Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Citriniukas @ 2008 04 30, 21:42)
Katu   4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Labai gerai, kad padariai ta sarasa, isivaizduoju kiek laiko uztruko, man asmeniskai atrodo labai naudingas sarasas, o kam atrodo nenaudingas tai NEGI TRUKDO?!?!!?!?!?!?!?  g.gif  schmoll.gif


Tikrai netrukdo 4u.gif bet nematau prasmes... Susiruosusi kepti pyraga, tikrai nepulsiu tikrintis recepto is susisteminto puslapio internete, yra ir kitu budu issisaugoti patinkancius receptus mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš taip darau - nueinu ir atsispausdinu iš susisteminto puslapio.
Atsakyti
O man atrodo, kad toks darbas netgi labai naudingas. tikrai ne visos gali nuolat sekti kiekvieną puslapį, ar temą, kartais gi čia tiesiog užlystama - prireikus kažkokio receptėlio... O taip apsižvalgius susirasti kažką ypatingo šeimos šventei daug greičiau... Beto atsirandas, tokių kurios dar tik atrado ar atras tokias temas...
Tad už tokį didį darbą iš tiesų esu dėkinga wub.gif
Atsakyti
Mergaitės, juk pati Katu pasakė, kad čia tema saldžių receptų, o ne padėkos skyrelis, ar nuomonės išsakymo apie atliktus-neatliktus darbus, TAD laukiam naujų skanėstų essen.gif bigsmile.gif
Atsakyti
user posted image

Trapios tešlos pyragas
ĮDARUI:

325 g cukraus,
2 pok.varškės ( 40 proc.riebumo),
3 valg.šaukštų manų kruopų,
6 kiaušinių baltymų
obuoliukas, dziovinti vaisiai kokie namie yra.

TEŠLAI IR TRUPINIAMS –

530 g miltų,
180 g cukraus,
1 pakelio kepimo miltelių,
200 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
2-3 valg.šaukštų grietinės,
4 kiaušinių trynių.
Pagaminkite tešlą. Į platų dubenį suberkite 500 g miltų, 150 g cukraus ir kepimo miltelius. Atšaldytą sviestą sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant miltų. Taip pat suberkite vanilinį cukrų, supilkite grietinę ir kiaušinių trynius. Užminkykite tešlą. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais, išdėkite į ją du trečdalius tešlos ir suformuokite aukštus kraštelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Varškę sudėkite į dubenį ir sumaišykite su 200 g cukraus bei manų kruopomis. Kiaušinių baltymus išplakite ir įmaišykite į varškės masę.
Ant paruoštos tešlos AS SUDEJAU PJAUSTYTUS OBUOLIUS,DZIOVINTUS ANANASUS, KRISTALIZUOTO IMBIERO KELIS GABALIUKUS, TADA VARSKYTE SUPYLIAU(idara galima visaip daryti, ka tik turi namuciuose)
Likusią tešlą sumaišykite su 30 g miltu, sutrupinkite pirštais ir šiais trupinėliais apibarstykite įdarą. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie vieną valandą. Po to pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti, neišimdami iš kepimo formos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėtutė: 01 gegužės 2008 - 12:13
QUOTE(mėtutė @ 2008 05 01, 13:08)
2 pok.varškės ( 40 proc.riebumo),


O kokia varske buna tokio riebumo (firma, pavadinimas, pakuote)? Nes as kazkaip riebesnes uz 18 proc. nesu maciusi, o gal tiesiog neieskojau... g.gif Ar cia ta Riccota kokia?
Atsakyti
Na pas mus tai ju pilna(ji kremine tokia), bet matai cia ne LT. O nemanau kad cia ricotta dedas, nes ji suri. Siandien kepiau su jai varskecius, tai nezinau ar skanu, nes surumas vistiek jaucias sad.gif
Atsakyti
blush2.gif mano tiramisu:

user posted image
Atsakyti
Visas besidarbuojančias virtuvėje sveikinu su darbo švente mirksiukas.gif tad visoms po balioną 4u.gif
Šiandien šventės proga ir mes gardžiavomės savo tiramisais tongue.gif Tiesa, gaminome kiek kitaip, ko turėjom, tą ir dėjom. Tik sausainių turėjom tokių, kokių receptas reikalauja, o visa kita... Taigi, kremą gaminom iš saldžios varškės su vaisiais ir truputuko želatinos, kad tvirčiau būtų. Sausainukus mirkėm stiprioje kavoje ir sluoksniavom su kremu. Mmm, kaip skanu. Nuotraukos negaliu įdėt, bet vaizdas kaip ir visų tiramisų, kurių čia ir taip daug, tik gamyba kremo kitokia... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 01 gegužės 2008 - 18:11
Kvieciu visas ant medaus kekso nes tuoj neliks mirksiukas.gif .Jau su pienu tai pats gazas lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Laaabai gražus pyragas bigsmile.gif Neabejoooju, kad ir labai skanus, tik vat keista, visai saldaus dabar nenoriu... Nė tų pakepusių migdolo riešutukų ant viršaus unsure.gif kas šiaip anksčiau labai rūpėdavo nukrapštinėt blogai prikibusius blush2.gif Nežinau, negi tokis abejingumas saldėsiams išliks ilgai?.. blink.gif rolleyes.gif Turbūt jau savo tiramiso užteko, nors tik rytą ragavau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 01 gegužės 2008 - 18:40
user posted image

1 puodelis miltų
1 puodelis cukraus
1 puodelis karšto vandens
½ puodelio kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 kiaušinis
¼ puodelio tirpinto sviesto
Cukraus pudros

Iki vientisos masės sumaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir karštą vandenį. Įmaišyti kiaušinį ir sviestą. Tešlą supilti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo skardą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 35 min. Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.

tikrai skanus, drėgnas toks, šokoladinis šokoladinis. kepiau jau antrą kartą, tai rekomenduoju kakavos dėt šiek tiek mažiau.
Atsakyti