Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Monikutė @ 2008 04 09, 19:58)
Stovi jo pas mane virtuvėj ant palangės virš radiatoriaus, puršius kas antrą dieną. Lieku prie minties pjauti žiedkotį ir persodinti. Nebent kas nors kitaip patarsit.

as tai taip daryciau 4u.gif As pirma kart persodinejau savo orches savos gamybos substrate, pastebejau, kad pataikiau. Pridejau angliuku, juros putos patrupinau pirktini substrata persijojau, pasilikau tik didelius gabaliukus, dar savo rinktos zieves pridejau. Nugi 2 leidzia ziedstiebius, 1 tuoj zydes, p visos kitos aktyviai augina saknus ir lapus thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, ar reanimuojamai orchei labai reikia šviesos?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2008 04 09, 21:59)
Merginos, ar reanimuojamai orchei labai reikia šviesos?? g.gif

na siaip as laikau ant palanges mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 09, 22:54)
na siaip as laikau ant palanges mirksiukas.gif

O man kur ją dėt?? Pas mane vonioj šilčiausia, be to, kambaryj negaliu ant radiatoriaus jos laikyt, o ant palangės ar nebus per vėsu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux000 @ 2008 04 09, 20:38)
Nepatinka man jos lapai visai  g.gif

manosios lygiai tokie pat buvo, kai nusipirkau ir saknu beveik nerasta, tai atstaciau su karstu dusu rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(mikke @ 2008 04 09, 23:01)
O man kur ją dėt?? Pas mane vonioj šilčiausia, be to, kambaryj negaliu ant radiatoriaus jos laikyt, o ant palangės ar nebus per vėsu unsure.gif

na virtuvei kur nors padek g.gif kad tavo kudlotoji krasavica nepasiektu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 09, 23:04)
na virtuvei kur nors padek g.gif kad tavo kudlotoji krasavica nepasiektu biggrin.gif

Šiandien ji parėjo su orchės lapu rankoj ir dar nukandus galą buvo, tikiuosi, nenuodingas jis doh.gif unsure.gif

O kaži, jei nakčiai nuneščiau reanimuojamą orchę į vonią (ten šilta ir drėgna), o dieną perneščiau į virtuvę, ar nebūtų labai blogai tokie sąlygų pasikeitimai?? Ar geriau palikt kad ir vėsesnėj, bet vienoj vietoj?? g.gif
Atsakyti
Vakar savo phalenopsiui pirmą kartą padariau karštą dušą smile.gif Bet dariau ne su dušu, o tiesiog prisipyliau į indelį karšto vandens ir perliejau visą žemę su tuo vandenuku, leidau nuvarvėti ir per naktį palikau vonioj, kad apdžiūtų žemė. Šiandien ryte išnešiau į kambarį... Tai būtent per naktį pradėjo skleistis vienas pumpuras, kuris buvo dar likęs neišsiskleidęs thumbup.gif Tikiuosi mano phalenopsiui patiko karštas dušas ax.gif Reiks kas savaitėlę taip ją palepinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 08, 21:49)
a pas mane nieks neauga a tik saknys puva blink.gif  neturiu sveikatos su jom.....

su smulkiasaknem man geriau sekasi.... ax.gif

Arba perlaistai, arba ant saknu jau yra puvinys. Reiketu saknu revizija padaryt ir pasistengt nukarpyt VISAS puvancias saknytes. Tada dezinfekavus ir gerai apdziovinus pasodint, pora savaiciu isvis nelaistyt, tik purkst. Gal atsigautu g.gif ?..
As stengciausi tiesiog "padziovint" tas geles. Jei laistai kas savaite, tai bandyk kas pora ar pan. Na, kad substratas visiskai isdziutu. Orches gi parazites, jos isgyvena ir be vandens, gamtoje lietus ateina, nulyja, vanduo nubega, vejas prapucia ir stovi sau sausos iki kito lietaus. Be to, mesinguose falenopsiu lapuose susirenka dregme ir kelias dienas pastovejus sausa gele tikrai nenumirs, o saknims bus geriau. Aisku, reik ziuret, kad ir neperdziutu. Tiesiog pajaust.
Papildyta:
QUOTE(babyface @ 2008 04 10, 08:25)
Vakar savo phalenopsiui pirmą kartą padariau karštą dušą  smile.gif Bet dariau ne su dušu, o tiesiog prisipyliau į indelį karšto vandens ir perliejau visą žemę su tuo vandenuku, leidau nuvarvėti ir per naktį palikau vonioj, kad apdžiūtų žemė. Šiandien ryte išnešiau į kambarį... Tai būtent per naktį pradėjo skleistis vienas pumpuras, kuris buvo dar likęs neišsiskleidęs  thumbup.gif Tikiuosi mano phalenopsiui patiko karštas dušas  ax.gif Reiks kas savaitėlę taip ją palepinti  ax.gif

O kodel visos neismaudei? Lapuku nepamaloninai? Tik kojas siltu vandeniu nuplovei.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 10, 05:53)
Orches gi parazites, jos isgyvena ir be vandens, gamtoje lietus ateina, nulyja, vanduo nubega, vejas prapucia ir stovi sau sausos iki kito lietaus.

Faktas kaip blynas. Pas mane per kraustymąsi išgyveno tokiom sąlygom, kad pačiai baisu. Didesnė dalis sanpaulijų numirojo, o orchėm kad nors ką lotuliukas.gif Per pusę metų laisčiau gal 3 kartus, plius temperatūra nuolat svyruodavo nuo 19 iki 23 laipsnių. Ir nieko. Išgyveno visos rūšys, ir šiltamėgės, ir šaltamėgės. Pastagnavo tą pusmetį, užtat dabar, kai dažniau gauna šiltą dušą (o ir saulytė išlindo), naujus ūglius leidžia ir žydi tarsi nieko nebūtų nutikę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2008 04 09, 23:10)
O kaži, jei nakčiai nuneščiau reanimuojamą orchę į vonią (ten šilta ir drėgna), o dieną perneščiau į virtuvę, ar nebūtų labai blogai tokie sąlygų pasikeitimai?? Ar geriau palikt kad ir vėsesnėj, bet vienoj vietoj?? g.gif

laisvai gali mirksiukas.gif

QUOTE(Mamce @ 2008 04 10, 08:53)
O kodel visos neismaudei? Lapuku nepamaloninai? Tik kojas siltu vandeniu nuplovei.... lotuliukas.gif

lotuliukas.gif as ir ta pati pagalvojau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Norėčiau jūsų patarimo. Štai stovi mano Orchidėja ant stalo, rytai būna saulutės nemažai, o į pavakarę ji nusisuka, tačiau, pastebėjau, jog ant vazonėlio sienelių kaupiasi vandens lašai. Gėlytę laisčiau pirmadienį, o jie vis tiek dar yra g.gif Ar nepakenks jie šaknims, ir ką daryti ? ax.gif

user posted image
Atsakyti
Aš savo orchidėjas persodinau į joms skirtas žieves ir į stiklinius vazonelius. Ar bus joms taip pat gerai kaip ir plastikiniuose peršviečiamuose ???
Atsakyti