Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas 2007-2008m

QUOTE(bastinga @ 2009 02 05, 18:18)
Kažkur esu skaičiusi, kad jei banko sąskaitoje gruodžio 31d yra 2000Lt ir daugiau-juos reikia deklaruoti. ar tai tiesa? kažkaip man nelogiškai skamba-juk darbovietė perveda pinigus į sąskaitą ir šiaip ar taip VMI jau turi duomenis, kiek į sąskaitą darbovietė pervedė, tai kam tada dar kartą gale metų deklaruoti? g.gif ar ką netaip suprantu?

Jei deklaruojate turtą, tada reikia deklaruoti tas lėšas, o jei pajamas- nesarbu, kiek banke turite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bastinga @ 2009 02 05, 18:18)
Kažkur esu skaičiusi, kad jei banko sąskaitoje gruodžio 31d yra 2000Lt ir daugiau-juos reikia deklaruoti. ar tai tiesa? kažkaip man nelogiškai skamba-juk darbovietė perveda pinigus į sąskaitą ir šiaip ar taip VMI jau turi duomenis, kiek į sąskaitą darbovietė pervedė, tai kam tada dar kartą gale metų deklaruoti? g.gif ar ką netaip suprantu?

Iš dalies ši nuostata buvo taikoma tik vienkartiniam visuotiniam turto deklaravimui prieš porą metų. Reikėjo deklaruoti 2000 Lt paimtas ar suteiktas paskolas.
Pajamų deklaracijos sąskaitoje ar grynaisiais turimos sumos įtakos neturi
Atsakyti
Noriu paklausti,ar esant motinystes atostogose galima pervesti kazkam 2 proc? Ar negalima?
Atsakyti
QUOTE(emilijut @ 2009 02 09, 10:37)
Noriu paklausti,ar esant motinystes atostogose galima pervesti kazkam 2 proc? Ar negalima?

galima - juk gauni pajamas, nuo kurių atskaičiuojamas gyventojų pajamų mokestis 4u.gif galima 2 proc. šio mokesčio kažkam skirti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andos: 09 vasario 2009 - 10:52
Sakykyte, prašom, 2008 m. esu paėmęs busto kreditą, gyvenimo draudymą (kaupiamasis) ir kompiuterį.
Kokius mokėjimus pagrįstančius dokumentus aš turiu turėti?Dėl kompiuterio viskas aišku - yra sąskaitą išrašyta mano vardu...
Ko dar reikią? Ir ar reikia pateikti šiuos dokumentus VMI ar tik saugoti namuose?
Atsakyti
QUOTE(meita @ 2009 02 09, 17:54)
Sakykyte, prašom, 2008 m. esu paėmęs  busto kreditą, gyvenimo draudymą (kaupiamasis) ir kompiuterį.
Kokius mokėjimus pagrįstančius dokumentus aš turiu turėti?Dėl kompiuterio viskas aišku - yra sąskaitą išrašyta mano vardu...
Ko dar reikią? Ir ar reikia pateikti šiuos dokumentus VMI ar tik saugoti namuose?

Gyvybės draudimo metinė ataskaita.
Saugoti namuose 10 m.
Atsakyti
O apsidraudus būstą irgi galima susigražinti kažkiek? blush2.gif

p.s. ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emilijut @ 2009 02 10, 10:53)
O apsidraudus būstą irgi galima susigražinti kažkiek? blush2.gif

p.s. ačiū už atsakymus  4u.gif

Lengvata taikoma tik gyvybės draudimui
Atsakyti
O gal yra tokiu kas uz tam tikra aciu, gali tas deklaracijas uzpildyti ir paskaiciuoti kuriam, vyrui ar man atsiimineti pinigus? blush2.gif
Atsakyti
Auges, jau gal yra duomenys deklaravimui? aš tik 2 draudimų metines ataskaitas gavau paštu, bet EDS dar nieko nėra... mastau.gif darbovietė ir pajamas jau išsiuntusi VMI, bet ir jų dar nesimato....
Atsakyti
Duomenys VMI neatsiranda automatiškai tą pačią dieną kai išsiunčiamos deklaracijos smile.gif
Kiekviena deklracija apdorojama, tikrinamos klaidos, sudeliojama pagal žmones.
Aš manau kad šiemet vėl neanksčiau nei kovo 1 d. atsiras. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(oziarage @ 2009 02 10, 14:09)
O gal yra tokiu kas uz tam tikra aciu, gali tas deklaracijas uzpildyti ir paskaiciuoti kuriam, vyrui ar man atsiimineti pinigus? blush2.gif

Merginos, kurios pildo deklaracijas ne už ačiū dažnai skelbiasi mūsų skelbimo lentos darbo arba paslaugų skiltyje smile.gif
Atsakyti
Laba diena,

Na aš gal biški ne į temą, bet turiu tokį klausimėlį blush2.gif dėl turto deklaracijos.
Situacija sekanti: prieš metus mūsų šeimos nariai buvo susidūrę su VMI. Reikėjo visiems deklaruoti turtą, nes aš buvau kredotirė vienam skolininkui (pinigėliai buvo mamos, tik ant mano vardo sutartis), o ši pasitaike iš nenormaliųjų ir jau kai atsiskaitėm galutinai nuvarė i mokesčius ir parašė skundą, kad ją apgavo ta įmonė per kurią ji mus susirado. Na aišku prikabino ir mus, kaip, kas, kodėl skolinate, iš kur ir pan... Nebuvome uždeklaravę turto kai buvo vienkartinis deklaravimas, dėl ko labai gailėjomės, taigi kiekvienas mūsų šeimos narys turėjome pildyti dekraciją, pristatyti krūvą dokumentų, kad pateisintumėmė turimas lėšas ir turtą. Tai tikrai neina kalba apie labai didelius pinigus, galiu pasakyti, kad ta paskola buvo 20 tūkst. lt. Na tuo viskas ir baigėsi. Dabar mano tėvai, kurie jau tikri pagyvenę žmonės, pensininkai norėtu pasidėti savo turimas santaupas į banką ( šiek tiek daugiau nei 50 tūkst litų)Sakykite ar gali VMI pareikalauti, kad tėvai vėl įrodinėtų iš kur gavo tokią sumą ir pan. Kas gali būti taikoma, nepateikus patvirtinančių dokumentų, kad turtas įgytas teisėtai (tėtis buvęs jūreivis, tais laikais atsiskaitymas nebuvo labai skaidrus)
Iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti