Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Sveikos smile.gif Man dabar tosk klausimas kilo - mano ta nusmurgėlė ko tais drėgmės vis reikalauja. Tai kažin, jei aš jai kas savaitę dušo duočiau, kažin, kas pasidarys? Nes jos substratas dar drėgnas, o lapas vėl minkštėja. Paliejau - lapui gerai, atsigauna.
Vazonas nepermatomas, nematau kas darosi.

O dendrobius susodinau į parduotuvinį substratą. Nu drėgmė laikosi mastau.gif sienelės aprasojusios. Negi vėl persodinti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alatėja @ 2008 04 10, 10:18)
Sveikos merginos  4u.gif  Norėčiau jūsų patarimo. Štai stovi mano Orchidėja ant stalo, rytai būna saulutės nemažai, o į pavakarę ji nusisuka, tačiau, pastebėjau, jog ant vazonėlio sienelių kaupiasi vandens lašai. Gėlytę laisčiau pirmadienį, o jie vis tiek dar yra  g.gif  Ar nepakenks jie šaknims, ir ką daryti ?  ax.gif

Tai normalu, kad yra lašelių. Vadinasi gėlytei paganka drėgmės ir laistyti nereikia, tik apipurkšti. Kai lašelių ant vazono sienelių neliks, galėsi palaistyti. Bent jau aš taip darau.
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2008 04 10, 09:34)
Tai normalu, kad yra lašelių. Vadinasi gėlytei paganka drėgmės ir laistyti nereikia, tik apipurkšti. Kai lašelių ant vazono sienelių neliks, galėsi palaistyti. Bent jau aš taip darau.

Dėkui, gerai, žinosiu smile.gif Dabar ramiau pasidarė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alatėja @ 2008 04 10, 09:18)
Ar nepakenks jie šaknims, ir ką daryti ?  ax.gif

lauk kol nudziu, reiskia dregmes jai pakanka mirksiukas.gif

QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 04 10, 09:19)
Aš savo orchidėjas persodinau į joms skirtas žieves ir į stiklinius vazonelius. Ar bus joms taip pat gerai kaip ir plastikiniuose peršviečiamuose ???

o stikliniuose vazonuose yra apacioj skilutes g.gif

QUOTE(milabra @ 2008 04 10, 09:28)
Sveikos smile.gif Man dabar tosk klausimas kilo - mano ta nusmurgėlė ko tais drėgmės vis reikalauja. Tai kažin, jei aš jai kas savaitę dušo duočiau, kažin, kas pasidarys? Nes jos substratas dar drėgnas, o lapas vėl minkštėja. Paliejau - lapui gerai, atsigauna.

nelabai supratau g.gif
jei substratas dregnas, tai nelaistyk schmoll.gif gali lapus apipurksti, o dusas yra gerai, joms tai patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 10, 08:49)
o stikliniuose vazonuose yra apacioj skilutes g.gif

Ne, skylučių nėra g.gif Dabar supratau kodėl klausi...
Bet jei jų neperlieti kad vanduo nesilaikytų, gal nieko.... g.gif
Atsakyti
a mano viena orche tik palaiscius jai kita diena nera rasos... tai ja ir vel laistyt? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 10, 09:49)
jei substratas dregnas, tai nelaistyk schmoll.gif gali lapus apipurksti, o dusas yra gerai, joms tai patinka mirksiukas.gif

O tai kam tada tas dušas, jei jis dar daugiau drėgmės duoda? O apipurškimas nepadeda, lapas nuo to nesureaguoja unsure.gif tik palaisčius atsigauna
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 04 10, 10:08)
Ne, skylučių nėra  g.gif Dabar supratau kodėl klausi...
Bet jei jų neperlieti kad vanduo nesilaikytų, gal nieko....  g.gif

g.gif o kaip laistyt, kad vandens ten nesusikauptu g.gif

QUOTE(Iiudna @ 2008 04 10, 10:09)
a mano viena orche tik palaiscius jai kita diena nera rasos... tai ja ir vel laistyt? blink.gif

o kaip tu laistai? g.gif

QUOTE(milabra @ 2008 04 10, 10:14)
O tai kam tada tas dušas, jei jis dar daugiau drėgmės duoda? O apipurškimas nepadeda, lapas nuo to nesureaguoja  unsure.gif tik palaisčius atsigauna

parasiau, kad dusas aplamai gerai thumbup.gif
o kokiam substrate ji pas tave auga g.gif
o as padarydavau karsta dusa, mazdaug karta sav., na kai jau budavo sausa, vel darydavau ir nepurksdavau, tai man lapai atsigavo (nepamenu po kokio laiko), bet tikrai ne po sav. schmoll.gif
Atsakyti
po karstu dusu kisu kokiom 3, 5 min...
Atsakyti
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 10, 10:40)
po karstu dusu kisu kokiom 3, 5 min...

as tai istatau i bliuda, pakasi po dusu ir palaiscius kokia 3-5min., dar palieku tam vandeni apsemtas (vazonas visas apsemtas iki lapu) 15min. mirksiukas.gif

pas tave ji nespeja gerai prisigert uz tai ir isziusta greit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 04 10, 06:28)

Jeigu substratas drėgnas, o su lapais problemos, sakyčiau, šaknis reikia patikrinti, ar nepūna g.gif Kai šaknys supuvusios, lapai neturi kaip iš substrato drėgmės pasiimti, todėl atsigauna tik tada, kai palaistai.
Beje, jeigu supuvusiom šaknim gėlę kas savaitę po dušu kiši, kosminiu greičiu ją į kapus nuvarysi 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 10, 09:35)
g.gif o kaip laistyt, kad vandens ten nesusikauptu g.gif

na rečiau po truputuką.. gal iš karto ir bus vandenuko, bet juk jis išgaruos, sugers.. ar ne taip?
Atsakyti