QUOTE(indrute83 @ 2008 04 23, 12:15)
Sveikos, gal galite patarti, vyras du menesius dirbo pagal patenta 2007 m. Kiek pajamu reiketu rodyti ar kuo daugiau ar kuo maziau. Ir kas mum is to ar jis kiek susigrazins. Tiesa siais metais zadame imti paskola. Kaip deklaruojant dar islosti ir del paskolos? Daugiau 2007 m jis niekur nedirbo. As deklaravau atskirai uz save.
Jeigu vyras dirbo pagal verslo liudijima, jis sumokejo fiksuota pajamu mokesti (atitinkama isduoto verslo liudijimo laikui). Nenurodete, del ko ir ka jums turi grazinti, mano supratimu, niekas ir nepriklauso. Deklaruoti, kiek gavo pajamu turi pagal vedama apskaitos zurnala. Tiesa, ir ten galite isirasyti "kosmines" sumas, bet persistengti nereiketu, tarkim, jeigu vyras 2 menesius lope kilimus ir deklaruosit 1 lemona gautu pajamu, tai tikrai sukels mokesciu inspektoriu susidomejima. Bet jeigu deklaruosit maziau ir isigysit dideles vertes registruotino turto, Jusu gali paprasyti pagristi pajamas.
Gauti paskolai, geriau deklaruoti didesnes sumas. Bet velgi, siulau nepersistengti ir realiai ivertinti pajamu gavimo pagrindimo galimybes.
Papildyta:
QUOTE(Amiletta @ 2008 04 21, 10:53)
Sveikutės.
Aš su vienu, paprastučiu klausimu. Mama mano jau pensijoje (ji moka už studijas). Ji nebegali susigrąžinti pinigų. Su MB nesam susituokę. Ar galima kaip nors padaryti, kad MB taptų pinigėlių gavėju?
Mokesčių Inspekcijoje kažką paminėjo, kad reikia turėti kažkokį patvirtinimą, kad mes tikrai kartu gyvenam. Beje, mes turim dukrytę. Gal įmanoma ką nors padaryti? Nesinori prarasti pinigėlių.

Būčiau labai dėkinga už atsakymą.
Manyciau, kad Jusu vyrui reiketu deklaruoti pajamas ir nurodyti, kad uz mokslus sumokejo jis. Nesu visiskai tikra, gal dar kas patikslins.