Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

labas vakarelis mirksiukas.gif

gal galit man issaiskint kas yra sfagnumas ir kazkoks fungicidu (kaip supratau purskalas)? labai noriu isauginti ,,paliegusia" orchideja, tai vis skaitineju apie jas g.gif bet va, dar naujoke esu, daug ko nezinau blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juli_ma_ni @ 2008 04 11, 21:05)
labas vakarelis  mirksiukas.gif

gal galit man issaiskint kas yra sfagnumas

to pačio ir aš šiandien ieškojau biggrin.gif Pasirodo čia tie patys kiRminai biggrin.gif (kiminai). O kas tas fungicidinis tirpalas, nežinau, klausti nedrįstu, nes tuoj man pasakys kad pilna angliškos literatūros ir galiu pasiskaityti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 04 11, 20:11)
Dėkui. Jei pavyks šį savaitgalį, tai pasuksiu, nr irgi atrodo dar turiu biggrin.gif maudomuko šį kartą neimsiu  biggrin.gif

Kaip nori... irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(juli_ma_ni @ 2008 04 11, 21:05)
labas vakarelis  mirksiukas.gif

gal galit man issaiskint kas yra sfagnumas ir kazkoks fungicidu (kaip supratau purskalas)? labai noriu isauginti ,,paliegusia" orchideja, tai vis skaitineju apie jas  g.gif  bet va, dar naujoke esu, daug ko nezinau  blush2.gif  blush2.gif

Fungicidai yra grybzudziai... biggrin.gif Tai yra cheminis preparatas, naudojamas tarkim, puvinio,miltliges ar pan. "grybo" pazeistam augalui gydyti.
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2008 04 11, 18:34)
aha, jau eilute susidariusi nemenka - mama, brolis, dabar ir tu...  blush2.gif
geltonos tikriausiai bus, o rozine - tik 2 gumbus...

a mane jau praleidot? verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(milabra @ 2008 04 11, 19:15)
Tai kur kiminų gauti?  unsure.gif dabar paguldžiau ant šlapių servetėlių unsure.gif

as savo ligones padejus ant tos spec zemes, jug ji ir dregme laiko... a kiminu ir neturiu. po apacia pripylus drenazu ir vandeniu uspylus ax.gif gal taip ir negalima, bet vis geriau nei nieko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 11, 22:15)
as savo ligones padejus ant tos spec zemes, jug ji ir dregme laiko... a kiminu ir neturiu. po apacia pripylus drenazu ir vandeniu uspylus ax.gif  gal taip ir negalima, bet vis geriau nei nieko blush2.gif

Nu aš dabar į lėkštutę sudėjau šlapias popierines servetėles. Čia laikinai - reiks imti maudomuką ir varyti pas Mamcę hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 11, 22:15)
a mane jau praleidot? verysad.gif

siandien skirsciau pirma karta, tai privargau doh.gif kol sakneles isskirsciau ir atskyriau tik 2 gumbus, nes jau nebetilpo i vazona, nors pirkau pakankamai dideli ir auksta doh.gif doh.gif ir tai klausimas kaip jie prigis unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Inexe @ 2008 04 11, 19:04)
gal aš čia nusišnekėsiu bet man atrodo kad esu skaičiusi jog cimbų geriau nedalinti, kuo daugiau "bulbų" tuo daugiau žiedynų išleidžia ir tuo gausiau žydi... g.gif

gali buti, sito as nezinau, nes pirma karta auginu, jau reikejo persodinti, nes labai didelis kupstas buvo unsure.gif nors ir zydi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiffany: 11 balandžio 2008 - 22:59
QUOTE(Tiffany @ 2008 04 12, 00:03)
siandien skirsciau pirma karta, tai privargau  doh.gif  kol sakneles isskirsciau ir atskyriau tik 2 gumbus, nes jau nebetilpo i vazona, nors pirkau pakankamai dideli ir auksta  doh.gif  doh.gif ir tai klausimas kaip jie prigis  unsure.gif

tai ar galiu nors kokio tiketis? ax.gif
Atsakyti
Sveikutes mirksiukas.gif
sedziu ir neatsigroziu, wub.gif cia SM ziuriu kokiu rusiu orciu yra, nuostabu wub.gif
vakar buvau su vyru apsipirkti ir ziuriu jau kokia, sako einam einam ir taip pilni namai geliu, jau ant zemes dedu, sakau bet orche tik viena, ale vistiek as nusipirksiu, cia jos kaip liga kokia, vis nori ir tau ju reikia, nu kad neapsakomas grozis man ju wub.gif
Atsakyti
Turiu keista klausima. Kur geriausia pirkti orchidejas? Kadangi floros pasaulyje esu visiska nemoksa, tai sudetingi atvejai netinka- reikia sveikos orchidejos, kuri istvertu mano globa. g.gif Ta prasme- kur rasti jau dideliu, stambiais ziedais, bet nevisiskai issiskleidusiu orchideju? Sia savaite daug kur dairiausi- arba zydi beveik visi pumpurai jau, arba mazutes labai, arba lapai gelsvi. Vienos vieninteles Ermitaze buvo- nuostabios kokybes, sviezios tokios, didziules, brangios blink.gif , bet spalva- zalsvai gelsva. O noriu baltu arba tu violetiniu, rausvu, ar gelsvu. Bet vazidas toks, kad jos jau menesi-kita parduotuvese pastoveje...

Ai, zodziu... doh.gif

Gal jus kokiose "bazese perkate"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 12 balandžio 2008 - 10:05
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 12, 11:04)
Turiu keista klausima. Kur geriausia pirkti orchidejas? Kadangi floros pasaulyje esu visiska nemoksa, tai sudetingi atvejai netinka- reikia sveikos orchidejos, kuri istvertu mano globa.  g.gif Ta prasme- kur rasti jau dideliu, stambiais ziedais, bet nevisiskai issiskleidusiu orchideju? Sia savaite daug kur dairiausi- arba zydi beveik visi pumpurai jau, arba mazutes labai, arba lapai gelsvi. Vienos vieninteles Ermitaze buvo- nuostabios kokybes, sviezios tokios, didziules, brangios  blink.gif ,  bet spalva- zalsvai gelsva. O noriu baltu arba tu violetiniu, rausvu, ar gelsvu. Bet vazidas toks, kad jos jau menesi-kita parduotuvese pastoveje...

Ai, zodziu... doh.gif

Gal jus kokiose "bazese perkate"?

Zinok mes visos lygiai taippat dairomes visur. Perkamir Ermitaze ir MAximose, ar siaip jei kokioj parduotuvej pamatom. Apsilankom ir bazese. Kartais buna uzsykai is uzsienio,bet tada patikekjos bus tikrai brangesnei nei parduotuveje.
O tu ziuriu dideles,grazios sveikos ir moketi mazai pinigu bigsmile.gif tokiu labai retai rasi smile.gif Maximose yra dideles,dideliais ziedais ir su keliais ziedkociais,bet kaina 60-70 Lt
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 12, 11:27)
Zinok mes visos lygiai taippat dairomes visur. Perkamir Ermitaze ir MAximose, ar siaip jei kokioj parduotuvej pamatom. Apsilankom ir  bazese. Kartais buna uzsykai is uzsienio,bet tada patikekjos bus tikrai brangesnei nei parduotuveje.
O tu ziuriu dideles,grazios sveikos ir moketi mazai pinigu bigsmile.gif  tokiu labai retai rasi smile.gif Maximose yra dideles,dideliais ziedais ir su keliais ziedkociais,bet kaina 60-70 Lt

Na ne, as jau seniai noriu, tai nusiteikiau tai kosminei kainai. Tuolab, man reikia dvieju (tokis sumanymas rolleyes.gif ), tai jau atsidejau sumele... doh.gif
Atsakyti
o aš noriu pasigirti kad mano nobile tipo dendrobis pumpurų prileido thumbup.gif lauksim žiedukų... nors tiesa pasakius jį turiu tik pusę metų ir iš pradžių maniau kad ten keikiai yra, net užpykus baisiausiai ant jo buvau kad man taip padarė, po visos žiemos visiško nelaistymo - nunešiau po karštu dušu, priliejau gerų trašų, o dabar praėjo savaitė laiko, taip netyčia pažiūrėjau kaip jis laikosi ir štai jis man staigmeną padarė, tikrai tikrai pumpuriukai ten, o ne keikiai kaip maniau lotuliukas.gif dabar beliaka laukti kol iškleis juos thumbup.gif
Atsakyti