QUOTE(Iiudna @ 2008 04 08, 21:49)
a pas mane nieks neauga a tik saknys puva

neturiu sveikatos su jom.....
su smulkiasaknem man geriau sekasi....
Arba perlaistai, arba ant saknu jau yra puvinys. Reiketu saknu revizija padaryt ir pasistengt nukarpyt VISAS puvancias saknytes. Tada dezinfekavus ir gerai apdziovinus pasodint, pora savaiciu isvis nelaistyt, tik purkst. Gal atsigautu

?..
As stengciausi tiesiog "padziovint" tas geles. Jei laistai kas savaite, tai bandyk kas pora ar pan. Na, kad substratas visiskai isdziutu. Orches gi parazites, jos isgyvena ir be vandens, gamtoje lietus ateina, nulyja, vanduo nubega, vejas prapucia ir stovi sau sausos iki kito lietaus. Be to, mesinguose falenopsiu lapuose susirenka dregme ir kelias dienas pastovejus sausa gele tikrai nenumirs, o saknims bus geriau. Aisku, reik ziuret, kad ir neperdziutu. Tiesiog pajaust.
Papildyta:
QUOTE(babyface @ 2008 04 10, 08:25)
Vakar savo phalenopsiui pirmą kartą padariau karštą dušą

Bet dariau ne su dušu, o tiesiog prisipyliau į indelį karšto vandens ir perliejau visą žemę su tuo vandenuku, leidau nuvarvėti ir per naktį palikau vonioj, kad apdžiūtų žemė. Šiandien ryte išnešiau į kambarį... Tai būtent per naktį pradėjo skleistis vienas pumpuras, kuris buvo dar likęs neišsiskleidęs

Tikiuosi mano phalenopsiui patiko karštas dušas

Reiks kas savaitėlę taip ją palepinti
O kodel visos neismaudei? Lapuku nepamaloninai? Tik kojas siltu vandeniu nuplovei....