Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas 2007-2008m

Paplusejau mazumele, bet atrodo, pavyko thumbup.gif ziuresiu, ka vmi pasakys rolleyes.gif
Atsakyti
Gal žinot, dividendai už vertybinius popierius, gauti iš užsienio valstybių, i kurį priedą rašomi.?(užsieny išskaičiuota mokesčio suma)

Padėkit, plyyyyyz 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės.
Aš su vienu, paprastučiu klausimu. Mama mano jau pensijoje (ji moka už studijas). Ji nebegali susigrąžinti pinigų. Su MB nesam susituokę. Ar galima kaip nors padaryti, kad MB taptų pinigėlių gavėju?
Mokesčių Inspekcijoje kažką paminėjo, kad reikia turėti kažkokį patvirtinimą, kad mes tikrai kartu gyvenam. Beje, mes turim dukrytę. Gal įmanoma ką nors padaryti? Nesinori prarasti pinigėlių. verysad.gif
Būčiau labai dėkinga už atsakymą.
Atsakyti
girdejau, kad galima susigrazinti uz biuleteni. ar tiesa? jei taip, tai ar grazina uz toki biuleteni kuris yra liaudiskai tariant dekretines? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galite patarti, vyras du menesius dirbo pagal patenta 2007 m. Kiek pajamu reiketu rodyti ar kuo daugiau ar kuo maziau. Ir kas mum is to ar jis kiek susigrazins. Tiesa siais metais zadame imti paskola. Kaip deklaruojant dar islosti ir del paskolos? Daugiau 2007 m jis niekur nedirbo. As deklaravau atskirai uz save.
Atsakyti
O mes turime paėmę vieną kreditą būstui abiejų su vyru vardu. Paskolą mokame iš vyro sąskaitos. Peržiūrėjome paruoštose preliminariose deklaracijose EDS sistemoje, kad iš savo metinių apmokestinamųjų pajamų gali atimti palūkanas vyras, o pas mane to įrašyta nėra. Ar nebus kokių netikslumų, jei tas deklaracijas ir patvirtinsime. O gal abiems sutuoktiniams reikia kaip nors per pusę tas palūkanas dalinti? Ačiū atsakiusioms iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indrute83 @ 2008 04 23, 12:15)
Sveikos, gal galite patarti, vyras du menesius dirbo pagal patenta 2007 m. Kiek pajamu reiketu rodyti ar kuo daugiau ar kuo maziau. Ir kas mum is to ar jis kiek susigrazins. Tiesa siais metais zadame imti paskola. Kaip deklaruojant dar islosti ir del paskolos? Daugiau 2007 m jis niekur nedirbo. As deklaravau atskirai uz save.

Jeigu vyras dirbo pagal verslo liudijima, jis sumokejo fiksuota pajamu mokesti (atitinkama isduoto verslo liudijimo laikui). Nenurodete, del ko ir ka jums turi grazinti, mano supratimu, niekas ir nepriklauso. Deklaruoti, kiek gavo pajamu turi pagal vedama apskaitos zurnala. Tiesa, ir ten galite isirasyti "kosmines" sumas, bet persistengti nereiketu, tarkim, jeigu vyras 2 menesius lope kilimus ir deklaruosit 1 lemona gautu pajamu, tai tikrai sukels mokesciu inspektoriu susidomejima. Bet jeigu deklaruosit maziau ir isigysit dideles vertes registruotino turto, Jusu gali paprasyti pagristi pajamas.
Gauti paskolai, geriau deklaruoti didesnes sumas. Bet velgi, siulau nepersistengti ir realiai ivertinti pajamu gavimo pagrindimo galimybes.
Papildyta:
QUOTE(Amiletta @ 2008 04 21, 10:53)
Sveikutės.
Aš su vienu, paprastučiu klausimu. Mama mano jau pensijoje (ji moka už studijas). Ji nebegali susigrąžinti pinigų. Su MB nesam susituokę. Ar galima kaip nors padaryti, kad MB taptų pinigėlių gavėju?
Mokesčių Inspekcijoje kažką paminėjo, kad reikia turėti kažkokį patvirtinimą, kad mes tikrai kartu gyvenam. Beje, mes turim dukrytę. Gal įmanoma ką nors padaryti? Nesinori prarasti pinigėlių. verysad.gif
Būčiau labai dėkinga už atsakymą.

Manyciau, kad Jusu vyrui reiketu deklaruoti pajamas ir nurodyti, kad uz mokslus sumokejo jis. Nesu visiskai tikra, gal dar kas patikslins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jura_j: 25 balandžio 2008 - 20:24
QUOTE(Jura_j @ 2008 04 25, 20:22)
Jeigu vyras dirbo pagal verslo liudijima, jis sumokejo fiksuota pajamu mokesti (atitinkama isduoto verslo liudijimo laikui). Nenurodete, del ko ir ka jums turi grazinti, mano supratimu, niekas ir nepriklauso. Deklaruoti, kiek gavo pajamu turi pagal vedama apskaitos zurnala. Tiesa, ir ten galite isirasyti "kosmines" sumas, bet persistengti nereiketu, tarkim, jeigu vyras 2 menesius lope kilimus ir deklaruosit 1 lemona gautu pajamu, tai tikrai sukels mokesciu inspektoriu susidomejima. Bet jeigu deklaruosit maziau ir isigysit dideles vertes registruotino turto, Jusu gali paprasyti pagristi pajamas.
Gauti paskolai, geriau deklaruoti didesnes sumas. Bet velgi, siulau nepersistengti ir realiai ivertinti pajamu gavimo pagrindimo galimybes.

Suparatu tai kokis 25 000 lt gal butu ne per daug vis rezerve liktu maza ka pirktume?
1. dar norejau suzinoti jei esu vaiko prieziuros atostogose ar tais metais susigrazinsiu uz mokslus nes kaip ir nedirbu pajamu negaunu o pasalpa tai kaip cia bus?
2. Ir jei imsiu vartojama paskola ar palukanas susigrazinsiu irgi budama dekretinese ar ne?
Atsakyti
QUOTE(indrute83 @ 2008 04 26, 11:09)
2. Ir jei imsiu vartojama paskola ar palukanas susigrazinsiu irgi budama dekretinese ar ne?

už vartojamos paskolos palūkanas nieko negrąžina. Grąžina tik už būsto.
Atsakyti
o as jau vakar gavau is VMI pinigus. tik 62 lt, bet ir tai gerai:)
Atsakyti
merginos, reikia patarimo. jeigu tevai dovanoja daugiau negu 2000 lt, tai turiu tuos pinigelius ir deklaracijoje nurodyti, bet nerandu kur juos irasyti blush2.gif (pildau ir pajamu ir turto deklaracijas doh.gif ) o gal uztenka tik prie turetu lesu irasyti, nesvarbu kokiu budu jie atsirado? pamaklint nieko negaliu, nes pervede is savo saskaitos man i saskaita doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žoržetta @ 2008 04 27, 21:27)
merginos, reikia patarimo. jeigu tevai dovanoja daugiau negu 2000 lt, tai turiu tuos pinigelius ir deklaracijoje nurodyti, bet nerandu kur juos irasyti  blush2.gif (pildau ir pajamu ir turto deklaracijas doh.gif ) o gal uztenka tik prie turetu lesu irasyti, nesvarbu kokiu budu jie atsirado?  pamaklint nieko negaliu, nes pervede is savo saskaitos man i saskaita  doh.gif

Pajamų deklaracijoje į N priedą 70 kodu. Turto deklaracijos L priedas, jei 2007-12-31 banke ar ne banke daugiau nei 2000 Lt. smile.gif
Atsakyti