Įkraunama...
Įkraunama...

Parketlentės ar laminatas?

QUOTE(Loreciukaz @ 2013 11 16, 21:17)
nera tokio daikto kaip "ekologiskas laminatas". yra marketingas, yra smegenu pudra, o ekologisko laminato nebuna smile.gif

Echidna dėkui 4u.gif

Na nereikia taip šiurkščiai doh.gif juk sakau, kad neišmanau šitų dalykų ir tik dabar pradėjom domėtis, todėl noriu išsiaiškinti viską, ką sužinau ar išgirstu ax.gif niekas juk negimė žinodamas.... bet šiaip ar taip ačiū, dabar žinosiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute91: 18 lapkričio 2013 - 13:29
QUOTE(Danbo @ 2013 11 18, 15:21)
mes konkrečiai apsilankėme tik domus galerijos parduotuvėse. ten (dėl rūšies nežinau), kaina apie 250 lt/m, brangoka..planuojam ir didelį šunį įsigyti, tai klausimas kokios grindys liks...be to, kamuoja nežinia kaip daryt su virtuvės zona, vyras nenori plytelių,nes jam "šalta bus", grindų šildymą įrenginėt irgi papildomos išlaidos jau elektrai visam plytelių gyvavimo laikui. bet ar atlaikys merbau visus galimus virtuvės reikalus?ty netyčinį vandens išliejimą, riebalus ar dar ką panašaus g.gif

Dėl virtuvės zonos negaliu nieko patarti. Pati planavau ir ten klijuoti merbau, bet paskutinę minutę persigalvojau, tuo labiau, kad šalia virtuvės yra židinys, tad plytelėmis išsprendėme ir židinio apsaugos problemą. Dėl virtuvės paklausiau draugės patarimų: tiek jai tiek jos pažįstamai po 5 metų prie viryklės ir plautuvės nusidėvėjo parketas gan stipriai, bet pas ją buvo ąžuolinis. Jai teko keisti net lentas doh.gif
Atsakyti
Pas man - laminatas visur - ir prieškambaryj ir virtuvėj. Prie židinio labai paprastai išsprendė. - padėjom grūdintą stiklą. 2 šunys po daugiau nei 50 kg. tuoj metai bus. negaliu niekuo skųstis. nuvaikščiojimų ir nutrynimų jokių nėra, nors gyvuliai žemių iš lauko prineša tiek, kad neįmanoma suspėt šluot ir siurbt (svajoju apie tą robotuką, katras pats važinėja)
Vienintelis dalykas kuris pakenkė grindim per visą tą laiką, tai vyras su drele virtuvėj. Vanduo ir riebalai jokios žalos nepadarė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute91 @ 2013 11 15, 19:30)

kažkaip sudomino tas vadinamasis ekologiškas laminatas 32 klasės:)  bet susiradus tinklapį, kur jus parduoda iškilo klausimas, kodėl jų kainos taip svyruoja nuo ~30Lt iki ~50Lt, jei aprašymai visų vienodi rolleyes.gif ar čia ir nuo dizaino jų kainos taip priklauso?

kainos skiriasi dėl dekoro, dėl to, ką gauname per akcijas pigiau, ne visur yra garso ir drėgmės izoliacija, todėl ir kainos skirtingos 4u.gif jeigu kas domina smulkiau, rašykit man į AŽ 4u.gif

QUOTE(Loreciukaz @ 2013 11 16, 20:17)
nera tokio daikto kaip "ekologiskas laminatas". yra marketingas, yra smegenu pudra, o ekologisko laminato nebuna smile.gif

pirmiau geriau pasidomėkit, tada kalbėkit, tai yra visai skirtinga technologija nei įprastinio smile.gif eko laminatas
Atsakyti
QUOTE(Danbo @ 2013 11 18, 14:21)
mes konkrečiai apsilankėme tik domus galerijos parduotuvėse. ten (dėl rūšies nežinau), kaina apie 250 lt/m, brangoka..planuojam ir didelį šunį įsigyti, tai klausimas kokios grindys liks...be to, kamuoja nežinia kaip daryt su virtuvės zona, vyras nenori plytelių,nes jam "šalta bus", grindų šildymą įrenginėt irgi papildomos išlaidos jau elektrai visam plytelių gyvavimo laikui. bet ar atlaikys merbau visus galimus virtuvės reikalus?ty netyčinį vandens išliejimą, riebalus ar dar ką panašaus g.gif

Bute merbau lentas (lentos vienalytės, tiesiog 18mm storio, prikaltos prie OSB pagrindo) susidėjęs, eksploatuojamos jau ~8-9 metai. Nei geresnės, nei blogesnės nei kitos medinės grindys - kur mažiau vaikštoma (miegamieji), vaizdas ok, svetainėje ir koridoriuje jau apšiuręs. Virtuvėje nedėčiau nei už ką, manau jau po poros metų prašysis remonto... Tai arba plytelės, arba laminatas, arba susitaikyti su reguliaria priežiūra ir atnaujinimu.

Vienintelis ir gyvenime patikrintas merbau pliusas yra atsparumas vandeniui. Kai man sudėjo tas lentas , kaimynai iš viršaus užpylė vandeniu ir tas vanduo pastovėjo gal gerą valandą ar dvi pusėje kambario (~15 kv.m.), kol namo grįžau. Paskui savaitę grindys bangavosi, jau maniau reikės plėšt lauk ir dėt naujai, bet vėliau išdžiūvo ir po kelių mėnesių ir norėdamas jokio pėdsako, kad grindys aplietos buvo, neliko.
Atsakyti
QUOTE(Tomassella @ 2013 11 18, 16:11)
kainos skiriasi dėl dekoro, dėl to, ką gauname per akcijas pigiau, ne visur yra garso ir drėgmės izoliacija, todėl ir kainos skirtingos  4u.gif  jeigu kas domina smulkiau, rašykit man į AŽ  4u.gif
pirmiau geriau pasidomėkit, tada kalbėkit, tai yra visai skirtinga technologija nei įprastinio  smile.gif  eko laminatas

na taip,jus kaip pardavejas butinai girsite,nors itiesu tai-the same shit,different colour... lotuliukas.gif
Atsakyti
Eko lamintas = eko elektroninė cigaretė 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 11 18, 21:42)
na taip,jus kaip pardavejas  butinai girsite,nors itiesu tai-the same shit,different colour... lotuliukas.gif

keista, kad net nepasigilinat, kad skiriasi absoliučiai technologija, naudojamos medžiagos be toksinių tirpiklių, be formaldehido, manau skirtumas tikrai yra tarp melaminu dengto laminato gamyboje naudojant aukštą temperatūrą ir naudojant formadehidą, kad ir leistiną kiekį, bet vistiek. Bet kas nenori girdėti ir matyti, tai ir nematys. Aš, beje, esu ir naudotoja šio laminato, ne tik pardavėja.
Atsakyti
Laminatas, nors ir tipo geras laminatas, tai cheminiu medziagu, kliju ir sintetiniu medziagu rinkinys, skirtas negyvenamosioms patalpoms, kur nebegioja basi vaikai, kur reikalinga greitai ir pigiai padengti betona, nepykit, tai mano nuomone, manau teisinga.
Atsakyti
Aš kryžium guliau biggrin.gif , kad namuose būtų parketlentės, nors, visi vidaus darbus atlikę meistrai, ''protino'' vyrą pasirinkti laminatą. Geriau gyvensiu su nuvarytomis kuo natūralesnėmis grindimis, nei idealios būklės ''plastmase'' schmoll.gif . Ir nereikia man porinti, kad gero laminato kvadratas kainuoja daugiau nei kai kurios parketlentės (viską žinau). Braižė raktu vyras lentas, demonstravo, koks būtų šaunus pasirinkimas - laminatas doh.gif . Kam ko reikia - puikaus vaizdo ilgą laiką ar kuo sveikesnės aplinkos...
Atsakyti
Tiesa, napaminėjau, kad didesnio judėjimo zonose (prieškambaris, koridorius, skalbykla, virtuvės zona) susidėjom akmens masės plyteles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Unregistered: 19 lapkričio 2013 - 19:48
QUOTE(Tomassella @ 2013 11 19, 10:13)
keista, kad net nepasigilinat, kad skiriasi absoliučiai technologija, naudojamos medžiagos be toksinių tirpiklių, be formaldehido, manau skirtumas tikrai yra tarp melaminu dengto laminato gamyboje naudojant aukštą temperatūrą ir naudojant formadehidą, kad ir leistiną kiekį, bet vistiek. Bet kas nenori girdėti ir matyti, tai ir nematys.  Aš, beje, esu ir naudotoja šio laminato, ne tik pardavėja.

Jus man atleiskit,bet manau kad jei vieno popiliaraus meslo neidejo,tai nereiskia kad kito,nezinomo neidejo.. ekologiskos nebent pjuvenos buna lotuliukas.gif

labai lengva siais laikais praplauti zmonem smegenis su zodeliu ECO.

Atsakyti