siurbliu,gal isnaikinsiu ax.gif

pernai aš siurbiau ventiliacijos angų groteles, nežinau, gal kiek padėjo, o gal ne. bet dabar galvoju, kad joms tik lengviau bus atskristi pas mane blink.gif
Atsakyti
QUOTE(oxypoxy @ 2011 05 14, 23:11)
pernai aš siurbiau ventiliacijos angų groteles, nežinau, gal kiek padėjo, o gal ne. bet dabar galvoju, kad joms tik lengviau bus atskristi pas mane blink.gif

galvoju,-su siurbliu isgaudyti kandzius ir spinteliu kampus issiurbti g.gif
Atsakyti
laba diena kaip ten su feromoniniais lapeliais maistinėms kandims? Ar galima juos uzsisakyti gal kas turite atliekamų.O gal kas dar daro užsakymus.Parasykit prasau.Mus irgi užpuolė.Labai jau nemalonu. rolleyes.gif
Atsakyti